Здравей Гост

Усвоени планетни енергии

• 79 Отговора
  • 8234 Прегледи
Re:Усвоени планетни енергии
« Отговор #40 -: Май 14, 2011, 05:24:42 pm »
  Аууу, Марая тази песен на Цеца много ми харесва, ама много. Сега сериозно по темата - в раздела за Избрани обзорни теми, Синухе е постнал едни статии - http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5301.0.html. В които има допир до една моя теория, относно тежките планети, изключая Сатурн - тези, които през живота на човека минават през дадено място от радикса и не се повтарят - Уран, Нептун, Плутон...В тази тема виждам, че някой също се опитва като мен да си даде отговор. Чисто лаишки разсъждавайки, стигам до извода, че именно тези 3 планети и тяхното местоположение в хороскопа, определят развитието на даден индивид и житейския му път и тук намирам отговор, в зависимост от това, какви аспекти ще сключат транзитите на 3 тежкаря през живота на човека, ще бъдат усвоени дадени планетни енергии.
  Исках да отворя нова тема по тази моя хипотеза, /не съм я изложила цялата/, понеже не съм готова и не съм се подплатила с доказателства  :blink:, пък и не съм проверила дали вече не съществува. За това ще си я спестя.
  Относно Хирон - понеже гледам изключително субективно, за това не мога да кажа, че моето мнение е меродавно - на мен Хирон ми влияе психосоматично. Тези дни разсъждавайки, стигнах до извода, че тялото ми си има свое съзнание, което не се контролира от душата ми /мозъка - мислите/.  Ако мислите ми са в синхрон с тялото, то ме слуша, за какво говоря - например интуицията /или усещането като да ти се завърти някакво кълбо върху корема с натиск - за тази говоря в случая/ - в първия момент мислите си казвам, оооо нещо гадно ще става. Но всъщност физическото ми тяло е уловило, че има някаква силна енергия около мен или насочена към мен и просто трябва да съм с повишено внимание, начина по който аз реагирам определя бъдещата ситуация - и в случая болката по Хирон....И за какво друго говоря, например /Хирон в картата ми е на 40 градуса от МС и Сатурн/ когато приятеля ми е бил с друга жена, моето тяло реагира спонтанно /няма да изпадам в подробностти/. Сега осъзнавам, че всъщност нашите души се познават, но телата не. Та докато Хирон ми правеше гадни аспекти с Венерката, Луната - си ги имах и имам тези проблеми. За това казвам, че по такъв фин начин ми действа.

*

Stella

• 7765
« Отговор #41 -: Май 14, 2011, 06:06:05 pm »
В които има допир до една моя теория, относно тежките планети, изключая Сатурн - тези, които през живота на човека минават през дадено място от радикса и не се повтарят - Уран, Нептун, Плутон...В тази тема виждам, че някой също се опитва като мен да си даде отговор. Чисто лаишки разсъждавайки, стигам до извода, че именно тези 3 планети и тяхното местоположение в хороскопа, определят развитието на даден индивид и житейския му път и тук намирам отговор, в зависимост от това, какви аспекти ще сключат транзитите на 3 тежкаря през живота на човека, ще бъдат усвоени дадени планетни енергии.
  Исках да отворя нова тема по тази моя хипотеза, /не съм я изложила цялата/, понеже не съм готова и не съм се подплатила с доказателства  :blink:, пък и не съм проверила дали вече не съществува.

Аз също съм привърженичка на тази хипотеза, даже бях и посветила тема "Веднъж в живота".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #42 -: Май 14, 2011, 06:11:06 pm »
Качвам пак картата  ;D, според Марая това е часът.

Не знам откъде черпи информацията си, но даже и това да е часът, би трябвало да знае в този ред на мисли, че рожденното място не е Белград. :P Инфото от интернет е, че е изгряващ Скорпион.
« Последна редакция: Май 14, 2011, 06:17:54 pm от Asol »

« Отговор #43 -: Май 14, 2011, 06:17:37 pm »
В които има допир до една моя теория, относно тежките планети, изключая Сатурн - тези, които през живота на човека минават през дадено място от радикса и не се повтарят - Уран, Нептун, Плутон...В тази тема виждам, че някой също се опитва като мен да си даде отговор. Чисто лаишки разсъждавайки, стигам до извода, че именно тези 3 планети и тяхното местоположение в хороскопа, определят развитието на даден индивид и житейския му път и тук намирам отговор, в зависимост от това, какви аспекти ще сключат транзитите на 3 тежкаря през живота на човека, ще бъдат усвоени дадени планетни енергии.
  Исках да отворя нова тема по тази моя хипотеза, /не съм я изложила цялата/, понеже не съм готова и не съм се подплатила с доказателства  :blink:, пък и не съм проверила дали вече не съществува.

Аз също съм привърженичка на тази хипотеза, даже бях и посветила тема "Веднъж в живота".

Да, знам, виждам и че тя в момента е актуална и там също съм подметнала същото. Въпреки че не чета всичко във форума, но виждам и откъслечна информация тук в потвърждение на това. Което ме навежда на мисълта, че явно сме включени в колективното съзнание и ни се дава да разберем този канал от информация.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Май 14, 2011, 07:00:42 pm »
сетих се,че ако човек по натал си има харм.асп. Луна/Венера и/или Луна /Юпитер - то лесно печели обществено одобрение, харесван ,приеман , обичан
лесно печели доверие  :P, забелязала съм,че и  Венера, Луна в харм. асп към Асц или МС действат по подобен начен 

Така е, но зависи как ще се възползва от тази даденост. Представи си такава констелация в картата на измамник. Лесно ще печели доверие и хората няма да допускат, че ги мами.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #45 -: Май 14, 2011, 09:50:34 pm »

Ми не ми прилича на скорпион.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #46 -: Май 15, 2011, 04:02:40 pm »
както и прекомерното заиграване с изискванията на венера/луна  води до обратен на успеха резултат на интервюто, зависи за какво кандидатстваш ;) :P
ако намесиме и сатурн

да нямаш лош опит ;D - в такъв случай отчитаме грешката и правим опит да продължим напред :blink:

правилното интегриране на коя да е енергия изключва прекомерните истории ;D

не нямам, аз съм наблюдател ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #47 -: Май 15, 2011, 04:05:54 pm »
сетих се,че ако човек по натал си има харм.асп. Луна/Венера и/или Луна /Юпитер - то лесно печели обществено одобрение, харесван ,приеман , обичан
лесно печели доверие  :P, забелязала съм,че и  Венера, Луна в харм. асп към Асц или МС действат по подобен начен 

Така е, но зависи как ще се възползва от тази даденост. Представи си такава констелация в картата на измамник. Лесно ще печели доверие и хората няма да допускат, че ги мами.  ;D

така е , права си :P но при силен Сатурн ще държи нещата под контрол, няма да изберат лесният начин :blink:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Май 15, 2011, 07:30:04 pm »
Дано е така. Но много пъти съм виждала какви чудеса твори Сатурн в съвпад с МС или АС, ако енергията му не е усвоена добре. Нищо не възпира, ако липсват скрупули. Но близо до МС, ако не е силен есенциално, понякога ни изправя срещу някои ограничения или трудни ситуации в живота (според индивидуалния натал), които от друга страна действат предпазващо и карат родения да се концентрира върху най-важното, да не си разпилява енергията за ненужни неща.
За Сатурн на АС или в първи дом имам друго мнение. Все пак оста АС/ДС отразява средата, а по изгряващия знак създаваме първо впечатление у хората, особено когато липсва по-задълбочен контакт впоследствие. Обикновено Сатурн в такава позиция не допринася за лесно разкриване и ако при родения има тенденция към прикрити и задкулисни действия, тогава стой, та гледай.
Познавам сигурно към 5-6 човека със Сатурн в първи дом и аз самата съм имала няколкогодишна връзка с такъв човек. Всички до един са доста прикрити, но зависи от знака. При някои има усещане за скованост, други са свенливи дори. И в един момент могат да те изненадат с действията си, ако не си ги опознал достатъчно добре.

« Последна редакция: Май 15, 2011, 07:34:59 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #49 -: Май 15, 2011, 07:36:59 pm »
Няма неусвоени енергии. Всичко се усвоява до край, но по раазлични начини...."На когото каквото му е писано".  Всичко зависи от това какво докосва транзитната планета в наталната карта. На мен Сатурн в момента ми е в точен съвпад с МЦ и транзитира около тази ос от около година, но прави тригон към светилата във 2-ри дом. Ако обаче правеше квадрат с рождено Слънце, което поначало е "ранено" от Сатурн - проявлението щеше да е друго и доста по-трагиично. Това означава ли, че аз, която в момента имам един доста стабилен и спокоен период в кариерата, не съм "усвоила" енергиите на Сатурн. Напротив, усвоила съм си това, което ми е се е полагало.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Май 15, 2011, 07:37:52 pm »
А има ли неинтегрирани енергии?

Може би има неусвоени уроци, а на енергии. При всеки дадена енергия се усвоява и разгръща в различна степен и на различно ниво.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #51 -: Май 15, 2011, 07:49:15 pm »
А има ли неинтегрирани енергии?

Може би има неусвоени уроци, а на енергии. При всеки дадена енергия се усвоява и разгръща в различна степен и на различно ниво.

Неаспектираните планети не са итегрирани към останалата част на хороскопа. По дефиниция, те нямат мажорни аспекти (в допустимата орбиса). Обаче много малко се обръща внимение на явлението "пренасяне на светлина" в тези случаи. Ако то е налице, планетата се интегрира.

За последното съм съгласна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Май 15, 2011, 07:56:55 pm »
Няма неработеща планета в хороскопа, просто по различен начин се интегрират енергиите.
При неаспектираните мажорно планети просто липсва feed back с останалите, но те си имат минорни аспекти или попадат върху някой мидпойнт. Картинката се променя, ако се разгледа картата по екваториалната координатна система. Има и антисии.
Една планета без мажорни аспекти на пръв поглед не да захранва с енергията си останалите, но тя си действа, при това нейната енергия може да се изявява в пъти по-силно от някоя силно аспектирана планета в хороскопа.
А ако използваме някои класически концепции (пренасяне на светлина и др.), там важат знаковите аспекти (по Птолемей).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #53 -: Май 15, 2011, 08:03:25 pm »
Винаги съм казвала , че тънкостите и подробностите са изразени в минорните аспекти.... :blink:
Връзките м/у планетите биват осъществявани на фино ниво....И нищо не е нито черно , нито бяло в астрологията.
Въпроса за интегриране е въпрос на изявата на дадена планетарна енергия , и тук от съществено значение е дома в който попада дадена планета...Не случайно се говори и за достойнства по дом , не само по знак...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #54 -: Май 15, 2011, 08:03:53 pm »
Имам часовете и на Цеца, и на Аркан от сайта на един сръбски астролог. пише, че са ректифицирани.
Svetlana Ražnatović, – 14. o6. 1973, ( 21 E 43, 43 N 11 ), 15 : 45 : 15 PM, CET – 1
Асцендента е в скорпион.

*

Stella

• 7765
« Отговор #55 -: Май 15, 2011, 08:04:29 pm »
Няма неработеща планета в хороскопа, просто по различен начин се интегрират енергиите.
При неаспектираните мажорно планети просто липсва feed back с останалите, но те си имат минорни аспекти или попадат върху някой мидпойнт. Картинката се променя, ако се разгледа картата по екваториалната координатна система. Има и антисии.
Една планета без мажорни аспекти на пръв поглед не да захранва с енергията си останалите, но тя си действа, при това нейната енергия може да се изявява в пъти по-силно от някоя силно аспектирана планета в хороскопа.
А ако използваме някои класически концепции (пренасяне на светлина и др.), там важат знаковите аспекти (по Птолемей).
Че кой отрича силата на неаспектираните планети?

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Май 15, 2011, 08:06:48 pm »
Имам часовете и на Цеца, и на Аркан от сайта на един сръбски астролог. пише, че са ректифицирани.
Svetlana Ražnatović, – 14. o6. 1973, ( 21 E 43, 43 N 11 ), 15 : 45 : 15 PM, CET – 1
Асцендента е в скорпион.

Много благодаря! :wub:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Май 15, 2011, 08:11:29 pm »
Т.нар. пренасяне на светлина е понятие от античната астрология, те навремето не са говорили за интеграция. Интеграцията е понятие от съвременната астропсихология, в която се работи с други техники, не се прилагат схеми за разглеждане от античността.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #58 -: Май 15, 2011, 08:16:43 pm »
Т.нар. пренасяне на светлина е понятие от античната астрология, те навремето не са говорили за интеграция. Интеграцията е понятие от съвременната астропсихология, в която се работи с други техники, не се прилагат схеми за разглеждане от античността.

Разликата в думите е очеизбождаща...Едното е пренасяне или прехвърляне , другото е обединяване... ;D

Лили , не сме толкоз боси -мОлим те.... ;D ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #59 -: Май 15, 2011, 08:41:14 pm »

Те на времето може да не са говорели за интеграция, но ние сега говорим. И дали ще прилагам пренасянето на светлина към техниките за интегриране на дадена планета към останалата част от хороскопа, в смисъла, в който аз го разбирам, си е въпрос на мой личен избор. Астропсихолозите, какво, да не са го патентовали това понятие? Това даже не е термин, аз го прилагам в общоупотребимия смисъл.

Като се замисля над логиката на явлението "пренасяне на светлина, то прави точно това - "интегрира". Транзитиращо небесно тяло пренася енергия между други две тела, които НЯМАТ ВРЪЗКА помежду си. Но са свързани чрез третото тяло, следователно то допринася за интеграцията помежду им.

Хайде, чао, че аз излизам на анти СПИН кампания. Запалете свещ и носете червена панделка за съпричастност към жертвите на СПИН.