Здравей Гост

Новолуние 29 август 2011

• 73 Отговора
  • 11903 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Новолуние 29 август 2011
« Отговор #60 -: Август 28, 2011, 09:40:36 am »
добре де:) - може и да не си съвсем права, защото е изключено да не си хранила и душата си, защото сега нямаше да я имаш и да трябва да я храниш:) - и с какво конкретно смяташ да я храниш, или само задаваш задача на съзнанието?:)

Това усещане ми се появи сравнително отскоро, във фейсбука попаднах на страница, озаглавена - "Позитивното - храна за душата". И изведнъж ми се отвориха очите, в последните месеци все въртях и суках и нещо друго исках, а не знае какво точно.

Ми когато човек оцелява и мисли само за насъщния си, не му остава много енергия да мисли за някаква си душа, дори когато си мислех, че я храня, бях толкова изпълнена със стрес, че май нищо не стигаше до душата, слушаш хубава музика и подскачаш от нерви - това хранене ли е?

Смятам да навляза в един тотално нов свят, който не е свят на ума, егото и амбициите, а на хармония и щастие и нещата да се случват сами и добре, а не аз непрекъснато да им треперя и да ги случвам.
Вчера прослушах много интересен текст от кабала - Лайтман казва, че вселената се състои от прави линии и кръгове, човечеството е действало по правите линии досега, а сега навлиза в епохата на кръговете. Когато си в кръговете, нещата се случват, все едно си в утробата на майка си - ти се предаваш и теб те хранят, грижат се за теб, нямаш грижи.
Правата линия е възнамеряването и случването, кръговете са поръчителството и предаването на висшата сила да се грижи за теб. Нещо такова поне ми остана в главата.

Та от вчера знам и конкретно, че трябва да скоча от правата линия в кръга....само да намеря начин как да премахна стреса у себе си, защото установявам, че се е натрупал в огромни количества...събирам рецепти... ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #61 -: Август 28, 2011, 09:46:53 am »
Цитат
един от основните микроикономически закони гласи, че колкото повече нарастват доходите, толкова повече нарастват потребностите.

Те макроикономическите закони не са божии закони или естествени, природни. Всички закони, измислени от човека, могат да бъдат неглижирани. Господ е казал, че камъни не можем да ядем и ние дори не си и помисляме да опитваме - ето това е природен закон.
А за доходите и потребностите - това е чиста вятър и мъгла. Не ти нарастват потребностите, внедряват ти в главата идеята, че трябва да ти нарастват потребностите и ти летиш като изтребител да задоволяваш нови потребности, без които си можеш!

Пак да цитирам Иисус + Ошо = което ни е наистниа необходимо, Господ ни го дава по презумпция. Трябва да разделяме ясно нуждата от желанието. Нуждата е това, което ти е необходимо. Желанията са от ума и можеш и без тях, ако се изключиш от общия поток на реклами и обществени нагласи. За нуждите си не е необходимо да се чанчиш много, защото задоволяването им идва лесно при теб. С Божия помощ, който се грижи за птичките и пчеличките, така се грижи и за твоите нужди.
Обаче той не се грижи за твоите желания и затова ти копаш като роб, надграждайки безмислените желания върху нуждите.

*

AH

• 2201
« Отговор #62 -: Август 28, 2011, 10:27:31 am »
Та от вчера знам и конкретно, че трябва да скоча от правата линия в кръга....само да намеря начин как да премахна стреса у себе си, защото установявам, че се е натрупал в огромни количества...събирам рецепти... ;D

