Здравей Гост

За общуването и връзките

• 101 Отговора
  • 13596 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re:За общуването и връзките
« Отговор #80 -: Юни 19, 2011, 03:20:29 pm »
Е аз съм с ранена Луна и с ранено Слънце съвпад с нодалната ос... ;) Много ли е страшно при мен положението и имам ли нужда от спешна помощ? :P ;)

тук повечето сме така ;D
наскоро ти споменах, че имаме нужда от твоята помощ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Юни 19, 2011, 03:57:16 pm »
Като цяло е пълно с ранени Слънца и Луни в астрологичните и езотерични среди, дори сякаш такива преобладават. Нали нещо трябва да те човърка отвътре, че да тръгнеш по пътя на себепознанието? По-скоро бих се учудила да видя много хармонична карта при някой астролог, без напрегнати аспекти към някое от светилата. Ще се намерят и такива, но сигурно ще са значително по-малко. И мотивът е друг, може да се занимават с тези неща просто за да не им е скучен животът, но го няма онзи устрем към личностна промяна, който дават по-напрегнатите аспекти и конфигурации.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #82 -: Юни 19, 2011, 04:22:57 pm »
Благодаря ,Stella ,че сподели за съвпада на Светилата си ,значи правилно разсъждавам. :blink:А дразнят ли те или те привличат хора с акцент върху противоположния знак на Светилата ти? :blink:

Не съм имала контакти с новолунни Лъвове, не мога да ти кажа. А може би не съм имала, понеже не е трябвало да имам, от което си правя изводите, че не ме привличат.

Иначе, моят приятел е новолунен Овен - неговите светила правят секстил на моите във Водолей и попадат в 4-тия ми дом, което е перфектно за съвместно съжителство. Имаме страхотно сходство в темпераментите. С никой мъж досега не съм чувствала толкова силна душевна съвместимост, както с новолунния Овен. Заедно се чувстваме в хармония и навиците, и биоритмите ни са сходни. Това много улеснява адаптацията ни един спрямо друг.

Била съм с Водолей като мен, но той имаше квадрат на светилата (луна в скорпион) - много трудна адаптация, към навиците на другия, различия в темпераментите и в циклите на биоритмите - когато на мен ми се спи на него му се забавлява и обратно. Да не говорим, че квадратът на светилата е вечно търсещ и неудовлетворен и трудно може да му се угоди на Слънцето и на Луната по едно и също време. както и на опозицията, между впрочем. Те са си достатъчно трудни за самите себе си.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #83 -: Юни 19, 2011, 04:24:16 pm »
На мен и двете светила са ми ранени от Плутон и астрологията като краста за мен, все дълбая навътре и по-навътре. Чудя се какво ли би било, ако имаха само тригони и секстили.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #84 -: Юни 19, 2011, 04:33:58 pm »
Като цяло е пълно с ранени Слънца и Луни в астрологичните и езотерични среди, дори сякаш такива преобладават. Нали нещо трябва да те човърка отвътре, че да тръгнеш по пътя на себепознанието? По-скоро бих се учудила да видя много хармонична карта при някой астролог, без напрегнати аспекти към някое от светилата. Ще се намерят и такива, но сигурно ще са значително по-малко. И мотивът е друг, може да се занимават с тези неща просто за да не им е скучен животът, но го няма онзи устрем към личностна промяна, който дават по-напрегнатите аспекти и конфигурации.
Аз съм много далеч от това да се нарека астролог, но се интересувам от астрология, а светилата ми не са ранени (поне според повечето квадратът Нептун-Слънце не е действащ). Но е факт, че се интересувам от нея, когато Сатурн ми стъпи на Слънцето или на Луната. През останалото време не ме интересува толкова, дори ми е скучна.
Предополагам квадрат на Луна с Юпитер с орбис 8 градуса не се брои за раняване :-\

Квадратът Нептун-Слънце си е действащ и понякога дава нездравословна идеализация на партньора (Слънцето символизира мъжа в женска карта). И понеже е квадрат подтиква към действие - човек се бори, за да се раздели с илюзиите си, след като няколко пъти бъде разочарован, поради прекалена наивност и предоверяване.

