Здравей Гост

ВРЕМЕТО - има ли го или всичко е илюзия, енергията? Тема за всичко във Вселената

• 97 Отговора
  • 19849 Прегледи
*

Yaya

• 2265
http://www.youtube.com/watch?v=zAkyfNqSk2g&feature=related

Този линк ме накара да се замисля. Изобщо, от известно време се люшкам от една крайност в друга. От около 2-3 месеца. И все още не знам как да си обясня нещата, как да създам собственото си становище и да повярвам, да отстоявам една истина - моята.

Имам куп въпроси и много се надявам да се заформи добра дискусия тук, нищо, че "Астрология" е по-посещавания подфорум.

Има ли го времето - как тече то, как ни е създадено и дали е илюзия? - Как то е част от холографската Вселена? И нали е част от 4тото измерение - ако времето не съществува, това не само измества въпроса за времево-пространствения континиум, но и най-елементарните обяснения, които ние имаме.

Тоест, ако Айк е прав и няма време, а такова има само в нашата Матрица, как тогава в другите измерения се идвършват действията? В елементарния смисъл на акт - да направиш нещо, отнема време, да вземеш решение, също.
Ако го няма, би се обяснило много относно представите и движението във Вселената.

Но пък ако Айк е прав, и ние се отделяме от цялото, за да се индивидуализираме като част от създадената ни Илюзия, как се вписва астрологията? Ролята на СЛВ и ЮЛВ? Как отработваме карма, след като илюзията е холограма и е създадена от рептилите в пукнатината между измеренията?

И, ако "щом вибрира, значи е илюзия/матрица", как се обяснява движението на Вселената? Централното галактическо Слънце? Резонанса на Шуман и фактът, че елитът бърза за НСР, защото не може да овладее трептенията и пътя към 4-тото измерение....

Вещииииииииииии! Алрик, Нухе.... Инти... и всички други, за чиито интереси в областта не знам  ;D моля ви, друзя, помагайте на една непросветена, жадна за знания!

Също така и с литература - не само за горните въпроси, може също и за Рейки за си говорим, за метода Силва и всичко, което би внесло малко яснота в овладяване на съзнанието ни, енергиите и обясненията за всичко толкова странно, като рептили, сиви, холограми и защо аджеба отработваме карма, след като по някакъв начин рептилите ни отделяд в индивиди.

От къде ни взимат? Как ни избират? Къде се връщаме в цялото? И не са ли Плеядите също част от това цяло или те пък са си в тяхната реална илюзия...
Дано не ми се смеете на обърканите мисли
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
времето като такова не съществува нагоре по измеренията. само тук има минало, настояще и бъдеще, а нагоре всичко е едно. Вселената се управлява от цикли, а не от време. колкото повече забързваш вибрациите си, то толкова повече започваш да съществуваш извън времето, тоест на по-високо измерение времето е все по-забавено, докато при Абсолюта спира  :blink:

толкова от мен, че още ми е зле и отивам да си лягам  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

Здравей, Yaya!  :blink:Виждам че в теб бушуват много въпроси, при мен положението не е по-различно. Преди 2-3 години по повод 2012 година и календара на маите прочетох едно малка книжка. В нея освен някакво тълкуване на календара на маите имаше информация за подреждането на планетите в нашата система по определен начин, който ще предизвика катаклизми на планетката ни. Друго интересно нещо, беше за пророчествата на Ванга, след нея имаше писано за Кристалните Черепи:

Една от жените, които е притежавала един такъв е имала контакт с някакво извънземно, което й е казало, освен много други неща, и че времето не е това което ние си мислим, че представата ни за времето е погрешна, както и представата ни за много други неща. Това ме накара да се замисля... :-\ какво е времето. Ами времето не е нещо конкретно, то е абстрактно понятие, което ние ползваме, за да мерим нещо... Но какво мерим в действителност?! Това което на мен ми изплува в главата е, че ние мерим движението. В нашето измерение има движение, трептене или както искаш го наречи. Нещата имат ход, но за нас, за вселената е само тук и сега. Но това не е отговор, който да е достатъчен за мен лично.

В този ред на мисли, цялото това движение в нашето измерение води до еволюция. Но е доказано, че на този "свят" нищо не се губи, което обяснява способността ни да помним. Обаче ние се прераждаме, което обяснява нуждата от история, за да можем да помним по-дълга време, за да улесним еволюцията си и т.н. Предполагам затова се е появило времето като понятие.

Ай ся ше гледам видеото  :blink:
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Alric

• *
  • 358
Аз на Айк съм му гледал повечето филми и съм чел няколко негови книги.Самият Айк като персонаж не ме кефи, голяма част от информацията, която дава е в разрез с моите схващания и разбирания, така че общо взето не съм му фен.

