Здравей Гост

Новолуние 29 август 2011

• 73 Отговора
  • 11928 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Новолуние 29 август 2011
« Отговор #40 -: Август 26, 2011, 10:55:04 pm »
Усещането за свобода на затворника, изведен за половин час на разходка,е много по-силно от усещането за свобода на хипито, което от 20 години прави каквото си поиска...и двете усещания са реални.
А кое точно е свободата?
Свобода няма, има само усещане за това. Тогава светът е не повече от усещане.
Затова да не се отклоняваме от истинските си усещания към присадени ни такива.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #41 -: Август 26, 2011, 11:24:49 pm »
При мен новолунието е в 5ти дом, Луна в квадрат и половина с Венера и Юпитер, точен куинконс на ЮЛВ с Венера също. Не очаквам нещо конкретно.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Август 26, 2011, 11:24:57 pm »
Усещането за свобода на затворника, изведен за половин час на разходка,е много по-силно от усещането за свобода на хипито, което от 20 години прави каквото си поиска...и двете усещания са реални.

По същия начин стои въпросът и с отношението към парите.
Усещане, че парите не са ценност, много по-трудно се придобива и задържа, ако ти се налага с много труд да ги печелиш, отколкото ако ти се снасят ей така от някой, а на теб не ти се налага да мислиш за тази досадна част от ежедневието.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #43 -: Август 27, 2011, 01:24:40 am »
А кое точно е свободата?
Свобода няма, има само усещане за това. Тогава светът е не повече от усещане.
Затова да не се отклоняваме от истинските си усещания към присадени ни такива.

Примерът с хипито и затворника е неточен, понеже не е невъзможно хипито да се чувства по-свободен.
Свобода има и тя не е обвързана с никакви усещания или представи. Свободата може да се определи като способността
на дадено същество да проявява волята си. Във всеки един момент тази способност е еднозначно определена ( без значение дали се променя с течение на времето ) и не зависи от възприятията.

*

kaily

• 5145
« Отговор #44 -: Август 27, 2011, 10:30:24 am »

По същия начин стои въпросът и с отношението към парите.
Усещане, че парите не са ценност, много по-трудно се придобива и задържа, ако ти се налага с много труд да ги печелиш, отколкото ако ти се снасят ей така от някой, а на теб не ти се налага да мислиш за тази досадна част от ежедневието.

Да, Лиле, и аз се усетих по едно време в живота си за това и мислих, мислих и ето какво измислих - понеже ония, които управляват все още света, въпреки че хората почват да проглеждат и управлението им почва да се изплъзва, та ония са много наясно с тоя феномен и това е точно причината да държат хората в бедност и на ръба на оцеляването. Защото тогава човек отделя почти цялото си внимание за прехраната. А който има достатъчно за прехрана, го увличат в игри за нови коли, къщи и прочее материални придобивки. По тоя начин вниманието ти е приковано в парите и печеленето им и не ти остава лична сила, т.е. целенасочено внимание за нищо друго, камо ли да осъзнаеш, че си Бог и всичко ти е в краката.

Т.е. играта с парите е нарочно насадена у нас, за да измести истинската игра на богове. Играта с парите държи в подчинение...

От години размишлявам върху думите на Иисус там за птичките и пчеличките - нещо в смисъл - Вижте птичките и тревичките, те не се грижат за прехраната си, но Бог се грижи за тях и имат достатъчно. Какво остава тогава за сина человечески.

Всичко необходимо за съществуването ни ни е изначално дадено - на всеки от нас. Нашият свят се грижи за нас, така е замислено. Обаче тук се намесват други подли сили, внушават ни, че нещата стоят по съвсем друг начин и ни пускат по пързалката да се борим я за оцеляване, я за нов хеликоптер. Ние захапваме въдицата и ... светът изпълнява желанията ни. Искаш да се бориш за оцеляване - заповядай, бори се. Искаш да се бориш за висока заплата и нова кола - воала...

Тази вселена притежава чудесното свойство да дава доказателства и отговаря на всяка наша парадигма. Ние сме това, което мислим. Следователно който успее да изманипулира мисленето ни, насочва света ни в посоката, в която нему е изгодна.

