Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206351 Прегледи
*

sasha

• *
  • 179
Re:Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #340 -: Април 21, 2011, 10:28:34 pm »
Не знам дали е рано да задам пак въпроса си но не издържах  :confuse3:
Ще се влюби ли в мен С и ако да кога?
Стела ще съм ти ужасно благодарна ако я погледнеш :58:

Тука има една малка заблуда, понеже Луната, която те съ-управлява тебе и неговия 5-ти дом излиза от квадрат с Нептун. Твоят пети дом се управлява от ретрограден Сатурн в първи дом. Да не би да му даваш "грешни" сигнали на този човек? Или да изглеждаш недостъпна пред него? Иначе управителите на вашите 5-ти домове са в сходящ секстил, което е шанс, който може да се използва. ;D
Стела благодаря ти че погледна пак :blink:
Ами аз като че ли се заблуждавам че нещо може да стане между нас...може би е това. А иначе той е недостъпният за мен....или поне аз мисля така...защото е публична личност пък аз не...и така. Дано имаме шанс защото синастрията и композита са много обещаващи...а пък аз съм влюбена....но той като че ли е просто мил и любезен понякога с мен...и нищо повече...
А този шанс виждаш ли го като време?....

*

Stella

• 7765
« Отговор #341 -: Април 21, 2011, 11:24:09 pm »
Хони, да така е - няма как да има друга наоколо и да те кани у тях. Много би рискувал. Ако го отнасям по 5-тия ти дом, изглежда искрен. Но колегите са прави, че домът може и да не е правилният.

За любовен триъгълник обикновено виждам, че гледат 1-ви дом (питащия), 7-ми (партньора), 5-ти от 7-ми, т.е. 11-ти (третия).

Възможни са и други варианти:

1-ви е питащия, 8-ми е любовника/любовницата, а противоположния (2-ри) е негов съпруг/съпруга.
1-ви е питащия, 7-ми е неговия съпруг/а, а 8-ми от 7-ми е негов любовник/ца.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #342 -: Април 21, 2011, 11:25:10 pm »

Не го виждам, трудно е да се определи!  :-[
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sasha

• *
  • 179
« Отговор #343 -: Април 21, 2011, 11:57:39 pm »

Не го виждам, трудно е да се определи!  :-[
А нямаше ли в хорарите някакво такова правило -1*= 1 седмица и се гледат колко градуса остават до точния аспект....ма хич не съм сигурна че периодът беше седмица? :confuse3:

*

Stella

• 7765
« Отговор #344 -: Април 22, 2011, 12:08:02 am »
И аз това се чудя. Пък и доста различни резултати се получават за двата варианта, особено ако вкарам и модерните управители в играта, или Кох.
Стела каза нещо, което много ми хареса. Да гледаме положението на Луната. Тогава излиза, че той е по 5-ти дом. Но аргументацията ти, Лили, за 7-ми дом е много добре обоснована. Затова засега нямам мнение.

Ето картата по Кох.

Аз гледам позицията на Луната, понеже тя е издайническа и показва състоянието и отношението на питащия в момента на задаването на въпроса. Това ме ориентира, ако ли не - задавам уточняващи въпроси.

Абсолютно
непознатите са по 7-ми дом, както и крадците. Така е поред древните, но лично мен това много ме обърква да слагааш непознатите на едно с партньорите.

« Отговор #345 -: Април 22, 2011, 02:26:59 am »
Той няма как да е женен, много е млад освен това, едва ли има сериозна връзка, така че другата според мен не трябва да я търсим като негова сериозна връзка. Мен ме интересува не само дали има сериозна връзка, а дали има и несериозни... Няма да ми е приятно дори само да се е целувал с друго момиче, макар че бих го разбрала и не бих му се сърдила. Това дали го ревнувам (или той мен) може ли да се види в хорара?

Извинявам се за намесата,обаче чета с интерес цялата история дотук и ме гложди мисълта,която може и да е глупава,ама защо не го попиташ директно или индиректно...?

