Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1207087 Прегледи
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #5380 -: Ноември 06, 2012, 06:14:28 am »
Здравейте,
Преди месеци бях пускала питане за един обещан и изработен, но неизплатен ми хонорар. Сега госпожата-"работодателка" (нямаме официален договор за извършената работа) ме информира, че ще идва в България, даже си прави устата да ми гостува, но за пари дума не отваря. Бихте ли погледнали тази карта, моля ви: "Ще ми плати ли обещаните пари (по име) при предстоящото й идване в България този ноември?"
Благодаря ви! 

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #5381 -: Ноември 06, 2012, 08:41:00 am »
Ще получат ли и в България преводачите право на собствен печат, ще станат ли независими?
The only distance is that which we create!

« Отговор #5382 -: Ноември 06, 2012, 08:50:45 am »
Здравейте,
Преди месеци бях пускала питане за един обещан и изработен, но неизплатен ми хонорар. Сега госпожата-"работодателка" (нямаме официален договор за извършената работа) ме информира, че ще идва в България, даже си прави устата да ми гостува, но за пари дума не отваря. Бихте ли погледнали тази карта, моля ви: "Ще ми плати ли обещаните пари (по име) при предстоящото й идване в България този ноември?"
Благодаря ви!
Луната ще пренесе светлина между нея- Венера У7 и теб- Марс У1, както и между У8 Меркурий и У2 Юпитер, ще се срещнете и ще ти плати, така си мисля. Последният аспект на Луната е също хармоничен, успех!

Ех, дано! Благодаря ти, Акрукс! Дано само да не реши заплащането да е под формата на някакви подаръци, бих искала аз да реша за какво да си харча парите.

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
  • Искам истинска, взаимна и споделена любов.
« Отговор #5383 -: Ноември 08, 2012, 07:26:45 am »
Ще намеря ли подходяща квартира за мен, с място и наем, които ме устройват? Сама или с някой друг ще живея?
Да, ще си намериш квартира по джоба, няма да си сама, с повече от един човек ще сте в нея

Луната (управителят на въпроса) аспектира с тригон твоя управител Юпитер - би трябвало да намериш квартира. Юпитер ще бъде тригониран от У7 Меркурий, така че е възможно това да показва, че ще съжителстваш с някого.
Меркурий може да се разгледа и като управител на 6-ти от 4-ти дом (т.е. 9-ти). Квартирата е временно жилище и не би трябвало да бъде по 4-ти дом (ако решим да работим с производни домове). Тогава дали я гледаме по 3-ти от 4-ти (с равен статус спрямо основното жилище), или като 6-ти от 4-ти (с подчинен статус спрямо основното жилище, дома)? И в двата случая квартирата изглежда се управлява от Меркурий (по домофикацията на Плацидиус), което би трябвало да се тълкува като ДА. Успех, Либра!

Чудя се между две стаи - едната е на 500 метра от Лъвов мост ( и метрото), нова кооперация, 3-ти етаж, съквартиранти 2 момчета, кухня и баня общи, моята стая ми харесва, голямо легло и секция, а най-якото, че има тераса към нея :), отоплява се на ток, бойлер, в стаята има няква печка към стената...много ли ще идват разходите за тока, ако са разделени на 3? към колко ? :)наемът е 180 лв.

втората стая е на 500 метра от НДК (и метрото), в много яка сграда, на 4-ти етаж, хубава стая, обзаведена със секция, тв, голямо легло, но няма тераса :(... има кухня и нещо като трапезария, баня, аз много бих искала тереса, има към стаята на едното момиче, което е в апартамена, а другият е хазяй, разходите се делят на 3, но се отоплява с парно и може би ще дойде скъпичко? делено на 3? :) дали ще са поносими разходите? наемът е 150 лв. минус е само терасата, казаха, че може да ползвам тази към стаята на момичето, но все пак е неудобно...

Как мислите? :)
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.
https://www.facebook.com/RadostArt - ръчно изработени декоративни къщи :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #5384 -: Ноември 08, 2012, 08:07:17 am »
За ндк
Ако работиш, няма да има време да стоиш по терасите, уикенда ще си на витоша или на площада пред ндк и ще снимаш. Виж дали не е шумно
Парното топли повече, ако има хубава дограма и изолация, може дори да е по-евтино от печка, радиатор
Лъвов мост вечер си е малко...

*

Константин

« Отговор #5385 -: Ноември 08, 2012, 09:24:50 am »
Втория вариант звучи доста по-добре :)

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #5386 -: Ноември 08, 2012, 11:55:28 am »
Благодаря, че споделихте мнение. :) Бях сутринта на интервю в радио Фокус, но трябваше да тръгна от Люлин 3, снощи бях там, и се оказа, че 2 часа са напълно недостатъчни за стигна до Редута, където е сградата им. Ха, мога да добавя към мемоарите си, че в автобуса за метростанцията влезе контрола, а аз нямах билет :Д., и ми каза "слезте с мен"...  Че почна да ми иска пари, да ми обяснява, че трябва да платя, че полицаите били зад него, щял да се обади, ако не платя... Хах, но мен вече ме обучиха за подобни ситуации, изобщо не го изслушах и си тръгнах напред към метростанцията, вече закъснявах за интервюто, бързах ужасно, а той ме свали на спирката преди метрото... Ох. :) Не знам как мина интервюто, бях притеснена, имаше в началото тест за обща култура с доста въпроси за политика, а аз въобще не се вълнувам от това... кой бил и кой не депутат, за партии, за общините на София...  :( Имаше въпроси за важни дати, събития, исторически, тези си ги знам, както и да назовеш имената на хора по снимката им... След това ме записаха как чета няколко новини, но пак се притеснявах... :( Казаха, че след седмица ще се обадят, ако решат, че трябва да почна обучение.
Искам истинска, взаимна и споделена любов. Без тайни, без лъжи, без игра на гоненица. Лоялни и предани отношения. С много фантазия, въображение и хумор.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #5387 -: Ноември 10, 2012, 02:27:46 am »
Напоследък се опитвам да разбера взаимната рецепция на какъв принцип работи. В смисъл, какво е влиянието в хорара, ако имаме планети, които са във взаимна рецепция? Предполагам зависи от самите достойнства по знак на планетите и това дали образуват аспект по между си. Отчитате ли рецепциите по някакъв начин? Биха ли могли да наклонят везната в една или друга посока при разчитането на хорара или са само като добавка? :blink:

« Отговор #5388 -: Ноември 10, 2012, 11:12:20 am »
Взаимната рецепция показва взаимен интерес на планетите една към друга. Много си права, че есенциалните достойнства играят важна роля. Например, две планети във взаимна рецепция, но в заточение трудно показват взаимния си интерес, макар и да го имат. Мое лично мнение на непрофесионалист е, че само рецепцията не върши работа. Нужен е аспект (или поне преност на светлина), тъй като аспектът показва действие.
Към настоящи момент Меркурий и Юпитер са във взаимна рецепция, но заточени, ретроградни и без аспект, който да се осъществи помежду им. В тази връзка ми се струва, че в хорарни карти, в които тези две планети управляват оста AC/DC, отношенията не се развиват на този етап. Юпитер първи е проявил интерес към Меркурий, но се е почувствал незабелязан, пренебрегнат, след което се е отдръпнал. Наскоро Меркурий е започнал да показва интерес към Юпитер, но тъй като и двамата изглеждат неуверени, никой не се е решил на първата крачка и Меркурий също е започнал да се оттегля от "бойното поле". По-нататък ще имат шанс да изгладят взаимоотношенията си, когато Меркурий тръгне директен и се върне в Стрелец, но аспектът, който им предстои, ще бъде опозиция. Дали предишните недоразумения няма да попречат на началото на хармонична връзка помежду им?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5389 -: Ноември 10, 2012, 04:44:48 pm »
Ще получат ли и в България преводачите право на собствен печат, ще станат ли независими?

Много ти е общ въпросът.
Преводачите по кой дом са - 3ти или 9ти? Или да ги гледаме по естествения сигнификатор - Меркурий?
Към момента на задаване на въпроса Меркурий не е добре представен - в знак на заточение и ретрограден...

По кой сигнификатор в хорара да търсим самостоятелния им статут?

Мисля, че това отдавна трябва да се случи - при условие, че си плащаме данъците и носим персонална наказателна отговорност, защо трябва да сме зависими от агенциите? Дори допускам, че ако се уреди независимият статут на квалифицираните преводачи, ще има по-малко злоупотреби, каквито често има от страна на агенциите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5390 -: Ноември 11, 2012, 12:35:31 pm »
Здравейте!
Пускам хорар за моя приятелка - чужденка. Не сме се чували от няколко месеца. Писах няколко мейла по различно време, последният е от преди 2-3 седмици, тъй като живее на час от Ню Йорк и бях притеснена, покрай случващото се там. Но отговор, така и не получих...
Въпрос: Как е Дж., ще ми се обади ли?
Благодаря!

*

LibrawithTaurus

• **
  • 589
« Отговор #5391 -: Ноември 11, 2012, 05:26:20 pm »
Квартирата на Лъвов мост вече е заета, а преди малко звъннах на хазяина от НДК и ми затвори... За 3-ти път му звъня, като предните 2 ми отвръщаше, че е зает и не може да говори. Сега като му казах коя съм и затвори...  :'( Докога ще продължава това, по красота ли се избират съквартирантите вече?! Не мога да го проумея... Явно просто не мога да живея с други хора, да си намеря някакво мазе и да се затворя там най-добре!

« Отговор #5392 -: Ноември 12, 2012, 09:40:14 am »
akruks, много ти благодаря! Ще дам обратна връзка като получа такава :blink:

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #5393 -: Ноември 12, 2012, 11:03:04 am »
Към настоящи момент Меркурий и Юпитер са във взаимна рецепция, но заточени, ретроградни и без аспект, който да се осъществи помежду им. В тази връзка ми се струва, че в хорарни карти, в които тези две планети управляват оста AC/DC, отношенията не се развиват на този етап.
Те са във взаимна рецепция и в момента образуват контрапаралел до края на януари догодина, т.е. може ли да се каже, че има взаимодействие? Предвид, че контрапаралела е като опозицията, то ще е неблагоприятно? 

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #5394 -: Ноември 12, 2012, 04:13:55 pm »
Благодаря ти за разясненията, както и на Mirabella :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5395 -: Ноември 12, 2012, 06:28:10 pm »
По ретро Меркурий се сетих да дам обратна връзка по един мой хорар. Не помня къде съм го пускала, в тази тема или имаме друга, специално за дом. любимци... Бях задала въпрос дали ще успея да подаря един от котараците си, имаше интерес от една жена да го осинови, една позната щеше да ни свърже. Но тогава кандидат осиновителката не беше в града, чаках да се обади на моята позната, когато се върне. Накрая така и не се обади.

Доколкото се сещам, отговорът на Акрукс не беше положителен. Долу прикачвам картата на хорарния въпрос, успях да я намеря.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5396 -: Ноември 12, 2012, 06:41:06 pm »
позитивно ли е отношението на х към мен
става въпрос за приятелски отношения - уж, но нещо се обърквам на моменти
въпрос...
По картата излиза, че ти си заинтересованата страна- Луната в съвпад с Дц, ЮпитерУ1 в негов 1д и заточена в негов знак. Венера от скоро е в този знак, в секстил с твоя харесване към теб, то после си започнала да се съмняваш и затова си задала въпроса-Луната. При теб Луната управлява 8д- по някакъв начин свързваш позитивното му отношение, за което се интересуваш, с проява на интимност.... Луната ще извърши съвпад с Юпитер- би трябвало отговорът да е положителен или поне да си удовлетворена от крайното развитие на въпроса.

Обратна връзка-след една леко нелюбезна проява от моя страна, комуникацията внезапно прекъсна, от което аз съм доста доволна, въпреки че самият човек беше интересен

*

Papy

• 4343
« Отговор #5397 -: Ноември 12, 2012, 06:49:36 pm »
още обратна връзка-тука акрукс каза да, асол каза, че я притесняват съдружниците
Не го подписах-нямаше конфликт, стори ми се несериозна работата и отказах
Времето показва, че съм била права-поне за момента
Сори, че без карта 19:40, софия
Предложиха ми да се включа в един проект с неясен, но възможно много хубав резултат
Аз пък се разболях
Та...ще го бъде ли?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5398 -: Ноември 13, 2012, 12:35:51 pm »
А каква е съдбата на въпросното коте?

Остава при мен, заедно с останалите четири.  ;D

Надявах се две от тях да подаря и да остана с три, но не се получи, ще си ги гледам всичките.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5399 -: Ноември 13, 2012, 12:47:54 pm »
Не исках да ги давам на абсолютно непознати хора, надявах се да ги уредя при приятели или поне при човек, за който мога да получа препоръки, че ще се грижи добре за животните. Но вече се убедих, че в някои ситуации на приятелите не можеш да разчиташ и имаш по-голям шанс да получиш подкрепа от някой случаен познат, когото дори не броиш за приятел.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.