*

kaily

• 5145
« Отговор #45 -: Август 27, 2011, 10:33:36 am »
Примерът с хипито и затворника е неточен, понеже не е невъзможно хипито да се чувства по-свободен.
Свобода има и тя не е обвързана с никакви усещания или представи. Свободата може да се определи като способността
на дадено същество да проявява волята си. Във всеки един момент тази способност е еднозначно определена ( без значение дали се променя с течение на времето ) и не зависи от възприятията.

Това не е вярно, когато свикнеш с едно нещо, то престава да ти прави впечатление. Впечатляват новите неща, различните неща.
А свободата по никакъв начин не може да бъде пълна, защото освен твоята воля, има още милиарди воли, които непрекъснато се сблъскват.
Никой не може да усети нищо без неговата противоположност, свобода без ограничения няма, ако искаш да имаш монета, вземаш и двете и страни; ако искаш да вземеш само едната страна на монетата, ти нямаш монета.

И когато се съобразяваш със свободата и пречките, се оказва, че те винаги са в баланс, по-голямата свобода води след себе си до по-големи ограничения, вселената се движи по принципа на баланса увеличавайки едната страна на монетата, неминуемо увеличаваш и другата...

*

kaily

• 5145
« Отговор #46 -: Август 27, 2011, 12:02:16 pm »
Ами за всеки, който се замисли, свобода всъщност няма.
Пратили са ни за зелен хайвер, да гоним Михаля, за да не правим нещо по-важно за нас самите. Нарочно са ни вкарали в задънена улица.
Това вече го казах по-горе.
Свобода наистина няма.
Ако не ви убеди друго, поне това трябва да е достъпно до съзнанието - Всеки е свободен да прави, каквото си поиска (а това не е вярно, но да речем, че е), но всеки е длъжен да понесе последствията от направеното. И къде е тогава свободата?...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #47 -: Август 27, 2011, 01:07:00 pm »
Ами за всеки, който се замисли, свобода всъщност няма.
Пратили са ни за зелен хайвер, да гоним Михаля, за да не правим нещо по-важно за нас самите. Нарочно са ни вкарали в задънена улица.
Това вече го казах по-горе.
Свобода наистина няма.
Ако не ви убеди друго, поне това трябва да е достъпно до съзнанието - Всеки е свободен да прави, каквото си поиска (а това не е вярно, но да речем, че е), но всеки е длъжен да понесе последствията от направеното. И къде е тогава свободата?...

:72:...Мъдрост до която стигаме след като почнем да вадим *трънчетата* от петите си.... :rolleyes: ;D
Жалкото е , че докато стигнем до нея и вече сме в края....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #48 -: Август 27, 2011, 03:03:20 pm »

Това не е вярно, когато свикнеш с едно нещо, то престава да ти прави впечатление. Впечатляват новите неща, различните неща.
А свободата по никакъв начин не може да бъде пълна, защото освен твоята воля, има още милиарди воли, които непрекъснато се сблъскват.
Никой не може да усети нищо без неговата противоположност, свобода без ограничения няма, ако искаш да имаш монета, вземаш и двете и страни; ако искаш да вземеш само едната страна на монетата, ти нямаш монета.

И когато се съобразяваш със свободата и пречките, се оказва, че те винаги са в баланс, по-голямата свобода води след себе си до по-големи ограничения, вселената се движи по принципа на баланса увеличавайки едната страна на монетата, неминуемо увеличаваш и другата...

Свободата не се определя от възприятията. Дали ти прави впечатление, че си свободен, по никакъв начин не влияе на
степента ти на свободност.
Ти намекваш, че понеже свободата не може да бъде пълна, то тя не съществува. Това е все едно да кажеш, че тъй като в
една чаша, която побира 200 милилитра течност, има само 100 милилитра, то чашата е напълно празна. Очевидно това
твърдение е невярно.
Ограниченията и свободата, макар и на пръв поглед да изглеждат продукт на дуалността, не са нейн продукт.
Без ограничения няма живот. Ако земята, по която вървим, не ни ограничаваше, всички щяхме да потънем
до ядрото на планетата и да се изпечем живи. Ако стените на една чаша не ограничават водата в нея, тая вода би се
разляла и не би била от никаква полза. Ако кръвоносните съдове в тялото не ограничаваха кръвта, тя би изтекла и човек
нямаше да може да съществува. Безбройно много такива примери мога да давам.
Една риба на дъното на океана ако се опита да плува надолу няма да може.Права ли ще бъде рибата , ако си помисли, че
не е свободна, понеже не може да плува от дъното надолу, въпреки че целият океан и е на разположение ? Ако това
дъно го нямаше, нямаше да има и океан, нито щеше да съществува риба, която да има такива размисли.Отделно ако на
рибата и се иска да плува надолу, тя може да се опита въпреки, че ще удари на камък. От това следва, че рибата може
да прояви волята си и свободата и не е нарушена.
Ограниченията в материалния свят са сянка на един от трите велики принципа, върху които е изградена вселената.
Ако човек е в съгласие с този принцип свободата му ще бъде пълна. И понеже едно от названията, които хората са
дали на въпросния принцип е "истина", затова и ония пич, които ужким преди две хиляди години се е разхождал в
близкия изток, е разправял, че истината ще направи хората свободни.

