Здравей Гост

БЪЛГАРИЯ- ХОРАТА СА ОБРЕЧЕНИ НА СМЪРТ

• 183 Отговора
  • 37108 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re:БЪЛГАРИЯ- ХОРАТА СА ОБРЕЧЕНИ НА СМЪРТ
« Отговор #80 -: Май 25, 2011, 08:58:01 pm »
Марая, много ти е актуална темата,
То се знае от край време как е устроена България. Ние сме си прост народ и такива ще си останем лошото е че само хора от народа ни управляват...
И точно там  е проблема................мо к'во да се прави като си нямаме такива със синя кръв. ... :P
Няма и да си имаме, така че каквото е сега, е било и преди и такова ще е за в бъдеще.
НИЩО НОВО !!!
Тук оцеляват само тези които умеят да пързалят другите.
Имахме една тема за политици, но на някой направи ли му впечетление кои знаци са преобладаващи при тях ????
 ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #81 -: Май 25, 2011, 09:41:50 pm »
Махайте се , бягайте млади хора!
ВСИЧКИ СТЕ ОБРЕЧЕНИ!
ПО-БЪРЗО БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧ.....
НЕ ЧАКАЙТЕ! ДОКАТО ВИ УПРАВЛЯВАТ МУТРИ НА КОИТО ВЯРВАТЕ , ДОКАТО ВЯРВАТЕ БЕЗПЪРДОННО....,ДОКАТО ЖИВЕЕТЕ В ИЛЮЗИИ И ЖИВОТА ВИ Е СВЪРШИЛ....
БЯГАЙТЕ ПО-БЪРЗО ОТ ТУК....СЛЕД СИЛОВАТА ГРУПИРОВКА ИПОН ИДВА РЕД НА БЕЛИТЕ ЯКИЧКИ...МОГА ДА ВИ РАЗКАЖА СЦЕНАРИЯ....НО НЕ СИ СТРУВА...МАКАР ,ЧЕ Е ЕФТИН...НЯКОЛКО ИЗРЕЧЕНИЯ
БЯГАЙТЕ , АКО СТЕ МЛАДИ В ДУШАТА СИ , АКО ДУХА Е С ВАС И ВИ СТИСКА....
ТЕЖКИ ДНИ ИДВАТ ЗА БЪЛГАРИЯ.....НАЙ-ТЕЖКИТЕ И НАЙ-ТРУДНИТЕ!
ТОВА Е ДЖУНГЛА , ДЪРЖАВА БЕЗ ЗАКОНИ....ИЛИ ЗАКОНИ ПРЕД КОИТО ВСИЧКИ СА РАВНИ , НО НЯКОЙ ПО-РАВНИ! :angry: :angry: :angry: :'( :(

И ТОВА НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА МАТРИЦАТА , А ЗА ОНЕЗИ , КОИТО ИСКАТ ДА ЖИВЕЯ ИЗВЪН НЕЙНИТЕ ПРАВИЛА!

Марая,много тъжно звучи всичко,което си написала,но аз все още не разбирам защо хората не искат да се борят,за да променят всичко това,защо трябва да се бяга,а няма желаещи да се борят срещу всичко,което става в Б-я и да се сложи край на това безаконие, където всеки си прави,каквото си иска?!  :(

« Отговор #82 -: Май 25, 2011, 09:56:51 pm »
И аз да си кажа мнението :) :P
на запад изобщо не е по-добре, но там ние емигрантите нямаме достъп до големите лъжи и пари.
Масовият западняк също. Това е огромната разлика.

Мен както ме излъгаха в Швейцария, по документи, никъде в БГ не са ме лъгали.

Накратко:

Заминах да направя дипломното си проучане, там при преподавател, който много харесвах, заради него заминах (с 4 ВИСШИ - испанец по народност), на стипендия отпусната от Икономическата общност за взаимопомощ, главно от Норвегия. Отивам там и опс той вече не преподава в Уни-то, но никой не ми е казал, договорът ми е с неговото име... и аз не можах да си тръгна, защото бях предплатила и общежитие и тн. Студентите, с които се сприятелих, в последствие ми казаха, че той е поискал постоянно място като преподавател във ВУЗ-а и те са му отказали, въпреки, че е бил НАЙ-КВАЛИФИЦИРАНИЯТ от всички. Намериха ми нов ръководител от който съм ТОТАЛНО недоволна. В БГ съм получила много по-добро образование. Там само те ползват да им бачкаш по проучванията. И никой РЕАЛНО не те учи на нищо, времето ти го използват(задължително присъствие на лекции НА НЕМСКИ, нищо, че пак по документи заминах да ми се преподава на англ....).

В последствие видях такива мизерни игри и там, ВСЕКИ си пази територията. За продавачки и тн. ще ни вземат, но ще ме направят ли професор (примерно) нейде извън БГ. НИКОГА! (САЩ е друга история), дори да имам всички данни интелектуални.

И като седнеш и си направиш една сметка 8000 евро заплата за какво ще ти отиват, и си самотен и тн....ако можеш да си в БГ и имаш семейство и приятели, по-добре да си тук, особено ако си жена. 

Само, че на нас в БГ ни е разрешено да плюем и да си говорим на такива теми, на Запад, направо изтръпват ако почнеш да критикуваш. Аз честно Ви казвам изплаших се от хората там, защото никой не иска да поема отговорност, всеки разчита на системата и вече нищо не поставят под съсмнение. Ако верно стане срив на системата, тук 100% ще оцелеем. Там обаче не, и първо чужденците ще го отнесат. Да не говорим, че всичките ми приятели "емигранти" се лекуват в БГ и още нямат деца, за да ги видя тогава как ще смогват да работят по 16 часа на ден.

« Отговор #83 -: Май 25, 2011, 10:02:20 pm »
И ми писаха 4 на единия предмет, защото направих проучвания и презентации, не както те ги искаха (въпреки, че бях във границите на писмените изисквания, но явно не в границите на менталните им представи).....
така, че дерзайте и никъде няма да е същото като в къщи!

(САЩ е малко по-различно, щот там е пълно с чужденци, наистина и лично аз съм много по-доволна от пребиваването
си там, отколкото Западна Европа, но пък е толкова далече, губиш всякаква връзка с роднините и приятелите си и като няма кой да обичаш, някак всички пари губят смисъл.)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #84 -: Май 25, 2011, 10:08:22 pm »
Маяна,
Много съм съгласна с теб. Аз съм живяла в Англия и там далече не е толкова перфектно както го описват. Хората-англичаните масово живеят под наем или изплащат заеми от по 200 000 паунда + лихви. Банките масово продават ипотекираните им жилища .....
Верно е че тук заплатите са по-малки но ние има къде да живеем, и никой не може да ни изгони от домовете ни. А това дали ще ядем бял или черен хляб, не е толкова важно. Аз съм с У4 Плутон и ценя дома си. Не бих живяла под наем цял живот или да плащам ипотеки, загърбвайки личния си живот и нужди защото на запад точно това се случва.
Има държави където се живее по-споойно но да не забравяме, че цял свят търси реализация именно там. И какво ?
Лично аз обичам да скитам и да проучвам как живеят другите, но все още не съм намерила място зад граница където да се почувствувам у дома.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #85 -: Май 25, 2011, 10:08:28 pm »
Съжалявам за неприятностите ти, Маяна. :'( Успех и кураж! :wub:

« Отговор #86 -: Май 25, 2011, 10:13:08 pm »
Сега изчетох цялата тема и честно казано ...като цяло "Лошо,Седларов,лошо..."  :unsure:

По повод на поста на Файри - и аз имам такива наблюдения върху нещата. В Б-я всичко затъва все повече и повече. Духовното изчезва със скороста на светлината. В момента до колкото ме информираха било на мода дрогата  :angry: какви са тия моди бе?! И примера ти с бала - до колкото съм виждала свои съученички в ежедневно облекло на снимки - приличат на к*рви, обличат се като чалга звезди, затъпяват още повече с техните песни и живота си тече. После няма бъдеще, няма поколение, няма качественно поколение, което да може да извлече държавата към нещо по-добро. Жалка картинка е!

И Мия, няма да споря, виждам,че доста ревностно се опитваш да защитаваш Б-я, но нещата не са добре. В западните държави правителствата не са цвете, но нещо правят за хората. И да, само за едното ядене да си осигуриш за седмицата може би не е основателна причина да заминеш, но в Б-я вече и духовното изчезна, къде е причината да останеш или да се върнеш?!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #87 -: Май 25, 2011, 10:31:32 pm »
на запад изобщо не е по-добре, но там ние емигрантите нямаме достъп до големите лъжи и пари.

Тук не е по-различно...Всичко е едно към едно....С малката разлика , че там има нещо като регламент и закони...
Мога да кажа , че съм обиколила света...,видяла съм много ,на определени места съм  оставала и по-дълго....
Но не бих могла да кажа , че в Б.я е по-добре от където и да било...
Един въпрос към теб имам , ако искаш можеш и да не ми отговаряш....
Защо не се върна , да продължиш образованието си у нас? :-\ ,след като си била излъгана , защо не си потърси правата? И нима тук в Б-я няма добри професори.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #88 -: Май 25, 2011, 10:59:55 pm »
Действително деградацията на младото поколение в последно време добива застрашителни размери и ако  скоро  не
стане някаква положителна промяна, след 50тина години държавата България може и да я няма.Въпреки това аз нямам
намерение да се махам - каквото и да става ще си стоя до последно, пък и нищо не се знае, може в един момент да се
окаже, че разните пропаднали индивиди, които са си построили къщата върху пясък, са отнесени от обстоятелствата и са депортирани  в отвъдното.  :mellow:

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #89 -: Май 25, 2011, 11:39:51 pm »
винаги съм била на мнение, че във всяка държава е хубаво, но.... като турист и на всякъде е гадно като работещ :)

не съм се замисляла сериозно за бягство от тук, но знам ли в един прекрасен ден дали капчиците няма да станат прекалено много.

и в добавка като се сетя последните няколко дни как ни направиха на луди само заради някаква си ДГ, която се намира на "м" (при условие, че тук наоколо има поне 5 по-удобни) - дето дядото вика "то да те приемат в партия по-малко документи искат". мъка и безумие. Ама как не! Нали сега им е паднало на г-жи директорките да изпадат във величие и да упражняват нещо като власт само защото са накарали родителите едва ли не да падат на колене за това, че имат желание да си плащат данъци, да създават работни места за тези дето се величаят.... идиотщина! Да не споменавам за каква явна корупция става дума и как "някои деца са по-равни от другите". (надух ви главата, добре че поне мина и това - все едно една камара камъни ми се смъкнаха от главата)

а за деградацията за това сме си виновни ние! няма кой да виним. очевидно е, че всеки трябва да смени нагласата си. и ако има повече хора, които мислеха като тези, които пишат в този форум всичко щеше да е малко по-различно.

тъпото ни като нация е, че обичаме всеки да се спасява кой както може, сам за себе си, без да се интересува от нищо и от никои друг :( уж на парламента ни пише "съединението прави силата", но само си пише :(

« Отговор #90 -: Май 25, 2011, 11:42:58 pm »

Тук не е по-различно...Всичко е едно към едно....С малката разлика , че там има нещо като регламент и закони...
Мога да кажа , че съм обиколила света...,видяла съм много ,на определени места съм  оставала и по-дълго....
Защо не се върна , да продължиш образованието си у нас? :-\ ,след като си била излъгана , защо не си потърси правата? И нима тук в Б-я няма добри професори.... ;D

Марайче в БГ и сега юни ще защитавам дипломната си.
И се върнах и правата си не ги потърсих, защото мисля, че там също има голяма възможност да си загубиш живота, ако задаваш неудобни въпроси (или поне да ти скъсат нервите докато учиш... и не ми пука за Швейцария, в БГ съм си търсила правата и щях да ги потърся. Удивително с БГ нямах никакви проблеми).

*

Марая

• 28287
« Отговор #91 -: Май 25, 2011, 11:45:48 pm »

Марайче в БГ и сега юни ще защитавам дипломната си.
И се върнах и правата си не ги потърсих, защото мисля, че там също има голяма възможност да си загубиш живота, ако задаваш неудобни въпроси (или поне да ти скъсат нервите докато учиш... и не ми пука за Швейцария, в БГ съм си търсила правата и щях да ги потърся. Удивително с БГ нямах никакви проблеми).

Дано...,чукай на дърво....Никога не е късно.... :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #92 -: Май 25, 2011, 11:54:55 pm »
да Детските градини в момента са огромен проблем....обаче деградацията, наркотиците и алкохолът на Запад са по огромен. На ЕРАЗЪМ му викат ОРГАЗЪМ и не знам защо там си мислят студентите, че като ходиш на обмен единствената ти цел е да спиш, с колкото се може повече хора.

Аз си общувах най-добре с чехи, българи и румънци, защото те имат запазен морал и някой други германци от Бавария, от по-малки градчета. Иначе видях такива неща... просто не ми се говори, под парадната маска на "ЕВРОПА". Да знам, че и в БГ това се случва, но се случва и не само тук.

Дори си мислех да пиша статия до някой от всекидневниците ни - "Внимавайте къде си правате децата." Лично аз бих си пратила детето, само ако имам достатъчно пари, за да може то да живее отделно, не на общежитие, и да НЕ Е ЗАВИСИМО от институции и от други студенти.

И младежта на запад мисли само за ПАРИ. Никакви търсения на духа (изобщо не говоря за астрология.....) добре, че ходихме от време на време до ВИЕННА, да си починем.

Мисля, че ако си богат на Запад е добре, но иначе.... и по градовете там вече е такова мешило от емигранти, а гетата в Париж - никъде не съм виждала такова нещо, нашите цигани поне са щастливи и волни ...... верно са си мръснички, ама от тях си зависи, а там е като затвор.

*

Марая

• 28287
« Отговор #93 -: Май 26, 2011, 12:07:30 am »
Една малка подробност....Факт е гражданското общество и в САЩ и в Европа....У нас такова понятие не съществува.... :unsure: :angry:...Основателна причина и предпоставка за корупция....и последвалите от  нея производни... :angry:

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #94 -: Май 26, 2011, 12:12:15 am »
Стига сте се оплаквали.Младежта в България забогатява с невиждани темпове. Какво по-голямо доказателство, че вървим напред, а? :mellow:

http://www.dnes.bg/business/2011/05/25/brat-i-sestra-vzeha-pochti-1-2-ot-benzinostanciite-na-petrol.119556

*

Марая

• 28287
« Отговор #95 -: Май 26, 2011, 12:14:48 am »
Стига сте се оплаквали.Младежта в България забогатява с невиждани темпове. Какво по-голямо доказателство, че вървим напред, а? :mellow:

http://www.dnes.bg/business/2011/05/25/brat-i-sestra-vzeha-pochti-1-2-ot-benzinostanciite-na-petrol.119556

Има ли смисъл въобще от коментар?! :o :-X

« Отговор #96 -: Май 26, 2011, 12:33:29 am »
   Честно казано, навремето когато бях млада исках да емигрирам далеч, далеч....сега пак искам, но вече си ме тегли тук, където са ми близките и хората, които обичам и ме обичат...Където и да идеш по света винаги си остава носталгията, но по мястото, където ти е минало детството, а нашето, моето е минало тук. Яд ме е на нас самите, че сме кунинка държавичка /мъничка/ с толкова малко население и спокойно може да се изхранваме и да направим България - рай, нещо като Швейцария на Балканите....Но тази вродена алчност и завист унищожава всичко...Западните страни са много напред в социалната политика, а ние имахме готова изградена и отиде нахалост. Яд ме е, че цяло едно поколение - нашето, отиде в жертва на този преход, на който още не му се вижда края. Яд ме е, че 20 години се води политика на Геноцид, за съжаление или за радост....не знам  :-\. Не може аз да работя уж престижна работа, пък да ме е срам да кажа колко пари получавам, щото увисвам на половината месец без пари. А на запад, работиш, няма значение какво, но като вземеш парите, хич не ти пука - щото имаш за йедене, пийенйе, ходенеее и за спестяване....и за духовна култура....Я ми кажете на гладен стомах за каква духовност да говорим  :P, особено когато си видял, живял и всичко това ти се отнема, за да те направят скот....Пък знае ли се, може би това е пътя, за да оценим какво сме загубили и към какво трябва да се стремим....

*

honi

• *
  • 96
« Отговор #97 -: Май 26, 2011, 01:28:55 am »
 :blink:
« Последна редакция: Декември 01, 2011, 09:58:13 pm от honi »
Отрежеш ли крилете на жената, тя ще полети на метла!

*

Марая

• 28287
« Отговор #98 -: Май 26, 2011, 01:34:59 am »
Фактора -колективизъм е висша форма на самосъзнание....
Ние все още сме на ниво съзнание... :blink:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #99 -: Май 26, 2011, 02:40:49 am »
много, много лошо звучи. :o
и аз искам да се махна, но в момента няма как да стане.
винаги съм усещала, че не ми е тук мястото, но има много причини, които ме спъват да осъществя намерението си да се махна.
ще си стоя тук и ще търпя последствията от разрухата на БГ.