Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206197 Прегледи
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #1620 -: Септември 20, 2011, 01:51:18 pm »
Здравейте! За първи път се включвам в този форум и прочетох много интересни неща. Не знам дали тук е мястото, но бих искала коментар на картата ми във връзка с настоящия съвпад на Сатурн върху Уран и предстоящия съвпад на Сатурн върху Луна / освен тресящата ме Сатурнова криза върху Слънцето/. Чувствам се, като в тъмен тунел, от който няма изход.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1621 -: Септември 20, 2011, 06:34:07 pm »
Здравейте! За първи път се включвам в този форум и прочетох много интересни неща. Не знам дали тук е мястото, но бих искала коментар на картата ми във връзка с настоящия съвпад на Сатурн върху Уран и предстоящия съвпад на Сатурн върху Луна / освен тресящата ме Сатурнова криза върху Слънцето/. Чувствам се, като в тъмен тунел, от който няма изход.

Не е тука мястото, но съвсем накратко мога да ти кажа, че транзитът на Сатурн през Везни е виновен. Имаш стелиум във Везни, който нключва и светилата. Върви на зъболекар-сатурн в аспект с луна руши зъбите. Ако искаш по-подробна интерпретация, премести картата в темата "Натални карти", може още някой да се включи.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #1622 -: Септември 22, 2011, 12:29:37 am »
Здравей отново, Стелла,
Въпросът ми е "има ли чувства към мен Б"?
Предварително благодаря  :blink:
Ако няма изход, излез през входа...

*

Stella

• 7765
« Отговор #1623 -: Септември 22, 2011, 11:09:36 am »
Здравей отново, Стелла,

Питаш за любовни чувства, предполагам, а Луната е в 12-ти дом. Луната те управлява теб и клони към квадратура с управителя на Б. - Сатурн. Има един Марс в 1-ви дом, който те съ-управлява и който е в сходящ секстил с неговия сигнификатор, но пак нещата зависят от теб за в бъдеще. въпросът ми е защо апелираш към чувствата на този човек и същевременно ми се струва, че се разграничаваш от него. Или не си наясно какво искаш?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #1624 -: Септември 22, 2011, 12:22:02 pm »
И на мен не ми изглежда много да вървят към положителен отговор нещата. Той се управлява от Сатурн в екзалтация, чувствата му - от Венера на трон. Нито Сатурн, нито Венера са в знаци, в които Луната (твоят управител) има есенциални достойнства. Сатурн (той) е екзалтиран в знака на Венера (чувствата му) - може би e под влиянието на някакви чувства (може би става дума за силни чувства, тъй като Венера е на трон по знак), но не се вижда те да се насочи към теб. Луната идва от квадрат с Венера и ще направи квадрат със Сатурн. Струва ми се, че ти си отхвърлила преди чувствата му и сега отново не успявате да постигнете хармония. Твоят управител е много силно поставен по знак - Луната е на трон. Възможно е да държиш прекалено много ти да си водещата страна, а той да е прекалено горд и затова нещата между вас да не вървят гладко. На върха на 5-тия му дом (по Плацидиус) се намира Юпитер (негов У3) в знака на екзалтация на Луната, с когото Луната наскоро е имала секстил. Мисля, че той изпитва симпатия към теб и наскоро го е показал. В твоя 1-ви дом се намира Марс в огнен знак - управителят на твоя 5-ти дом, т.е. на чувствата ти. Може би избързваш в подхода си към него, може би при теб вече са се развили пламенни чувства, докато той има нужда от повече време, за да се влюби в някого. Може би сега не му е до чувства, защото неговият управител Сатурн се намира в 10-тия му дом, а Венера е и управител на 10-тия му дом. Възможно е да мисли само за кариерното си израстване. Извинявам се, ако греша.
« Последна редакция: Септември 22, 2011, 02:17:59 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1625 -: Септември 22, 2011, 04:26:52 pm »
Любовни/интимни отношения ли имате с Х.? Мисълта ми е дали да го гледаме по 5 дом в хорара.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1626 -: Септември 22, 2011, 04:27:39 pm »
Здравейте Стела,утре съм на интервю,за работа като касиер ,ще започна ли работа там  :blink:
София,22.09.2011г.,17,27 ч.