И за да не е тотален спам това мое мнение - новолунието ми прави съвпад със Слънцето, в 11ти дом, секстил с Юпитер и тригони с Уран, Нептун и Сатурн. Доста тригончета има, дано окажат някакво осезаемо положително влияние  ;D .

*

AH

• 2201
« Отговор #49 -: Август 27, 2011, 04:10:45 pm »
Къде си чела, че сме на земята да постигнем богатство?  :unsure:

„През живота си човек трябва да постигнеДхарма, Артха и Кама.
Дхарма е подчинение на заповедите на Шастрите/религиозни, научни, медицински закони и правила/
Артха е придобиване на богатства – духовни и материални.
Кама – доставяне на удоволствие чрез петте сетива, като се използва разумът в единство с душата.“

Човек, спазващ своите Дхарма, Артха и Кама не се преражда за да преповтаря едни и същи уроци:) – какво мислиш? – това ми е от най-любимите мъдрости – обединява много философии:)

*

AH

• 2201
« Отговор #50 -: Август 27, 2011, 04:12:34 pm »
Прираждаме?  :-\

Техническа грешка – и аз се дразня от правописни грешки, от разхвърляно и мръсно, както и от глупостта:)
Но ми прави впечатление / веднъж заради спам някакъв/, че и ти се дразниш:)

По тоя повод имаше една мъдрост – ще перефразирам – когато човек тръгне на дълъг  път, ако се спира на всяка крачка за да почиства прашинките от дрехата си, няма да стигне далеч:) – харесва ми, но понякога ми е трудно да пренебрегвам прашинките:) – изглежда, че и при теб е така:) -  какво мислиш?

*

Divna

• 2478
« Отговор #51 -: Август 27, 2011, 04:41:35 pm »
Прираждаме?  :-\

Техническа грешка – и аз се дразня от правописни грешки, от разхвърляно и мръсно, както и от глупостта:)
Но ми прави впечатление / веднъж заради спам някакъв/, че и ти се дразниш:)

По тоя повод имаше една мъдрост – ще перефразирам – когато човек тръгне на дълъг  път, ако се спира на всяка крачка за да почиства прашинките от дрехата си, няма да стигне далеч:) – харесва ми, но понякога ми е трудно да пренебрегвам прашинките:) – изглежда, че и при теб е така:) -  какво мислиш?

Много хубава мъдрост!  :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #52 -: Август 27, 2011, 07:33:35 pm »
Къде си чела, че сме на земята да постигнем богатство?  :unsure:

„През живота си човек трябва да постигнеДхарма, Артха и Кама.
Дхарма е подчинение на заповедите на Шастрите/религиозни, научни, медицински закони и правила/
Артха е придобиване на богатства – духовни и материални.
Кама – доставяне на удоволствие чрез петте сетива, като се използва разумът в единство с душата.“

Човек, спазващ своите Дхарма, Артха и Кама не се преражда за да преповтаря едни и същи уроци:) – какво мислиш? – това ми е от най-любимите мъдрости – обединява много философии:)

Ми нищо не мисля...на мен лично от преследване на богатства вече ми писна, лична сила вече получих, със светлината се уча да боравя и онома последното там - решила съм да получавам удоволствия занапред. Богатството не ми е нито удоволствие, нито необходимост - материалното, духовното го придобих.

