Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1206886 Прегледи
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #1640 -: Септември 24, 2011, 03:31:42 pm »
Благодаря ти Мирабелла за отговора,
Има доста точни попадения, относно отношенията ми с човека, в това, което си ми написала. ;)
Ако няма изход, излез през входа...

« Отговор #1641 -: Септември 24, 2011, 03:33:08 pm »
Тъй значи. Грешката е моя. Извинявам се. Ще си изтрия част от горния пост и ще погледна пак. ;D

Вие сте представени от Сатурн и Луната, продавачите са под управлението на Слънцето. Секстилът между Луната и Слънцето (който ще се осъществи преди Слънцето да смени знака си) може да означава, че ще има възможност да се договорите с тях (преди да сменят позицията си). Само че вие не искате да се договорите с тях на тези условия, разбирам. Слънцето е в знака на Меркурий (техните пари), а Меркурий е на трон, което отговаря на думите ти - държат си хората на цената засега. Смяната на знака на Слънцето (навлизането във Везни) ми изглежда като омекване от тяхна страна, защото във Везни Слънцето е в заточение, а Сатурн (вие) сте в екзалтация. Не виждам връзка между вас и имота засега (имота го гледам по техен 4-ти дом, т.е. по Юпитер), защото все още не е ваш. Това ми е единственото безпокойство, въпреки че Луната и Юпитер са във взаимна рецепция по екзалтация, което може да се счита за една връзка между вас и къщата. Но може и просто да говори, че сте харесали къщата. Колебая се, Ласт Кис. Извинявай. Секстилът Слънце/Луна води към положителен отговор. Дано този аспект е достатъчен. Успех ви пожелавам!

Не се притеснявай,Мирабелла!
Благодаря ти, че ми отговори!  :wub:

« Отговор #1642 -: Септември 24, 2011, 05:14:39 pm »
Задавам въпрос,но нямам възможност да сложа карта,все пак ако някой пожелае да коментира ще се радвам-имаме ли общо бъдеще с Х.-17.21h.Плевен.

Както каза Стела, той може да е ориентиран главно към себе си и собственото си благополучие в момента. Той е под управлението на Слънце във 2-рия му дом и в знака на неговия У2 Меркурий на трон. Но имам чувството, че може сам да си слага прът в колелата по отношение на материалното/кариерното си благополучие - Слънцето изгаря Меркурий. Слънцето е в критичен градус - предстои смяна на знака, ще навлезе във Везни, където ще бъде в заточение и където ще срещне твоя управител - екзалтиран Сатурн. Мисля, че предстои да станеш по-важна част от живота му, но заради заточеното положение, в което ще се намира управителят му, той може да не е готов за сериозно обвързване (както е написала Стела). Луната има 2 хармонични сходящи аспекта в рамките на знака - секстили с Меркурий и Слънцето. Някои астролози гледат бъдещето на връзката по 11-ти от 7-ми (т.е. 5-ти дом). Тогава в картата то се управлява от Меркурий на трон. Мисля, че имате общо бъдеще заедно. Колкото до съжителство - управителите на 4-тите ви домове Меркурий и Юпитер нямат сходящ аспект помежду си.

« Отговор #1643 -: Септември 25, 2011, 12:32:52 pm »
стела ще те помоля да погледнеш картата и да кажеш скоро очертава ли се нова връзка и евентуално кога?04.04.1975 04.55 софия.питам защото в момента има но имам чуството че вече се е изчерпила просто едва ли не сме позадължение а и стремежите клонят към различни посоки а и незнам дали си заслужава търпението да остана с този човек неговите данни са 17,02,1981 22,45 софия
гледай акъла на другите сами да си открият грешките но си върви по-своя път!!!

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #1644 -: Септември 25, 2011, 12:40:57 pm »
Въпросът ми е: да остана ли с Х (струва ли си или връзката вече е изчерпана)? Напоследък е доста трудно между нас...като че ли още има чувства, но и се изморихме. Моля ви за отговор момичета, това е хорара...благодаря!

« Отговор #1645 -: Септември 25, 2011, 04:03:33 pm »
Анима, дата, час и място на задаване на въпроса, ако става дума за хорарен въпрос.

Ива, твоят мъж изглежда прекалено зает със себе си в момента (управлява се от Меркурий на трон) и не забелязва останалите и случващото се около него (Меркурий е изгорен от Слънцето). На Меркурий му предстои смяна на знака, ще влезе във Везни, където ще бъде диспозиран от Венера, която е диспозитор и на твоя управител Юпитер. Мисля, че ситуацията между вас предстои да се промени (смяната на знака на управител означава смяна на обстоятелствата около него) и поради този общ управител Венера се надявам нещата между вас да станат по-любовни и хармонични. Луната е в знака на неговия управител - засега той има водеща роля, изглежда, че той решава накъде вървят отношенията ви и тъй като Луната се намира в знака на заточение на твоя управител, тази посока може да не ти допада особено много. Но Луната ще направи тригон с твоя управител Юпитер - мисля, че помежду ви има още място за любов и романтика (Юпитер е в 5-тия ти дом). Юпитер също така е управител на 3-тия ти дом, така че ако има недоизказани неща помежду ви (особено от твоя страна), тригонът с Луна на върха на неговия 3-ти дом може да говори за добра възможност да поговорите.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1646 -: Септември 25, 2011, 04:08:44 pm »
Mirabella ме изпревари  ;D

iva22,
Последният аспект на Луната е съвпад с У7 (Х), Луната е в знака на Х. Но пък Мерк е в последния си градус, обстоятелствата ще се променят за него. У7 е изгорен, което може и да показва, че ви е трудно на този етап, У1 е ретро. Интересно е, че Луната е в 8-ми дом (2-ри от 7-ми) - развитието на връзката. По Плацидуц този дом се управлява от Луната, която е в знака на Х. За чувства гледам У5 и на двамата. Прави ми впечатление, че негов У5 е бил в Рак (където твоят управител екзалтира), но пък Марс е в падение. Дали му е било по-трудно да изразява чувствата си към теб?

Уча се, така че това са само предположения.
« Последна редакция: Септември 25, 2011, 04:26:17 pm от Shreya »

« Отговор #1647 -: Септември 25, 2011, 04:28:58 pm »
Съгласна съм с теб, Шрея. Юпитер е ретрограден и се "отдръпва" от точния градус, в който е бил формиран тригонът между него и Меркурий. Това може би е показателно за нейното отдръпване, съмнение относно отношенията им. При формирането на аспекта Юпитер вече е бил ретрограден. Може би това е било един вид второ начало на връзката им или тя е започнала връзката с известни резерви.

Ако разгледаме Меркурий като управител на връзката, то предстоящата смяна на знака, както стана дума, означава промяна в отношенията ви. Меркурий е все още на трон по знак - връзката ви изглежда силна, стабилна, а изгарянето на Меркурий от Слънцето може да показва (както спомена Шрея) пукнатините, които са започнали да се появяват помежду ви. В следващия знак, Везни, Меркурий няма есенциални достойнства (не е на трон, нито в екзалтация, но поне не е в падение или заточение). Но изгарянето от Слънцето ще продължава, т.е. и проблемите помежду ви. Още в началото на знака Меркурий не го очакват леки аспекти - квадратура с Плутон и опозиция с Уран. Единият от вас може да се стреми към свобода, а другият - да е по-властен и ревнив и сега тези две тенденции да изплуват на повърхността. Меркурий във Везни апелира към вас да търсите компромиса и баланса, ако държите да запазите връзката си.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #1648 -: Септември 25, 2011, 06:13:16 pm »
Много благодаря, Шрея и Мирабела, страхотни сте! Наистина нещата са проблемни, натрупани недоразумения, спорове, а и умората си казва думата. Действително ни предстоят разговори, аз се чувствам объркана, наранена...а той се мъчи да закрепи нещо уж, но мисля, че не е готов на кой знае какво... а  и наистина е зает със себе си. Предстоят решения, но ще видим какви... Иска ми се някой, който разбира да погледне прогресивните ни карти и радикси. Вчера гледах прогресивния ни композит...видях немалко трудни аспекти. Но нали точно те ни движат към развитие, стига да издържим :)

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1649 -: Септември 25, 2011, 06:22:57 pm »
Ако потърсим края на връзката (4-ти от 7-ми) - управлява се от Венера на трон, която отива към съвпад със Сатурн.

Наскоро попаднах на информация, че трябва да се внимава от астролозите в разчитането на карти, при които У7 е изгорен (но тук е и на трон). Луната е в 8/9 (в зависимост от домовата система) в Дева - няма да се развият бързо нещата ми се струва.
Цитат
...аз се чувствам объркана, наранена...
Явно това показва твоят управител, с ретроградието си в 5-ти дом.
« Последна редакция: Септември 25, 2011, 07:13:54 pm от Shreya »

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #1650 -: Септември 25, 2011, 06:44:31 pm »
Шрея, какво означава този съвпад на Венера със Сатурн във връзка с края, какво имаш предвид? Сатурн не говори ли за продължителност на връзката...

Не бих казала, че краят ми е по присърце...нямам идея как бих продължила без него, сигурно ще ми е тежко, но някои неща много ме измориха. По-скоро бих искала нещата да се наредят и да няма толкова хора и обстоятелства, които да усложняват всичко...и двамата да станем по-спокойни и добри един към друг. Но не знам дали е възможно.
Може ли да просъществува връзка с тежки аспекти?

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1651 -: Септември 25, 2011, 07:11:54 pm »
Цитат
Шрея, какво означава този съвпад на Венера със Сатурн във връзка с края, какво имаш предвид? Сатурн не говори ли за продължителност на връзката...
Нищо нямам предвид. Просто разглеждам картата под различен ъгъл. И се опитвам да си създам впечатление. Дано не те стряскам :-[
Цитат
Не бих казала, че краят ми е по присърце...нямам идея как бих продължила без него, сигурно ще ми е тежко, но някои неща много ме измориха.
Значи, тук не съм подходила правилно. :rakeattack:
Цитат
Може ли да просъществува връзка с тежки аспекти?
Пускала ли си синастрия? Може тя да помогне.
« Последна редакция: Септември 25, 2011, 07:16:50 pm от Shreya »

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #1652 -: Септември 25, 2011, 07:25:00 pm »
скъпа Шрея, ще пусна синастрията в темата за синастрия, за да не пълня тази тема с въпроси, които не са за нея. Ако можеш, погледни я...

