В отговор на Мия и още няколко съфорумки / както виждате отговарям късно, но преди час се прибрах от работа/. Никоя държава не осигурява старт за емигранти, дайте да не се лъжем, Рая. Старта си го осигурява емигранта, ако знае как да преобърне негативите от пристигането си в държавата в своя полза.
Аз платих на \"агенция\" преди 9 години, за да буда пратена в семейство да гледам възрастен човек....но попаднах в имение, в което трябваше да храня прасета и да чистя къщата. Първата седмица си мислех,че ще полудея, а на втората, че ще погребана тук. След 2 месеца се махнах и попаднах в семейство да се грижа за болна жена. Бях загубила 10 кг за 2 месеца и приличах на призрак....чрез контакта ми с бабата разбрах, че трябва да науча много добре IT, за да мога да искам нещо в повече. Така изкарах 1 година в университета за чуждестранни студенти в Сиена, учейки езика и работейки. През това време покрай бабата се запознах със социални асистенти, които ми помогнаха със съвети как да доведа малолетната си дъщеря тук. Направих го след 2 годишния ми престой тук. След което започнах да се явявам на конкурси за работа и да участвам в класации за места.Преди 2 години се класирах на 1 место за административен помощник в университетската болница на Сиена. Но.....вече работех работа която ми харесваше и си дадох сметка, че няма да издържа да буда затворена в офис 8 часа на ден и отказах. В БГ след \ъ90 година работех с находчивост и ум..., но толкова, за това предпочетох да продължа да работя това, което правя и в момента, а то е, че работя със сърцето си, давам душата си за работата и в съответствие получавам същото+ една отлична заплата. Работя за американска компания ситуирана в сърцето на Тоскана....не са луди американците за да са тук!!! Не съм луда и аз, че отказах работата в офис....Оставям изводите за вас....