Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1205278 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #620 -: Май 12, 2011, 05:13:07 am »
Според мен отговорът е по-скоро да, но не мога да ти кажа тайминга със сигурност.
Кардинални оси или АС/ДС в мутабелния кръст говорят или за бързо развитие, или за това, че въпросът скоро може да отпадне от дневния ред. Но зависи и от естеството на зададения въпрос.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #621 -: Май 12, 2011, 05:17:19 am »
Според мен отговорът е по-скоро да, но не мога да ти кажа тайминга със сигурност.
Кардинални оси или АС/ДС в мутабелния кръст говорят или за бързо развитие, или за това, че въпросът скоро може да отпадне от дневния ред. Но зависи и от естеството на зададения въпрос.
Мерси,мен тайминга не ме интересува ;D
Аз мога да чакам,нали съм с три планети в телец(венера,марс и луна)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #622 -: Май 12, 2011, 05:20:56 am »
Казваш, бавно и трудно се отказват телешките?  :rolleyes:
При мен нищо сатурново няма, нито лични планети в Телец, но и аз съм така.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #623 -: Май 12, 2011, 05:39:59 am »
Ще преместят ли дъщеря ми на работа в другия ресторант? Преместването е по нейно желание и зависи от решението на ръководството.

Дъщеря ти - твой 5ти, Телец. Следващия ресторант 6ти от 6ти от 5ти - Водолей  :rolleyes:. Така постороен не виждам връзка с нея. Така постороен - не, но виждам една УЛОВКА. В твоя пети дом се намира Слънцето, което е също сигнификатор на дъщеря ти и Луната като съуправител на въпроса го апликира в тригон и това казва отговор ДА, на което залагам  ;) :blink: Желаая й успех. Дано да стане така, както е най-добре за нея. :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #624 -: Май 12, 2011, 05:50:05 am »
Още един подобен въпрос: как да отнеса 2-рия братовчед на баща ми по бащина линия? Или направо да го слагам по 7-ми дом?[/size]
Не е добра идея да се занимаваш със сложни хорари, преди да си се усъвършенствала в простите и най-вече преди да си изучила основите, в това число и т.нар. "производни домове". Братовчедите са по 3-ти дом. Братовчедите на баща ти са 3-ти от 10-ти.

Братовчедите няма как да са по 3-и дом. По 3-и са братята и сестрите - следователно братята/сестрите на бащата ще са в 12-и дом (3-и от 10-ти), техните деца т.е. братовчедите по бащина линия ще са в 4-и дом (5-и от 12-и). По обратния ред се търсят и братовчедите по майчина линия.  

Става дума за братовчед на бащата на питащата, а не за неин братовчед по бащина линия.
Сега се замислих да не съм се объркала. Май, май съм :-[ Пада ми се на мен 2ри братовчед, а картата така си беше паснала...Добре, че пирует се намеси :confuse3:Извинявам се за грешката :rakeattack:
Ето го хорарът. Излиза, че братовчедът е упр. от Луна и Луната се намира в неговия дом :rolleyes:, приятелят му от Меркурий, който прави точен съвпад с моя управител :unsure:
« Последна редакция: Май 12, 2011, 06:32:44 am от Shreya »

« Отговор #625 -: Май 12, 2011, 01:59:26 pm »
Още по-сложно може да стане :blink:.
Щом е твой 2-и братовчед, значи става въпрос за дете на 1-и братовчед/ка на баща ти, който/ято от своя страна е дете на брат/сестра на твой дядо/баба.
Баща ти е в 10-ти дом, неговият баща или твой дядо  е представен в 10-ти от 10-ти, или 7-ми дом. (Тук отварям скоба, защото може да става въпрос и за брат/сестра на баба ти, но ти можеш после да си ги изследваш и сама.)
Братята и сестрите на дядо ти ще са в 3-ти от 7-и, т.е. 9-ти дом. Техните деца, които ще са първи братовчеди с баща ти, ще са в 1-ви дом (5-ти от 9-ти). Децата на първите братовчеди на баща ти ще са твои втори братовчеди, или 5-ти дом (5-ти от 1-ви).

*

Diyana

• 2705
« Отговор #626 -: Май 12, 2011, 02:53:02 pm »
Ще преместят ли дъщеря ми на работа в другия ресторант? Преместването е по нейно желание и зависи от решението на ръководството.

Да, въпрос на три дни или три седмици е.
Другият ресторант нов ли е или току-що са му сменили управителя?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #627 -: Май 12, 2011, 04:06:46 pm »

Да, въпрос на три дни или три седмици е.
Другият ресторант нов ли е или току-що са му сменили управителя?

Супер! Благодаря ти! Другият ресторант е нов и управителят е нов. Те са верига от ресторанти. Но гласяха да местят там приятеля на дъщеря ми. Тя искаше да отиде с него, но не я преместиха, понеже били двойка. Снощи се обади да ми съобщи, че той бил одобрен да започне работа в кино Арена като киномеханик и мястото се освобождава, та много се надява да я вземат вместо него. Иначе щеше да напуска фирмата и да си търси друга работа. ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #628 -: Май 12, 2011, 04:52:43 pm »

Дъщеря ти - твой 5ти, Телец. Следващия ресторант 6ти от 6ти от 5ти - Водолей  :rolleyes:. Така постороен не виждам връзка с нея. Така постороен - не, но виждам една УЛОВКА. В твоя пети дом се намира Слънцето, което е също сигнификатор на дъщеря ти и Луната като съуправител на въпроса го апликира в тригон и това казва отговор ДА, на което залагам  ;) :blink: Желаая й успех. Дано да стане така, както е най-добре за нея. :blink:

Благодаря ти, Аурора! Едно време се чудех дали да гледам следващата работа през един дом или 6-ти от 6-ти, след което избрах първия вариант. Съображенията ми са следните. След като за всяко следващо дете се гледа през един дом, започвайки от 5-ти, защо и за всяка следваща работа да не бъде така, но започвайки от 6-ти дом (настоящата работа). Така 5-ти от 5-ти би трябвало да бъде детето на първородното ни дете, а в 6-ти от 6-ти дом би трябвало да отнесем работата и здравето на подчинените си и/или на своите колеги...Аз така разсъждавам.

И понеже, снощи много ми се спеше, когато тя ми се обади, сега се загледах в картата и видях, че по моята логика дъщеря ми и сегашната и работа се управляват от една и съща планета - Венера, т.е. тя няма да напусне фирмата, както мислеше. А за да остане, трябва да я преместят в новия ресторант, това е нейното условие. Новият ресторант (през един дом) се управлява от Марс и по Кох и по Плацидус. Марс е във взаимна рецепция с Венера, а това че е в начален градус показва, че съвсем скоро е настъпила някаква промяна, което е факт (освободи се място). Мисля, че съвпада на Венера с Юпитер също ще изиграе някаква роля, понеже той е благотворна планета.

Верно, че Слънцето също я описва нея, понеже се намира в 5-тия ми дом. В такъв случай, луната, която съ-управлява въпроса пренася светлина от Марс - управителят на втората работа към Слънцето (дъщеря ми).
« Последна редакция: Май 12, 2011, 05:20:32 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #629 -: Май 12, 2011, 05:39:33 pm »
Едно време се чудех дали да гледам следващата работа през един дом или 6-ти от 6-ти, след което избрах първия вариант.

Даммм, става и така. :blink: Обикновено хорарите, които потвърждават едно събитие по няколко начина както и да ги завъртиш все работят. А както казва Дияна, като решиш да питаш едно и също постоянно те стават все по нерадикални.  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #630 -: Май 12, 2011, 08:05:00 pm »
Още по-сложно може да стане :blink:.
Щом е твой 2-и братовчед, значи става въпрос за дете на 1-и братовчед/ка на баща ти, който/ято от своя страна е дете на брат/сестра на твой дядо/баба.
Баща ти е в 10-ти дом, неговият баща или твой дядо  е представен в 10-ти от 10-ти, или 7-ми дом. (Тук отварям скоба, защото може да става въпрос и за брат/сестра на баба ти, но ти можеш после да си ги изследваш и сама.)
Братята и сестрите на дядо ти ще са в 3-ти от 7-и, т.е. 9-ти дом. Техните деца, които ще са първи братовчеди с баща ти, ще са в 1-ви дом (5-ти от 9-ти). Децата на първите братовчеди на баща ти ще са твои втори братовчеди, или 5-ти дом (5-ти от 1-ви).
:57:Сега ще видя какво се получи. По твоята номерация излиза, че братовчедът се упр. от Мерк. и ретро Сатурн, приятелят му от Луната. Имало е секстил м/у тях и един квадрат м/у Луната и Слънцето, нейн управител в случая. Стана доста заплетено :unsure:

« Отговор #631 -: Май 12, 2011, 11:18:19 pm »
Да не е и този човек в чужбина? Както му се пада в твой 9-ти дом управителят. На мен ми изглежда жив. Както казват американците "alive and kickin'". После ще се опитам да допиша, защото сега бързам. Изнинявай! :wub:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #632 -: Май 12, 2011, 11:25:40 pm »
Небесна, може ли чрез хорар да се разбере дадена причина?

от няколко дни разсъждавам по един въпрос. става въпрос за сина ми. баща му иска да го праща да учи в Англия догодина след като завърши средното си образование. знам, че ще го приемат да учи там, но вътрешният ми глас ми казва, че няма да отиде... сега, безмислено е да обяснявам защо няма да отиде - септември-октомври 2012 - то работата е ясна... ама ако питам например: Ще замине ли да учи в чужбина синът ми догодина есента? - 17:21 часа днес, Варна - то може ли да се разбере ако няма да заминава то защо няма да замине?

абе напоследък нещо все ме гонят теориите на вероятностите...  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #633 -: Май 12, 2011, 11:51:03 pm »
Да не е и този човек в чужбина? Както му се пада в твой 9-ти дом управителят. На мен ми изглежда жив. Както казват американците "alive and kickin'". После ще се опитам да допиша, защото сега бързам. Изнинявай! :wub:
И мен така ми излежда, но не знам за чужбина. Малко не ми се вярва, но пък кой знае :blink: Луната е в негов 9-ти. Остава да се окаже семеен с деца и в чужбина ;D
« Последна редакция: Май 13, 2011, 02:08:44 am от Shreya »

« Отговор #634 -: Май 13, 2011, 12:02:23 am »
Стела,
извинявай че ще те протормозя,но имам един въпрос. Оф не знам и как се прави карта на хорарен въпрос, помагайте бре хораааа!!!

Въпроса ми е - Е. ли е човека от когото ще имам деца?

Кажи какво ти трябва като данни за да ги дам.
Ако ме ориентираш и как да направя такава карта, хем ще се науча, хем няма да досаждам отново!

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #635 -: Май 13, 2011, 12:06:40 am »
Стела,
извинявай че ще те протормозя,но имам един въпрос. Оф не знам и как се прави карта на хорарен въпрос, помагайте бре хораааа!!!

Ако ме ориентираш и как да направя такава карта, хем ще се науча, хем няма да досаждам отново!

принципно хорарната карта се прави както наталната - зависи обаче астрологът, който ще отговаря коя система мисля, че повечето предпочитат Региомонтанус или Кох, но има и такива, които работят по Плацидус, не са редки случайте, когато се сменят системи за "справка" :) надявам се да съм помогнала

« Отговор #636 -: Май 13, 2011, 12:13:47 am »
Стела,

принципно хорарната карта се прави както наталната - зависи обаче астрологът, който ще отговаря коя система мисля, че повечето предпочитат Региомонтанус или Кох, но има и такива, които работят по Плацидус, не са редки случайте, когато се сменят системи за "справка" :) надявам се да съм помогнала

Помогна но аз тотално се обърках...на Астро.ком, предполагам вкарвам датата, часа и мястото на които питам въпроса и тогава се показва картата или ?????

« Отговор #637 -: Май 13, 2011, 03:08:41 am »
Ocean, формулирай въпроса и дай точния час и място на задаването му.
Стела,

ОК. Сори. Видях въпроса. Сега остава само часът и мястото на задаването му.

*

Stella

• 7765
« Отговор #638 -: Май 13, 2011, 03:25:48 am »
Небесна, може ли чрез хорар да се разбере дадена причина?

от няколко дни разсъждавам по един въпрос. става въпрос за сина ми. баща му иска да го праща да учи в Англия догодина след като завърши средното си образование. знам, че ще го приемат да учи там, но вътрешният ми глас ми казва, че няма да отиде... сега, безмислено е да обяснявам защо няма да отиде - септември-октомври 2012 - то работата е ясна... ама ако питам например: Ще замине ли да учи в чужбина синът ми догодина есента? - 17:21 часа днес, Варна - то може ли да се разбере ако няма да заминава то защо няма да замине?

абе напоследък нещо все ме гонят теориите на вероятностите...  ;D

Значи, Веще, първо трябва да се отговори на въпроса дали ще замине и тогава да се опитаме да отгатнем причината. Понякога се вижда причината, понякога -не...зависи от много фактори. Има карти, които си говорят от само себе си- виждам и казвам причини без никой да ме е питал, но обикновено след като действието е свършено, а така предварително, не знам! Ще погледна картата.

ПП. Вещичке, той първо дете ли беше или второ?
« Последна редакция: Май 13, 2011, 03:31:42 am от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #639 -: Май 13, 2011, 03:36:22 am »
Стела,

Помогна но аз тотално се обърках...на Астро.ком, предполагам вкарвам датата, часа и мястото на които питам въпроса и тогава се показва картата или ?????

Да и отбелязваш "event".

Когато задаваш въпрос на него трябва да може да се отговори първо с да или не, отбелязваш задължително мястото и часа на задаване на въпроса. В твоя случай въпросът е некоректно зададен. Коректният въпрос би бил: "Ще имам ли деца?" и ЕДВА, ако отговорът е "ДА", тогава да попиташ "Е. ли ще бъде баща на детето ми?"....Но, когато се пита за деца е добре първо да се види наталната карта. Хорарът е твърде ориентировачен и неточен метод.