Здравей Гост

ВРЕМЕТО - има ли го или всичко е илюзия, енергията? Тема за всичко във Вселената

• 97 Отговора
  • 19867 Прегледи
Според мен, не е добра идея да скарваме науката с мистиката, а да търсим общи зони и пресечници, да поглеждаме от наблюдателниците и на двете. Колкото и да приветствам научното мислене и подход, то в някои случаи може да се окаже сковано и тромаво, а директните езотерични търсения и мистични опитности - ключови. Нека не забравяме, че и личности като Нютон, Айнщайн, Кеплер са имали известен афинитет натам.

Това ми беше мисълта и на мен, точно езотеричното ни тласка напред, дори и в науката, колкото и много тромава и неточна да е тя :) Но и тя има нужда от развитие.
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Идеята е да има балансиране и подаване на идеи, материал, указатели. Инак едните може да си останат твърде догматични и сковани, а другите да са твърде фриволни и да снасят лесно свободни съчинения, в които да се губят. :)

Точно затова мисля че те имат нужда една от друга, а в момента за жалост се отричат взаимно. Прогресът им като че ли е спънат по тази причина.  :(
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора

Кардиналният  въпрос  обаче  е  дали  това  времепространство  е  субект  тоест  продукт  на  нашето  съзнание  или  е  обективно  ,  вън  и  независещо  от  нашето  съзнание .

лично за мен е продукт на съзнанието. и ще ти кажа защо съм стигнала до този извод. това са мои лични наблюдения, защото нямам ама никакъв афинитет към науката и предпочитам да изследвам всичко сама, та...

ако времето беше обективно, тоест независещо от нашето съзнание, то би ли ми обяснил как мога да го контролирам - сега ще се поясня. аз принципно съм голям мързел - дай ми да седя на терасата, да пия кафе и да зяпам облаците, като през това време умът ми усилено работи по няколко направления. или пък обичам да чета много книги и то в легнало положение... та сега като ти стана ясно, че съм от мързеливите и тези дето не обичат да ги спешават съвсем естествено се случва понякога да се бърза и да трябва да се върши нещо спешно. в такива моменти /когато трябва да бързам/ си представям времето - за деня става въпрос - като парче ластик и понеже се знам, че съм пипкава и разсеяна, го разтягам тоя ластик като му нареждам, че ще имам време за всичко и дори ще ми остане да си позяпам небето.

пресен случай от днес - днес бях на работа. трябваше да отида към 10 часа, но от да се туткам - кафе пих, в нета рових, филм гледах - отървах автобусите и отидох към 13 часа /на моята работа не е бог знае какъв проблем  ;) /. докато вървях по пътя вътрешният ми глас ми каза, че пак няма да има работа и аз си представих времето за днешният следобед - ластика свит до 17,30 часа и доста разтеглен след това, за да ми мине работният ден бързо, а след това да имам време да си свърша домашната работа... и си работи - така и не разбрах кога отлетя следобеда...

и винаги е работило това при мен. а кажи ми сега ако не беше субективно понятие, то защо го манипулирам. и не ми скачай с номера, че аз съм се разбързала щото това няма как да стане  :rolf:
« Последна редакция: Септември 07, 2011, 06:38:15 pm от Вещичка »

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

Цитат
Това обаче е едно твърде лековато "доказателство", което не ни върши работа. Ако допуснеш, че има други измерения, към които превключваш по време на сън, въз основа на какво приемаш за даденост, че случилото се там следва да се пренася във физическото, което приемаш за башреалност?

Въз  основата  че  битието  е  единно ,  и  преминаващо  едно  в  друго  измерения , от   грубото  физично  към  ефирното  астралното   и  обратно , както  го  определят  теолозите  и  за  което  обаче  няма  никакви  реални  доказателства  че  съществува ,  а  ако  има  можеш  да  ме  светнеш   ;D
prirodolubitel

Кардиналният  въпрос  обаче  е  дали  това  времепространство  е  субект  тоест  продукт  на  нашето  съзнание  или  е  обективно  ,  вън  и  независещо  от  нашето  съзнание .

лично за мен е продукт на съзнанието. и ще ти кажа защо съм стигнала до този извод. това са мои лични наблюдения, защото нямам ама никакъв афинитет към науката и предпочитам да изследвам всичко сама, та...

ако времето беше обективно, тоест независещо от нашето съзнание, то би ли ми обяснил как мога да го контролирам - сега ще се поясня. аз принципно съм голям мързел - дай ми да седя на терасата, да пия кафе и да зяпам облаците, като през това време умът ми усилено работи по няколко направления. или пък обичам да чета много книги и то в легнало положение... та сега като ти стана ясно, че съм от мързеливите и тези дето не обичат да ги спешават съвсем естествено се случва понякога да се бърза и да трябва да се върши нещо спешно. в такива моменти /когато трябва да бързам/ си представям времето - за деня става въпрос - като парче ластик и понеже се знам, че съм пипкава и разсеяна, го разтягам тоя ластик като му нареждам, че ще имам време за всичко и дори ще ми остане да си позяпам небето.

пресен случай от днес - днес бях на работа. трябваше да отида към 10 часа, но от да се туткам - кафе пих, в нета рових, филм гледах - отървах автобусите и отидох към 13 часа /на моята работа не е бог знае какъв проблем  ;) /. докато вървях по пътя вътрешният ми глас ми каза, че пак няма да има работа и аз си представих времето за днешният следобед - ластика свит до 17,30 часа и доста разтеглен след това, за да ми мине работният ден бързо, а след това да имам време да си свърша домашната работа... и си работи - така и не разбрах кога отлетя следобеда...

и винаги е работило това при мен. а кажи ми сега ако не беше субективно понятие, то защо го манипулирам. и не ми скачай с номера, че аз съм се разбързала щото това няма как да стане 
  О  по  полека  не  съм  ти  скочил  още  ;D  ще  ти  кажа  че  си  въобразяваш  само  че  манипулираш  времето ,   точно  обратното  е , то  те  манипулира . Защото  не  можеш  да  идеш  на  работа ,  по  което  си  време  желаеш ,  освен  ако  не  си  се  договорила  за  това  с  работодателят  си  :P
prirodolubitel

Цитат
Идеята е да има балансиране и подаване на идеи, материал, указатели. Инак едните може да си останат твърде догматични и сковани, а другите да са твърде фриволни и да снасят лесно свободни съчинения, в които да се губят.
Мисля  че  е  умно  написано  :blink:
prirodolubitel

Цитат
Гагич, съмнявам се, че и най големия учен може да ми обясни научно времето. В общи линии и науката не може да обясни времето. Това което сега ни изглежда нелогично или фантастично, след време ще бъде в основата на науката и ще си мислим "Колко глупави сме били, когато не сме знаели!". Ако продължаваме да се опитваме чрез ограничените ни познания да си обясняваме света, ще продължим да се затваряме в собствения си капан. Хората с отворено съзнание са готови да приема, осъзнаят и изследват всяка една нова мисъл, всяка една идея, да я развият. Идеята ми е че не трябва да отхвърляме информацията, но и не трябва да я приемаме безпрекословно. На мен лично също ми представлява голям интерес да се опитвам да си обяснявам доста неща научно и винаги да се опитвам да правя паралел между науката и "мистиката"

То  науката  е  постоянно  развиваща  се  ,  а  не  един  път  завинаги  дадена ,  затова  предпочитам  да  вярвам  на  нея  отколкото  на  бабешки  деветини , друг  е  въпросът  доколко  някои  теологични  схващания  корелират  с  науката.
prirodolubitel

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!

О  по  полека  не  съм  ти  скочил  още  ;D  ще  ти  кажа  че  си  въобразяваш  само  че  манипулираш  времето ,   точно  обратното  е , то  те  манипулира . Защото  не  можеш  да  идеш  на  работа ,  по  което  си  време  желаеш ,  освен  ако  не  си  се  договорила  за  това  с  работодателят  си  :P

да ама не, па дори и да е така - става на мойта и така както аз искам и съм го поръчала. крайният резултат е поръчания и това е важното! а на работа мога да ходя когато си поискам и това не зависи от работодателя, но това е друг въпрос  :tongue2:

виж сега, наясно съм че с догматици /разбирай хора на науката/ не мога, а и не искам да споря. не съм теолог, не съм и научен работник, но знам някои неща, а умът ми е свободен да се развива далеч от "научните" среди, ама ми е интересно защо поне за миг не допуснеш и другата вятърничавата страна на обясненията  ;)  не е нужно всичко да е дефинирано и стифирано по научните рафтове  :P

Цитат
да ама не, па дори и да е така - става на мойта и така както аз искам и съм го поръчала. крайният резултат е поръчания и това е важното! а на работа мога да ходя когато си поискам и това не зависи от работодателя, но това е друг въпрос
Явно  само  се  надуваш , а  да  сетих  се  за  една  работа  за  която  става  всяка  жена  и  за  която  не  се  изисква  работодател ,  ;D  о  не   сега  се  сетих  че  това  е  най  древната  професия  която  също  си  има  работодатели  ;D  Сори  няма  такава  работа  без  работодатели  ,  освен  да  си  я  извикаш  когато  спиш  от  астралният  свят  ;D
prirodolubitel

Гагич, намирисваш ми на инженер някакъв. Физик ли си, математик ли си не знам. Аз също 4 години мъчих сумати инженерни специалности и определено не се гордея с това. Науката много ограничава съзнанието ми, казва ми "Мисли еди как си" а това не ми харесва. Окована е в ограничаващи правила, които никой не подлага под съмнение. А дали математиката с която боравим е правилна?! И до къде ни е довела тази наша наука?! - До задънена улица може би!

