Здравей Гост

БЪЛГАРИЯ- ХОРАТА СА ОБРЕЧЕНИ НА СМЪРТ

• 183 Отговора
  • 37056 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:БЪЛГАРИЯ- ХОРАТА СА ОБРЕЧЕНИ НА СМЪРТ
« Отговор #100 -: Май 26, 2011, 02:45:31 am »
много, много лошо звучи. :o
и аз искам да се махна, но в момента няма как да стане.
винаги съм усещала, че не ми е тук мястото, но има много причини, които ме спъват да осъществя намерението си да се махна.
ще си стоя тук и ще търпя последствията от разрухата на БГ.

Няма невъзможни неща...,ти имаш всичко онова което ти е нужно да започнеш живота си отново.... :wub:
Липсва ти сила и смелост...Те са в теб...Просто трябва да ги пуснеш на свобода....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #101 -: Май 26, 2011, 02:49:28 am »
(САЩ е малко по-различно, щот там е пълно с чужденци, наистина и лично аз съм много по-доволна от пребиваването
си там, отколкото Западна Европа, но пък е толкова далече, губиш всякаква връзка с роднините и приятелите си и като няма кой да обичаш, някак всички пари губят смисъл.)

И аз мисля така.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #102 -: Май 26, 2011, 03:00:43 am »
Можем да обичаме където и да сме....Дори и на северния полюс....По-скоро искаме да ни обичат...,да ни го показват...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #103 -: Май 26, 2011, 03:19:35 am »
винаги съм усещала, че не ми е тук мястото, но има много причини, които ме спъват да осъществя намерението си да се махна.

Няма невъзможни неща...,ти имаш всичко онова което ти е нужно да започнеш живота си отново.... :wub:
Липсва ти сила и смелост...Те са в теб...Просто трябва да ги пуснеш на свобода....

Марая, звучи добре, но реално погледнато сама с две малки деца е много трудно да заминеш където и да е, а тук няма на кого да ги оставя.

*

Марая

• 28287
« Отговор #104 -: Май 26, 2011, 03:22:20 am »

Марая, звучи добре, но реално погледнато сама с две малки деца е много трудно да заминеш където и да е, а тук няма на кого да ги оставя.

Децата не са проблем , а предимство ....особено в цивилизованите държави...

Рая , ти си ме виждала...,можеш ли да кажеш , че имам пет деца? ;D Да ти приличам на тетка? :rolleyes:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #105 -: Май 26, 2011, 03:27:27 am »
 :rolf: :rolf: :rolf: ти и тетка -НИКОГА!!!
обаче всеки път като се замечтая за нещо и получавам удар с мокър парцал и се оказва, че трябва много усилие от моя страна, за да се получи нещо.
Ето, например до скоро бях убедена, че до септември ще съм в Лондон, дори започнах да подготвям децата за тази промяна, но има куп формалности и най-вече наличие на достатъчно пари, за да се осъществи това мое намерение, да не говорим, че приятелката ми, която обеща да ме издърпа и да ми помогне отначало, нещо взе да се овърта.
И сега отново съм с вързани ръце.

*

Марая

• 28287
« Отговор #106 -: Май 26, 2011, 03:40:36 am »
:rolf: :rolf: :rolf: ти и тетка -НИКОГА!!!
обаче всеки път като се замечтая за нещо и получавам удар с мокър парцал и се оказва, че трябва много усилие от моя страна, за да се получи нещо.
Ето, например до скоро бях убедена, че до септември ще съм в Лондон, дори започнах да подготвям децата за тази промяна, но има куп формалности и най-вече наличие на достатъчно пари, за да се осъществи това мое намерение, да не говорим, че приятелката ми, която обеща да ме издърпа и да ми помогне отначало, нещо взе да се овърта.
И сега отново съм с вързани ръце.

Важно е да си вярваш....
А какво ще кажеш за ноември...2011-та... :rolleyes:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #107 -: Май 26, 2011, 03:48:25 am »
какво тогава?

*

Марая

• 28287
« Отговор #108 -: Май 26, 2011, 03:53:01 am »
какво тогава?

Тогава ще започнеш изведнъж да ставаш , да бъдеш по-уверена и сигурна---- :wub:
Възможно е да заминете...

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #109 -: Май 26, 2011, 03:56:56 am »
ако това се случи, ще бъда най-щастливият човек на света!!!! :49:

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #110 -: Май 26, 2011, 04:04:54 am »
стискам палци (само ако наистина го искате де) :)

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #111 -: Май 26, 2011, 04:17:38 am »
стискам палци (само ако наистина го искате де) :)

майка ми твърди, че от много малка съм казвала, че ще се омъжа за чужденец и ще се махна от тук ;D е не стана точно така, пък и си мечтаех за италианец, но пък не е късно да се пробвам да го направя, но Италия вече не ми се струва страна, осигуряваща добър старт за емигранти.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #112 -: Май 26, 2011, 04:25:05 am »
Скъпи ми, дами-съфорумки, ако се върнете назад и прочетете внимателно постовете си ще разберете колко много всички обичаме страната си. Не държавата България. Страната си. Дори Дани си призна, че колкото и да и харесва Италия все пак мисли рано или късно за завръщане.Абсолютно съм съгласна с всичко написано от Маяна. Поздравления, че беше толкова честна с всички нас тук. Това е голата истина за запада! Как може да сравняваме Италия с България по престъпност и корупция, след като Италия е родината на мафията! От къде дойдоха наркотиците-от запада! Разбирам всички, които са заминали за чужбина. Никой не е тръгнал от хубаво и всеки се бори за щастието си независимо в коя точка на света. Единственото нещо, в което вярвам и съм убедена е това, че навсякъде се иска работа, много работа преди всичко и че всяка благинка е за сметка на нещо друго. В живота винаги има равновесие. Или ще имаш пари, а ще си далеч от род и родина, или ще имаш любов и семейство, а няма да имаш здраве и т.н и т.н. В този живот пълно щастие няма,където и да си.
« Последна редакция: Май 26, 2011, 04:32:58 am от Mia21 »

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #113 -: Май 26, 2011, 04:39:29 am »
Mia21, права си, но тук живеем абсурден живот, особено ние, в малките градове.
Когато човек има наблюдения върху живота в други, по-цивилизовани държави, разбира колко сме далеч ние, като развитие.
Говоря за малките градове, защото в големите животът е много по-различен.

« Отговор #114 -: Май 26, 2011, 05:06:13 am »
Я ми кажете на гладен стомах за каква духовност да говорим  :P, особено когато си видял, живял и всичко това ти се отнема, за да те направят скот....Пък знае ли се, може би това е пътя, за да оценим какво сме загубили и към какво трябва да се стремим....

Не винаги пълният стомах гарантира духовност, тя е въпрос на осъзнаване.
Например, Индия/Тибет- бедност и мизерия, но на хората не им пречи да живеят в пълна хармония със себе си. Да открият своята индивидулност и да разберат, че всички на Земята сме едно и имаме една и съща съдба тук...

Нищо не се губи, просто се трансформира. Това е неизбежен процес. Отделен въпрос е кой накъде ще тръгне. Древният Хераклит го е казал много точно: "Всичко тече, всичко се променя. Единственото сигурно нещо е промяната." :blink:

*

Mia21

• 2502
« Отговор #115 -: Май 26, 2011, 05:22:55 am »
Рая, трудно е навсякъде. Съгласна съм, че в малките градове е още повече, но Запада не е само лъскавите витрини и автомобили.Това се опитвам да обясня. И докато ми се говореше колко цигани има на нашето летище-просещи и крадящи и как едно кафе от автомат струва 2 евро, се оказа, че имаме нашенци, измамени на пъпа на Париж и документна измама не къде да е, а в Швейцария. Нека не украсяваме реалността на Запад.Истината е друга.Нашата страна си е много хубава, но има и нещо друго- калпав народ сме. Познавам млади хора, които отказват да работят за петстотин лева, защото били малко. Съгласна съм, че са малко, но без нищо по-добре ли е. Без образование, на 30 години- без една година трудов стаж,не можел да работи всякаква работа, гледа в канчето на шефа си и по цял ден се чуди къде да се подпре или да изчезне , за да пие кафе. Такъв човек, където и да отиде нищо няма да постигне.Ние сме държавата, не друг!Всеки един от нас.  

*

Марая

• 28287
« Отговор #116 -: Май 26, 2011, 05:23:12 am »
Я ми кажете на гладен стомах за каква духовност да говорим  :P, особено когато си видял, живял и всичко това ти се отнема, за да те направят скот....Пък знае ли се, може би това е пътя, за да оценим какво сме загубили и към какво трябва да се стремим....

Не винаги пълният стомах гарантира духовност, тя е въпрос на осъзнаване.
Например, Индия/Тибет- бедност и мизерия, но на хората не им пречи да живеят в пълна хармония със себе си. Да открият своята индивидулност и да разберат, че всички на Земята сме едно и имаме една и съща съдба тук...

Нищо не се губи, просто се трансформира. Това е неизбежен процес. Отделен въпрос е кой накъде ще тръгне. Древният Хераклит го е казал много точно: "Всичко тече, всичко се променя. Единственото сигурно нещо е промяната." :blink:

ЕЙ МОМИЧЕ РАЗПЛАКА МЕ..... :'( :'( :'(
ВЯРВАМ ВЪВ ВАС...ВЯРВАМ В ЕНЕРГИЯГА С КОЯТО СТЕ ДОШЛИ....ВЯРВАМ И ЗАРАДИ ВСИЧКИ ВАС ОСТАНАХ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ.... :'( И ЩЕ СИ ТРЪГНА ОТ ТУК КОГАТО ЗНАМ , ЧЕ ИМА ДЪРЖАВА.... :'( :'( :wub: :wub:
ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБ СИ СТРУВА ДА ПРОДЪЛЖА.....

Борбата е безмилостно жестока.
Борбата както казват, е епична,
Аз паднах. Друг ще ме смени и... толкоз.
Какво тук значи някаква си личност!
Разстрел, и след разстрела - червеи.
Това е толкоз просто и логично.
Но в бурята ще бъдем пак със тебе,
народе мой, защото те обичахме!

« Отговор #117 -: Май 26, 2011, 05:46:20 am »
 ;D
« Последна редакция: Февруари 25, 2013, 08:44:12 pm от romantica »

*

Марая

• 28287
« Отговор #118 -: Май 26, 2011, 05:54:55 am »
Двустранно е и ние вярваме в теб, Марая... :wub:

И никога , ама никога няма да предам бъдещето на България.... :'( :wub: Понякога сме безсилни пред тщенията ВСЕЛЕНСКИ! Но си струва....АЗ НЕ СЪМ БИЛА НИКОГА МУТРА ИЛИ МУТРЕСА....,БЯХ МЛАДА , КРАСИВА И ЛУДА....,ОСТАНА МИ ПЪРВОТО И ПОСЛЕДНОТО , А КРАСОТАТА ТРАНСФОРМИРАХ В ПОГЛЕДА...С КОЙТО МОГА ДА СТОПЯ И АТОМНА БОМБА....,ЗАРАДИ БЛАГОТО НА ДЕЦАТА , ЗАРАДИ БЪДЕЩЕТО НА ТАЗИ СТРАНА! :'( :wub:
http://www.kinomanite.com/music.10/644.Le_Professionnel_Chi_Mai/

« Отговор #119 -: Май 26, 2011, 07:15:15 am »
В отговор на Мия и още няколко съфорумки / както виждате отговарям късно, но преди час се прибрах от работа/. Никоя държава не осигурява старт за емигранти, дайте да не се лъжем, Рая. Старта си го осигурява емигранта, ако знае как да преобърне негативите от пристигането си в държавата в своя полза.
Аз платих на \"агенция\" преди 9 години, за да буда пратена в семейство да гледам възрастен човек....но попаднах в имение, в което трябваше да храня прасета и да чистя къщата. Първата седмица си мислех,че ще полудея, а на втората, че ще погребана тук. След 2 месеца се махнах и попаднах в семейство да се грижа за болна жена. Бях загубила 10 кг за 2 месеца и приличах на призрак....чрез контакта ми с бабата разбрах, че трябва да науча много добре IT, за да мога да искам нещо в повече. Така изкарах 1 година в университета за чуждестранни студенти в Сиена, учейки езика и работейки. През това време покрай бабата се запознах със социални асистенти, които ми помогнаха със съвети как да доведа малолетната си дъщеря тук. Направих го след 2 годишния ми престой тук. След което започнах да се явявам на конкурси за работа и да участвам в класации за места.Преди 2 години се класирах на 1 место за административен помощник в университетската болница на Сиена. Но.....вече работех работа която ми харесваше и си дадох сметка, че няма да издържа да буда затворена в офис 8 часа на ден и отказах. В БГ след  \ъ90 година работех с находчивост и ум..., но толкова, за това предпочетох да продължа да работя това, което правя и в момента, а то е, че работя със сърцето си, давам душата си за работата и в съответствие получавам същото+ една отлична заплата. Работя за американска компания ситуирана в сърцето на Тоскана....не са луди американците за да са тук!!! Не съм луда и аз, че отказах работата в офис....Оставям изводите за вас....