Моите размисли по въпроса за времето са следните:

Ако разглеждаме времето като човешка концепция, то може  да бъде изразено по следния начин - пътя  (изминатото разстояние)  върху скоростта.Следователно от човешка гледна точка времето е абстрактна величина, която представлява
съотношението между реално съществуващите разстояние и скорост (реални в смисъл, че могат да бъдат директно измерени
и притежават съществуване , независимо от човешките представи ).

На базата на горните разсъждения може да се направи извод, че времето не е илюзия, защото съотношението
разстояние/скорост  винаги съществува.Нещо повече - за да не съществува време трябва да няма разстояние или скорост
или и двете, от което следва, че в другите измерения  има време, защото там също има движение(щом има движение, има и скорост на движението и изминат път) .

Теориите на Айк за "наша" матрица и за холограми, създадени от рептилиите между измеренията, ми се струват пълни фантасмагории.

*

Yaya

• 2265
аз също си обяснявам времето чрез движението, за мен едното е функция на другото. Затова не мога да си обясня това, което Вещичка и Айк отчасти казват. В крайна сметка, четвъртото измерение е 3 + време. Как се осъществяват там нещата? :blink: Може би и аз трябва да премина към книжката на Вещичка за 9-те измерения  :lol:
Колкото до Айк и М. Толбът, ако цялата Вселена е холограма, то цялата тя е създадена от рептилиите. Също така, откритията на нови светове следва да са обусловени единствено от това, което ние очакваме да видим чрез "споделеното съзнание". И все пък, как Астрологията се вписва тук???
Ей, ще гръмна от въпроси! Като пате в кълчища се мотам и не знам на какво да вярвам, как да си изграждам моята холограма  ;D, а ми пречи това, че съм и доста мнителна и някак си са ми странни тези неща.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

Изгледах част от филмчето. Този човек е погълнат от филма Матрицата и като че ли има нужда да го изключат с някое хапче  :57: Няма лошо, всеки има право да вярва в каквото иска. Ако рептилите са създали матрица и ни ползват за батерии и ние сме създадени от тях, защо духовете ни еволюират?! Няма логика! Да ни бяха създали бездушни!

Както и да е... Според мен рептилите са хванали цаката на това измерение и са направили така, че то да работи в тяхна полза. Създават ни някаква реалност, която е чрез манипулация и всичко това е някак нормално в течение на времето. Не съм убедена, че нашето измерение е холографска реалност, но гледах един научно популярен филм, който научно доказва, че е или холографска или материална, според това как го разбираме (виждаме).
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
айде ся и глупости  :-\ 

1. Дейвид Айк е прекомерно надъхан срещу рептилите, а прекомерното нарушава баланса  ;)  тоа пич дори и не съм го чела и нямам мераци за това.

2. няма как една Вселена да е създадена от рептили! Вселената и всички останали Вселени са създадени от Абсолюта. рептилоидни и диноидни са най-старите обитатели на нашата Вселена.

3. относно холограмите, мисля че има доза истина там, но още не съм проучила въпроса. имам книгата Холограмната Вселена, но не съм стигнала да я чета още...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
аз също си обяснявам времето чрез движението, за мен едното е функция на другото. Затова не мога да си обясня това, което Вещичка и Айк отчасти казват. В крайна сметка, четвъртото измерение е 3 + време. Как се осъществяват там нещата? :blink: Може би и аз трябва да премина към книжката на Вещичка за 9-те измерения  :lol:
Колкото до Айк и М. Толбът, ако цялата Вселена е холограма, то цялата тя е създадена от рептилиите. Също така, откритията на нови светове следва да са обусловени единствено от това, което ние очакваме да видим чрез "споделеното съзнание". И все пък, как Астрологията се вписва тук???
Ей, ще гръмна от въпроси! Като пате в кълчища се мотам и не знам на какво да вярвам, как да си изграждам моята холограма  ;D, а ми пречи това, че съм и доста мнителна и някак си са ми странни тези неща.

забрави движението! всичко е Звук, Светлина и Вибрация.

казах ти! - времето е циклично във Вселената. ти като заспиш и сънуваш и сънуваш един мноооогоооо дълъг сън и някой те стресне и се събудиш и видиш, че са изминали само 15 минути например, а в съня ти са минали години. по-добре помисли над това относно времето!

айде ся и глупости  :-\ 

1. Дейвид Айк е прекомерно надъхан срещу рептилите, а прекомерното нарушава баланса  ;)  тоа пич дори и не съм го чела и нямам мераци за това.

2. няма как една Вселена да е създадена от рептили! Вселената и всички останали Вселени са създадени от Абсолюта. рептилоидни и диноидни са най-старите обитатели на нашата Вселена.

3. относно холограмите, мисля че има доза истина там, но още не съм проучила въпроса. имам книгата Холограмната Вселена, но не съм стигнала да я чета още...

Ти, да не би вече да си по-добре?  :blink: Естествено, че рептилите не са създали галактиката или вселената, АБСИЛЮТНО съм съгласна и точно щото са едни от най-дъртите знаят как да си играят със същества ниско еволюирали в съзнанието си, като нас. Затова моят апел е да започваме да разширяваме съзнанието си и все по-усилено да мислим, а не да се подчиняваме на материалното, което да ограничава сетивата ни до 5 най-много!!!

*

Yaya

• 2265
еее, все на дълбокото ме пускате!
Това, че са най-дъртите прави ли ги по-еволюирали? Или просто по-опитни?
Някакви идеи те откъде черпят енергия? Защо я овладяват в една посока, а ние си мечтаем да я овладеем в друга?
Може да сочите и източници на сведенията  :rolleyes: тъкмо има панаир на книгата в НДК, днес след работа отивам

А Шопенхауер

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
еее, все на дълбокото ме пускате!
Това, че са най-дъртите прави ли ги по-еволюирали? Или просто по-опитни?
Някакви идеи те откъде черпят енергия? Защо я овладяват в една посока, а ние си мечтаем да я овладеем в друга?
Може да сочите и източници на сведенията  :rolleyes: тъкмо има панаир на книгата в НДК, днес след работа отивам

пфффф това, че са дърти ги прави само по-дърти, но не и по-висши. те самите са си избрали да се развиват в материална посока и там имат невероятни постижения /наука и техника/, но не се развиват духовно. обикновено това са последователни инкарнации...

енергията са се научили да си я създават.

всяка душа избира собствения си път и ритъм бре жена  ;)

Гледам сериала "V" (Visitors). Много е симпатичен, препоръчвам го, там са наблегнали на разликите между рептилчовците и хората и явно се разказва за неща вече случили се.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
Гледам сериала "V" (Visitors). Много е симпатичен, препоръчвам го, там са наблегнали на разликите между рептилчовците и хората и явно се разказва за неща вече случили се.

;D трудно е да се измисли нещо ново,
а пък когато разказваш под формата на "приказка" едва ли някои ще те посочи с пръст "ненормалник" ;))))

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!

бравост  :P  аз отдавна го изгледах и съм изумена как всичко на ачика е показано и как хората са абсолютно слепи за истината  :mellow:

Ако ви се гледа друг сериал, подобен на The Visitors, ви препоръчвам The Event - http://zamunda.net/details.php?id=264334&hit=1. Лошата новина е, че засега не се предвижда продължение на нито един от двата.

*

Alric

• *
  • 358
Да  "the event" не е никак лош и свърши доста интересно първия сезон. Дано продуцентите да намерят друга телевизия,
която да го излъчва, за да има втори сезон.

Харесал ли ти е? На мен не, но го гледах, щото нямаше друго за гледане. Въобще много наивен и изсмукан от пръстите. Единствено финала беше интересен. За тези, които не са го следили /това е финала/ - планета населена с извънземна цивилизация се "пренесе" до Земята и изгря на небето до Луната, но много по-голяма. МОже да си изтеглите епизод 22. Няма нужда от другите.

Аз искам да върнат Flash Forward, но едва ли ще стане  :'(
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Alric

• *
  • 358
Мда Flash Forward беше хубав сериал, жалко че го спряха. Не мога да кажа, че The Event ми е харесал кой знае колко, но
искам да направят 2ри сезон, за да има какво да гледам   ;D .

*

Yaya

• 2265
Нито един не съм гледала... Проблемът е, че вечер преди сън имам време да гледам, пък така лесно ме хваща шубето от паранормалното  :57:

пак въпрос от ежедневието - имате ли идея, защо, като са ни произвеждали плеяди/рептили не са ни "направили" да снасяме и ние яйца  :93: жените ще ме разберат  :57:

Вчера на Панаира на книгата видях "Алхимия на 9те измерения". Вещи, как върви четенето? Прегледах я и ми изглеждаше като документална, сякаш борави с фактология...

А Шопенхауер

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
Нито един не съм гледала... Проблемът е, че вечер преди сън имам време да гледам, пък така лесно ме хваща шубето от паранормалното  :57:

пак въпрос от ежедневието - имате ли идея, защо, като са ни произвеждали плеяди/рептили не са ни "направили" да снасяме и ние яйца  :93: жените ще ме разберат  :57:

Вчера на Панаира на книгата видях "Алхимия на 9те измерения". Вещи, как върви четенето? Прегледах я и ми изглеждаше като документална, сякаш борави с фактология...
ауу и аз съм така, страшни филми никак не мога да гледам  ;D (изключвам евтино-бюджетните те са по-скоро комедии), но пък обожавам фентъзита

;D ;D ;D ;D ;D хаха за яйцата хубав въпрос, а де - представяш ли си се сутрин заедно с ритуалите пред огледалото да пускаш и по едно яйчице  :-\ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :)