Здравей Гост

За силата на Фейсбук - за и против!

• 142 Отговора
  • 17137 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:За силата на Фейсбук - за и против!
« Отговор #20 -: Април 03, 2011, 07:05:18 pm »
 само лошо от моята уста за сурат-тефтера ;D ;D меркуриевите чада, стрелците би трябвало обаче да го обичат  и ако съдя по приятелите си имат  wi fi  в главния мозък :P

мисля, че съм малко меркуриева, заради меркурий на асц. , но не съм стаден/групов тип, даже точно обратното.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Април 03, 2011, 07:08:54 pm »
Всички покани, които съм получавала да се присъединя
са изпращани от американския сайт, като са от името на
хора, в чиито е-мейл бук е фигурирал случайно и моя мейл- хора, които почти не
познавам са фигурирали в "поканите" - което значи, че...." без коментар"  :mellow:

Затова ли получавам покани от абсолютно непознати хора на мейла си?
Същото е положението и с непоисканите търговски съобщения, които получавам, защото моят мейл фигурира в списъка на някоя агенция. Възприемам го като натрапване, на мен лично не ми е много приятно някой да ме "абонира" за спам.

Лично за себе си съм установила, че в живота ми има къде по-съществени неща, на които бих обърнала внимание, вместо да вися безцелно във фейсбука.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #22 -: Април 03, 2011, 07:20:36 pm »
Анонимността във форумите дава възможност за какви ли не безобразия, не мислите ли?
Във ФБ можеш да си ложиш снимка, но можеш и да не сложиш-въпрос на личен избор.
Но, когато сложиш снимка, ти си понасяш отговорността и за думите и за мирогледа и за всичко, което си...а за това се иска смелост.

Всички сме били свидетели на анонимна агресия по форумите, на изливане на ярост и плювни и всчко това - абсолютно безнаказано. Интернет тормозът може да остане дълго безнаказан, САМО когато е АНОНИМЕН.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #23 -: Април 03, 2011, 07:33:30 pm »

Асол на твоята покана за онзи социум бих се отзовала. ;)    

Споделям написаното от Вещичка. ;) Имам фб, защото преди време ме поканиха, но не го посещавам.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #24 -: Април 03, 2011, 07:38:31 pm »
Анонимността във форумите дава възможност за какви ли не безобразия, не мислите ли?
Но, когато сложиш снимка, ти си понасяш отговорността и за думите и за мирогледа и за всичко, което си...а за това се иска смелост.

Всички сме били свидетели на анонимна агресия по форумите, на изливане на ярост и плювни и всчко това - абсолютно безнаказано. Интернет тормозът може да остане дълго безнаказан, САМО когато е АНОНИМЕН.

Не съм съгласен.Според мен такова нещо като интернет тормоз не съществува, нито пък има смисъл от наказание (бана не
не го считам за наказание ).Ако например някой говори глупости по мой адрес или ме псува, това си е негова работа - аз това не го считам за "тормоз".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Април 03, 2011, 07:39:40 pm »

Въпрос на лична нагласа може би.
И без да съм сложила снимка в някой форум, нося отговорност и за споделения мироглед, и за всичко, което пиша и споделям. Затова по-малко споделям, прекалено добре съм запозната какво става зад "кулоарите" на астрологичните общества и какво се крие зад някои "харизматични" образи в социалните мрежи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Април 03, 2011, 08:01:14 pm »
А какво ще кажете за блоговете, добили популярност през последните няколко години?
От една страна, блоговете са прекрасно място за споделяне на мисли и настроение (нещо като личен дневник), но съм била свидетел как в блоговете, които са обществено достояние, се изнасят доста факти от личния живот и отношения. И после защо ги били коментирали хората. Като биеш тъпан в социалните мрежи, значи искаш да бъдеш коментиран и би трябвало да си готов да понесеш последствията след публично разгласяване на споделената информация.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #27 -: Април 03, 2011, 08:03:59 pm »
А какво ще кажете за блоговете, добили популярност през последните няколко години?
От една страна, блоговете са прекрасно място за споделяне на мисли и настроение (нещо като личен дневник), но съм била свидетел как в блоговете, които са обществено достояние, се изнасят доста факти от личния живот и отношения. И после защо ги били коментирали хората. Като биеш тъпан в социалните мрежи, значи искаш да бъдеш коментиран и би трябвало да си готов да понесеш последствията след публично разгласяване на споделената информация.

Напълно съм съгласен.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Април 03, 2011, 08:06:27 pm »
И това е начин да станеш известен.  :93:
Както казват, няма лоша реклама.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Април 03, 2011, 08:14:25 pm »

Напълно съм съгласна с тебе, Лили! Човек в нета е такъв, какъвто е и в живота. Но аз си мисля, че ако е почтен и ако е бил предвидлив да ограничи нахлуването на натрапници в своя кръг, нищо не може да му навреди. Всеки сам определя докъде може да стигне и сам допуска другите хора в личното си пространство.

Ето, например аз влизам във форум по интереси но там пишат всякакви хора и сеирджии и аз ща, не ща чета техните писания и даже и да се старая да ги пропускам, не мога съвсем да се абстрахирам от негативната атмосфера, която примерно един-единствен човек е способен да внесе във форума: не мога да го блокирам, няма опция за скриване на неговите постове. А във ФБ не е така - можеш за блокираш, можем да ограничиш или да "разприятелиш", да напуснеш група. А между другото, при членуването в групи, няма достъп до твоите лични данни.

Най-неприятното нещо във ФБ са различните забавни приложения, които искат достъп до личните ти данни. За какво им е? Не можеш да ползваш съответното приложение, ако не потвърдиш, че си съгласен.  Затова и не ползвам никакви приложинения, които искат достъп до моите данни. Мога и без тях.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #30 -: Април 03, 2011, 08:15:48 pm »
Ето един астро-блог, който чета - http://astropost.blogspot.com/. Да видим какво пишат за Нептун...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Април 03, 2011, 08:21:19 pm »
Ето, например аз влизам във форум по интереси но там пишат всякакви хора и сеирджии и аз ща, не ща чета техните писания и даже и да се старая да ги пропускам, не мога съвсем да се абстрахирам от негативната атмосфера, която примерно един-единствен човек е способен да внесе във форума: не мога да го блокирам, няма опция за скриване на неговите постове. А във ФБ не е така - можеш за блокираш, можем да ограничиш или да "разприятелиш", да напуснеш група. А между другото, при членуването в групи, няма достъп до твоите лични данни.

Да, това е недостатъкът на форумите.
Но в крайна сметка всеки човек сам избира с кого да поддържа личен контакт във форумите, в които е участник.
На мен ако не ми е приятно присъствието на даден потребител, просто му подминавам постовете, не е нужно да се скриват. Има цели теми, които подминавам като пътен знак. Но негативната атмосфера няма как да я подминеш, тя се усеща, по доста натрапчив начин понякога.

Ще изчакаме още резултати от гласуването, но дотук анкетата показва, че родените с Луна в Рак сме най-асоциални.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #32 -: Април 03, 2011, 08:25:38 pm »
Ето един астро-блог, който чета - http://astropost.blogspot.com/. Да видим какво пишат за Нептун...

Ти верно ли го четеш? мноо му се дразня на тоа самозванец.
Мерси, не съм мазохистка!  :72:

*

Stella

• 7765
« Отговор #33 -: Април 03, 2011, 08:27:32 pm »
Ще изчакаме още резултати от гласуването, но дотук анкетата показва, че родените с Луна в Рак сме най-асоциални.  ;D

В този форум най-много са приносителите на Луна в Скорпион (поне преди така беше, но тя предишната анкета остаря, а членовете на форума се сменят, скорпионските луни все по-рядко влизат). Сега кардиналните са по-вървежни.
« Последна редакция: Април 03, 2011, 08:33:42 pm от Stella »

« Отговор #34 -: Април 03, 2011, 08:32:39 pm »

Ти верно ли го четеш? мноо му се дразня на тоа самозванец.
Мерси, не съм мазохистка!  :72:

Хехе, не съм казала, че го харесвам, дори не знам кой е автор на блога. Просто го чета наред с други, например този - http://raphael-astroblog.blogspot.com/ или този - http://www.horaryastrology.info/.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #35 -: Април 03, 2011, 08:34:50 pm »
Асоциални рачешките-дръжки... ;D
Моята е на асцендента и и трябва публика.. :P
Имам доста приятели във Фейса и се радвам,че го има ,за да ги открия след толкова много години..
Добре,че повишиха нивото на защита на профилите.
Гледам да не публикувам много лични снимки,а и в края на краищата аз съм си избрала хора ,които да ги гледат.
Имах мн. неприятна случка преди време-сприятелих се с един познат,такива коментари ми беше написал под снимките,че умрях от срам,добре че само 3-4 часа бяха преседели. :-[ ;D
Оттогава си правя сметката много добре какво излагам на показ и пред кого..
Забавен начин за убиване на времето е..И за научаване на виртуални клюки..

*

Stella

• 7765
« Отговор #36 -: Април 03, 2011, 08:36:19 pm »

Извинявай! Тук пише "astropost" а аз чета "apostoloff"  :confuse3: :confuse3: :confuse3:
Eeee, бива, бива ретро Меркурий, ама чак такава заплесия, не бива!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Април 03, 2011, 08:38:34 pm »
Забавен начин за убиване на времето е..И за научаване на виртуални клюки..

Който има време за убиване  ;D, по същия начин е при блогърите и денонощно пишещите в някой форум /форуми/.

Извинявай! Тук пише "astropost" а аз чета "apostoloff"  :confuse3: :confuse3: :confuse3:

Тъкмо се чудех защо така се възмущаваш, но никъде не намерих да е посочено името на автора. Дори щях да питам кой е самозванецът, но се въздържах.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #38 -: Април 03, 2011, 08:38:47 pm »

Имам доста приятели във Фейса и се радвам,че го има ,за да ги открия след толкова много години..
Добре,че повишиха нивото на защита на профилите.

Открих много бивши съученици. Онзи ден ми писа един от Канада-отдавна емигрант. Беше много щастлив, че ме е открил след толкова години. Детството ни е преминало заедно.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #39 -: Април 03, 2011, 08:40:34 pm »
Kaто го зачетох този блог по едно време гледам долу в дясно някакъв брояч на посещенията и от коя част на света са. Ми за последните 13 минути имаше 3 влизания от София, 1 от Радомир и 1 от Варна  :blink:

Още малко се порових в този брояч и да ви кажа там пише, че единия човек от Варна ползва Firefox 3.60 и Windows XP, за всеки пише нещо, а ние си мислим, че се крием виртуално, понеже не сме си сложили снимките  ;D
« Последна редакция: Април 03, 2011, 08:47:14 pm от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.