Иначе Нептун се води неутрална планета и не е раняваща като Сатурн или Марс...просто те изважда от реалността, което е доста анестезиращо срещу болката на моменти, но и разочароващо, когато анестезията премине. Вярното е, че този квадрат не действа постоянно, а само когато бъде задвижен от планетни транзити.

Мен квадратът на Нептун със светилата ме научи да бъда предпазлива, когато боравя с пари. Светилата ми са във 2-ри дом - бях много идеалистична по отношение на парите, всеки можеше да ме излъже, защото не им придавах особено значение. Сега не е така, но това е в резултат на много усилия и съпротиви от моя страна. И пак стигаме до въпроса - има ли други фактори за компенсация в картата. При мен има - Сатурн - У2 е в тригон с Нептун. А Сатурн винаги ни връща към здравия разум - при положигелните му аспекти по един позитивен начин.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #85 -: Юни 19, 2011, 04:51:14 pm »

Основният въпрос е как ще се използва познанието, защото напрегнатите аспекти са нож с две остриета. Току виж цъфнал някой "астрологично обоснован" компромат срещу някой, който ни е подразнил, което е отвратително. Цитирам: "Твоят приятел ти изневерява, защото има новолуние в 5-ти дом". Намесват се майки, бащи, братя, сестри, любовници и на шурея му шурулинката, само и само да намери въпросната личност душевен покой, без да си дава сметка, че от нас хората очакват да бъдем преди всичко обективни.
Именно в състояние на афект или когато се използва астрологията като средство да си го върнеш на някого, се правят най-неточните прогнози. Никой няма полза от това. Астрологът трябва да е безпристрастен, за да направи стойностна прогноза. Съжалявам, но имам Уран в 9-ти дом и не мога да не засегна въпроса с етиката, а той ми управлява светилата във втори дом (на личните ценности).

Аз сън не спя, когато съм била уморена и съм сгрешила, казвайки нещо невярно..изживявам го на вътрешно ниво. все пак това са човешки животи.

*

Stella

• 7765
« Отговор #86 -: Юни 19, 2011, 04:54:47 pm »

А прогресиите задвижват ли този квадрат? Видях, че когато са се случили въпросните събития, прогресивен Меркурий ми е съвпадал със Слънцето, а Меркурий ми управлява асц, Луната и Венера и ми е най-изявената планета в хороскопа.
За компенсацията - има тригон между Луната и Нептун. Сатурн е съвпадал с Луната по това време. Луната ми управлява 11 дом - благодарение на приятелите успях да се преборя с ужасното чувство на безизходица. Също и работата много ми помогна (Мерк - управител на 10 дом).
Дали има нещо вярно в самоанализа ми :-\
:-[

100% в десятката. Да, имат влияние и прогресиите и всичко, което си казала е вярно изтълкувано.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Юни 19, 2011, 04:56:18 pm »
Основният въпрос е как ще се използва познанието, защото напрегнатите аспекти са нож с две остриета. Току виж цъфнал някой "астрологично обоснован" компромат срещу някой, който ни е подразнил, което е отвратително.

Недей да набеждаваш за всичко напрегнатие аспекти, нали си астролог и знаеш, че те имат различни нива на проявление. Аз какви изпълнения съм виждала от нептунови съвпади и юпитерови тригони, свят да ти се завие.  ;D

ПП. Сатурн в определени позиции също крие изненади, това го разбрах съвсем наскоро.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #88 -: Юни 19, 2011, 04:59:55 pm »
Основният въпрос е как ще се използва познанието, защото напрегнатите аспекти са нож с две остриета. Току виж цъфнал някой "астрологично обоснован" компромат срещу някой, който ни е подразнил, което е отвратително.