« Отговор #1653 -: Септември 25, 2011, 09:46:16 pm »
Здравей Стелла имам отново един въпрос: Ще ме потърси ли В. тази седмица

Извинявам се, че толкова често пускам въпроси и благодаря предварително за всички отговори

« Отговор #1654 -: Септември 25, 2011, 09:47:12 pm »
МИРАБЕЛЛА датата е 25,09,2011 час 22,45 да видим накъде вървят нещата към край или временна криза?хорарен въпрос

« Отговор #1655 -: Септември 25, 2011, 09:48:10 pm »
софия

« Отговор #1656 -: Септември 26, 2011, 11:50:02 am »
Здравей Стелла имам отново един въпрос: Ще ме потърси ли В. тази седмица

Извинявам се, че толкова често пускам въпроси и благодаря предварително за всички отговори

Ти се управляваш от Меркурий, В. - от ретрограден Юпитер - изглежда той се отдръпва от първоначалното си ентусиазирано състояние, което е демонстрирал (Юпитер е в знака на екзалтация на Луната - въпроса). Между двете планети няма сходящ аспект, но има такъв, и то хармоничен, между Луната (втория ти управител) и Юпитер. Управителите на 3-тите ви домове, Слънце и Сатурн, са в един знак - твоят У3 Слънце е в заточение, докато неговият - Сатурн е в екзалтация. Мисля, че ще има контакт между вас, но ми изглежда сякаш ти си тази, която ще направи първата крачка (Меркурий напуска силното си положение в Дева, където е на трон и преминава във Везни, където ще бъде изгорен от Слънцето), въпреки че неговото състояние в момента също може да е доста неспокойно (Плутон в 1-вия му дом).

« Отговор #1657 -: Септември 26, 2011, 11:55:12 am »
МИРАБЕЛЛА датата е 25,09,2011 час 22,45 да видим накъде вървят нещата към край или временна криза?хорарен въпрос

Ето картата по въпроса.
Твоят управител Меркурий е в критичния градус на знака си и му предстои да влезе във Везни, където ще бъде изгорен от Слънцето. Неговият управител Юпитер е ретрограден. И при двама ви е настъпил период на размисъл, може би отдръпване един от друг. Но Луната, която показва развитието на въпроса, а също така е и твой втори управител, има сходящ тригон с Юпитер. Мисля, че този аспект може да се тълкува като помирение. Между управителите на 3-тите ви домове, Слънце и Сатурн, също има сходящ аспект (съвпад) - мисля, че скоро би трябвало да се появи подходяща възможност да поговорите за отношенията си (съвпадът е в знака на връзките Везни и в 5-тия ти дом).

« Отговор #1658 -: Септември 26, 2011, 12:14:17 pm »
много ти благодаря МИРАБЕЛЛА значи нещата ще се оправят както казваш важното е че няма да се разделаме.Както казваш че и САТУРН е с аспект като савпад това ще може би имаш в предвид  че дори отношенията ще се затвърдят и ще станат още по стабилни и устойчиви т.е.неразрушими доколкото разбирам въпреки трудностите?Има и друго самата ни връзка я усещам като силно кармична някакси не мога да си представя че окончателно някога да се разделаме все едно нещо ни държи.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #1659 -: Септември 26, 2011, 01:54:29 pm »
Съгласна съм с теб, Шрея. Юпитер е ретрограден и се "отдръпва" от точния градус, в който е бил формиран тригонът между него и Меркурий. Това може би е показателно за нейното отдръпване, съмнение относно отношенията им. При формирането на аспекта Юпитер вече е бил ретрограден. Може би това е било един вид второ начало на връзката им или тя е започнала връзката с известни резерви.

Ако разгледаме Меркурий като управител на връзката, то предстоящата смяна на знака, както стана дума, означава промяна в отношенията ви. Меркурий е все още на трон по знак - връзката ви изглежда силна, стабилна, а изгарянето на Меркурий от Слънцето може да показва (както спомена Шрея) пукнатините, които са започнали да се появяват помежду ви. В следващия знак, Везни, Меркурий няма есенциални достойнства (не е на трон, нито в екзалтация, но поне не е в падение или заточение). Но изгарянето от Слънцето ще продължава, т.е. и проблемите помежду ви. Още в началото на знака Меркурий не го очакват леки аспекти - квадратура с Плутон и опозиция с Уран. Единият от вас може да се стреми към свобода, а другият - да е по-властен и ревнив и сега тези две тенденции да изплуват на повърхността. Меркурий във Везни апелира към вас да търсите компромиса и баланса, ако държите да запазите връзката си.

Мирабела, от това, което си написала може ли да се разбира, че тенденцията е към влошаване на положението...?