« Отговор #346 -: Април 22, 2011, 02:41:23 am »
Не ми е отговарял на писмото от 3 седмици. Не искам да му пиша пак отчаяно защо не ми отговаря... Пък и нямам право да му държа сметка какво прави, той е на 9000 км от мен. Аз съм решила да нямам други, на нямам право да го изисквам от него. Затова ми стана интересно каква може да е причината да няма отговор. И преди се е забавял толкова, друг път пък ми отговаря още на следващия ден и казва, че с нетърпение ме чака. Не знам какво да си мисля.

Разбирам те,права си!Не му пиши повече,за да не изглеждаш отчаяна,а и за да не почне нарочно да бяга от теб,мъжете не обичат да ги притискат(това от личен опит).Това,че ти си решила да нямаш други,ми звучи всякаш си влюбена в него или имаш някакви чувства,а иначе дали той е срещнал друга или е подновил стара връзка...честно казано,когато човека е срещу теб,"на една ръка разстояние",нещата изглеждат много по-реални и истински,но все пак ако и той има чувства към теб,едва ли ще има друга,макар че несериозните работи за една нощ...повечето мъже не ги смятат за нищо особено,но аз бих се чувствала наранена,тъй като и аз като теб не бих била с други,докато мисля за него.Не се отчайвай,все някога ще ти отговори,а ако не го направи,значи наистина има нещо съмнително.  :( :blink:

...а и ако е имал несериозни връзки,не вярвам да не ти отговори на писмото,тъй като както казах една нощ повечето не го възприемат за прегрешение  :-\
« Последна редакция: Април 22, 2011, 02:48:08 am от Last_Kiss »

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #347 -: Април 22, 2011, 07:10:16 am »
5-ти дом не пасва ли и за хората, към които имаме романтични чувства, но нямаме връзка с тях? Или 7-ми е за романтичните чувства, защото има за мунданен управител Венера?
Точно това се чудя.

А нямаше ли в хорарите някакво такова правило -1*= 1 седмица и се гледат колко градуса остават до точния аспект....ма хич не съм сигурна че периодът беше седмица? :confuse3:
Дали някой може да отговори?
« Последна редакция: Август 24, 2011, 01:40:14 am от Shreya »

*

Stella

• 7765
« Отговор #348 -: Април 22, 2011, 03:09:22 pm »
5-ти дом не пасва ли и за хората, към които имаме романтични чувства, но нямаме връзка с тях? Или 7-ми е за романтичните чувства, защото има за мунданен управител Венера?
Точно това се чудя.

А ако говорим за платонична, неосъществена на физическо ниво, любов - не е ли редно да вземем предвид другия/та по 5-ти дом? А ако е тайна любов, за която само ние си знаем?

Аз гледам 5-ти дом за момчето и сигнификаторът му е Юпитер в неговия 5-ти дом. луната, която управлява питащата е също в нейния 5-ти дом, така че това е дома. Неговите любовни връзки са 5-ти от 5-ти. Петият дом на квезита е наблъскан с много планети, но няма връзка с питащата и с неяния сигнификатор. Според мен той си има връзки с други хора. Колко са сериозни не мога да кажа.

Няма аспект между сигнификатора на питащата и на квезита (Слънце и Юпитер), та да броим каквито и да било градуси. Няма да се образува аспект и в рамките на знака. Ако гледаме Луната, като съ-управителка на питащата, тя е тази, която бърза да го потърси (Луната клони към тригон с Юпитер). Вижда се, че и той поддържа връзка с нея също така, но тя пак е по инициатива на питащата - Слънце в сходящ тригон с Плутон в 5-тия и дом.

« Последна редакция: Април 22, 2011, 03:17:59 pm от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #349 -: Април 22, 2011, 03:16:31 pm »

Не го виждам, трудно е да се определи!  :-[

Правилото е такова:
кардинални знаци - часове, дни, седмици
подвижни знаци - дни, седмици, месеци
фиксирани знаци - седмици, месеци, години.

