Романтика, в хорари за родители винаги много се колебая кой дом е за майката и кой за бащата. Според класическата хорарна астрология 10-тият дом съответства на майката. Да пробваме и двата варианта.
С 10-ти дом. Тъй като Луната е в 10-ти, предполагам, че този вариант е по-подходящият в този случай. Сатурн в съвпад с Луната говори за притеснението, което и ти и тя изпитвате по въпроса. Майка ти се управлява от Меркурий на трон, но изгорен от Слънцето. Тъй като Слънцето се явява управител на 12-тия й дом, а тя се намира в 10-тия си дом, предполагам, че я измъчват съмнения относно успеха на начинанието с този наследствен дом. Не съм сигурна по кой дом да търся "наследствената къща". Ако е неин основен дом, той е по 1-ви (4-ти от 10-ти). Затова в момента пропускам тази част и се насочвам към Луната. Добрата новина е, че на Луната (управител на въпроса) й предстоят 2 хубави аспекта до края на знака - тригон с Меркурий и Слънцето. Мисля, че нещата ще се развият благоприятно за майка ти.
С 4-ти дом. Майка ти се управлява от Юпитер във 2-рия й дом. Става дума за пари, приходи, може би продажба на къщата. Юпитер има предстоящ хармоничен аспект с Плутон (У8) в 11-ти дом. Хм, може би (финансова) подкрепа от приятел. Юпитер няма да има негативни аспекти в знака, следователно нещата би трябвало да се развият добре за майка ти. Ако къщата е по неин 4-ти дом, тя се управлява от Меркурий и това, че е изгорен може да показва, че имотът не е в отлично състояние.
Аз бих избрала варианта с 10-ти дом и отговарям, че въпросът ще има положително развиние за майка ти. Успех и на двете ви! :wub: