Здравей Гост

Усвоени планетни енергии

• 79 Отговора
  • 8175 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Усвоени планетни енергии
« Отговор #60 -: Май 15, 2011, 08:44:04 pm »
Те на времето може да не са говорели за интеграция, но ние сега говорим. И дали ще прилагам пренасянето на светлина към техниките за интегриране на дадена планета към останалата част от хороскопа, в смисъла, в който аз го разбирам, си е въпрос на мой личен избор.

Стела, нали навремето аз омешвах системите? Разбира се, че е твое право да ги смесваш и ти, стига да дава задоволителен резултат.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Май 15, 2011, 08:51:29 pm »
Транзитиращото небесно тяло е друга енергия , която е несъвместима с интеграцията...Тя е провокатор на другите енергии.. и обикновено е тригер .Тук можем да говорим за интегрирането , чрез управителите на съответните декади , дуоди и тяхното вписване в цялото на планетарния поток.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Май 15, 2011, 09:10:20 pm »
Тук си говорим на теория, може да сме привърженици на различни теоретични постановки и по някои да липсва съгласие, но в крайна сметка важна е практиката. Събитията и изживяванията, които посрещаме в живота, ни показват какви енергии се усвояват към всеки един момент. Ако не използваш по-голямата част от потенциала, заложен в радикса, каква е ползата, че са ти интегрирани и усвоени енергиите? Последното е риторичен въпрос.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Май 15, 2011, 09:42:39 pm »
Може да сте родени почти по едно и също време, но ще има разлика в хармониците.
Освен това, ако си родена малко по-рано, АС в сидералната карта ще мине в предходния знак, а АС на колегата  остава в Дева, ако часът е точен. От гледна точка на западната астрология дуодата на АС също дава допълнителна информация, както и мидпойнтите, засягащи АС и МС.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Май 15, 2011, 09:50:00 pm »
По западната астрология картите са почти идентични.
Хармониците (производни карти) се променят, затова се използват за анализ на картите на близнаци. Вторичните карти са много чувствителни, понякога една секунда променя всичко.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #65 -: Май 15, 2011, 09:57:27 pm »
Домовете имат огромно значение....Изключително бих казала.... :blink: по отношение на интеграцията и усвояването на планетарната енергия и енергетика....

По един начин звучи съвпада на Сатурн/Уран в 3-ти , по друг в 4-ти , и в двата случая гокленов....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Май 15, 2011, 10:00:32 pm »
Във втората карта е точно на ІС, т.е. трябва да се отразява директно върху МС. И в квадрат с АС.
Но тази зона по принцип е много чувствителна, от двете страни на меридиана.
Такива карти са предизвикателство за всеки астролог, да се види къде е разликата и от какво е обусловена.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #67 -: Май 15, 2011, 10:22:35 pm »
Ако не използваш по-голямата част от потенциала, заложен в радикса, каква е ползата, че са ти интегрирани и усвоени енергиите? Последното е риторичен въпрос.  :blink:
;D ;D Как да използваш , ако не си  интегрирал? :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Май 15, 2011, 10:32:43 pm »
Аз не мога да си обясня неговата любов и моето безразличие към алкохола... А всякакви наркотици ме отвращават, защо той обича тревичката? Също така нали и външният вид се влияе, защо той е пълничък, а аз слаба?
Макар че по едно и също време правим диети ;D случайно разбрах.
2-ри дом се свързва с ценностната ни система , както и с храната/да -храната/...Така , че в едната карта меркурий е в 1-ви , а в другата е във 2-ри...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Май 15, 2011, 10:34:53 pm »
А всякакви наркотици ме отвращават, защо той обича тревичката?

При него може просто да е модерен навик, който с възрастта да отмине. Мнозина младежи на тази възраст са посягали към тревичката, впоследствие я отказват и не минават към твърди наркотици.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #70 -: Май 16, 2011, 01:16:01 am »
Аз дълбоко се съмнявам, че той ще мине на твърди наркотици. Но въпросът е в това, че аз никога не съм се поддавала на модерните глупости, а той очевидно да. Някак си от малка гледам по-сериозно на нещата.
Марая, и двамата сме чревоугодници, обичаме да си хапваме, само че той е 100 кила, а аз 50 ;D Той не е дебел, доста висок и едър е, добре сложен, но не може да се определи като строен. Затова ми стана интересно. Може пък асц Дева при жените да дава едно, а при мъжете друго.
Най-интересно е, че аз съм много сериозна в ученето, а той много несериозен. Някаква пълно противоположност. Не знам дали има връзка с отработването на аспектите. Мен също ме мързи понякога, но вътрешното ми чувство не ме оставя на мира, а на него грам не му пука :-\

Структурата на управляващата планета е една...Тук явно става дума за меркурий...Плутон в 1-ви дом дава аномалии във физиката....Ето още едно доказателство , че нищо не е буквално по дифолт...Градусите също имат значение , терми , фас....Всичко има значение в астрологията...Без изключение...

*

Марая

• 28287
« Отговор #71 -: Май 16, 2011, 01:29:00 am »
Благодаря, Марая, а може ли по-подробно да обясниш?

Терма- всеки знак се дели на 5 части.
ДуОда-всеки знак се дели на 3 части.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5172.msg213822.html#new

ТАКА СЪЩО ВСЕКИ ГРАДУС ИМА СВОЯТА ПЛАНЕТА УПРАВИТЕЛ.

*

holanda

« Отговор #72 -: Май 16, 2011, 02:02:04 am »

такава тема би била уникално интересна :)

за идентичните карти..
между мен и астро близнака ми (около 30 мин.разлика,асцендента остава същия),с който съм се раждала дори в една и съща болница,учели сме в един клас, различията са следните -

1. в детството той беше срамежлив и изобщо не заемаше лидерска позиция ,докато аз бях от забелязващите се /без да съм от най-интересните/
2. той не е сменял местоживеенето си 18 години ,аз имах нестандартна траектория в това отношение
3.интелектуално недоразвит,допуска невероятно много граматически грешки,слаба мисъл,липса на житейска философия,.. :-\ ...аз обръщам голямо внимание на мисленето .
4.тромав,муден..при мен се наблюдава сръчност и бързина,въпреки,че и много чупя и изпускам,когато се нервирам .
5.физически миловиден,атлетичен,с изразени ръце..тук има сходство,мисля,че и двамата сме мезоморфен тип,лесно оформяме тялото (при желание,което аз нямам,но той Да),позволяваме си лоша храна ,без да ни се ''лепи''

при него планетите застават точно по осите както беше с картата на Алрик . Не е доминантен тип,което би се очаквало,дори е по-скоро мек и податлив на манипулации .

хубаво качество е интеграцията на Марс във Везни съвпад със Слънцето в полза на знаковото положение-много чувствителен ,сантиментален ,мечтае за любов . Напълнил си е фейсбука с меченца,сърчица,мисли за любов и т.н.
Не го познавам много,за да отразя други негови качества . Както при Хони,и ние не се харесвахме много . Странно ,би трябвало да има естествено приемане ,а не е така .

*

holanda

« Отговор #73 -: Май 16, 2011, 02:13:26 am »
Но пък при съвпад на венерите и луните защо няма никакво привличане :-\

Много хубаво не е на хубаво  ;D
Еднотипността в случая явно е относително понятие,а може би нуждите,липсите и потребностите по Луна и Венера търсят не сходност (защото така няма да се развиват),а различие или интегриране на нещо ,което идва от страна,която Луна и Венера в друг знак биха предизвикали . Т.е. тук има наслагване,няма реакция

*

Марая

• 28287
« Отговор #74 -: Май 16, 2011, 02:18:43 am »
Явно жените взимаме хубавите качества ;D
А това че не се харесваме, си го обяснявам с това, че всички малефици са в съвпад. Според мен се създава твърде голяма напрежение. Но пък при съвпад на венерите и луните защо няма никакво привличане :-\

КАКВО ЗНАЧИ МАЛЕФИК? ;D И КАКВО БЕНЕФИК?
Планетите имат своите положителни и отрицателни качества....нима Луната няма своите тъмни страни , или Венера е само хармония , баланс , любов? ;D :rolleyes: :unsure:

Привличане има там където има напрежение и хвърчат искри...

*

Марая

• 28287
« Отговор #75 -: Май 16, 2011, 02:29:49 am »
Ами тогава ти как обясняваш факта, че не се харесваме много-много? Не се мразим, няма такова нещо, но нямаме желание да прекарваме време заедно извън необходимото.

Заложено е в наталната карта и на двама Ви....
В твоята карта има съвпад на УРАН и САТУРН в 4-ти дом в зоната на Гоклен....Ти самата се чувстваш много трудно в компанията на други хора , имаш своите страхове и притеснения...Трудно ти е да допуснеш по-близо до себе си някои...

При него този съвпад е в точна конюкция с ИЦ...Той дори си мисля , че има някакъв говорен дефект/може и да бъркам/.
За него контактите са средство да достигне до другите , за да материализира мечтите си. Мисля , че и двамата имате склонност да ограничавате и подтискате другия , да се съревновате, м/у Вас липсва емпатия и разбиране на потребностите на другия.... :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #76 -: Май 16, 2011, 02:40:01 am »
Марая, като малка наистина беше така. Но сега вече не. Той сега няма говорни дефекти, като малък не знам...
Няма никаква конкуренция между нас, няма и лоши чувства. Аз понякога му се нервя, че е несериозен и ми проваля плановете (все пак учим заедно), но нямам спомен да сме се карали. Дразни ме с детските си изцепки, но понякога ми е наистина забавно да ги слушам.
Та по-скоро нямаме почти никакви отношения (като се изключат тези по задължение). Нито сме се карали, нито сме се харесвали, нито нищо.
И все пак защо той е развей плах, а аз не?

Местоположението на Меркурий е причина да го виждаш така...Има съществена разлика м/у първодомния и втородомния меркурий.... ;D...И само Нептун в 4-ти дом , а той се свързва с лоното..../визирам 4-ти дом/....

*

Марая

• 28287
« Отговор #77 -: Май 16, 2011, 02:58:18 am »

такава тема би била уникално интересна :)

Ще напиша материала и обещавам в скоро време да го намериш тук:
http://www.astroseer.net/ :wub: ;)

*

holanda

« Отговор #78 -: Май 16, 2011, 03:05:42 am »
благодаря,ще чакам :)  :kissd:

*

Марая

• 28287
« Отговор #79 -: Май 16, 2011, 03:25:29 am »
благодаря,ще чакам :)  :kissd:

Ще свирна , като съм готова... ;D ;)