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #1627 -: Септември 22, 2011, 04:39:10 pm »
 Да, по 5 дом.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1628 -: Септември 22, 2011, 05:11:28 pm »
Задавам въпрос,но нямам възможност да сложа карта,все пак ако някой пожелае да коментира ще се радвам-имаме ли общо бъдеще с Х.-17.21h.Плевен.

Откъдето и да го погледна, той е твърде ориентиран към себе си и едва ли има желание да се обвързва повече от това на този етап, макар да е имало някакви наченки на замисъл в този аспект, което ти е дало надежда (връзката между сигнификаторите ви е разходяща). Ако го гледаме по 5-ти дом - луната е на трон там, ако го гледаме по 7-ми дом - меркурий е на трон там, а венера - също е на трон, както по знак, така и по дом. Бих го гледала по 7-ми дом, защото питаш за бъдеще, под което аз разбирам партньорство/брак. Секстилът на Луната със Слънцето е обнадеждаващ аспект, относно съвместното съжителство, но не е достатъчен аспект, за да се каже категорично. Оста асц-десц. е мутабелни знаци, които са колебливи.
« Последна редакция: Септември 22, 2011, 05:19:22 pm от Stella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #1629 -: Септември 22, 2011, 05:23:35 pm »
Здравейте Стела,утре съм на интервю,за работа като касиер ,ще започна ли работа там  :blink:
София,22.09.2011г.,17,27 ч.

Здравей Мими, Ти и шефът се управлявате от една и съща планета (Юпитер), което е добре. А Луната, която те съ-управлява тебе клони към секстил с управителя на 6-ти дом (работата). Мисля, че ще те харесат, но има една малка трудност - У1 е в сходящ квадрат с Марс в 6-ти. Не зная какво да мисля за този квадрат, но няма да се размине без пречки. 

« Отговор #1630 -: Септември 22, 2011, 06:43:53 pm »
Може ли да помоля да погледнете два хорара. Въпросите ги задава баща ми,аз само направих картата.
Първия хорар е "Ще си намеря ли скоро работа?"
А втория е ''Ще се договорим ли за покупка на къщата за 28 хиляди лева?''

Ще съм много благодарна,ако погледнете!
И съжелявам за безпокойството!  :wub:

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #1631 -: Септември 23, 2011, 06:23:58 pm »
Благодаря на Стела. :wink2:

« Отговор #1632 -: Септември 23, 2011, 09:18:44 pm »
Здравей отново, Стелла,

Питаш за любовни чувства, предполагам, а Луната е в 12-ти дом. Луната те управлява теб и клони към квадратура с управителя на Б. - Сатурн. Има един Марс в 1-ви дом, който те съ-управлява и който е в сходящ секстил с неговия сигнификатор, но пак нещата зависят от теб за в бъдеще. въпросът ми е защо апелираш към чувствата на този човек и същевременно ми се струва, че се разграничаваш от него. Или не си наясно какво искаш?

Здравей Стела,
Благодаря на теб и на Мирабелла за отговорите.
Аз сега се замислих, че всъщност очевидно не съм задала въпроса както трябва, защото питам точно за "чувства", но не съм уточнила какви, а това е много относително понятие, тъй като хората боравиме със всякакви чувства, просто не съм го конкретизирала. Затова сега направих още един хорар с конкретен въпрос, ако е удобно, ще се радвам да го погледнеш.  :58:
а въпросът ми е "Има ли любовни чувства към мене Б?"
Благодаря за труда, който всички тук полагате, за нас по-неразбиращите  :blink:
Ако няма изход, излез през входа...

« Отговор #1633 -: Септември 24, 2011, 10:36:28 am »
Ласт Кис,

по първия въпрос. Баща ти се управлява от екзалтиран Сатурн и Луна в 6-тия му дом (Луната също така е и У6). Работата се управлява от Юпитер (У10). Между Сатурн и Юпитер няма рецепция, нито сходящ хармоничен мажорен аспект. Но Луната (която управлява и баща ти, и въпроса) е на трон по знак е в рецепция по екзалтация с Юпитер. Луната има само още един аспект в рамките на знака, който е положителен - секстил със Слънцето. Баща ти би трябвало да намери работа скоро (в рамките на действието на хорара). Мисля, че той търси високо квалифицирана работа (Сатурн в екзалтация, Луната е на трон). Би трябвало да намери такава работа, която да му подхожда, защото Юпитер (работата) екзалтира Луната (него).
« Последна редакция: Септември 24, 2011, 12:28:56 pm от Mirabella »

« Отговор #1634 -: Септември 24, 2011, 10:49:02 am »
Мириям,

ти и чувствата ти се управляват от Меркурий на трон, той и неговите чувства са под управлението на Юпитер. Между двете планети е имало благоприятен аспект (тригон) в рамките на знаците - отношенията ви са започнали добре и за двамата, имали сте приятно познанство/връзка. Този човек сякаш се прикрива пред теб (Юпитер е в 12-тия ти дом) и сега дава на заден ход във взаимоотношенията ви (Юпитер е ретрограден). Луната (У3) в 3-тия ти дом идва от квадрат с Юпитер - може би те е разочаровал наскоро, очаквала си да чуеш от него мили думи, но той не ги е изрекъл, или си очаквала да отвърне на действията ти с проява на повече инициативност, но той не го е сторил. Изглежда ми, че ти имаш силни чувства към него (Меркурий е на трон в 5-тия ти дом, където също така се намират Венера на трон и екзалтиран Сатрун). Но и ти външно може би не показваш чувствата си (Меркурий се намира в знака на заточение на Юпитер). Възможно е да го пренебрегваш или той да го възприема така. Юпитер се намира в Телец - знак, в който Меркурий (1-вият ти управител) няма есенциални достойнства, но е в терма и фас на Меркурий. Луната (2-рият ти управител и управител на въпроса) екзалтира в Телец. Би трябвало да има повече от симпатии към теб, да те цени и уважава. Мисля, че има чувства към теб и се интересува от твоите чувства към него, сякаш търси потвърждение и сигурност преди да действа (Сатурн - негов У3 е в 5-тия ти дом). Страхувам се да не те подведа. Ако Юпитер беше в знак на екзалтация или собствен знак на Меркурий, тогава по правилата на хорарната астрология щях да кажа по-сигурно "да".
« Последна редакция: Септември 24, 2011, 10:53:58 am от Mirabella »

« Отговор #1635 -: Септември 24, 2011, 12:23:18 pm »
Ласт Кис,

по първия въпрос. Баща ти се управлява от екзалтиран Сатурн и Луна в 6-тия му дом (Луната също така е и У6). Работата се управлява от Юпитер (У10). Между Сатурн и Юпитер няма рецепция, нито сходящ хармоничен мажорен аспект. Но Луната (която управлява и баща ти, и въпроса) е на трон по знак е в рецепция по екзалтация с Юпитер. Луната има само още един аспект в рамките на знака, който е положителен - секстил със Слънцето. Баща ти би трябвало да намери работа скоро (в рамките на действието на хорара). Мисля, че той търси високо квалифицирана работа (Сатурн в екзалтация, Луната е на трон). Би трябвало да намери такава работа, която да му подхожда, защото Юпитер (работата) екзалтира Луната (него).

По втория ти въпрос. Имотът се управлява от Меркурий на трон. Евентуалният купувач го гледам по негов 7-ми дом, т.е. се управлява от Слънцето и Меркурий се намира в края на неговия 1-ви дом. Слънцето е в знака на Меркурий, Луната идав от секстил с Меркурий - може би някой наскоро е проявил интерес към имота. Но Слънцето изгаря Меркурий и въпреки това двете планети няма да се срещнат в този знак. Може би този човек има някакви резерви относно покупката на имота. Луната ще има секстил със Слънцето. Имате май потенциален купувач, но липсва сходящ аспект между него и Меркурий или между неговия У4 Юпитер и Меркурий. Луната обаче пренася светлина между двете планети. Мисля, да кажа да и по този въпрос. Дано стане!

Много ти благодаря, Мирабела! :wub: Обещавам да дам обратна връзка, ако има развитие.
Относно втория хорар, не ние продаваме, а ние сме, които искат да купят, само че продавачите искат по-висока цена, не знам дали така се променят нещата, които каза по-горе :-\

« Отговор #1636 -: Септември 24, 2011, 12:28:36 pm »
Тъй значи. Грешката е моя. Извинявам се. Ще си изтрия част от горния пост и ще погледна пак. ;D

Вие сте представени от Сатурн и Луната, продавачите са под управлението на Слънцето. Секстилът между Луната и Слънцето (който ще се осъществи преди Слънцето да смени знака си) може да означава, че ще има възможност да се договорите с тях (преди да сменят позицията си). Само че вие не искате да се договорите с тях на тези условия, разбирам. Слънцето е в знака на Меркурий (техните пари), а Меркурий е на трон, което отговаря на думите ти - държат си хората на цената засега. Смяната на знака на Слънцето (навлизането във Везни) ми изглежда като омекване от тяхна страна, защото във Везни Слънцето е в заточение, а Сатурн (вие) сте в екзалтация. Не виждам връзка между вас и имота засега (имота го гледам по техен 4-ти дом, т.е. по Юпитер), защото все още не е ваш. Това ми е единственото безпокойство, въпреки че Луната и Юпитер са във взаимна рецепция по екзалтация, което може да се счита за една връзка между вас и къщата. Но може и просто да говори, че сте харесали къщата. Колебая се, Ласт Кис. Извинявай. Секстилът Слънце/Луна води към положителен отговор. Дано този аспект е достатъчен. Успех ви пожелавам!
« Последна редакция: Септември 24, 2011, 12:43:05 pm от Mirabella »

« Отговор #1637 -: Септември 24, 2011, 01:21:50 pm »
Здравейте , Стела и всички във форума
Надявам се някой да прояви интерес и да  каже  нещичко  -  Ще  заживеем ли заедно с приятеля ми в близко бъдеще ?

Благодаря

« Отговор #1638 -: Септември 24, 2011, 01:55:15 pm »
Ако не броим опозицията с Нептун, и в двата хорара Луната е без курс. Ако имате някаква уговорка или решението е вече взето, нещата имат шанс да се случат, но ако трябва тепърва да бъдат уговаряни и планирани, Луната без курс говори за липса на развитие на въпроса. Последният аспект на Луната е бил секстил със Сатурн - внимателното и подробното планиране (ако е направено досега) може да се окаже един плюс за положителното развитие на въпроса.

MayFlower, АС на хорара ти е късен, което прави картата нерадикална. Луната e в 9-тия ти дом, Марс (У1) е близо до върха на 9-ти дом (не знам в карата по Кох къде точно се пада). Мисля, че ти вече си взела решение да пътуваш. Работата се управлява от Меркурий на трон, заплащането (11-ти дом) - от Венера на трон. Мисля, че и двете изглеждат прилично. Но както написах, картата е нерадикална, така че тълкуването ми може да е погрешно.

Мира, между управителите на 4-тите ви домове - Венера и Марс няма сходящ хармоничен аспект (няма аспект изобщо). Управителите ви, Юпитер и Меркурий имат разходящ тригон в рамките на знака, така че може би сте направили някаква уговорка по въпроса. Ако има такава - тя би трябвало да остане в сила заради липсата на курс на Луната. Ти си тази, която е въодушевена от въпроса (Юпитер е в знака на екзалтация на Луната и знака на неговия У4). Той се управлява от Меркурий на трон - би трябвало да държи на дадената от него дума.

« Отговор #1639 -: Септември 24, 2011, 03:11:15 pm »
Благодаря, Мирабела, и от мен :blink: