Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1207325 Прегледи
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #5040 -: Септември 06, 2012, 02:15:56 pm »
iskam da vi popitam ne6to momi4eta..poneje na priqtelqt mi mu predstoi vajen izpit ot koito zavisi dali tazi godina 6te zavar6i obu4enieto si ili pak 6te otloji taka kakto e pragnalo s negovata bezotgovornost.. poglednete kartata molq vi ,vaprosat mi e 6te zamine X da jivee vav varna tazi godina ...

Приятелят ти се управлява от Марс на трон - способен е да направи каквото трябва, стига да го поиска. Положението му в 1-вия му дом би трябвало да говори, че е концентриран изключително върху свои дела. Ако за изхода на въпроса очакваш той да се съобрази с  теб, по-добре недей, защото Марс е в знака на заточение на твоя управител Венера (игнорира чужди съвети).
Дали ще си взема изпита? Изпитите са по неговия 9-ти дом (ако става дума за ВУЗ) и се управляват от Меркурий. Между Меркурий и Марс няма сходящ аспект (има разходящ такъв - секстил). Същото важи и за Луна и Меркурий - отново разходящ хармоничен аспект (тригон). Разходящите аспекти се отнасят до миналото, не до бъдещето. Така излиза, че вече е взел изпита или е пропуснал благоприятно възможност в миналото да го направи.
Меркурий е в 11-тия му дом и изгорен от Слънцето (негов У11) - възможно е приятели, странични интереси или желанието му да не се води по графици, да си живее живота, както се казва, да  му създава проблеми във взимането на изпитите
Луната се намира в знака на заточение на Марс и идва от опозиция с него. Делата му може да не се развиват гладко и наскоро да е преживял разочарование, стрес, проблеми.
Марс в Скорпион не показва никакъв интерес към Меркурий (висшето му образование) и е в знака на заточение на Луна (негов У10 - успеха). Той самият не показва достатъчно интерес към продължаване/завършване на образованието си или професионалната си реализация (свързана с образованието). Така е възможно и изобщо да не се яви на този изпит. Как тогава да го вземе?
Дали ще заминава да живее във Варна? Варна е в страната, а за пътувания в страна гледаме 3-тия дом (заедно с 4-ти, щом ще живее там). У3 е Юпитер, У4 е Сатурн.  Няма сходящи мажорни аспекти между Марс и Юпитер, Марс и Сатурн, нито между Луната и Юпитер или Сатурн.

Мисля, че отговорът е "не".

*

Ronia

• **
  • 1557
Re: Хорарни въпроси към Стелла
« Отговор #5041 -: Септември 06, 2012, 02:27:41 pm »
Вярно е, че Луната пренася светлина между Венера и Марс - от секстил с Венера към квинкокс с Марс. Самите Венера и Марс ще завършат квинкокс. Въпросът е, дали да отчитаме квинкокса като мажорен аспект, тъй като в хорарната астрология само мажорните аспекти играят решаваща роля.

Нямам сигурни наблюдения върху действието на квинкокса - в един карти се е случвало да работи точно според тълкуванието, което му дават - нужда от адаптация, липса на разбирателство и интерес, в други карти - изобщо не е работил. Квинкоксът свързва планети, намиращи се не само в различни стихии, но и в различни кръстове. Венера е кардинална, в огнен знак - тя търси бърза и категорична развръзка. Марс е земен и мутабелен - действа бавно и може да променя решенията си (а и както е ретрограден, едва ли е решен да действа). Венера е в знака на Марс, Марс е в знака на падение на Венера. Венера е заточена по знак, Марс няма специални знакови есенциални достойнства. Марс е ретрограден. Може би става дума за опит за връщане към стара връзка или познаство, но времето може да ви е отдалечило и променило прекалено много, за да се получи нещо трайно. Венера изгаря по Марс, но Марс не проявява ентусиазъм. Забелязала съм, че когато една планета пребивава в знака на падение на друга, това може да показва и че човекът под управлението на първата планета не е доволен от нещо направено или не от човека под управлението на втората. Сякаш не е оправдал очакванията му и сега той му се сърди.

В случай, че се влюбиш силно и страстно в някой обект (защото Венера в Овен бързо се разпалва), а той не показва голям интерес (девишки ретро Марс, какво да го правиш), не бързай да се отчайваш и падаш в краката му (заточена Венера). Това няма да му се хареса (Марс е в знака на падение на Венера). Изчакай, дръж се на положение, успокой топката. Венера ще напусне Овен и ще влезе в своя си знак Телец. С управител Венера на трон, т.е. като си знаеш добре цената и се държиш като принцеса на трон (но не капризна), ще завършиш тригон с Марс, т.е. можете да започнете нещо взаимно приятно.

