Здравей Гост

СТРАСТТА В НАТАЛА И ПРИ СИНАСТРИЯ

• 156 Отговора
  • 33786 Прегледи
*

Nova

• *
  • 353
Re:СТРАСТТА В НАТАЛА И ПРИ СИНАСТРИЯ
« Отговор #60 -: Март 24, 2011, 08:23:36 pm »
Най-страстното за моите очи синастрично аспектиране е квадрати и опозиции на Марсовете. Бая обаче си е проблемно и трудно за контролиране. А и след време се стига и до насилие, затова е хубав синастричен аспект само за в началото на връзката - когато борбата се решава в леглото...че и навсякъде другаде.

Най-насилническия аспект, според мен е квадратът на Марс с Плутон или опозицията между двете планети. Може да се стигне по психологическо издевателство, защото Марс "бърка" направо в дълбините на Плутон и вади оттам сурова, необработена емоция.

Между другото квадратът на Марсовете е открит аспект и може да се осъзнае и сублимира лесно, ако има разтоварващи тригони към тези планети. Докато негативните аспекти на Плутон са прикрити и опасни, така крачката до насилието става много малка.

Квадратът на Марсовете не е проблем ако е знаков, извън допустимата орбиса и ако има тригони за пренасочване на енергията. С приятел имаме знаков квадрат и никой никого не е насилил засега. Но неговия Марс има абсолютно точен тригон с моя Меркурий - осъзнаване. Моят Марс се управлява от Венера в Риби, където е и неговата Венера.
От това, което си написала, Стела, принципно, да разбирам ли, че при две венери в квадрат /стрецец- риби/, тази, която е  в риби, управлявана от нептун в стрелец, ще смекчи "квадратното усещане"?

*

tadj-all

« Отговор #61 -: Март 24, 2011, 08:32:46 pm »
Цитат на: Stella

Най-насилническия аспект, според мен е квадратът на Марс с Плутон или опозицията между двете планети. Може да се стигне по психологическо издевателство, защото Марс "бърка" направо в дълбините на Плутон и вади оттам сурова, необработена емоция.

Между другото квадратът на Марсовете е открит аспект и може да се осъзнае и сублимира лесно, ако има разтоварващи тригони към тези планети. Докато негативните аспекти на Плутон са прикрити и опасни, така крачката до насилието става много малка.

Квадратът на Марсовете не е проблем ако е знаков, извън допустимата орбиса и ако има тригони за пренасочване на енергията. С приятел имаме знаков квадрат и никой никого не е насилил засега. Но неговия Марс има абсолютно точен тригон с моя Меркурий - осъзнаване. Моят Марс се управлява от Венера в Риби, където е и неговата Венера, а последната прави тригон с Марса му.

Последният пример ме навежда на мисълта, че когато две планети са в негативен аспект, но управителят на първата прави позитивен аспект с втората, това до известна степен води до сублимация на енергиите.

Не мога да приема, че Марс на единия в квадрат/опозиция на другия ще се стигне това, което написа. Щото това означава, че бая хора родени в определен интервал (близо 3-4 години) да активират Марса на единия и да се стига до там. Нек'си не ми се връзва, дори и от наблюденията.

Квадратът на Марсовете, наистина е открит аспект. И естествено - говорех за сравнително точните квадратури - 5-6-7 градуса. А, дори и на някой от двамата да му е "слаб" Марса - забутан, натирен, трудно изразяващ се, то опозицията му или квадрата отприщва желание за борба - за Марс говорим все пак.

За тригоните си права! Има ли ги - нещата се смекчвата осезаемо и се пренасочват към нещо "градивно и полезно". Но говорех все пак за задвижването и създаването на страст.

* Ако имаш карта, в която смяташ, че Марс на единия в каре/опозе с Плутон на другия е причината за страстта между тях - пусни я. Щото Плутон не е лична планета, за да се задвижи, но пък в същото време ако е ъглов и най-вече в 1-ви дом  - си е брало лайката отсекъде!

*

Stella

• 7765
« Отговор #62 -: Март 24, 2011, 08:49:55 pm »
Не мога да приема обяснението, че Плутон е поколенческа планета и затова тряблва да го елимираме, напротив ти самия каза, че той си действа при цялото поколение. Аз пък смятам, че точно на този аспект се дължи широко разпространеното домашно насилие, за което толкова малко се говори (Плутон се свързва с тайните, скритите неща). Даже си мисля, че една част от случаите са именно от страст.
А в горния пример, който посочих и двамата имаме "паднали" Марсове. Не се е стигало нито до велика страст, нито до насилие, но орбисата е твърде голяма (повече от 20 градуса). Но ти си прав, че квадратурата може да раздвижи дори и най-"заспалия" Марс. (Моят и без това си е "задвижен" натално от квадрата с Юпитер на К8, та затова знам).
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #63 -: Март 24, 2011, 08:51:37 pm »
За мен, Марс в синастрията винаги е изпълнявал техническата роля в секса и главно във вагиналния. При положителни аспекти м/у партньорските марсове се наблюдава добра техническа съвместимост, а при отрицателните /каре и опозиция/ позите, които се харесват на единия, за другия са скучни или недотам удололетворяващи.
За съвместимостта и допълването при аналната и оралната любов се гледат други планети.

*

Stella

• 7765
« Отговор #64 -: Март 24, 2011, 08:53:34 pm »
За мен, Марс в синастрията винаги е изпълнявал техническата роля в секса и главно във вагиналния. При положителни аспекти м/у партньорските марсове се наблюдава добра техническа съвместимост, а при отрицателните /каре и опозиция/ позите, които се харесват на единия, за другия са скучни или недотам удололетворяващи.
За съвместимостта и допълването при аналната и оралната любов се гледат други планети.

Я, кажи, кажи! Сподели, де, недей да млъкваш баш по средата!
А колкото до позите, решението е в разнообразието.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #65 -: Март 24, 2011, 09:01:57 pm »
Ако тръгна да споделям, трябва цял докторат да напиша по астросексология.  ;D

Луна/Марс - орална любов
Венера/Плутон - анална

В зависимост какви са аспектите помежду им и в кои домове попадат, в кои знаци .... дълго е за обеснение, но от картите на близки хора съм установила, че именно тези планети ни показват каква е точно сексуалната съвместимост на партньорите, както и какво и как се прави под завивките.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Март 24, 2011, 09:11:46 pm »
В зависимост какви са аспектите помежду им и в кои домове попадат, в кои знаци .... дълго е за обеснение, но от картите на близки хора съм установила, че именно тези планети ни показват каква е точно сексуалната съвместимост на партньорите, както и какво и как се прави под завивките.

Имаш предвид аспектите Венера-Плутон и Луна-Марс в синастрията или в радиксите?
Питам, защото не се сещам някой от моите партньори с по-изявени умения във френските ласки да е имал аспект между Луната и Марс, никой от тях няма.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #67 -: Март 24, 2011, 09:16:08 pm »

Питам, защото не се сещам някой от моите партньори с по-изявени умения във френските ласки да е имал аспект между Луната и Марс, никой от тях няма.  :-[
Би трябвало да е в синастриите. :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Март 24, 2011, 09:18:44 pm »
Ааа, тогава може и да проработи формулата.  ;D Нали видът синастричен аспект няма значение, стига да има такъв?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #69 -: Март 24, 2011, 09:20:11 pm »

Говорих само за синастрията.
Наблюдават се доста жени, които с определени партньори са предразположени към орална любов, дори тя им доставя огромно удоволствие, а с други партньори се прави без желание, дори се избягва напълно. Същото е и с мъжете. Има вагини, на които дори самата миризма ги кара да правят френска любов, а други им действат отблъскващо.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #70 -: Март 24, 2011, 09:21:26 pm »

Говорих само за синастрията.
Наблюдават се доста жени, които с определени партньори са предразположени към орална любов, дори тя им доставя огромно удоволствие, а с други партньори се прави без желание, дори се избягва напълно. Същото е и с мъжете. Има вагини, на които дори самата миризма ги кара да правят френска любов, а други им действат отблъскващо.
А аспект? :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Март 24, 2011, 09:31:12 pm »
Благодаря за уточнението, Дивна.  :blink:
Сега като се замисля, наистина има доста вярно в това, което споделяш.
Проследих какви синастрични аспекти е имало с някои от партньорите ми, наистина работи. Не при всички обаче.
Имаше един с Марс в квадрат с моята Венера - единственият партньор в живота ми, който предпочиташе само традиционния начин. Ама той по принцип си беше такъв, де, гледаше само на него да му е добре. Та, може и да не се е дължало на синастрията, макар че не отричам и тя да е допринесла... Егоизмът и потребителското отношение са заложени в натала като нагласа, не е виновна синастрията. А пък и си зависи от човека, някои си имат определени задръжки, трудно променят и навиците си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #72 -: Март 24, 2011, 09:33:20 pm »
Благодаря за уточнението, Дивна.  :blink:
Проследих какви синастрични аспекти е имало с някои от партньорите ми, наистина работи. Не при всички обаче.
Имаше един с Марс в квадрат с моята Венера - единственият партньор в живота ми, който предпочиташе само традиционния начин. Ама той по принцип си беше такъв, де, гледаше само на него да му е добре. Та, може и да не се е дължало на синастрията, макар че не отричам и тя да е допринесла... Егоизмът и потребителското отношение са заложени в натала като нагласа, не е виновна синастрията. А пък и си зависи от човека, някои си имат определени задръжки, трудно променят и навиците си.

Лили, само знакови аспекти ли имаш предвид?

*

tadj-all

« Отговор #73 -: Март 24, 2011, 09:40:20 pm »
Не мога да приема обяснението, че Плутон е поколенческа планета и затова тряблва да го елимираме, напротив ти самия каза, че той си действа при цялото поколение. Аз пък смятам, че точно на този аспект се дължи широко разпространеното домашно насилие, за което толкова малко се говори (Плутон се свързва с тайните, скритите неща). Даже си мисля, че една част от случаите са именно от страст.
А в горния пример, който посочих и двамата имаме "паднали" Марсове. Не се е стигало нито до велика страст, нито до насилие, но орбисата е твърде голяма (повече от 20 градуса). Но ти си прав, че квадратурата може да раздвижи дори и най-"заспалия" Марс. (Моят и без това си е "задвижен" натално от квадрата с Юпитер на К8, та затова знам).
Лесно е, стига да имаш желание ;)

За насилието обаче ще те контрирам. Домашно - Луна, насилие - Марс(и Плутон) дават тоя тънък и любим за някои хора сценарий. И най-вече - Луната и Марса в 3-ти квадрант дават дозата да "дразнят" отвътре и да всяват смут в душата на партньора. Затова се стига и до "Земи тоя чехъл, мухльо/кучко!".
Само, че и до ден днешен не успявам да изловя при коя точно конфигурация си жертва/хищник.

А за Плутон - понякога се опитвам да го отхвърля, но въпреки всичко признавам - замесен ли е, къде на ъгъл, къде с точни аспекти - става значим. Но си му трябва нещо от личните да се прояви. Ама от личните за натала, не за синастрията.

Поне така съм го установил за себе си. Ама всеки гледа с различен зъркел, тъй че...
Затова и ти исках карта, за да видя, дали няма други фактори.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Март 24, 2011, 09:44:38 pm »
Лили, само знакови аспекти ли имаш предвид?

Не, със сравнително тесни орбиси, почти точни.
Не работи при всички обаче. Имах един с Марс в точна опозиция с Луната ми - нямаше го "онова".  ;D
Освен това неговата Венера беше в точен съвпад с моя Марс. Но определено си беше запомняща се авантюра, която започна зашеметяващо бързо, с много страст и също толкова бързо отиде в небитието.

За синастричния аспект Луна/Марс (напрегнат) и домашното насилие/агресия потвърждавам, особено ако аспектът е двойно подчертан в синастрията. Много деструктивни отношения, чести скандали, тенденция да се прави от мухата слон.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #75 -: Март 24, 2011, 09:50:42 pm »

За насилието обаче ще те контрирам. Домашно - Луна, насилие - Марс(и Плутон) дават тоя тънък и любим за някои хора сценарий. И най-вече - Луната и Марса в 3-ти квадрант дават дозата да "дразнят" отвътре и да всяват смут в душата на партньора. Затова се стига и до "Земи тоя чехъл, мухльо/кучко!".

Четвърти дом не върши ли работа в този сценарий? Нали е под класическото управителство на Луната?
А и символизира четирите стени.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #76 -: Март 24, 2011, 09:51:46 pm »
за страст до сега мога да говоря само по Плутон....него го усещам най-много, с него живея......ако някой ми цъфне на съвпада Луна/Плутон направо откачам, нямам мира и спокойствие, отвътре всичко работи с невероятна мощност, която трудно се укротява, понякога може и да загубя мярка, всичко става неконтролируемо и първично, като гонене на плячка, мания ....тази страст си я обичам, нищо че трудно се живее с нея.......
Урановите искри също много ги обичам.....Уран/Венера.....
а иначе чичко Сатурн върху Марс в синастрия ми действа много изнервящо и недеволно, никаква страст...

*

Divna

• 2478
« Отговор #77 -: Март 24, 2011, 09:53:03 pm »
Благодаря за уточнението, Дивна.  :blink:

Лили, аспектът Марс/Венера не го разглеждам за техническо изпълнение в синастрията. Този аспект за мен е заряда, химията, но не и техниката. Ако приемем, че Венера е вагината, а Марс половия член, то тогава може от части да говорим за пасване на двата сексуални органа ... но това не е техническото изпълнение.
А иначе, в натала добре се виждат сексуалните предпочитания на индивида и неговите наклонности, както и състоянието на репродуктивните му органи.  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Март 24, 2011, 09:54:39 pm »
а иначе чичко Сатурн върху Марс в синастрия ми действа много изнервящо и недеволно, никаква страст...

На мен пък лъвските Марсове (в съвпад с моя Сатурн) много ми се дървят в началото  ;D, но впоследствие бързо изстива.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #79 -: Март 24, 2011, 09:57:11 pm »
с приятеля ми имаме този аспект Луна/Марс опозиция...
ами от време на време стигаме до бой...или поне до опити за бой....дали аз ще го нападна...по-често аз го провокирам, но изяждам по някой и друг шамар да се укротя, че да си призная доста често аз не мога да устоя да не го нападам...... :-[ :blink: ;D