Много ти благодаря за отговора, Akruks! По старата карта - това, което "укривам" е всъщност, че нямаше как да подпишем договор за работата по този проект, защото бяхме закъснели. Тя държеше на моето участие, аз бях свободна и започнахме работа така, като се има предвид, че се познаваме от дълги години. Няма нищо неморално, но е неофициално, да, макар че всички в организацията на проекта знаят за моето участие и го има записано черно на бяло и в кореспонденция. За официално съдене дума да не става, не само че не мога, но и не искам да правя това. Ако тя не поеме инициативата да ми плати, това ще бъде една доброволческа дейност от мен и ще остана само с позитивите от натрупания опит. Ще го преживея. Ще си извадя поуките също. :blink: Много ми е интересен твоят анализ, защото все пак дава положителна развръзка. И особено интересно е това, което казваш, че на нея също не са й платили. Защото има голяма вероятност да е точно така. По такива проекти понякога плащанията се бавят година, година и половина, заради което бях и относително спокойна до сега, просто се чудя защо не вземе да каже, че има забавяне в плащането, а ме оставя да гадая какво се случва. Тя беше изключително доволна от свършената от мен работа, говореше със суперлативи и това с парите ми дойде като гръм от ясно небе. Аз горещо се надявам тя да повдигне въпроса, от моя страна няма да е възможна инициативност, нищо, че по нейно настояване чак фактура имаме за задължението й към мен, но е ясно, че тя е "проформа". Като цяло съм разочарована от случката, дори и да не й е платено точно по този проект все още, за нея наистина не е проблем да се разплати с мен, ако беше пожелала.