Който се интересува от определяне на време може да си изтегли оттук 6-тата книга на ММ и ДМ:
http://www.5port.ru/march_marion_mak_yevers_dzhoan/

*

Stella

• 7765
« Отговор #350 -: Април 22, 2011, 03:22:24 pm »

Романтичните чувства, които са по сърце са свързани с 5-ти дом и със Слънцето като негов мунданен управител.
Седми дом е свъързан с конвенционалните отношения, връзките на социално ниво, той е дом на безпристрастните отношения, тука са хората, които ни допълвати с които се договаряме "очи в очи" и нашите открити врагове. Наричат се открити врагове, понеже, за да сключиш договор/споразумение, трябва първо да сложиш всички карти на масата.

« Отговор #351 -: Април 22, 2011, 04:18:28 pm »
Благодаря ти много за отговора, Стела! Споделям мнението ти.

« Отговор #352 -: Април 23, 2011, 02:35:43 am »
Ти ли задаваш въпроса? Ако е така, имаш ли си фаворит? Ако имаш, можеш да отнесеш него по 1-вия дом, играта му - по 5-ти, успеха му - по 10-ти. Противиникът ще е по 7-ми и така нататък аналогично.
Може и домакините да са по първи дом. Друга техника е с цветовете на екипите им, но не съм запозната с нея.

С твоята техника Реал са фаворити - екзалтиран управител и управител на 10-тия дом на трон, докато за Барселона остават управител без особени есенциални достойнства (Слънце в Телец) и управител на 10-ти дом в заточение. Луната обаче не помага на Реал - предстои й да квадратира важните за тях планети, докато управителя на Барса го е тригонирала в миналото. Така ми изглежда трудна победа за Реал. Не ми пречи. За Реал съм. ;)

Иначе с техниката АС-DC ситуацията на Реал Мадрид не изглежда добра.
« Последна редакция: Април 23, 2011, 03:02:10 am от Mirabella »

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #353 -: Април 23, 2011, 03:24:09 am »
има ли бъдеще връзката ми с.........

*

Stella

• 7765
« Отговор #354 -: Април 23, 2011, 03:39:36 am »
има ли бъдеще връзката ми с.........

Да, бъдеще ще има, ще има и романтика, но не очаквай материални придобивки и внимавай с начина на комуникация. Ти си по-силната страна, той е в по-уязвима позиция, но въпреки това, той клони към теб. ;D
Съвсем скоро ще стане ясно.

*

Stella

• 7765
« Отговор #355 -: Април 23, 2011, 03:02:22 pm »
Ти ли задаваш въпроса? Ако е така, имаш ли си фаворит? Ако имаш, можеш да отнесеш него по 1-вия дом, играта му - по 5-ти, успеха му - по 10-ти. Противиникът ще е по 7-ми и така нататък аналогично.
Може и домакините да са по първи дом. Друга техника е с цветовете на екипите им, но не съм запозната с нея.

С твоята техника Реал са фаворити - екзалтиран управител и управител на 10-тия дом на трон, докато за Барселона остават управител без особени есенциални достойнства (Слънце в Телец) и управител на 10-ти дом в заточение. Луната обаче не помага на Реал - предстои й да квадратира важните за тях планети, докато управителя на Барса го е тригонирала в миналото. Така ми изглежда трудна победа за Реал. Не ми пречи. За Реал съм. ;)

Иначе с техниката АС-DC ситуацията на Реал Мадрид не изглежда добра.
Аз задавам въпроса. За Реал съм и аз, но не съм им фенка. Иначе, идеята за 5-11 дом я взаимствах от един астро-сайт, в който е разгледан подобен въпрос за мач. :) Все пак има и реванш. Няма да е лесно за нито един от отборите.

Твоите фаворити са по 1 дом и се управляват от заточена Венера, която няма акцидентални достойнства.
Конкурентният отбор се управлява от Марс на трон, който е в съвпад с благодетелна планета - Юпитер. Също няма акцидентални достойнства, но в случая есенциалните се вземат предвид, както и съвпада с Юпитер.

Според Фроули се определя първо силата на сигнификаторите по техните акзидентални достойнства, есенциялните са на второ място, като от последните най-голямо значение има екзалтацията (не толкова положението на планетата в своя обител). Така разтълкувано е очевидно, че Барселона ще победи. ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #356 -: Април 23, 2011, 03:20:18 pm »

Благодаря, това отговаря на въпроса ми. Явно като една типична жена съм се заблуждавала :( Но всяко зло за добро, да се надяваме. Сега поне ще имам една причина по-малко да съжалявам, че не са ме взели на онзи конкурс ;)
А ти на въпроса дали ще се видим отговори, че е възможно :-\ Предвид ситуацията на мен не ми изглежда възможно, а и загубих желание вече.
А кой дом се гледа като сигнификатор, ако се задава въпрос за бившето гадже, с което вече окончателно сте разделени?
Благодаря на всички, много сте мили :blink:

Никога не сравнявай отговорите на два различни въпроса от две различни карти, които са ти били дадени. Астрологичната ситуация се промени доста от предния ден, когато зададе предишния въпрос си въпрос - и Слънце и Венера смениха знака, а и въпроса: "Ще се видим ли някога?" няма нищо общо с въпроса "Има ли друга?" На предния ти хорар казах, че е възможно да се видите някога, понеже и двамата се управлявате от Марс на трон, а когато кверента и квезита се управляват от една и съща планета, това означава, че и у двамата съществува еднакво силно желание събитията да се развият във взаимна полза.

*

Stella

• 7765
« Отговор #357 -: Април 23, 2011, 04:19:42 pm »

Аз задавам въпроса. За Реал съм и аз, но не съм им фенка. Иначе, идеята за 5-11 дом я взаимствах от един астро-сайт, в който е разгледан подобен въпрос за мач. :) Все пак има и реванш. Няма да е лесно за нито един от отборите.

Пети дом се гледа, когато очакваш награда, т.е. когато си направил залог/когато има елемент на ХАЗАРТ. Ако не си залагала в играта, се гледа оста 1-7. Но, ако не си фен на нито единия от двата отбора, по-добре не задавй въпроса изобщо (така съветва Фроули).
« Последна редакция: Април 23, 2011, 04:48:12 pm от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #358 -: Април 23, 2011, 06:07:28 pm »

Благодаря, това отговаря на въпроса ми. Явно като една типична жена съм се заблуждавала :( Но всяко зло за добро, да се надяваме. Сега поне ще имам една причина по-малко да съжалявам, че не са ме взели на онзи конкурс ;)
А ти на въпроса дали ще се видим отговори, че е възможно :-\ Предвид ситуацията на мен не ми изглежда възможно, а и загубих желание вече.
А кой дом се гледа като сигнификатор, ако се задава въпрос за бившето гадже, с което вече окончателно сте разделени?
Благодаря на всички, много сте мили :blink:

Никога не сравнявай отговорите на два различни въпроса от две различни карти, които са ти били дадени. Астрологичната ситуация се промени доста от предния ден, когато зададе предишния въпрос си въпрос - и Слънце и Венера смениха знака, а и въпроса: "Ще се видим ли някога?" няма нищо общо с въпроса "Има ли друга?" На предния ти хорар казах, че е възможно да се видите някога, понеже и двамата се управлявате от Марс на трон, а когато кверента и квезита се управляват от една и съща планета, това означава, че и у двамата съществува еднакво силно желание събитията да се развият във взаимна полза.
Хмм, интересно. Значи има желание да се видим от двете страни, макар че той може да си спи с други междувременно. Обаче желанието не значи възможност, нали така :-\
Весели празници на всички!

Възможността е свързана с твоето заминаване там, доколкото разбрах от първия ти хорар. Отвори и виж какво съм ти отговорила тогава. Искрено се надявам нещата да се уредят в твоя полза. Ако ли не, не се отчайвай. Със сигурност ще бъде за добро.

Относно последния ти хорар, аз думата "спи с други" не съм употребила. Ако беше задала така въпроса, щях да гледам 8-ми дом за евентуални сексуални отношения. Надявам се да преосмислиш написаното, след като Меркурий тръгне директно. Весел празник и на теб!

*

Stella

• 7765
« Отговор #359 -: Април 23, 2011, 11:18:01 pm »
И защо на мен този Меркурий ми влияе, не би ли трябвало по време на ретроградието аз да съм най-добре, понеже в наталната ми карта е точно ретрограден :-\

Още един от МИТОВЕТЕ на Астрологията.  ;)