Стресът и нервите са нормална цена за някои важни неща /например, за децата – ако има/.
Рецепта за конкретния случай – управител на 5-ти дом- напрегнато аспектиран в радикса от Юпитер и благоприятно- от Плутон и Нептун. В момента- благоприятно от Юпитер, напрегнато от Сатурн и Марс – терапията – работа и активност. Без нерви в работата, защото тя е просто храна за физическото тяло. Мислиш за работата така, както би трябвало да я виждаш в кръговете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #63 -: Август 28, 2011, 10:43:11 am »
Смятам да навляза в един тотално нов свят, който не е свят на ума, егото и амбициите, а на хармония и щастие и нещата да се случват сами и добре, а не аз непрекъснато да им треперя и да ги случвам.
Кайли, всъщност има мн. хора, които живеят така. Не знам другите как го постигат, но мога да ти дам пример с моя мъж. Той сигурно е един от най-щастливите хора на земята  ;D Постигна го чрез Йога. Обаче се обърна към духовното след много тежък период в живота си ...така се случва с повечето хора.
Иска да зариби и мен да се занимавам. Аз също се смятам за щастлив човек, но разликата между мен и него е, че той го постига чрез някакво учение все пак, а на мен не ми трябва такова. Аз днес мисля по един начин, утре по друг. И аз мн. време търсих Истината ... накрая разбрах, че такава универсална истина няма. За един истината е една, за друг друга... Всеки намира това, което е добре за него и което го прави щастлив и удовлетворен, по различни начини...
Ако се интересуваш от Йога, мога да му кажа да ти пише как започна той ...
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Yaya

• 2265
« Отговор #64 -: Август 28, 2011, 11:20:10 am »
Кайли, права си, но консуматорското общество пробва. То иска да види, а и човешкото любопитство го подтиква. Дали е преекспонирано или изкуствено манипулирано и преувеличено, няма значение. Защото, ако имаш 5лв в джоба, ще си купиш скумрия, ако имаш обаче 300лв, ще си купиш сьомга. Естествено е сьомгата да ти хареса повече - ето ти нарастване на потребностите.
Ако имаш 5лв, ще си гледаш канал 1 по антената, но ако имаш 300лв, ще си прекараш кабелна, после цифрова, интернет... Приемай цифрите за условни, опитвам се да дам примери.
Естествено е човек да може да живее с елементарни неща. Статуквото и стереотипите на обществото обаче ще квалифицират такъв човек като аскет. Иначе, колко му трябва на човек - просто да е щастлив, с какво и с колко - вече е субективно понятие.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Uran

• 6041
« Отговор #65 -: Август 28, 2011, 11:33:03 am »
Битието (парите) определя съзнанието. ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #66 -: Август 28, 2011, 04:50:06 pm »
Битието (парите) определя съзнанието. ;D

невярно

*

kaily

• 5145
« Отговор #67 -: Август 28, 2011, 04:59:02 pm »
Kaily,хареса ми това ,което си написала и наистина ,ако човек се замисли не е важно колко имаш,а защо и какво имаш...но според теб защо все по-масово хората,се чувстват неудовлетворени и "незадоволени"?...Дали причините за това се крият вътре в нас самите или във "времето" ,в което живеем ?

Кабала казва, че егоизмът се увеличава и разраства чудовищно и много бързо в поседно време. Но това е нормален естествен път на развитие - нещо като жилищния балон, първо расте бавничко и полека, после все повече и по-бързо, докато се пукне. Та сега е дошло време на егоизма да се пука и затова той така чудовищно се разраства - щото как ще се пукне, без да е достатъчно голям?  ;)

А конкретно - СМИ, корпорации и прочее сволочь - вика му се тотална манипулация на съзнанието.
Аз допълвам - за да не се усети човек, че е Бог и вселената е негова, манипулират ума му безкрайно успешно.

А сега дали манипулацията, както и интернетът, са дошли именно за да изпълнят предначертаното вече е друг въпрос...

*

kaily

• 5145
« Отговор #68 -: Август 28, 2011, 05:02:39 pm »
Ако се интересуваш от Йога, мога да му кажа да ти пише как започна той ...

Мерси мила, може би по-нататък, сега ще изчакам малко да се оттекат нещата, просто може перодът да ми е бил много стресов, от 2 години насам ми се случиха повече неща отколкото преди това за 20...и някои бяха много хубави при това. Ще почакам мъничко да видя дали ще си отмине само, няма как да се намираш на покрива на летящ влак и да не си стресиран.  :rakeattack:

*

kaily

• 5145
« Отговор #69 -: Август 28, 2011, 05:09:46 pm »
Яя, аз примерно имах кабелна и я махнах. Имах кола и я продадох.
Кабелната махнах, щото установих, че така и така зяпам само в интернета, а колата щото установих, че ми коства нерви да карам, а съм слаб шофьор и нема нужда да си предизвиквам емоции излишни, когато мога кротко на хладно или топло да се возя в метрото.
Всеки може да стигне някъде и после да се върне, защото там е отишъл, видял и преценил, че му е по-скоро некомфортно, отколкото комфортно.

Всеки може да постигне всичко, което си поиска ,стига да е готов да плати цената за него.
Е, аз не съм готова да платя цената загуба на лично свободно време, енергия и внимание, само щото така е прието.
Материалните неща са мъртви късчета някога жива светлина, сега изстинала, застинала и мъртва.
Аз съм жива и трептяща. И за заменям живата светлина от себе си за мърва отдавна застинала лава...да разменям ЖИВ трептящ живот за мъртви хартийки, с които да купувам мъртви вещи?

Вече искам да се храня само с живот, да докосвам живот, да се къпя в живот, да се обграждам с живот...а мъртвите хартийки могат да купят само мъртви неща...

*

kaily

• 5145
« Отговор #70 -: Август 28, 2011, 07:43:26 pm »
Не знам, може, ама те не са виновни за това, "вежи" са единици земни жители и им викат просветлени.  :49:

*

Divna

• 2478
« Отговор #71 -: Август 30, 2011, 03:28:20 pm »
Яя, аз примерно имах кабелна и я махнах. Имах кола и я продадох.
Кабелната махнах, щото установих, че така и така зяпам само в интернета, а колата щото установих, че ми коства нерви да карам, а съм слаб шофьор и нема нужда да си предизвиквам емоции излишни, когато мога кротко на хладно или топло да се возя в метрото.
Всеки може да стигне някъде и после да се върне, защото там е отишъл, видял и преценил, че му е по-скоро некомфортно, отколкото комфортно.

Всеки може да постигне всичко, което си поиска ,стига да е готов да плати цената за него.
Е, аз не съм готова да платя цената загуба на лично свободно време, енергия и внимание, само щото така е прието.
Материалните неща са мъртви късчета някога жива светлина, сега изстинала, застинала и мъртва.
Аз съм жива и трептяща. И за заменям живата светлина от себе си за мърва отдавна застинала лава...да разменям ЖИВ трептящ живот за мъртви хартийки, с които да купувам мъртви вещи?

Вече искам да се храня само с живот, да докосвам живот, да се къпя в живот, да се обграждам с живот...а мъртвите хартийки могат да купят само мъртви неща...

И аз това се питам: Кой дявол е измислил парите?  :33: От самото си съществуване са причинили болка на мнозина.  :-[ То не са войни, то не са кражби, убийства, разводи ... все нещастие около тях. Който ги има попада в един омагьосан кръг, защото основното им качество е че никога не стигат.  :-[
Вече пресполвих земния си живот и все още не съм успяла да ги залюбя тия хартийки. То и затова все си нямам де.  ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #72 -: Август 30, 2011, 03:46:11 pm »
Имам нужда от малко помощ, тъй като е свързано с моята карта и се хвърлям в някакви филми (субективна съм).
Това новолуние е в квадратура с наталния ми Сатурн.  :-[
Новолунието е в 10 дом, а нат. Сатурн е в 8ми. Сатурн е управител на 3ти дом.

*

kaily

• 5145
« Отговор #73 -: Август 30, 2011, 05:16:06 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=HWriB5PgLaY&feature=uploademail
Евро разсипани на шосето.  ;D