Недей да набеждаваш за всичко напрегнатие аспекти, нали си астролог и знаеш, че те имат различни нива на появление. Аз какви изпълнения съм виждала от нептунови съвпади и юпитерови тригони, свят да ти се завие.  ;D

Не набеждавам напрегнатите...но ти сама каза, че другите просто няма да са тук.
Трябваше ли пак да се повтарям, че нивото на осъзнатост е важно и е 300 пъти по-важно при напрегнатите аспекти. Живея с мъж, чиято карта е мрежа от негативни, раняващи светилата му - Плутон в опозиция, а Сатурн и Марс в квадрат на светилата и Меркурий. Как пък веднъж не го видях да нарани някого било с думи или с дела?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Юни 19, 2011, 05:04:31 pm »
Зависи и от начина, по който нараняваме и навлизаме в личното пространство на човека.
При напрегнатите аспекти всичко се изтипосва на мегдана, там има директна борба.
При някои по-хармонични се действа тихо и подмолно - няма да те обиди директно пред всички, но ще плете интриги зад гърба ти, ще разнася информация по друг начин, индиректно, а зад пред хората ще се прави на хрисим и чист човек. Може би мислейки, че никой нищо няма да разбере. Това с особена сила важи за нептуновите.  :blink:

Цитат
Трябваше ли пак да се повтарям, че нивото на осъзнатост е важно и е 300 пъти по-важно при напрегнатите аспекти.

Не трябваше. Защото малко се получава "на краставичар краставици", нали се сещаш?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #90 -: Юни 19, 2011, 05:09:51 pm »
Някои просто да овладели изкуството да сублимират и аз се гордея, че познавам такъв човек...той ми върна вярата в човека.

« Отговор #91 -: Юни 19, 2011, 05:11:33 pm »
Аз нямам тежки аспекти към Слънцето, но Уран квадрат Марс (Марс упр асц) и Луна квадрат Сатурн.

Но момичета искам да ви споделя нещо - тези аспекти ми бяха много тежки до към 22 ми годишнина, защото се опитвах да живея нормален живот - да ходя на лекции, у-ще, определен ритъм, време, нищо не зависи от мен и избухвах и изпадах в нервни кризи от 4 клас (10-11 годишна възраст, преди пубертет).

Обаче си избрах правилната професия и се оказа, че всичко, което преди ми е създавало проблеми (искаха да ме изключат от у-ще при успех над 5.50 и никакви отсъствия, защото се скарах с учителката си по физика, че не ни преподава - и то избухнах на раздел ЕЛЕКТРИЧЕСТВО  ;D :rolleyes:), сега работи за мен.

И това го разбрах като отидох в САЩ, останах напълно сама и трябваше да МИСЛЯ и да взимам решения и се оказа, че мога да правя много добри пари като сервитьорка (по 100 долара на ден за 6 часа работа, като там сервитьорите не чистят, има си "бъсъри", говорят ти на Miss и оволниха един от готвачите, защото каза на момиче, моя колежка, че "мирише" хубаво - че парфюмът и е хубав, това там е сексуален тормоз, никой не си позволява такива неща).

Взимането на бързи решения, много екстремална енергия концентрирана (по Марс - Уран) се харесва на американските СУПЕР позитивни клиенти, това, че дори понякога им се "караш" за избора на храна и тн (те там те питат за каквото си искат и дори нарочно ни наемаха нас от Източна Европа, защото сме интересни на клиентите, а те са дошли да се забавляват) дори това им харесваше, стига да имаш собствено мнение и да можеш да го защитиш. И харесвах страхотното темпо на работа и организацията, много беше тежко, обаче и много добре платено (за човек без образование американско и живеещ там от 20 дни и тн.).

И половината ми колеги бяха - режисьори, проповедници, фотографи, работеха по 3-4 дни, за да има с какво да оцеляват и си действаха по истинската мания, с идеята, че някой ден ще успеят. И разбрах, че това е за мен, този тип начин на живот, че той ми харесва - с неопределен работен ден и график, с агресията (в смисъл борбеност) и сега много сериозно се опитвам така да наглася живота си и в БГ, но не като сервитьорка, но аз да си УПРАВЛЯВАМ времето, да не стоя в офис (и засега успявам, ама работя понякога по 24 часа....), та аспектите не са трудни, стига да знаеш как да ги ползваш - да правиш това, което усещаш.  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #92 -: Юни 19, 2011, 05:12:35 pm »
Все пак твоят човек е учил за психолог, по е наясно със сублимацията на комплексите и превръщането на някои слаби страни в силни. Не че това е гаранция - да си учил/чел психология, сред психолозите също се срещат всякакви хора. Просто ти си случила на такъв човек.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #93 -: Юни 19, 2011, 05:13:20 pm »
Цитат
Трябваше ли пак да се повтарям, че нивото на осъзнатост е важно и е 300 пъти по-важно при напрегнатите аспекти.

