И аз да си кажа мнението

на запад изобщо не е по-добре, но там ние емигрантите нямаме достъп до големите лъжи и пари.
Масовият западняк също. Това е огромната разлика.
Мен както ме излъгаха в Швейцария, по документи, никъде в БГ не са ме лъгали.
Накратко:
Заминах да направя дипломното си проучане, там при преподавател, който много харесвах, заради него заминах (с 4 ВИСШИ - испанец по народност), на стипендия отпусната от Икономическата общност за взаимопомощ, главно от Норвегия. Отивам там и опс той вече не преподава в Уни-то, но никой не ми е казал, договорът ми е с неговото име... и аз не можах да си тръгна, защото бях предплатила и общежитие и тн. Студентите, с които се сприятелих, в последствие ми казаха, че той е поискал постоянно място като преподавател във ВУЗ-а и те са му отказали, въпреки, че е бил НАЙ-КВАЛИФИЦИРАНИЯТ от всички. Намериха ми нов ръководител от който съм
ТОТАЛНО недоволна. В БГ съм получила много по-добро образование. Там само те ползват да им бачкаш по проучванията. И никой
РЕАЛНО не те учи на нищо, времето ти го използват(задължително присъствие на лекции
НА НЕМСКИ, нищо, че пак по документи заминах да ми се преподава на англ....).
В последствие видях такива мизерни игри и там, ВСЕКИ си пази територията. За продавачки и тн. ще ни вземат, но ще ме направят ли професор (примерно) нейде извън БГ. НИКОГА! (САЩ е друга история), дори да имам всички данни интелектуални.
И като седнеш и си направиш една сметка 8000 евро заплата за какво ще ти отиват, и си самотен и тн....ако можеш да си в БГ и имаш семейство и приятели, по-добре да си тук, особено ако си жена.
Само, че на нас в БГ ни е разрешено да плюем и да си говорим на такива теми, на Запад, направо изтръпват ако почнеш да критикуваш. Аз честно Ви казвам изплаших се от хората там, защото никой не иска да поема отговорност, всеки разчита на системата и
вече нищо не поставят под съсмнение. Ако верно стане срив на системата, тук 100% ще оцелеем. Там обаче не, и първо чужденците ще го отнесат. Да не говорим, че всичките ми приятели "емигранти" се лекуват в БГ и още нямат деца, за да ги видя тогава как ще смогват да работят по 16 часа на ден.