Здравей Гост

Доброта, наивност, доверие - натал и транзити

• 247 Отговора
  • 43488 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Доброта, наивност, доверие - натал и транзити
« Отговор #20 -: Май 27, 2011, 10:38:05 pm »
Не е неуместно, миличка, но тази карта може да се използва след време за недостойни цели от нечистоплътни личности, на което сме ставали свидетели неведнъж. Но няма да си първата, която е проявила доверчивост. Лично аз няма да вмъквам картата ти в свои цитати, за да можеш да я изтриеш след време, ако прецениш.  :P

Да не вземе да цъфне в някоя статия после, нали?

Като нищо може да се заформи заглавие от типа "Видна куртизанка сключва изгоден брак по Юпитер". ;)

Хони, това е шегичка, мило!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Май 27, 2011, 10:47:34 pm »
Лили , за тази конференция няма да се смогне , със статия по картата на Хони.... ;D ;D , сега се работи по онзи казус

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5297.0.html

Хони , най-вече за теб качвам темата...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Май 27, 2011, 10:53:03 pm »
Не е неуместно, миличка, но тази карта може да се използва след време за недостойни цели от нечистоплътни личности, на което сме ставали свидетели неведнъж. Но няма да си първата, която е проявила доверчивост. Лично аз няма да вмъквам картата ти в свои цитати, за да можеш да я изтриеш след време, ако прецениш.  :P

Да не вземе да цъфне в някоя статия после, нали?

Като нищо може да се заформи заглавие от типа "Видна куртизанка сключва изгоден брак по Юпитер". ;)

Хони, това е шегичка, мило!

Да, сещам се за една карта на "държанка", която бяхме се излъгали да разгледаме тук.  :-[
Няма да се учудя, ако видя и моята карта някъде със заглавие "Напреднал стадий на циклофрения".  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Май 27, 2011, 11:02:23 pm »
Куртизантка и да стана, не вярвам да съм толкова видна ;D ;D ;D

С Венера и Луна в един знак с Кету може и да не си някоя видна (не ти и трябва), но ще дърпаш конците зад кулисите.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #24 -: Май 27, 2011, 11:04:28 pm »
Лили , за тази конференция няма да се смогне , със статия по картата на Хони.... ;D ;D , сега се работи по онзи казус

уффф (сори, че ви разводнявам темата) тия дни пак около тая дама или не знам какво се раздуднях ме :( ужасно е това, което прави - последното чак и астро-самоличност си присвоила ама спирам до тук да не дърпам плитките на дявола - здраве да е  :33: такива хора са като хитрата сврака..

темата е интересна.
За Тереза няма съмнение, че излъчва тонове добрина и състрадателност, но при Ганди има едно лисичато блясъче.

Винаги съм мислила, че за наивността имаме намесен някои неблагоприятен аспект към Нептун с лична планета, но може би и Юпитер има пръст в тази работа (той е по-скоро едър и добър - в смисъла на добрия дядо Коледа).

Хони, за наивността винаги съм си патила най-много от "добронамерени" приятели.. по-натам може и конкретни ситуации (да посоча) но монетата си има две лица, в болшинството от случвайте, когато съм имала не малки главоболия от "приятели" се е появявал някой, който да е помагал нещата да си влязат в норма - и тъй като в болшинството случай е ставало въпрос за пари си мисля, че тук имам намесен и Хирон...
Според мен наивността не е недостатък, но човек трябва да се учи да се пази от злонамерените хиени. А злопаметност това не е ли по Меркурий?

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Май 27, 2011, 11:13:17 pm »

уффф (сори, че ви разводнявам темата) тия дни пак около тая дама или не знам какво се раздуднях ме :( ужасно е това, което прави - последното чак и астро-самоличност си присвоила ама спирам до тук да не дърпам плитките на дявола - здраве да е  :33: такива хора са като хитрата сврака..
:unsure: :-\
Ми браво.... :rolleyes: :-\....Астро-самоличност...
темата е интересна.
За Тереза няма съмнение, че излъчва тонове добрина и състрадателност, но при Ганди има едно лисичато блясъче.

Винаги съм мислила, че за наивността имаме намесен някои неблагоприятен аспект към Нептун с лична планета, но може би и Юпитер има пръст в тази работа (той е по-скоро едър и добър - в смисъла на добрия дядо Коледа).

Хони, за наивността винаги съм си патила най-много от "добронамерени" приятели.. по-натам може и конкретни ситуации (да посоча) но монетата си има две лица, в болшинството от случвайте, когато съм имала не малки главоболия от "приятели" се е появявал някой, който да е помагал нещата да си влязат в норма - и тъй като в болшинството случай е ставало въпрос за пари си мисля, че тук имам намесен и Хирон...
Според мен наивността не е недостатък, но човек трябва да се учи да се пази от злонамерените хиени. А злопаметност това не е ли по Меркурий?

А не мислиш ли , огънче , че знака на Юпитер има огромно значение за наивитета , който се среща....понякога и то при юпитерянците....До толкова можем да повярваме , да виждаме черното и пак да искаме да му поставим светла украска.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Май 27, 2011, 11:21:47 pm »
Нептун в аспект с лична планета може да те направи и наивник, и измамник.
Изборът не се вижда в хороскопа, могат да се видят само възможностите, различните варианти.
Най-нечистоплътните от морална и етична гледна точка хора, които някога съм познавала, имат силно влияние на Нептун в хороскопа. И в изявата си Нептун е двояк - може да те надари с много творчески таланти, богато въображение, но същевременно да те направи измамник и лъжец. И не е нужно да има негативни аспекти, измамните схеми най-лесно минават при наличие на съвпад или тригон с Нептун.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Май 27, 2011, 11:36:00 pm »
Изборът не се вижда в хороскопа, могат да се видят само възможностите, различните варианти.
Най-нечистоплътните от морална и етична гледна точка хора, които някога съм познавала, имат силно влияние на Нептун в хороскопа. И в изявата си Нептун е двояк - може да те надари с много творчески таланти, богато въображение, но същевременно да те направи измамник и лъжец. И не е нужно да има негативни аспекти, измамните схеми най-лесно минават при наличие на съвпад или тригон с Нептун.

И защо според теб Лили , някои тригони работят така... :rolleyes:

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #28 -: Май 27, 2011, 11:38:12 pm »
да-да така си е профила на перфектният измамник - тригон (или по-добре секстил) Меркурий с Нептун, не дай си да има и хубавичък Юпитер с у8  ;D и ей го на гарата да продава "златни" часовници
Сатурн е важен, но очевидно всичко опира и до личният избор (ако изобщо има такъв). Ако е поставен зле може би ще помага по-лесно да бъдат хващани измамите, но ако е сритан в някоя дупка?

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #29 -: Май 28, 2011, 12:25:57 am »
a какво ще кажете за куинконс между юпитер и нептун?
аз си мисля, че дава много наивност, докато не се счупят розовите очила
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Май 28, 2011, 12:28:22 am »

да-да така си е профила на перфектният измамник - тригон (или по-добре секстил) Меркурий с Нептун, не дай си да има и хубавичък Юпитер с у8  ;D и ей го на гарата да продава "златни" часовници
Сатурн е важен, но очевидно всичко опира и до личният избор (ако изобщо има такъв). Ако е поставен зле може би ще помага по-лесно да бъдат хващани измамите, но ако е сритан в някоя дупка?

Тригон, съвпад... няма значение. Да, Сатурн определя "летвата" в хороскопа, но един силен Сатурн все още не я повдига. А ако се добави и силен Юпитер при изначално ниска летва, положението става неудържимо.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Май 28, 2011, 12:31:20 am »
Що ли си мисля , че сатурн с тригончета...не е сатурн.... :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Май 28, 2011, 12:35:43 am »
a какво ще кажете за куинконс между юпитер и нептун?
аз си мисля, че дава много наивност, докато не се счупят розовите очила

Един от най-трудните аспекти за мен е куинконса....
Тук розовите очила не се чупят лесно...,  :blink:

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #33 -: Май 28, 2011, 12:37:12 am »
Аз имам ъглов Нептун с 8 мажорни аспекта ( аспекти само към планети  :mellow: ). Забелязъл съм, че доста често хората от
обкръжението ми, си създават разни погрешни или повърхностни представи за мен.Добре че Нептуна не ми е най-силната
планета (слава на Сатурн  ;D ), защото не ми се мисли какви поразии бих могъл да сътворя ако тия нептунови енергии ги използвам за измами и интриги.

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Май 28, 2011, 01:31:42 am »
Това , че си наивен значи ли , че си добър? :rolleyes: И въобще наивитета добродетел ли е? :rolleyes:
А това да имаш доверие , значи ли , че си добър?

Просто разсъждавам....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Май 28, 2011, 01:38:10 am »
Доверчивият човек добър ли е по душа?
И аз съм си задавала този въпрос...
Да си доверчив не означава ли да си приел, да вярваш, че хората изначално са добри и да не очакваш удари под кръста?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Май 28, 2011, 02:14:35 am »

А две хитри свраки като се съберат и накълват представи си какво става.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #37 -: Май 28, 2011, 02:14:56 am »
май наивен и добър за различни неща... наивния малко се доближава до глупак, дори и за момента - все пак щом е позволил да бъде излъган, подведен, изигран, какъв може да е. Има добри и щедри хора, които далеч не са наивни..

« Отговор #38 -: Май 28, 2011, 02:18:16 am »

Народа е казал : " Добър човек - прост човек."  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Май 28, 2011, 02:19:26 am »

Народа е казал : " Добър човек - прост човек."  ;D

Жалко за народа.  :lol:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.