Здравей Гост

СТРАСТТА В НАТАЛА И ПРИ СИНАСТРИЯ

• 156 Отговора
  • 33634 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:СТРАСТТА В НАТАЛА И ПРИ СИНАСТРИЯ
« Отговор #120 -: Март 25, 2011, 12:57:22 am »
Той неговият Марс поначало е неаспектиран и ретрограден, т.е. недобре проработен. Защо си мисля, че кибритлията е Марса му?

Забелязах, че именно такива Марсове (отнася се и за други планети) могат да бъдат "скрита лимонка" в хороскопа.
Най-добрата ми приятелка от ученическа възраст имаше ретрограден Марс в Рак в 11 дом - печелила е спортни състезания и олимпиади, притежаваше изключителна физическа сила и издръжливост за жена.
При майка ми имаше почти неаспектиран Марс в Козирог в 11 дом (само секстил с Нептун) - пращеше от ентусиазъм и енергия (ако е движена от някакъв интерес), кибритлия беше, реагираше първосигнално, а в ученическите си години е тренирала лека атлетика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #121 -: Март 25, 2011, 01:02:02 am »
Не се съобразявам нито с чичко Фройд нито с който и да било....И може би това до известна степен ми дава определен вид свобода и по-различен поглед...
Страстта е чувство свързано с емоциите , различно усещане за възприятие...
Страстен почитател съм на астрологията , страстен почитател на определени каяества и характеристики...,вероятно това се отразява и на други поприща в живота...,но страстта е чувство...което бива редуцирано при определени обстоятелства....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #122 -: Март 25, 2011, 01:09:02 am »
Не се съобразявам нито с чичко Фройд нито с който и да било....И може би това до известна степен ми дава определен вид свобода и по-различен поглед...
Страстен почитател съм на астрологията , страстен почитател на определени каяества и характеристики...,вероятно това се отразява и на други поприща в живота...,но страстта е чувство...което бива редуцирано при определени обстоятелства....

Тебе те знам, че не се съобразяваш дори с най-големите капацитети. А аз надграждам, защото точно в гарничните области между няколко науки се ражда истината. Но това е мое личон мнение с което никого не ангажирам.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #123 -: Март 25, 2011, 01:11:54 am »

Тебе те знам, че не се съобразяваш дори с най-големите капацитети. А аз надграждам, защото точно в гарничните области между няколко науки се ражда истината. Но това е мое личон мнение с което никого не ангажирам.

А имаш ли обяснения защо? :rolleyes: Дори и астрологично.... :rolleyes: :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #124 -: Март 25, 2011, 01:18:19 am »
Първодомно Слънце в квадратура с Плутон на МЦ и Сатурн.

*

Stella

• 7765
« Отговор #125 -: Март 25, 2011, 01:19:39 am »

В Стрелец.

Меркурий в квадрат със Сатурн винаги подлага на съмнение всичко, скептичен е, въпреки, че се намира в Стрелец.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

abroad

• 2187
« Отговор #126 -: Март 25, 2011, 01:20:51 am »

защото си Слънчев Стрелец с АС в критичен градус на ....Стрелеца и нужната подправка от Марс в Козирог ;D с диспозитор квадрат Слънце ;D

*

tadj-all

« Отговор #127 -: Март 25, 2011, 01:21:00 am »

+ Това, че е в Стрелец и че управлява 9-ти дом (идеологията) + Южен възел + Сатурн на иЦ (вътрешната истина, заложена дълбоко в един човек, това с което идва).

*

Марая

• 28287
« Отговор #128 -: Март 25, 2011, 01:23:16 am »

Аспектите са ясни...,дай интерпретацията...В нея се крие разковничето... :blink:
Ще се радвам да я чуя... :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #129 -: Март 25, 2011, 01:25:41 am »

защото си Слънчев Стрелец с АС в критичен градус на ....Стрелеца и нужната подправка от Марс в Козирог ;D с диспозитор квадрат Слънце ;D

Или...иначе казано докато око не види и ръка не пипне...по сатурн /диспозитор/ на пиперлията марс...
Аз мисля обаче , че несъобразяването идва от Уран /новото/ и Плутон /трансформираното, прероденото/.... :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #130 -: Март 25, 2011, 01:26:33 am »
Аз предлагам да направим разлика между страст и пристрастяване. Колко вида пристрастяване познавате?
Ще започна първа - токсикоманиите са по Нептун. За други мании сещате ли се и по кои планети действат?

*

abroad

• 2187
« Отговор #131 -: Март 25, 2011, 01:27:08 am »
Шегувайки се, продължавам да смятам, че си АС Стрелец ;D

макар и да подкрепям мнението на Asol - и едно първо ранено Слънце стига, съдейки и по себе си, макар и в аспект с Уран - на никого и в нищо не се кланям, докато сама не реша да приема, по мои си виждания и възприятия, с проучване, съзерцание и ровене :blink:

*

tadj-all

« Отговор #132 -: Март 25, 2011, 01:30:46 am »
Като стана дума за Страстта и макар и леко да се отклонихме, ще добавя, че не разгледахме домовете.

И понеже страстта - написах, че в нея има и елементи на разрушение, а пък Стела написа и двата вида Ерос и Танатос отговорни за страстта, то 1-ви дом е домът на страстта в човека, като енергия и виталитет.

И донякъде се замислям, че Марая може и правилно да е казала, че Венера много, много не участва. Дава сладострастие, но не и страст, която да води до разрушение, при все, че според някои учения - Венера е подстрекателя към разрушение, войни и прочее, в които винаги има някаква страст.

*

Asol

• 4140
« Отговор #133 -: Март 25, 2011, 01:31:41 am »
Има и пренатални слънчеви затъмнения на важни места. Квадратурите на Сатурн, Плутон със Слънце предполагат силен вътрешен стремеж за постигане, достигане, показване и доказване на личността. В конкретния случай разположението им придава още по-голямо значение.
« Последна редакция: Март 25, 2011, 01:35:49 am от Asol »

*

Марая

• 28287
« Отговор #134 -: Март 25, 2011, 01:35:33 am »
Шегувайки се, продължавам да смятам, че си АС Стрелец ;D

макар и да подкрепям мнението на Asol - и едно първо ранено Слънце стига, съдейки и по себе си, макар и в аспект с Уран - на никого и в нищо не се кланям, докато сама не реша да приема, по мои си виждания и възприятия, с проучване, съзерцание и ровене :blink:

Твое право... ;DНямаш грижа...
Така или иначе по сидерал е скорпи... :PНе , че искам...,но живота ми е такъв.... :rolleyes:
Не се кланям докато не стигна дъното...,докато не пипна , докато не се убедя...Нечия истина е лъжа за мен...нечия лъжа -истина...
И няма ранено слънце...,просто няма....Слънцето нанася раните! ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #135 -: Март 25, 2011, 01:38:19 am »
Като стана дума за Страстта и макар и леко да се отклонихме, ще добавя, че не разгледахме домовете.

И понеже страстта - написах, че в нея има и елементи на разрушение, а пък Стела написа и двата вида Ерос и Танатос отговорни за страстта, то 1-ви дом е домът на страстта в човека, като енергия и виталитет.

И донякъде се замислям, че Марая може и правилно да е казала, че Венера много, много не участва. Дава сладострастие, но не и страст, която да води до разрушение, при все, че според някои учения - Венера е подстрекателя към разрушение, войни и прочее, в които винаги има някаква страст.

Как да не участва? Докато Венера участва в привличането/сливането, то марс воюва и разделя. Според мен има страст, когато силите на привличането и силите на отблъскването са противоположни по посока и еднакви по интензитет. Ако има само привличане, хората ще си бъдат просто привлечени едни от други. Ако отблъскването преобладава, няма да се осъществи контакт. Трябва да има борба. затова аз залагам на аспектите между определени планети. Трябва да има едновременно атракция и отлъскване, да има стремеж и пречки пред удовлетворяването на този стремеж.

*

Марая

• 28287
« Отговор #136 -: Март 25, 2011, 01:42:22 am »
Има и пренатални слънчеви затъмнения на важни места. Квадратурите на Сатурн, Плутон със Слънце предполагат силен вътрешен стремеж за постигане, достигане, показване и доказване на личността. В конкретния случай разположението им придава още по-голямо значение.

И като знаем , че преднаталните са в стрелец... ;D , под контрола на Юпитер ни става ясно...що за птица е това... ;D :P
Така е Асол...права си! :wub:

*

Vision

• 3523
« Отговор #137 -: Март 25, 2011, 02:56:50 am »
ейй, най- накрая ми се изясни защо си падам толкова по марс в близнаци!!  :rolleyes:
много поучително, продължавайте в същия дух.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #138 -: Март 25, 2011, 04:21:11 am »
В мъжки вариант ги мислех за гола вода близнашките, но явно си зависи от аспектите...
Приятно съм била изненадвана от Марс в Близнаци в квадрат със Сатурн (но с неприятни последици), не му знам АС обаче и нямам представа в кой дом може да се е намирал. Неприятно - от Марс в Близнаци в 5 дом в мъжка карта в опозиция с Нептун, само на приказки знаещ и можещ, изключителен бройкаджия, но имаше Луна и Юпитер в Близнаци също...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vision

• 3523
« Отговор #139 -: Март 25, 2011, 09:28:51 am »
В мъжки вариант ги мислех за гола вода близнашките, но явно си зависи от аспектите...
Приятно съм била изненадвана от Марс в Близнаци в квадрат със Сатурн (но с неприятни последици), не му знам АС обаче и нямам представа в кой дом може да се е намирал. Неприятно - от Марс в Близнаци в 5 дом в мъжка карта в опозиция с Нептун, само на приказки знаещ и можещ, изключителен бройкаджия, но имаше Луна и Юпитер в Близнаци също...

мен ''бор в задния двор'' и ''шпакли'' не ме интересуват, /лъва е абсолютен традиционалист/, затова ми трябва техничен марс в тригон с моя, за да влезем в синхрон с движенията..не си падам никак регулировчик, нито искам да се разсейвам с някакви напътствия, затова за мен близнашки марс, за да е ''тая работа в оная и душата в рая''.. ;D
и козирожкия е ок, затваря ми земята в тригон с луната и мерка..той пък е толкова упорит, че докато не ме довърши, не се отказва.. ;D..защо не може мъжете да имат по един марс във всеки знак и дом, и да ни докосват всяка чувствителна точка пълноценно.. :-[

а в дискотеките е пълно с младежи с плутон в скорпион и не се издържа от феромони../да се оплача../.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..