Zikovu, чак сега видях че си коментирала, благодаря!
Конкретно за аспекти на Луна и Сатурн в хорари чета във форума на Скайскрипт. Там нали цялата гилдия на професионални астролози от целия свят споделя опит, знания и наблюдения, затова и съм склонна да приемам като чиста монета техните коментари.
Процеса за започване на академичната работа при мен започна преди близо 2 години, труден, трънлив и с много препятствия, но те се дължат само и единствено на факта, че искам и пълно финансиране. А пък както е известно, пари трудно се отпускат, при това на чужденец (каквато съм аз в случая), за проект който има продължителност от 4 години.
За упражнение, поставям хорара който зададох преди близо една година, по подобен въпрос, отговорът беше категорично да, но в действителност се оказа категорично не. Автоматично си загубих и академичната позиция, защото отказах да започна без цялостно финансиране. Отваряла съм тема и в астро.ком за тази карта, само един от тълкуващите каза "не", другите бяха за отговор "да".
"Ще получа ли финансиране (през пролетта на 2013) за академичната си работа?"
Аз затова съм против да "усещаме" нещата. Лошо няма, но вече не е науката астрология.Откак отпаднаха по форумите ограниченията откъм-луна в падение, вписана, винаги неприятно невралгична за тълкуването, също и когато е при сатурн, и ...оттогава-излезе идеята,че хорарите не работят./не че няма такъв процент, но.../ Най-често не работят, защото не спазваме ограниченията за радикалност. Прекаленият оптимизъм в тълкването също не помага.
По картата ти-КАК е зададен въпросът-"Ще получа ли финансирането....", останалите подробности, ама 9 дом, ама туй онуй....значи търсим релация между теб 1 и отсрещната страна-комисия, или там каквото е -по 7, и съотношението на 1 и 7 към 2 и 8, също -1 към 8. Дори САМО затова ,че луната е в падение и включена, предстоящ съвпад със сатурн-включен, сигнификатори в 12 дом на комисията и твой 6 е достатъчно...аз пък по тази карта бих казала 98 процента "не". Никога не пренебрегвам сатурн в хорарите. Та личи си, че си била подходяща за позицията , заради съвпада, но...при изброеното по -горе... Юпитер-на тези, които биха дали финансирането е в твоя 12 дом, нищо не прави/като секстил, тригон, ни с юпитер, ни с луна, ни с меркурий. А луната само ще допринесе значението /пренос светлина/ на отделните планети в йода между меркурий, сатурн и плутон. Първи аспект на луната-квадрат с марс, последен секстил слънце. Не би трябвало в крайна сметка това да те разстроило трайно. Та, луна в скорпион си е особеност в хорарите, за сатурн да не говорим. И най-вече-луна-сатурн, отношенията им.
Включен сигнификатор с предстоящ сектсил-добре, но не и когато е сатурн, ако беше бенефика-друго е. И съвпадът им с луната тук е за лошо-от мястото на нейното падение, включени двамката....трудна работа.