Здравей Гост

Планета в домицил и планета в екзалтация -прояви и фокус

• 160 Отговора
  • 22359 Прегледи
*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
Цитат
Планета в екзалтация - зодиакалния знак пропуска 120% планетарните принципи. В този случай зодиакалния знак не само пропуска планетарните принципи на планетата, но й планетата губи мярката.
Това е силно положение на планетите в съответните знаци, защото знаците дават на планетите максимална възможност за развитие на техните принципи. Проблемът е, че в същото време знаците не им поставят спирачки и така планетите на определен етап от действието си губят мярката и започват да прекаляват. В редица случаи се получава надценяване на възможностите или от много прекаляване се стига до големи драми в живота на човека. Една Екзалтирана планета може да разруши живота на личността, защото той не се пази от нейното действие. Всъщност върши точно обратното - той разчита най-вече на нея за постигане на някакви резултати и реализация на плановете си. Така дълго, след като е преминал всякакви граници на разумност, той може да продължава да действа отново чрез Екзалтираната планета /планети/, отказвайки да разбере, че именно силната му страна го предава. Да вземем едно
Слънце в Овен: То иска да изяви волята, амбициите и желанията на човека, да го утвърди в света, да му създаде авторитет и достойнство. Знакът Овен е отличен за постигането на тези цели, защото дава максимално количество енергия, действа безстрашно и не се страхува да влезе в конфликт с когото и да било. Идеална възможност за утвърждаване и реализация на волята, желанията и амбициите. И всичко това е чудесно, докато има мярка и вътрешен баланс. Но при Екзалтацията те задължително имат склонност на някакъв етап да се губят. Слънцето в Овен от волево и отстояващо личността много лесно /още прии първите сериозни признаци за препятствие от всякакъв характер/ се превръща в агресивно, дори брутално, от напористо в нахално и губи всякаква тактичност. Получава силен егоцентризъм и лишава човека от гъвкавост и дипломатичност. Той все по-трудно се разбира с хората, а те съответно му поставят все повече динени кори /никой не рискува излишни главоболия с агресивно настроения Овен, за да влиза в директен конфликт с него/. Венера в Риби дава силни и прекрасни чувства, способност да преживееш Голямата любов и т.н., но губейки мярката тя поставя "розови очила" и за да постигне любовта е склонна да идеализира другия. Неминуемо след време настъпва разочарованието. Така можеш да преживееш няколко нещастни връзки, да се разведеш и да си нанесеш психически травми на тема чувства до края на живота.
от любим астролог - http://www.svetlinavastrology.com/uvod-osnovni-termini/razmisli-za-terminite
ама моля ви се  ;D

Е как се пали Марс в Козирог,стана ми интересно? ;D Трябва доста тротил.... ;D :P ;D

А ми кажи ти... :blink: ,нали ми имаш данните...Да знаеш как един овчи марс иска да те преебе...и ти да стоиш просто хей така със скръстени ръце....Ми отнесла съм го като бръмбар сламка....Нищо , че е на трон...и на трона му ще седна....,ако трябва... :angry: ;D

всичките ми съмнения относно кой Марс е по по най , в Козирог или Овен, след прочетеното от теб отпаднаха, по издържливост във война първият е непобедим ;) :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

Значи правилно съм казала,че планетите в екзалтация "побеждават"тези на трон. ;)Защото тези  на трон си мислят ,че всичко им е позволено понеже те са "царете" образно казано и не полагат усилия за нищо само се оглеждат в собствения си блясък. :P Докато екзалтираните разпръскват много силно енергията си.Относно ттоя случая ,не знам дали си чела какво казва Линда Гудман относно сблъсъка меджу Овена и Козирога ,само един Козирог може да победи един Овен .И аз имам лични наблюдение ,ама много лични и мен един Козирог ми огъна рогцата(аз не съм Овен ,по принцип ,но имам много планетки там) А когато се сблъскат два силни Марса и то кардинални ,да земята погасява огъня и за мое съжаление...признавам,макар и трудно. ;D
продължавам да чета,ето го  и потвърждението от др.гледна точка ;)

Моя Марс е на трон в Сорпион на върха на 4 дом
Енергия сила и издругливост имам в ислишък но и инат който дори понякога на мене ми пречи.Спортна злоба също но не винаги е предимство стигала съм до умопобуркване вманиача ли се да постигна нещо.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

мъж ми е с еректирали планети Луна в Телец, Юпитер Рак и Плутон Лъв, ма неговите екзалтации ги отработвам аз с паднала Луна и заточена Венера ,
добре,че Дедо  :mellow: ми е  на трон , в кралки градус на Водолей/6 дом  в каре със всичките му фиксове, та от време на време го отлепя от стола :o

в къщи сме две с тронов Дедо, в Козирог и Водолей,

но при първият- на фокус са личните интереси и цели и подчинява всички околни да работят за тях,
докато вторият е отборен играч- постига всичко в полза роду,личното - е маловажно

Аз имам и планета на трон, и планета в екзалтация... Кво мога да кажа.. На трон е сатурн във водолей и е доста силен..  Управлява ми слънцето и 6-тия дом и ми опозира асценднета.. Имам много от качествата които сатурн придава.. Екзалтира венерата в риби.. ОоооОооОООООООООоо и тук се усеща много голяма сила.. всякакъв вид изкуство ме влече.. мога да кажа, че съм чувствителен човек и мога да обичам безкористно.. но ако усетя и най-малък знак за предателство, ставам много рязък.. И какво е интересното тук - По знак, сатурн на трон, по дом екзалтира.. венера по знак екзалтира, по дом е в падение... А пък управителите на Водолей и Риби са в точен съвпад в козирог и са в съвпад със слънцето... какво мислите вие  ;D аз съм смес между козилей и риби :Д хаха та какво мислите вие?
:)

*

Lillie

• 30532
Чудех се в коя тема да го пиша и не намерих нищо подходящо, а нова не ми се пуска.

Сега превеждам съдебни документи, 100 страници обвинителен акт, в който става въпрос за организирана престъпна група, занимаваща се с кражби на скъпи коли, фалшификация на документи и измами.

Погледнах датата на раждане на главния организатор и... какво да видя!?  ;D - съвпад на Меркурий и Юпитер в Стрелец!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
Мащабно е мислел човекът

*

Lillie

• 30532
Мащабно е мислел човекът

Типично по стрелешки  ;D - престъпната схема е включвала няколко страни в Европа и извън нея.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
Мащабно е мислел човекът

Типично по стрелешки  ;D - престъпната схема е включвала няколко страни в Европа и извън нея.
Има ли опозиция слънце/юпитер?

*

Lillie

• 30532
Слънце в Козирог и съвпад Меркурий/Юпитер в Стрелец.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
А има ли аспекти на Слънце или Меркурий с Нептун?
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

Или може би с Плутон? :unsure:

*

Lillie

• 30532
А има ли аспекти на Слънце или Меркурий с Нептун?

Няма, само съвпад Меркурий-Юпитер в Стрелец, един от най-точните аспекти в картата.

И с Плутон няма. :))

А за Юпитер отдавна съм на мнение, че дава и изключителни лъжци, често и измамници.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Лили,ти ме уби   :blink: Аз имам такъв съвпад в Овен,при това в съвпад с МЦ,сигурно мога да направя и кариера с неоткрития ми талант  ;D Незнам,дали от това,че са ми диспозитори на възлите,или от нещо друго,във всички случаи излъганата и измамената съм аз  :unsure:

*

Lillie

• 30532
В случая с моя пример има съвпад на планета в заточение и планета в собствен знак.

Забелязах, че Меркурий в знаците, в които има някакво есенциално качество - независимо дали е в посока "плюс" или "минус" (на трон/в заточение, в екзалтация/падение) - понякога доста специфично се изявява.

А силният Юпитер често не е това, за което се представя. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
Меркурий в Стрелец спомага за раздувките, популизма, а също и за демагогията - говори напоително, убедително и разпалено т.е. омайва с приказки в общ план, а не казва нищо по същество и в конкретика. Като за натала на гуру става, но също и за този на умелия търговец и изобщо в сферите, където се тачи жонглирането със словото.

Меркурий в Риби е по-прикрит, изплъзва се и избягва да влиза в директни конфронтации. Предпочита да обсъжда красивите неща.

*

Lillie

• 30532
Още един пример за специфична изява на една силна есенциално планета - прехвалената екзалтирала Венера :))
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5337931

И по мои наблюдения това далеч не е единичен пример, често срещам доста специфични изяви при Венера в Риби и Везни (ако се абстрахираме от всички останали фактори в хороскопа).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
Луна на трон - майчинство, нужда от него, чести промени от всякакво естество.
Уран екзалтиран - комплимент на Луната, макар че са в квадрат, единият ръчка другия, да не се успи евентуално.
Резултатът е неспирно препускане насам-натам, и географско, и емоционално, и мисловно, и всякак.