Не трябваше. Защото малко се получава "на краставичар краставици", нали се сещаш? [/size] :blink:

Затова си го спестих, ама не се подразбра. ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #94 -: Юни 19, 2011, 05:17:21 pm »
Все пак твоят човек е учил за психолог, по е наясно със сублимацията на комплексите и превръщането на някои слаби страни в силни. Не че това е гаранция - да си учил/чел психология, сред психолозите също се срещат всякакви хора. Просто ти си случила на такъв човек.

Ами нали един от начините за сублимация на негативните аспекти е да ги превърнем в основа за професионално развитие. Асцендент Скорпион - Плутон в опозиция на светилата и Меркурий дава интерес към дълбинната психология. Но той го прилага и върху себе си, не само при подхода си към другите.
Щото съм виждала и големи различия между това, което си и това, което проповядваш.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #95 -: Юни 19, 2011, 05:21:37 pm »
Щото съм виждала и големи различия между това, което си и това, което проповядваш.

О, да. Интереси наблюдения в тази връзка можеха да се направят в нашия форум.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #96 -: Юни 19, 2011, 05:25:46 pm »
Маяна, аз имам подобен случай в училище и като се има впредвид, че беше и соц...
И двете ми светила са "ранени".
Работата ми е със собствен ритъм доколкото може да бъде в конкретната ситуация.

« Отговор #97 -: Юни 19, 2011, 05:39:57 pm »
@ Уран - ами при мен не беше соц, но извикаха родителите ми, публично извинение,
и до сега не мога да простя на майка ми, че не поиска да бъда изпитана пред комисия и
комисия да изпита и наблюдава и преподавателката ми, аз НИКОГА няма да допусна децата ми да бъдат така унижавани.
Поне да им се даде шанс, да се борят за това, което усещат, че не е наред. Тяхна отговорност е да си научат и да си защитят каузата. Но да имат ИЗБОР.

За работата и аз се съобразявам с хиляди неща (след 30 мин излизам, имаме "оперативка"), няма събота, недяла, дори почивката това лято ще е team building, - не съм почивала наистина от вече 2 години, все workshop-и .....ала бала
но МИ ХАРЕСВА.

В екипната работа се караме, ревем, тръшкаме на моменти, но и това ми харесва.

Аспектите ми бяха трудни, когато се опитвах да живея ритъм, който отговаря на други аспекти.  :P

*

Uran

• 6041
« Отговор #98 -: Юни 19, 2011, 06:51:41 pm »
Аз се явих в/у целия материал. Завърших с пълно 6 МГ.
п.п.Родителите ми останаха леко в страни от цялата дандания. Майка ми беше викана при директора, но за мое щастие му тръгна с рогата напред. Каза му нещо от сорта, че трябва да възпитават личности, а не мижитурки.
п.п.п. Бях я отписала тази битка, но зам. директора е симпатизирал на самотната ми борба и нещата се развиха в моя полза- без намаляване на поведение и другите екстри. ;D

« Отговор #99 -: Юни 19, 2011, 10:10:39 pm »
всички ми казват че общувам много приятно и лесно с хората и че имам дар слово...ех този МЕРКУРИЙ...обаче сега вече като пораснах и опознах хората това общуване само негативи ми донася...защото хората взеха много да ми прозират...и не ми се общува с твърде голяма част от населението...а умирам да говоря ...само че вече се ограничавам сама...
« Последна редакция: Юни 19, 2011, 10:25:40 pm от НАДЕЖДА77 »