А Вещичка няма да можеш да я обърнеш, не се и опитвай  :blink: Ще разбереш бързо че каузата е загубена.

Цитат
виж сега, наясно съм че с догматици /разбирай хора на науката/ не мога, а и не искам да споря. не съм теолог, не съм и научен работник, но знам някои неща, а умът ми е свободен да се развива далеч от "научните" среди, ама ми е интересно защо поне за миг не допуснеш и другата вятърничавата страна на обясненията    не е нужно всичко да е дефинирано и стифирано по научните рафтове

Значи  ти  смяташ  науката  за  догма ?  ами  вярвай  си  тогава  в  вещици  демони  дяволи  караконджули  сибили нимфи дяволи  и  талъсъми ,  мене  хич  не  ме  е  еня    ;D
prirodolubitel

Цитат
Гагич, намирисваш ми на инженер някакъв. Физик ли си, математик ли си не знам. Аз също 4 години мъчих сумати инженерни специалности и определено не се гордея с това. Науката много ограничава съзнанието ми, казва ми "Мисли еди как си" а това не ми харесва. Окована е в ограничаващи правила, които никой не подлага под съмнение. А дали математиката с която боравим е правилна?! И до къде ни е довела тази наша наука?! - До задънена улица може би!

Тук  не  си  познал  ,  имам  средно  специално   образование  ,  но  се  интересувам  от  наука ,  и  ще  ти  кажа  че  ако  науката  е  толкова  лоша  колкото  я  изкарваш ,  ние  нямаше  да  сме  хомо  сапиенс  ,  а  маймуните  от  джунглата

Цитат
А Вещичка няма да можеш да я обърнеш, не се и опитвай  :blink: Ще разбереш бързо че каузата е загубена.

Всеки  има  правото  да  си  вярва  в  което  си  ще
prirodolubitel

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
Значи  ти  смяташ  науката  за  догма ?  ами  вярвай  си  тогава  в  вещици  демони  дяволи  караконджули  сибили нимфи дяволи  и  талъсъми ,  мене  хич  не  ме  е  еня    ;D

да догма е! правила - това не, това да, ми догма е! единствената наука, която признавам /не казвам, че я разбирам - просто съм се докосвала до нея/ е квантовата физика. нещо което поставя рамки е догма и точка!

отделно: ти чадо мое, защо си мислиш че например историята, биологията, физиката и прочее не са манипулирани  ;)  долна манипулация са! прозлезли сме от маймуни - дръжки, на Дарвин роднините ако са произлезли от маймуни, то моите не са  :tongue2:  историята пък - това е най-манипулираното нещо на тази планета... религиите също... и всичко се прави с цел да се държи стадото в кошарата!

на тази планета има толкова невероятни технологии, но всичко се държи в тайна и се манипулира общественото мнение, като хората сами си го отстояват и така пазят тайната на другите  ;)

аз съм дете на Вселената и като такова моят ум е необятен и не мога да го затворя в рамките на някаква мижава наука от 3Д измерението - ми няма да стане!

относно работата ми: чадо, и позна и не позна - две са най-двените професии - проституция и политика  ;D  и в двете ходиш на работа когато си поискаш стига да си вършиш работата  :rolf:

Цитат
да догма е! правила - това не, това да,

Чакай  чакай  ,  всичко  на  този  свят  спазва  някакви  правила ,  не  бъркаи  догмите  с  правилата ,  първо  вие  госпожо  не  сте  наясно  какво  означава  термина  догма  и  термина  правила  ,  научете  ги  и  тогава  ми  пишете   ;)

Цитат
единствената наука, която признавам /не казвам, че я разбирам - просто съм се докосвала до нея  е   квантовата  физика

Е  как  я   признавате  като  не  я  разбирате ? пишете  противоречиво  на  това  което  се  мъчите  да  изразите .

Цитат
ти чадо мое, защо си мислиш че например историята, биологията, физиката и прочее не са манипулирани  ;)  долна манипулация са! прозлезли сме от маймуни - дръжки, на Дарвин роднините ако са произлезли от маймуни, то моите не са  :tongue2:  историята пък - това е най-манипулираното нещо на тази планета... религиите също... и всичко се прави с цел да се държи стадото в кошарата!

А  ти  по  какво  смяташ  че  са  манипулирани ?   не  че  изключвам  обратното.

Цитат
на тази планета има толкова невероятни технологии, но всичко се държи в тайна и се манипулира общественото мнение, като хората сами си го отстояват и така пазят тайната на другите  ;)

А  какви  са  тези  технологии  ,  можете  ли  да  ме  светнете  по  тях ?  не  отричам  може  и  да  има .

Цитат
аз съм дете на Вселената и като такова моят ум е необятен и не мога да го затворя в рамките на някаква мижава наука от 3Д измерението - ми няма да стане!

Вие  говорите  така  сякаш  за  вас  всичко  е  известно ,  и  сте  стигнала  сама  до  прозрението   нирваната  ;D

относно работата ми: чадо, и позна и не позна - две са най-двените професии - проституция и политика  ;D  и в двете ходиш на работа когато си поискаш стига да си вършиш работата

Ехххх  де  да  беше  така ,  оспивам  си  се  и  отивам  на  работа  когато  ми  кефне  ,   а  пък  шефа  ми  се  усмихва  широко  и  ми  казва  ,  добре  дошъл  и  приятна  работа .  Това  ако  не  е  райят  ,  здраве  му  кажи   ;D

:blink: ;D
prirodolubitel

Цитат

Тук  не  си  познал  ,  имам  средно  специално   образование  ,  но  се  интересувам  от  наука ,  и  ще  ти  кажа  че  ако  науката  е  толкова  лоша  колкото  я  изкарваш ,  ние  нямаше  да  сме  хомо  сапиенс  ,  а  маймуните  от  джунглата

Цитат

Човеко, малко наука си изучил. Ние имаме много повече общо със свинете отколкото с маймуните, все пак едно време са ни трансплантирали свински сърца и други неща от тях. За квантовата теория съм съгласна, физиката като цяло е доста раздвижена и разчупена наука. Останала съм с впечатлението, че от асистентите до професорите физици са най-откачените хора. Останалите слагат всичко в рамки и пак изключения не липсват :)

Цитат

Цитат

Човеко, малко наука си изучил. Ние имаме много повече общо със свинете отколкото с маймуните, все пак едно време са ни трансплантирали свински сърца и други неща от тях. За квантовата теория съм съгласна, физиката като цяло е доста раздвижена и разчупена наука. Останала съм с впечатлението, че от асистентите до професорите физици са най-откачените хора. Останалите слагат всичко в рамки и пак изключения не липсват :)

Сопри  се  малко ,    аз  не  съм  привърженик  на  дарвиновата   еволюция ,   въобще  не  съм  съгласен  че  произходът  на  хомо  сапиенс  и  хомо ериктикус , е  от  човекоподобната  маймуна ,  не  съм  привърженик  и  на  хипотезата  или  теория  според  някои  заклети  дарвинисти ,  че  животът  се  е  зародил  на  земята  от  неудошевена  материя . Клоня  към  панспермията  ,  тоест  че  животът  се  е  зародил  в  космосът  като  примитивна  форма , и  след  като  се  е  посял  тъй  да  се  каже ,  при  подходящи  условия  на  земята ,  е  еволюирал  и  осъвършенствал  до  сега  познатите  ни  форми .  Но  какъв  е  редът  на  метаморфозите  на  еволюционното  развитие  на  висшите  от  по  низшите  организми ,  и  идея  си  нямам.  А  не  сме  ли  най  близо  биологически  не  анатомически  до  хамстерите ? това  за  свинете  го  чувам  за  пръв  път .
prirodolubitel

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
Гагич,

аз знам какво говоря и го казвам така, както смятам, че трябва да звучи!

1. Догма от гръцки δόγμα, δόγματα - установявам, утвърждавам  :tongue2: - нещо неподлежащо на обсъждане или съмнение и прието за безусловна истина  ;D

2. това, че признавам нещо без да съм имала удоволствието да го изуча, означава, че симпатизирам на идеите му. в това няма нищо лошо.

3. ами манипулирани са! разрови се малко и прочети - в нета има достатъчно инфо по въпроса, а и тук също  ;)

4. пътуване в измеренията! пътуване във времето! холограми, които могат да се пипат! летящи чинии, които още Хитлер е строял и управлявани от хора! и прочее от сорта  ;)  - в интернет има достатъчно инфо и по този въпрос  :P

5. да, достигнала съм до доста прозрения в собственият си живот и не крия това, ако и да звучи неприемливо за един окован от рамки ум  ;)

6. ми кой как се уредил казал народа  :rolf:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
това  за  свинете  го  чувам  за  пръв  път .

доколкото съм чела, човешкото ДНК е 98% съвместимо със свинското  ;D

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
Останала съм с впечатлението, че от асистентите до професорите физици са най-откачените хора.

един пример - Алберт Айнщайн - ми сладурче  ;D