Положителното в картата е, че може би ще завържеш ново познанство или ще подновиш комукацията със стар приятел/познат - Луната (вторият ти управител и управител на въпроса), която също така управлява 3-тия ти дом ще направи тригон със диспозитора си ретро Сатурн, който управлява 3-тия дом на отсрещната страна.

Мирабела, миослиш ли, че това може още да е в сила?

*

Asol

• 4140
« Отговор #5042 -: Септември 06, 2012, 02:47:06 pm »
Осите, Луната са във фиксирани знаци - да, възможно е. Обаче струва ми се пак не дава задоволителен отговор на въпроса към който е адресиран цитирания текст.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #5043 -: Септември 06, 2012, 02:53:20 pm »
Да, чудех се колко им е действието, затова.

« Отговор #5044 -: Септември 06, 2012, 02:54:02 pm »
От задаването на въпроса са минали повече от 6 месеца, но не знам дали хорарът все още действа или вече не. Обикновено срока го дават до 6 месеца. А тази карта съм забравила да напиша крайния отговор - не (липсва мажорен аспект между У1 и У7). Под мажорен изключвам квинкокса.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #5045 -: Септември 06, 2012, 02:58:44 pm »
Интересна ми беше интерпретацията за Овнешка Венера и Девишки Марс, случиха се няколко такива момента и затова се върнах към хорара пак да прочета и да видя кога е бил.

« Отговор #5046 -: Септември 06, 2012, 03:00:23 pm »
На мен ми е интересен квинкоксът. В няколко карти съм наблюдавала да дава резултат 50/50. Нещо положително се случва във връзка с развитието на въпроса, но щастието не е пълно.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #5047 -: Септември 06, 2012, 03:35:44 pm »
Да, за единия случай мога да го потвърдя. Случи се нещо положително, но тъй като аз очаквах повече от човека, прецених, че мен това не ме удовлетворява достатъчно. Съответно се отдръпнах.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5048 -: Септември 06, 2012, 03:38:12 pm »
На мен ми е интересен квинкоксът. В няколко карти съм наблюдавала да дава резултат 50/50. Нещо положително се случва във връзка с развитието на въпроса, но щастието не е пълно.

Не знам за хорари, но при натални карти и транзити щастие при тоя аспект няма, по мое мнение си е направо кофти, защото объркването е най-голямо-не знаеш кой е правилния за теб път

« Отговор #5049 -: Септември 06, 2012, 06:48:56 pm »
iskam da vi popitam ne6to momi4eta..poneje na priqtelqt mi mu predstoi vajen izpit ot koito zavisi dali tazi godina 6te zavar6i obu4enieto si ili pak 6te otloji taka kakto e pragnalo s negovata bezotgovornost.. poglednete kartata molq vi ,vaprosat mi e 6te zamine X da jivee vav varna tazi godina ...

Приятелят ти се управлява от Марс на трон - способен е да направи каквото трябва, стига да го поиска. Положението му в 1-вия му дом би трябвало да говори, че е концентриран изключително върху свои дела. Ако за изхода на въпроса очакваш той да се съобрази с  теб, по-добре недей, защото Марс е в знака на заточение на твоя управител Венера (игнорира чужди съвети).
Дали ще си взема изпита? Изпитите са по неговия 9-ти дом (ако става дума за ВУЗ) и се управляват от Меркурий. Между Меркурий и Марс няма сходящ аспект (има разходящ такъв - секстил). Същото важи и за Луна и Меркурий - отново разходящ хармоничен аспект (тригон). Разходящите аспекти се отнасят до миналото, не до бъдещето. Така излиза, че вече е взел изпита или е пропуснал благоприятно възможност в миналото да го направи.
Меркурий е в 11-тия му дом и изгорен от Слънцето (негов У11) - възможно е приятели, странични интереси или желанието му да не се води по графици, да си живее живота, както се казва, да  му създава проблеми във взимането на изпитите
Луната се намира в знака на заточение на Марс и идва от опозиция с него. Делата му може да не се развиват гладко и наскоро да е преживял разочарование, стрес, проблеми.
Марс в Скорпион не показва никакъв интерес към Меркурий (висшето му образование) и е в знака на заточение на Луна (негов У10 - успеха). Той самият не показва достатъчно интерес към продължаване/завършване на образованието си или професионалната си реализация (свързана с образованието). Така е възможно и изобщо да не се яви на този изпит. Как тогава да го вземе?
Дали ще заминава да живее във Варна? Варна е в страната, а за пътувания в страна гледаме 3-тия дом (заедно с 4-ти, щом ще живее там). У3 е Юпитер, У4 е Сатурн.  Няма сходящи мажорни аспекти между Марс и Юпитер, Марс и Сатурн, нито между Луната и Юпитер или Сатурн.

Мисля, че отговорът е "не".
mirabella blagodarq ti za poreden pat :) v ponedelnik predstoi vajniqt izpit,ot koito zavisi dali 6te prezapi6e tazi godina i sledovatelno da ostane da pojivee tam za edna godina ili ne :))
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

« Отговор #5050 -: Септември 06, 2012, 06:50:23 pm »
благодаря Акрукс дано е така
Не се опитвай да ме сложиш в рамка,
да ме подредиш на рафтче с етикет,
аз не съм създадена по мярка,
аз съм сън, илюзия, сянка-
никога не съм била човек...

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #5051 -: Септември 06, 2012, 07:18:19 pm »
Здравейте. :) Трябва да остана в София за няколко дни, да подам документи за кандидатстване и да ида на събеседването за магистратура, обадих се първо на Константин, но той все така упорито продължава да ми затваря. Та един господин ми предложи да остана при него... и се чудя да му се доверя ли? Скорпион е  :-\, пък съм чела, че от тях стават най-добрите престъпници, а този е завършил и Право...хах. Добри ли са намеренията на Георги към мен? АСЦ е супер късен, но ако той се управлява от Меркурий, който е на трон в Дева, значи е искрен в думите си?  :-\ Но Меркурий е в напрегнат аспект с моя управител... А тая Венера в 5-ти дом как да я разбирам?
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

« Отговор #5052 -: Септември 07, 2012, 09:12:05 am »
Здравейте. :) Трябва да остана в София за няколко дни, да подам документи за кандидатстване и да ида на събеседването за магистратура, обадих се първо на Константин, но той все така упорито продължава да ми затваря. Та един господин ми предложи да остана при него... и се чудя да му се доверя ли? Скорпион е  :-\, пък съм чела, че от тях стават най-добрите престъпници, а този е завършил и Право...хах. Добри ли са намеренията на Георги към мен? АСЦ е супер късен, но ако той се управлява от Меркурий, който е на трон в Дева, значи е искрен в думите си?  :-\ Но Меркурий е в напрегнат аспект с моя управител... А тая Венера в 5-ти дом как да я разбирам?

Късен градус на АС и Сатурн в 7-мия дом. Мисля, че картата е нерадикална.
Ако смея да я разглеждам, бих казала, че поради сходящата квадратура между управителите ви, отношенията ви не изглежда да се развиват гладко.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #5053 -: Септември 07, 2012, 09:27:25 am »

Късен градус на АС и Сатурн в 7-мия дом. Мисля, че картата е нерадикална.
Ако смея да я разглеждам, бих казала, че поради сходящата квадратура между управителите ви, отношенията ви не изглежда да се развиват гладко.

Да, може би наистина не е радикална, отношенията ни се развиват повече от добре и то стремглаво бързо, само за няколко дни и хоп -  ела ми на гости, колко си талантлива, колко ме радваш, ще стоиш при мен 5 дни, ще ти готвя, ще те водя на красиви места да снимаш, на Витоша, ще си прекараме страхотно. Но всичко е толкова съмнително и нереално, нормалните хора така ли правят... почвам да си мисля, че всичко е една конспирация, а той - поставено лице. Ххх...
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.

« Отговор #5054 -: Септември 07, 2012, 09:30:05 am »
На кого подставено лице? Просто иска да спи с теб. :P Добре де, казах го на шега. ;)

*

Papy

• 4343
« Отговор #5055 -: Септември 07, 2012, 09:37:05 am »
На кого подставено лице? Просто иска да спи с теб. :P Добре де, казах го на шега. ;)

Много смешна шегичка :)

Ама, либра, пораствай вече :)))

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #5056 -: Септември 07, 2012, 09:52:34 am »

Хах, може и да е шега, може да е истина, но все пак не съм свикнала на такова отношение, и всеки път го приемам с голямо недоверие, неестествено е някой да ме сваля... И всичко се случва толкова бързо и сякаш извън мен самата, нямам време да се задълбоча и да вложа емоции. Може и така да е по-добре. Но пък трябва време, за да се сближиш истински с някого, а не искам някакви безразборни, повърхностни контакти.

Какво значи да порастна? Да приема оттук насетне, че съм един сексуален обект и мъжете винаги ще виждат това в мен?  :angry:

*

Papy

• 4343
« Отговор #5057 -: Септември 07, 2012, 09:56:36 am »

Какво значи да порастна? Да приема оттук насетне, че съм един сексуален обект и мъжете винаги ще виждат това в мен?  :angry:

;D
Това не е точно проклятие, либра :)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #5058 -: Септември 07, 2012, 09:57:54 am »
По-притеснително би било обратното. И доста по-сложно за поправка в дългосрочен план.  ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #5059 -: Септември 07, 2012, 10:23:16 am »
Значи, акрукс, си много хубава :)

Аз съм с асц везни и успявам да установя нормален, почти приятелски контакт с жените на приятелите ми. Още повече, че те са ми приятели много преди да се гаджосат/оженят. Ако жените не са глупави, ще се сетят, че щом за 10-на години не сме се сваляли, много е вероятно и следващите поне 10 да не го правим  :blink: