Здравей Гост

Планета в домицил и планета в екзалтация -прояви и фокус

• 160 Отговора
  • 22217 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Луна на трон - майчинство, нужда от него, чести промени от всякакво естество.

Възможно е проявление с обратен знак при така поставена Луна - отказ от създаване на семейство/брак, отказ от родителство. Но несъзнателният копнеж все по някакъв начин ще търси удовлетворение, чрез грижа за някой или нещо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
Луна на трон - майчинство, нужда от него, чести промени от всякакво естество.

Възможно е проявление с обратен знак при така поставена Луна - отказ от създаване на семейство/брак, отказ от родителство. Но несъзнателният копнеж все по някакъв начин ще търси удовлетворение, чрез грижа за някой или нещо.
Абсолютно..
Обичам да се грижа,но когато на мен ми е кеф,а бракът и майчинството автоматично изключват съгласуване с кефа  :rolf:
Честите промени от всякакво естество ме дестабилизират първоначално,тези в настроението ми ми стигат и хартисват.Предпочитам познатото и сигурното.

*

Ronia

• **
  • 1557

За възможно, много неща са възможни, аз съм написала как се проявява при мен.

*

Lillie

• 30532
По принцип при планета на трон и в екзалтация често забелязвам крайности в проявлението - от "много плюс" към "много минус". Това, че дадена планета е силна есенциално, далеч не я прави благоприятна, това важи включително и за класическите бенефици Венера и Юпитер. Понякога дори е желателно да не са есенциално силни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
не е "благоприятна", ако в рождена конфигурация не е в добро общо космично състояние, но в крайна сметка планетите на трон или екзалтиращи дават своето плюс проявление, разбира се, има значение дали благотворна планета е с подобно есенциално достойнство или злотворна
амплитудите идват от напрегнатите аспекти с тежки планети или включена в неблагоприятна схема, особено с другото светило Слънцето, Марс, Сатурн
мястото по дом също никак не е без значение, бих казала, че понякога е с превес като изява

*

Lillie

• 30532
За Венера на трон и в екзалтация нямам наблюдения, че дава благоприятно проявление, по-скоро обратното в сферите, които управлява. За силния есенциално Юпитер въобще няма да говоря, там трябва да се гледа под лупа, когато е в Риби или Стрелец.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
за кого - за теб, за мен, за другите
за тях си е добре, дори много добре
другото няма значение
какво мислиш ти и как ги възприемаш, си е твой проблем

*

Lillie

• 30532
другото няма значение

Със сигурност, но статистиките са доста красноречиви. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
не е "благоприятна", ако в рождена конфигурация не е в добро общо космично състояние

Между другото, под "космично състояние" какво се има предвид?
Често се споменава за него, но рядко се уточнява какво е. По какво се различава от есенциалния и акциденталния статус на планетите? За афетика ли става въпрос?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
Да не се окаже, че просто използвате различни астро програми

*

Lillie

• 30532
Да не се окаже, че просто използвате различни астро програми

Различните програми по различен начин смятат афетиката, да не говорим за това, че дори в една програма има по няколко системи за афетичен статус, зависи на коя ще дадеш приоритет.

По най-простия начин може и ръчно да се сметнат баловете на планетите, коя е с плюс и коя е с минус.

Но специално за "общо космично състояние" ми стана любопитно как се определя - чувала съм и друг път това да се споменава, чела съм го и при една авторка - мисля, че беше в една от книгите на Гита Мерджанова, ако не ме лъже паметта.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
за кого - за теб, за мен, за другите
другото няма значение
какво мислиш ти и как ги възприемаш, си е твой проблем

С това съм съгласна, познавам хора с венера във везни например, и ми се струват естети, любезни, харесвани, не виждам какво лошо...
А относно космичното състояние предполагам, че е начин да се сметнат плюс и минус точките

*

Lillie

• 30532
С това съм съгласна, познавам хора с венера във везни например, и ми се струват естети, любезни, харесвани, не виждам какво лошо...

Да, външната страна на нещата обикновено е към знак плюс, така изглежда отвън.
Но съм забелязала в множество карти, че Венера в силна позиция рядко дава спокойни и успешни партньорски отношения. Тя е силна, осъзнава достойнствата си, затова по-трудно се задоволява с някои досадни "несъвършенства", което от своя страна я прави по-"търсеща".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
Не знам-познавам всякакви венери, които са търсещи :))

Например какво мислиш за венера съвпад луна във водолей, тригон от уран и опозиция от сатурн в дева-търсещ или не?

*

Lillie

• 30532
В офиса си имаме една не много деликатна Венера във Везни, при това с хармонични аспекти - секстил с Луна.
Но вероятно безпардонността идва от съвпада Слънце/Марс в Лъв в квадрат със Сатурн, а в съчетание с тронов Меркурий и АС Близнаци става мамма мия.  ;D

Три тронови планети - Слънце, Меркурий, Венера.

Според мен троновите планети са някак по-самодостатъчни, защото усещат силата и не намират за нужно да се променят. Липсва онази вътрешна неудовлетвореност, която ни кара постоянно да търсим промяна, развитие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
Липсва онази вътрешна неудовлетвореност, която ни кара постоянно да търсим промяна, развитие.

Не знаех, че само вътрешна неудовлетвореност е способна да накара някого да търси промяна и развитие :-\
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
И други фактори, но този също има значение.
Самодоволството не кара човек да търси развитие, той си се харесва такъв какъвто е, да му мислят другите около него.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
Понякога гледката на дърветата пречи да се съзре наличието на гора обаче.

Това съм го учила по математика в училище.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
Понякога гледката на дърветата пречи да се съзре наличието на гора обаче.

Когато прекалено се взираме в детайлите, рискуваме да пропуснем нещо важно. Добре че на помощ идват афетиките. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
За космичния статус намерих нещо интересно, от Вронски: http://www.liveastrology.org/kosmos_status.htm

Доста полезна информация ми се струва, а и е добре да се изяснят нещата отвъд мистичния "космичен статус" какво всъщност стои и на какъв принцип се определя. Вече мога да пресметна моите стойности и да знам кое с какъв знак и бал се включва в хороскопа.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.