И аз имам въпрос - ще замине ли съпруга ми да работи в чужбина?Доста ми е объркано - той е силен в екзалтация,чужбината също - Сатурн и двата синификатора са в квинконс.Луната прави секстил с него и квадрат с У9.Незнам как да тълкувам хорара.Някой ще помогне ли?
Действително, има връзка между сигнификаторите на въпроса - този на съпруга ти и на неговия 9-ти дом. Квинкоксът между неговия У1 (и У6) Венера и негов У9 (и У10) Сатурн е разходящ, т.е. се отнася до минало събитие. Може би съвсем наскоро се е разминал с някаква възможност за започване на работа в чужбина, но тази възможност е била минимална или не е била никаква реална възможност за него, нещо, което не го устройва или интересува. Луната ще извърши непрекъснат пренос на светлина между двете планети, започвайки с квадрат към Сатурн и завършвайки със секстил към Венера. Така че връзка, т.е. взаимодействие, има. Тъй като единият аспект е дисхармоничен, това би трябвало да предполага протичането на събитията да не е гладко. Проблемите може да са по сатурнови аналогии - забавяния, спънки, неудобства, а може да са свързани със самата работа, условията на работата, която ще намери, тъй като Сатурн попада в 6-тия му дом.
Венера се намира в 1-вия му дом, сякаш не му се пътува много. При разположение на сигнификатор в собствения му дом оставам с впечатлението, че той е главно зает със себе си, не търси активно разрешаване на въпроса. Но може и да бъркам тук, защото Венера е със силен есенциален статус и екзалтира Луната (управител на въпроса), т.е. да, би трябвало да греша - въпросът е от изключителна важност за него. Луната (негов У3) в 3-ти дом е също на трон. Може би в крайна сметка търси работа тук наблизо, в съседни страни.