Демек от горните три се отказвам да преследвам богатствата материални, без тях първите две съм изпълнила, сега минавам на третото.  :confuse3:

*

AH

• 2201
« Отговор #53 -: Август 27, 2011, 08:58:50 pm »
Вероятно не е лесно да се научим да изпитваме удоволствие от всичко, което вършим:) – впрочем, сещаш се, че някои твърдят, че просветлението е точно това- удоволствието от механичен, на пръв поглед безсмислен  и еднообразен труд – примерно, прехвърляш капка по капка вода от един съд в друг:) – отработен Марс и с висша изява:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #54 -: Август 27, 2011, 09:32:52 pm »
Вероятно не е лесно да се научим да изпитваме удоволствие от всичко, което вършим:) – впрочем, сещаш се, че някои твърдят, че просветлението е точно това- удоволствието от механичен, на пръв поглед безсмислен  и еднообразен труд – примерно, прехвърляш капка по капка вода от един съд в друг:) – отработен Марс и с висша изява:)

Ма нямам намерение да изпитвам удоволствие от всичко, което върша. Имам намерение да наблегна на душата си.
Цял живот се занимавам с ум, его, дух и физическо тяло - саво тях храня.
Сега е време да обърна внимание на душата си, защото тоя ми живот тя беше най-пренебрегната.

*

kaily

• 5145
« Отговор #55 -: Август 27, 2011, 09:34:37 pm »
Хело, парите са нужни да речем, обаче богатството не е.

*

AH

• 2201
« Отговор #56 -: Август 27, 2011, 09:37:28 pm »
И за да не е тотален спам това мое мнение - новолунието ми прави съвпад със Слънцето, в 11ти дом, секстил с Юпитер и тригони с Уран, Нептун и Сатурн. Доста тригончета има, дано окажат някакво осезаемо положително влияние  ;D .

Интересно- как така „тотален спам“? – нещо друго искаш да кажеш:) – смущава те, когато философстваш?:) – при това такъв приятен изказ:)
Хубаво – новолуние, и много благоприятности според хороскопа- а очаквания и желания?

*

AH

• 2201
« Отговор #57 -: Август 27, 2011, 09:42:00 pm »

Ма нямам намерение да изпитвам удоволствие от всичко, което върша. Имам намерение да наблегна на душата си.
Цял живот се занимавам с ум, его, дух и физическо тяло - саво тях храня.
Сега е време да обърна внимание на душата си, защото тоя ми живот тя беше най-пренебрегната.

добре де:) - може и да не си съвсем права, защото е изключено да не си хранила и душата си, защото сега нямаше да я имаш и да трябва да я храниш:) - и с какво конкретно смяташ да я храниш, или само задаваш задача на съзнанието?:)

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #58 -: Август 28, 2011, 12:19:35 am »

Интересно- как така „тотален спам“? – нещо друго искаш да кажеш:) – смущава те, когато философстваш?:) – при това такъв приятен изказ:)
Хубаво – новолуние, и много благоприятности според хороскопа- а очаквания и желания?

Философстването не ме смущава. Практикувам го от време на време, за да не ми атрофира мозъка  ;D .
Желания спрямо новолунието нямам, нито имам конкретни очаквания. Аз съм сатурново творение ( макар че натално,
нито едно от светилата ми не е в козирог) и в последно време властелинът на пръстените ме научи да не очаквам много.
Затова ако новолунието даде положителни събития ще бъде добре, но пък ако нищо не стане, няма да се ядосвам.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #59 -: Август 28, 2011, 02:09:41 am »
Веднъж някой попитал Далай Лама какво го озадачава най-много. Ето какво отговорил той:

„Човекът, защото жертва здравето си, за да прави пари. След което жертва пари, за да оправя разваленото си здраве. И още, той става толкова притеснен за бъдещето си, че спира да се радва на настоящето; резултатът е, че той не живее нито в настоящето, нито в бъдещето; живее сякаш никога няма да умре и после умира, след като всъщност изобщо не е живял".

Ама какво да се прави като парите са нужни!

ау, че болезнено вярно....
И все пак, парите са нужни. Работиш уж за по-добър живот, малко по малко го имаш, а един от основните микроикономически закони гласи, че колкото повече нарастват доходите, толкова повече нарастват потребностите. Сиреч, г*з знае 2 и 200. Но дали, за да живеем пълноценно в настоящето, можем да си оградим дворче и да осигуряваме в него насъщния, чат-пат залагайки на разменната система? Аз не мога. Съвсем няма да се чувствам сигурна и тогава определено ще се поболея от притеснения за бъдещето. Иначе, Далай Лама е утопично прав.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер