Здравей, Стела , отново ти си ми спасението от безсъните нощи!
Моля те погледни -Наближава сесиятя - Ще вземе ли изпитите от втория семестър сина ми? Много съм притеснена , че има и някой друг стар изпит, дали ще успее да прескочи втори курс 
Много съм ти благодарна - твоите прогнози, към мен до сега се покриват 100%
Здравей, dobro! Разбирам безспокойството ти...и аз имам студентка. Милки ти е казала как стоят нещата. Няма да му е лесно, защото неговият сигнификатор не е добре поставен по знак, но затова пък е силен по дом - в преномерираната карта Венера се намира в 7-ми дом, където хем е на трон по дом, хем е ъглова, което означава, че има добри акцидентални достойнства. Сценарият се разиграва в неговия 7-ми дом, т.е. за да се пребори, той трябва да разчита на партньор.
За пръв път разглеждам подобен казус, никой досега не е питал за много изпити...обикновено въпросите се задават само за 1 изпит. При такива сложни казуси, вероятността от грешки нараства, затова, моля те, да ме извиниш, ако сгреша. Много време ми трябваше, за да избера стратегията при анализа на тази карта. Много противоречива карта.
Понеже става дума за висше образование, изпитите започвам да ги разглеждам от 9-ти дом, като преномерирам картата и 5-ти дом става първи. Всеки следващ изпит е през един дом, считано от 9-ти. Моята логика е следната:
-първият изпит се управлява от Меркурий, с когото Венера ще направи съвсем скоро съвпад-отговорът е "да", ще го вземе;
-вторият изпит се управлява от Слънце, което е в знак, където Венера има достонства - ще го вземе;
- третият изпит се управлява също от Венера, която е сигнификатор на сина ти - би трябвало да го вземе, но заради ретрограден Сатурн там, не бих могла да се закълна, че ще стане от първия път.
- четвъртият изпит се управлява от Юпитер, с когото Венера ще направи съвпад преди да напусне знака - би трябвало да го вземе.
Не зная колко изпита има, ти ще кажеш. Ако има 5-ти изпит, следвай логиката на 3-тия.
Последният аспект на луната е важен - квадратура с Марс, който няма отношение към нито един от изпитите, но управлява Венера. Не зная как да го тълсувам. Зная, че аспектите на луната са второстепенни и ако има противоречие между аспектите на луната и тези на глаавните сигнификатори, водещи са тези на оосновните сигнификатори, а тези на луната са второстепенни.
За всеки случай, гледам и четвърти дом в преномерираната карта-краят на нещата. Той се управлява от екзалтирал Сатурн в 1 дом. Изглежда, че нещата са в неговите ръце и под контрол.