Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1205363 Прегледи
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #1700 -: Октомври 01, 2011, 05:01:38 pm »
Ще имам ли любовни взаимоотношения с Х в скоро време? Дата и час на задаване на въпроса: 30.09.2011 в 16:18, ямбол

Джери, ти се управляваш от Сатурн (У1) в екзалтация по знак, Х. се управлява от Слънце (У7) в заточение. Двете планети са на път да направят съвпад в 8-мия ти дом, който при въпроси от естеството на твоя се свързва с интимните взаимоотношения. Предстоящ съвпад на управителите ви би трябвало да говори за положителен отговор. Тъй като твоят управител е по-силен (по знак), нещата би трябвало да се случат по твоите условия, т.е. ти да диктуваш "правилата на играта". В 1-вия дом на Х. се намира Марс, така че не изключвам той да бърза в същата посока (интимен контакт)...

Луната (въпросът, а също и вторият ти управител) е в падение по знак и без курс (ако не броим предстоящата квадратура с Нептун). Луната по-често играе роля на второстепенен фактор в хорарните въпроси в сравнение с управителите на домовете, свързани с естеството на въпроса, но в никакъв случай не е за пренебрегване защото дава информация за развитието на въпроса. Мисля, че най-важното за отговор на въпроси от любовен характер, е аспектът между У1 и У7. В твоята карта има предстоящ такъв (съвпад), затова отговорът на въпроса ти би трябвало да е положителен. Но неблагоприятното положение на Луната може да промени картината. Ако приемем, че Луната е без курс, възможно е отговорът да се трансфромира в такъв - ще се случи нещо помежду ви (интимен контакт напр.), но той няма да доведе до развитие на отношенията ви или развитието да е по-бавно от желаното от теб. Ако броим предстоящия квадрат на Луната (в 9-тия ти дом на надеждите) с Нептун в 1-вия ти дом, мисля, че имаш големи надежди, мечти, може би дори илюзии относно X. (Нептун е отговорен за розовите очила) и е възможно да бъдеш разочарована.

Интересна ми е ролята на Меркурий в картата. Меркурий идва от съвпад със Слънцето (изгорен е от него) и като по-бързата планета ще завърши съвпада със Сатурн преди Слънцето да стигне до него. Това може да се разглежда като пренос на светлина, т.е. че някой човек би могъл да въздейства върху контакта между теб и Х. Предполагам, че въздействието не би трябвало да е негативно, тъй като Меркурий не е заточен, нито в падение във Везни. Меркурий е и мунданен управител на комуникацията, така че преносът на светлина може да показва нещо далеч по-прозаично - че ще си направите уговорка по телефон, напр. Аспектът на Меркуий със Слънцето е вече разходящ - може би Х. вече ти е изпратил съобщения, знак... Меркурий е управител на 5-тия дом (чувствата ти) и 8-мия дом (интимните контакти). Може би изгарянето на Меркурий от Слънцето показва, че Х. е наранил чувствата ти наскоро.

« Последна редакция: Октомври 02, 2011, 08:28:13 am от Mirabella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #1701 -: Октомври 01, 2011, 06:07:49 pm »

[/quote]

Имало е някакъв флирт: Венера в разходящ секстил с Марс.
Той не е много силно поставен - неговият сигнификатор -Слънце е в падение в твоя 8-ми дом.
Луната, която те управлява тебе е в 9-ти дом - дом, който няма нищо общо със същността на въпроса.
При това е луната е в квадрат с Нептун в първи дом - Нептун, като част от 1-ви дом характеризира питащата.
Струва ми се, че ти не си наясно с това какво искаш: или ще се разубедиш по отношение на този човек или не изпитваш чувства към него. Тука ще има някаква заблуда - последният аспект на луната е квадратът с Нептун.

Съвпадът на твоя и неговия сигнификатор в 8-мия ти дом може да бъде предпоставка за секс, но не е гаранция за любов. Все пак, ако е имало влюбване, заради предишншя секстил на Венера с Марс, сексът би могъл да бъде естествено развитие на взаимоотношенията.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #1702 -: Октомври 03, 2011, 03:48:35 pm »
Здравейте! :) Въпросът ми е: "С. има ли желание да има дълготрайна любовна връзка с мен?"
3.10.2011 16:44 Варна

*

Stella

• 7765
« Отговор #1703 -: Октомври 03, 2011, 07:40:09 pm »
Здравейте! :) Въпросът ми е: "С. има ли желание да има дълготрайна любовна връзка с мен?"
3.10.2011 16:44 Варна

Очевидно да, предстои му съвпад с твоя сигнификатор - Сатурн. Но той се управлява от Слънце (У7), което е в падение, т.е. намира се в не много благоприятна позиция. Въпреки, че той клони към теб, струва ми се, че е зависим от твоята нагласа. Ти си по-стабилната - Сатурн (У1) е силен в екзалтация във Везни. Дълготрайността на взаимоотношенията е в твоите ръце. ти контролираш ситуацията. Условията са по-благоприятни за аротично-романтична връзка (съвпад на вашите сигнификатори в 8-ми дом в стелиум с твоя У5), отколкото за семейно съжителство (Луна в сходящ квадрат със Слънце).
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #1704 -: Октомври 03, 2011, 10:20:11 pm »
Много ти благодаря, Стела!! :)

« Отговор #1705 -: Октомври 04, 2011, 10:59:30 am »
Благодаря за отговорите на Stella и Mirabella.
А може ли да попитам коя книга бихте ми препоръчали за хорарни въпроси, имайки предвид вашия опит по темата.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #1706 -: Октомври 04, 2011, 11:13:55 am »
 Моля за помощ  :-[
Приятел трябваше да продаде нещо мое, понеже нямам рег в Пей Пал той  извърши продажбата и трябваше да преведат парите по неговата сметка. Снощи обаче ми каза, че не са му превели парите и вероятно са го измамили.
Разбира се това ще си е за моя сметка. Но все пак има ли вероятност просто да се е забавил превода или става въпрос за измама ?
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #1707 -: Октомври 04, 2011, 02:55:17 pm »
Не съм гледала картата, но все пак продажбата е станала
през някой международен сайт, а там изпращане на покупката
става след като бъде заплатена - питай през кой сайт е продажбата
и поискай линк към обявата за продажба. По всяка вероятност
твоя " приятел " е този, който не казва истината.
Поискай документа, че пратката е изпратена и линка на покупко-продажбата.
Естествени минерали и амулети

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #1708 -: Октомври 04, 2011, 03:49:56 pm »
 Парите са преведени днес, току що се обади  :08:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

« Отговор #1709 -: Октомври 04, 2011, 07:09:24 pm »
Благодаря за отговорите на Stella и Mirabella.
А може ли да попитам коя книга бихте ми препоръчали за хорарни въпроси, имайки предвид вашия опит по темата.

Ето няколко добри книги - http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5058.msg219072.html#msg219072.

Скачать: Лучший способ выучить астрологию, 6 том, който е посветен на хорарната и елективната астрология -
http://lib100.com/book/astrology/luch_sposob_viuchit_astrologiyu_6/6march_mcevers.djvu.

« Отговор #1710 -: Октомври 07, 2011, 09:28:49 am »
Момичета бихте ли ми помогнали с тълкуването на този хорар.Въпросът ми е :
 Ще имаме ли любовни отношения с Х?
 До сега не съм се интересувала от хорари, но от няколко дена реших,че момента е настъпил .Свалила съм си една книга на Джон Фроули,но още съм в началото и много неща не са ми ясни.Например не разбрах в крайна сметка коя планета има крайната дума.Управителя на АСЦ или Луната.В книгата пище ,че Луната е косигнификатор на кверента(питащия),но управителя на АСЦ е по-важния.Аз оставам с впечатление от примерите ,които чета във форума,че Луната казва последна какво ще стане.В този хорар това ,което ме обърква е,че Упр. на АСЦ -Венера(демек аз) е на трон в съвпад с него има много разходящи аспекти и последния ,който й предстои е тригон с Нептун.Луната пък е заточена ище направи единствено квадрат към Венера(пак аз).Господин Х по 7 дом ли го гледаме? Ако е да какво става? Марс излиза от квадрат с Юпитер в 7-ми,предстоят му секстили със Слънце и Сатурн,но последния аспект май пак е с Нептун,опозиция.Как да тълкувам всичко това?
  Пускам картата по Кох.По Пласидус разликата е ,че 5-ти дом е на 0*в Риби.

Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

« Отговор #1711 -: Октомври 07, 2011, 09:59:33 am »
Здравей , Стела ,
моля те  погледни ,  ако  можеш  - Ще  успея  ли  да  купя  колата,  която  договарям  от  14.09. ? -  или  ме/ще ме  измамят. 
Благодаря    :-\

« Отговор #1712 -: Октомври 07, 2011, 03:37:48 pm »
Момичета бихте ли ми помогнали с тълкуването на този хорар.Въпросът ми е :
 Ще имаме ли любовни отношения с Х?
 До сега не съм се интересувала от хорари, но от няколко дена реших,че момента е настъпил .Свалила съм си една книга на Джон Фроули,но още съм в началото и много неща не са ми ясни.Например не разбрах в крайна сметка коя планета има крайната дума.Управителя на АСЦ или Луната.В книгата пище ,че Луната е косигнификатор на кверента(питащия),но управителя на АСЦ е по-важния.Аз оставам с впечатление от примерите ,които чета във форума,че Луната казва последна какво ще стане.В този хорар това ,което ме обърква е,че Упр. на АСЦ -Венера(демек аз) е на трон в съвпад с него има много разходящи аспекти и последния ,който й предстои е тригон с Нептун.Луната пък е заточена ище направи единствено квадрат към Венера(пак аз).Господин Х по 7 дом ли го гледаме? Ако е да какво става? Марс излиза от квадрат с Юпитер в 7-ми,предстоят му секстили със Слънце и Сатурн,но последния аспект май пак е с Нептун,опозиция.Как да тълкувам всичко това?
  Пускам картата по Кох.По Пласидус разликата е ,че 5-ти дом е на 0*в Риби.

И още нещо.В книгата на Фроули(продължавам да чета)се споменават три неподвижни звзди от която Спика(която била щастлива звезда) се намира на 23-ия* на Везните.В моя хорар се намира точно на АСЦ.Включва ли се в тълкуването?
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Asol

• 4140
« Отговор #1713 -: Октомври 07, 2011, 08:10:48 pm »
 ;D Ти си представена от Марс в Лъв. :rolleyes: Сега приятелчета ли сте и във връзка с работа ли сте се запознали ? Иначе май отговорът е "не".

*

Stella

• 7765
« Отговор #1714 -: Октомври 07, 2011, 08:32:57 pm »
Може ли да погледнете този забавен хорар?..."Ще правя ли секс с Х до края на месеца?" :P

"Не". човекът е обсебен от себе си - сигнификаторът му е на трон по дом и по знак. За да правите секс, трябва да предстои положителна връзка между вашите сигнификатори, а до края на месеца такава несе очертава, дори напротив. Луната, която те съуправлява тебе е в опозиция на твоя управител - Марс, макар и разходяща, което е показател, че не си много сигурна в чувствата си.

*

Asol

• 4140
« Отговор #1715 -: Октомври 07, 2011, 08:42:23 pm »
Е, ти питаш за секс. Венера е негов сигнификатор, а тя няма аспект с Марс, а Луната е в разходяща опозиция с Марс. Той иначе ми се струва, че има подобен интерес не само чисто приятелски към теб.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #1716 -: Октомври 07, 2011, 09:18:33 pm »
Много кратък " срок " си поставила във въпроса....
" мъж искам - сега го искам "   ;D

Марс те управлява тебе и 8-мия ти дом и при него е така
Венера го управлява него и 8-мия му дом - изглежда, че и
двамата имате мераци, ама дай му повече време
Към края на м Ноември -началото на Декември,
когато Марс влезне в Дева, а Венера в
Козирог - тогава ще се срещнат
P.S. Сега погледнах точния тригон е на 05.12
« Последна редакция: Октомври 07, 2011, 09:28:23 pm от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #1717 -: Октомври 07, 2011, 09:45:31 pm »
Момичета преди това предстои квадратура когато венера премине в скорпион, а марс е още в льв  :-\
Но не знам какво означава това :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #1718 -: Октомври 07, 2011, 09:47:45 pm »
Е, ти питаш за секс. Венера е негов сигнификатор, а тя няма аспект с Марс, а Луната е в разходяща опозиция с Марс. Той иначе ми се струва, че има подобен интерес не само чисто приятелски към теб.

Ок... :blink:и още веднъж благодаря... :wub:

Брои се, ако ти си активната страна (Луната е по-бързата планета от Венера), но не зная как ще стане секса, при положение, че няма да има физически контакт между вас. Освен това позицията на Луната при задаването на въпроса не ми се връзва някак с неговото естество. А иначе луната прави много аспекти с планетите в 7-ми дом, които го характериризират него...Ще чакам обратната връзка. Аз съм скептична по отношение на неговата реакция - той е зает със себе си.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1719 -: Октомври 07, 2011, 09:49:51 pm »
Момичета преди това предстои квадратура когато венера премине в скорпион, а марс е още в льв  :-\
Но не знам какво означава това :blink:

Товаси е едно категорично НЕ. Но нали се гледат аспектите до напускане на знака... Ако Венера смени знак и ситуацията се променя и трябва нов въпрос.