Здравей Гост

.

• 150 Отговора
  • 16467 Прегледи
Re:Аспекти Плутон-Марс
« Отговор #80 -: Юни 23, 2011, 04:39:12 pm »
Така, че трябва да се провери, коя планета е най-силна, защото ако Венера примерно на това момче, за което пита Каризма, е дорифорий (копиеносец)първа в съвпад с ИЦ и след нея следва целия парад на планетите и светилата, то той може да си намери любовница, която да му контролира целия живот (с лек привкус на Плутон), но той да я следва като кученце - зависи дневно ли , нощно ли е раждането и кой е хилег и къде е разположен.

Или може някакъв фактор по венера (корпорация свързана с козметиката, пластична хирургия, модел на списание тн..) да му определи битието.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #81 -: Юни 23, 2011, 08:35:19 pm »
Тц. По въпроса за еКзалтацията на една планета няма общо прието мнение сред астролозите нито сега, нито преди, нито по-преди. Вероятно наистина се основава на астрономически явления, но ако е така, днес Венера не трябва да екзалтира в Риби, а вече в Овен. За северните ширини. Това как се връзва с възможността й да изпитва любов, понеже хем е в заточение, хем в екзалтация? Астрономично.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #82 -: Юни 23, 2011, 11:18:18 pm »
Астрономично, зависи каква проекция правиш по еклиптиките, или по фиксираните звезди или спрямо друг обект.

Да не забравяме все пак, че разположението за планетите в знаците е проекция от определена гледна точка към определен обект, който проектираш върху друг обект.

До колкото си спомням, ти си художничка, учила си перспектива, знаеш за убежните точки и тн и че реално не съществуват.... е нещо такова е и астрологията, да голяма абстракция, но незнайно защо продължава да действа с проекцията отпреди 2000 години (толкова пъти съм го наблюдавала това в живота и тук във форума и мисля, че не само аз, иначе отдавна щяхме всички да си говорим с новите знаци).

Моята теория, защо действат проекциите отпреди 2000 год. е:

Лично за мен прецесията в Европа не действа защото сме въвели социална система, която изгражда друг тип отношения (Християнство и администрацията на Римската империя и писаните закони отново на римската империя, точно преди 2000 години и си циклим там, вече две хилядолетия).

Мерси, че ми поправи правописната грешка, за съжаление от доста млада изучавам англ. и правилото за exh/еxa (след X и XH при гласна, се чете  българско Г, при съгласна българско КС) - там транскрипцията е ЕГЗ и бях убедена, че е еГзалтация  eg-ˌzȯl-ˈtā-shən, но защо са приели такъв правопис в БГ не знам. Може би трябва да пусна запитване до Народната Библиотека, може да се окаже, че има два правилни правописа.

« Отговор #83 -: Юни 24, 2011, 12:04:39 am »
понеже става спор, на личностно ниво и нямам време за това, а и не съм тук за това .....

1. има правила като гравитацията и масата и количеството, които не могат да се нарушат, или им се подчиняваш и взаимодействаш пак под някакво правило с енергията (ракети, левитация) или живееш в света, който те определят. Който иска ще ме разбере, или по-точно който разбира, ще си разбере.....

2. няма термин в астрологията на трон по дом, има В РАДОСТ по дом, има в ТРОН по знак, но тук сме само непрофесионалисти и без дипломи и задължителна литература и тн... и всеки да си пише каквото иска. Ако някой има желание да си говорим наистина за астрология, винаги ще намерим начин да го правим;

опитвах се да помогна, за точен анализ, а не да споря, за да се правя на интересна.

Аз съм присъствала на серищи на професионални астролози, знам как се разговаря там и какви термини се използват, самата аз не разбирах половината неща, но там ги няма тези личностни спорове, има го интереса към знанието. Но аз далеч не съм им на нивото, за да си губят времето с мен, така, че се оказах в този форум. Защото тук има достатъчно образовани в астрологична тематика личности, които освен това са наистина събеседници, които те обогатяват със знания.

*

Divna

• 2478
« Отговор #84 -: Юни 24, 2011, 12:11:52 am »
Mayanna, изглежда професията ти е свързана с точните науки. Някак много крайно ми звучиш в изказванията си спрямо астрологията.
Има много астрологични школи (уверена съм, че го знаеш) и всяка от тях разглежда астрологията по начин, по който е установила че това е най-достоверния. Има астроогични школи, които приемат планета на трон по дом, и знаят как да тълкуват една такава планета достатъчно ясно и точно.

ПП: И не всички астролози ползват хилядите астрологични термини. Астрологията не е точна наука, така че с нея се оперира и с творчески подход.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #85 -: Юни 24, 2011, 12:16:24 am »
понеже става спор, на личностно ниво и нямам време за това, а и не съм тук за това .....

1. има правила като гравитацията и масата и количеството, които не могат да се нарушат, или им се подчиняваш и взаимодействаш пак под някакво правило с енергията (ракети, левитация) или живееш в света, който те определят. Който иска ще ме разбере, или по-точно който разбира, ще си разбере.....

2. няма термин в астрологията на трон по дом, има В РАДОСТ по дом, има в ТРОН по знак, но тук сме само непрофесионалисти и без дипломи и задължителна литература и тн... и всеки да си пише каквото иска. Ако някой има желание да си говорим наистина за астрология, винаги ще намерим начин да го правим;

опитвах се да помогна, за точен анализ, а не да споря, за да се правя на интересна.

Аз съм присъствала на серищи на професионални астролози, знам как се разговаря там и какви термини се използват, самата аз не разбирах половината неща, но там ги няма тези личностни спорове, има го интереса към знанието. Но аз далеч не съм им на нивото, за да си губят времето с мен, така, че се оказах в този форум. Защото тук има достатъчно образовани в астрологична тематика личности, които освен това са наистина събеседници, които те обогатяват със знания.

Този термин в астрологията го има...и спора е абсолютно неуместен и излишен.
РАДОСТ също присъства...,аз имам РАДОСТЕН САТУРН.... ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #86 -: Юни 24, 2011, 02:09:31 am »
Термина трон по дом съм го срещала в книги без да имам претенции че съм чела и знам много ако аз греша значи и авторите на книги грешат.
За универсална любов не съм срещала този термин но може и да го има.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

« Отговор #87 -: Юни 24, 2011, 02:18:42 am »
нямам време да споря повече ето ви линкове:

http://mithras93.tripod.com/lessons/lesson7/

http://www.svetlinavastrology.com/uvod-osnovni-termini/razmisli-za-terminite

няма планета на трон по ДОМ, има планета на трон по ЗНАК. И има планета в РАДОСТ по дом.

Аз съм чела, и по-важното е, имала съм щастието да общувам с хора, четящи в оригинал на древногръцки Валенс и Птолемей (в България има такива хора) и то хора с повече от 20 год. практика.

Булевардни романи колкото искаш.

Въпросът тук вече е друг - личността ли ще си налагаме във форума или ще си говорим за астрология. .... ;)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #88 -: Юни 24, 2011, 04:04:19 am »
Астрономично, зависи каква проекция правиш по еклиптиките, или по фиксираните звезди или спрямо друг обект.

Да не забравяме все пак, че разположението за планетите в знаците е проекция от определена гледна точка към определен обект, който проектираш върху друг обект.

До колкото си спомням, ти си художничка, учила си перспектива, знаеш за убежните точки и тн и че реално не съществуват.... е нещо такова е и астрологията, да голяма абстракция, но незнайно защо продължава да действа с проекцията отпреди 2000 години (толкова пъти съм го наблюдавала това в живота и тук във форума и мисля, че не само аз, иначе отдавна щяхме всички да си говорим с новите знаци).

Моята теория, защо действат проекциите отпреди 2000 год. е:

Лично за мен прецесията в Европа не действа защото сме въвели социална система, която изгражда друг тип отношения (Християнство и администрацията на Римската империя и писаните закони отново на римската империя, точно преди 2000 години и си циклим там, вече две хилядолетия).

Мерси, че ми поправи правописната грешка, за съжаление от доста млада изучавам англ. и правилото за exh/еxa (след X и XH при гласна, се чете  българско Г, при съгласна българско КС) - там транскрипцията е ЕГЗ и бях убедена, че е еГзалтация  eg-ˌzȯl-ˈtā-shən, но защо са приели такъв правопис в БГ не знам. Може би трябва да пусна запитване до Народната Библиотека, може да се окаже, че има два правилни правописа.

Маяна, не съм художничка, бъркаш ме с Дивна.
Ползването на латински и сатрогръцки на прилично ниво не е рядкост дори в общество на илитерати като нашето все още. Но ще ми е интересно да споделиш мнението на твоите познати за екзалтацията - произхода й, астрономическата й обосновка и други подобни. Интересът ми е съвсем определен и не породен от желание да споря с теб.
Нямам предвид прецесията, когато говоря за екзалтацията на Венера в Овен в 20 ти век. Ако ставаше въпрос за това, знаците на екзалтация би трябвало да се отместват с един назад, а не да препускат напред. Тоест с прецесия Венера трябва да екзалтира в тропически Водолей, или сидерални Риби. Теорията, която цитирам, се основава именно на астрономическото явление, което се крие зад определянето на местата на екзалтация още от преди да са били назовани зодиакалните знаци. Пак според тази теория, ако сме в синхрон с астрономическата първопричина, днес например и Юпитер и Плутон би трябвало да са в екзалтация във Везни. Марс - да, във Водолей \почти прецесионно\, но пък Венера - в Овен за северните и в Лъв за южните ширини. Уран екзалтира в Риби, а Нептун - в Овен.
Не казвам, че това е вярно, но ако се позоваваш на астрономическата\научната\физичната правда зад едно астрологическо твърдение, а в същото време отричаш възможността това понятие да променя съдържанието си с промяната на астрономическите "обстоятелства", изграждаш интерпретациите си върху вътрешнопротиворечащи си "аксиоми". Ако приемаш символния език на астрологията отпреди 2000 години и астрономията "вече няма значение", защото западното общество работи по други, социални и неприродни закони, няма как да водиш битки за твърдението, че астрологията се основава на неизменни физични закони.

Не ме разбирай погрешно, аз самата съм по-склонна да се прилепя именно към тезата за физичните, астрономични, натуралистични и въобще неезотерични основи на астрологията. Ако споделиш нещо интересно за екзалтацията, ще съм ти много благодарна. Но, и при Валенс, и при  Птолемей, и при Езра, и при Бонати, описанието на това понятие е твърде оскъдно и противоречиво. Тоест, латинският може и да не помогне много.

« Отговор #89 -: Юни 24, 2011, 06:07:37 am »
Обещавам, че ще пиша когато имам време, същевременно, се сетих, че все пак можем да се пробваме на видим какво би излязло от понятие като планета на трон по дом:
Марс в 1
Бенера в 2 и 7
Близнаци в 3
Луна в 4
Слънце в 5
Мерк - 6
Марс/Плутон - 8
Юпитер - 9
Сатурн - 10
Уран/Сатурн - 11
Юпитер/Нептун 12

Понеже наистина грам време няма да имам още 1 седмица, ще почна само малко с Марс в 1 - какъв ще бъде този човек и какво ще му донесе Марс. Този тип хора са агресивни и неконтролируеми, ако Марс е на трон в Овен и Скорпион - където се чувства добре (идеята за трон е "добра" за самия човек енергия, не само силна), чувствали се добре на показ в 1 дом, да не говорим за философската идея на Марс в Козирог..... и контрола на енегрията под опеката на Сатурн, за да има цел, все пак някаква........

иначе Марс е в радост в 6 дом - където никой не се дразни на енергията му

Венера в 2 и 7, в 7 как ще действа спрямо Венера в 5 (където е в радост).......... а и Афродита носи злато, точно като Аполон и имат специална връзка венера и слънцето (5 дом-слънце), те тези неща за да минат през вековете не са случайни, (изказа се моя Сатурн........), нищо случайно няма в древната астрология.

От къде са знаели тези неща, как не знам, но как им е хрумнал корен квадратен и тн.... също не знам....как са построили пирамидите (които и днес не можем да построим за такъв кратък период от време)..........но знам, че човечеството не поумнява, за да се измисли нещо толкова фундаментално в 21 век, и аз се радвам на психологическата астрология, ама е като детска игра в сравнение с ведическата или халдейската (те са дълбоки, съвсем друг мироглед).

Средните точки и тн. не ги обсъждам, защото не ги разбирам, знам ги колко са луди немските инженери геодезисти (май геодезист я беше измислил тази астрология) и съм сигурна, че аритметично, геометрично е 100% сигурна, но символично не съм сигурна, че може да се сравнява с класическата........това вече е лично мнение.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #90 -: Юни 24, 2011, 06:51:06 am »
Връзката на дом, знак и управител на знак е много късна и датира едва от началото на този век или най-много миналия век. Дотогава първи дом е "тронът" на Сатурн, втори на Юпитер и т.н. до седми, после пак се повтарят. Луна и Меркурий управляват само по един дом, съответно Меркурий-шести, а Луна-седми. И тъй - Марс-трети, Слънце четвърти и единадесети, Венера-пети и дванадесети, Марс - освен трети и десети, а Сатурн получава още осми и Юпитер-девети. Това би трябвало да са аксиомите.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #91 -: Юни 24, 2011, 07:43:27 am »
Имам приятелка със съвпад на Марс и Плутон във Везни. Била е изнасилвана през пубертета, гадна история  :'( А наскоро, когато Плутон образува квадратура към съвпада, направо полудя! Стана кълбо от нерви, налиташе да се бие - много стаен гняв и агресия. А иначе тя е със Слънце и АЦ в Дева, много спокоен човек, та направо ме изуми
И аз имам съвпад на Марс/ Плутон, но на Дсц. Намирам го за доста проблемен и не знам как да го отработя и дали подхождам правилно. В детските ми години, освен че в училище постоянно ми се подиграваха за какво ли не (децата могат да са много жестоки), имаше и физическо насилие. Имам и разни инциденти, изгарания особено. Догодина Сатурн ще ми транзитира съвпада и не знам - не ми се мисли :(

« Отговор #92 -: Юни 24, 2011, 02:46:24 pm »
Имам приятелка със съвпад на Марс и Плутон във Везни. Била е изнасилвана през пубертета, гадна история  :'( А наскоро, когато Плутон образува квадратура към съвпада, направо полудя! Стана кълбо от нерви, налиташе да се бие - много стаен гняв и агресия. А иначе тя е със Слънце и АЦ в Дева, много спокоен човек, та направо ме изуми
И аз имам съвпад на Марс/ Плутон, но на Дсц. Намирам го за доста проблемен и не знам как да го отработя и дали подхождам правилно. В детските ми години, освен че в училище постоянно ми се подиграваха за какво ли не (децата могат да са много жестоки), имаше и физическо насилие. Имам и разни инциденти, изгарания особено. Догодина Сатурн ще ми транзитира съвпада и не знам - не ми се мисли :(
Мъжа ми има съвпад на Плутон с Марс във Везни 1 дом но далеч от куспидата дълго време този съвпад беше квадратиран от Плутон ,опозиция с Уран и Сатурн мина отгоре случиха се някакви неприятни неща ,но нищо фатално
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

« Отговор #93 -: Юни 24, 2011, 03:44:23 pm »
Мой близък има опозе Марс в Овен - Плутон във Везни  ;D ;D Понякога си го избива на агресия, когато не успее да се проконтролира, сексуално също знам че има подобни наклонности. Иначе много се опитва да се въздържа от гнева си и се извинява за избухванията си. АСЦ е Лъв.

« Отговор #94 -: Юни 24, 2011, 03:54:34 pm »
Венера в Скорпион е изключително слаба, няма такова нещо като планета на трон по дом, има планета в радост по дом, и една планета егзалтира, защото:

в позицията спрямо Земята, наречена "ЕГЗАЛТАЦИЯ", градусът, който лъчите и сключват с повърхността на земята е с опредлен ъгъл, тогава интензитетът на лъчите и е най-силен. Сега нямам време да качват информация, защо сезоните се сменят на Земята (не заради разстоянието между слънцето и земята, а заради ъгълът на пречупване на светлината в атмосферата и в повърхността, вторично).

Има много неща, които не знам, като много други хора, но не си измислям астрологията, която има солидна АСТРОНОМИЧЕСКА и научна основа. Това са основни понятия. Правила, не тълкуване.

Когато една планета е в падение или изгнание, тя проявява качествата си, не СЛАБО, а по "грешен" начин.

Пак без да се обижда никой, но няма как да не е лично това, защото това са лични планети, но в името на астрологията, никой с Венера в Дева и Скорпион няма как да разбере какво е универсална любов, безкористност в чувствата и да обичаш само, заради самата любов. Никой не може да разпознае нещо, което не е заложено вътре в него.

Но това е различно от аспект на Венера с Плутон, самото качество на планетата - нещо като честотата на енергията, на която звучи е различно от направлението, в което ще се разпространи енергията. А направлението се определя от ъгъла на аспекта - квадрат 90 градуса, секстил 30 и тн....

няма и планета на трон по стихия, всички астролози, които са поставили основите на астрологията са били и астрономи, в правилата няма тълкуване, има факти, тълкуването е на ниво карта. Всичко има физически параметри, които имат духовно значение, но първо са физическите параметри.  

А ако Венера е в Скорпион и Плутон е в Скорпион,Маяна?

Това за вселенската любов и безкрайната всеотдаденост което си казала НЕ Е ВЯРНО!!!!! От това което си написала, трябва да съдим че всички с Венера в Скорпион трябва да се гръмнем, защото сме лишени от усещане. Признавам, че донякъде съм коравосърдечна и безчувствена в определени моменти, но това бих нарекла по-скоро самообладание и прилив на разум, отколкото невъзможност да обичам... Любовта не е универсална за всички. А най-вече не съм съгласна за това че не можем да обичаме СВЕТА! Аз обичам света и хората повече от себе си и затова съм на този хал! Ако можех да бъда гадна,лоша и непукист, сигурно щях да съм по-печеливша... Относно "трон по дом" - оповаваш се само на източниците които ти самата четеш, но в други пише че го има! Хайде кажи за това по-горе, какво си чела?

П.С. Форума е място на което всеки изказва мнението си. Ти трябва да се радваш че другите коментират и тълкуват думите ти, това значи че си ни заинтересувала и провокирала, което само по себе си ражда дискусии и по този начин всички научаваме по нещо ново!!!!

« Последна редакция: Юни 24, 2011, 04:04:11 pm от Oceanborn »

*

Uran

• 6041
« Отговор #95 -: Юни 24, 2011, 04:56:44 pm »
Не съм съгласна с твърдението, че заточените и паднали Венери не могат да изпитават любов. Съдя не само по собствения си радикс, а и по наталите на хора, които достатъчно добре познавам (това е моят начин на проверка и приемане на информацията).
Имам овча Венера ранена от Плутон и Уран (опозиция и с двете планети,) имаща и точен 20 градусов аспект със Сатурн в овен, ами...способна съм на любов и то най-дълбока. Да, не си падам по гукане, ахкане, фалшиво съпреживяване, сиромахомилство и прочие налагни модели за емоционални реакции. Възможно е на моменти да изглеждам и коравосърдечна, но не е така. Може би просто важи девизът на полицията:" Хладен ум, чисти ръце и горещо сърце!" ;D

« Отговор #96 -: Юни 24, 2011, 06:58:36 pm »
Не съм съгласна с твърдението, че заточените и паднали Венери не могат да изпитават любов. Съдя не само по собствения си радикс, а и по наталите на хора, които достатъчно добре познавам (това е моят начин на проверка и приемане на информацията).
Имам овча Венера ранена от Плутон и Уран (опозиция и с двете планети,) имаща и точен 20 градусов аспект със Сатурн в овен, ами...способна съм на любов и то най-дълбока. Да, не си падам по гукане, ахкане, фалшиво съпреживяване, сиромахомилство и прочие налагни модели за емоционални реакции. Възможно е на моменти да изглеждам и коравосърдечна, но не е така. Може би просто важи девизът на полицията:" Хладен ум, чисти ръце и горещо сърце!"
Потвърждавам думите на Uran,аз също имам Венера в Овен,ранена от Плутон-способна съм на много дълбока любов и чувства...относно гневните изблици и агресии да има ги,но мисля,че с времето се научаваме да ги контролираме,все пак задачата на овена е да се научи на търпение ида разбере ,чe любовта е любов а не война :rolleyes:

« Отговор #97 -: Юни 25, 2011, 09:34:42 am »
Понеже тази нощ явно няма да се спи и понеже разпалих много духовете с крайното си изказване за Венера ще Ви напиша личните си наблюдения за Венерите около мен.

Най – близките ми хора имат Венера във Везни, Овен, Рак, Козирог и Риби.

Когато казах, че само Венера в Риби може да изпитва универсална любов имах предвид – немотивирана любов, без никакви очаквания и тотална съпричастност (това Венера в Скорпион НЕ го може, дълбочината е същата, но ЕГО-то... айде и аз съм с асц Скорпи, познамам Скорпионите до болка, а те са си болезнени, главно заради егоцентричността си, я гледай Близнаците как си припкат.....не се взимат толкова на сериозно и Венера в Скорпи е ОТМЪСТИТЕЛНА, на Скорпионите все не им стига нещо....).

Естествено моята оценка за другите хора не може да е обективна, защото никой не е обективен, но като Венера в Риби Ви споделям как аз ги виждам нещата.

Венера в Овен – приема само себе си и своят партньор. Те са винаги правите. Има голямо желание да се забавлява и на моменти хуморът на тази Венера ми е „нетактичен” и „нараняващ”, но за нея е ок, докато е забавно и докато тя и партньорът и са добре. Другите нямат значение. Не получават подаръците от съдбата, които дава Венера в Риби. Никога не се опитват да хармонизират обстановката около себе си, за да се чувстват всички добре (нещо, което Венера в Риби все се опитва данаправи).

Венера във Везни – рационализация, „днес ще се видим, но нека да минем до този и този магазин, защото трябва да си взема и това” – тя няма да си губи времето само с вас, има и други неща за вършене и ще Ви вмъкне в плановете си. И никога няма да направи нещо, ако не е премислено, понякога имам усещането (като водна Венера), че всъщност нямат чувства, имат естетика, но някак не могат да усещат това, което аз поне си мисля, че мога.
Венера във Везни, обаче също получава доста "подаръци" от съдбата - по материлни някака - добра оферта за кола, работа в много красив офис, красавица съпруга и съпруг красавец (поне около мен това са подаръците).

Венера в Рак – най-близките ми приятелки имат всички до една Венера в Рак (освен две с венера в Риби), цялата гимназия и следване изкарахме заедно подкрепяйки се, вече гоним трета петилетка заедно, като дълбочина на чувства, разбиране и емоции ги усещам точно както усещам себе си, но обичат да обсебват хората, които са им важни. Никога не можем да се разберем в коя от тях ще правим поредното събиране, любовта им не е мотивирана (нещо което твърдя, че виждам и при Венера в Овен и Везни – там го има осъзнатото осмисляне, „струва ли си да направя нещо дори за най-голямата любов – изчисляваме енергията, която ще вложим, спрямо „продукта=любовта”, която ще получим, водна Венера просто няма волята, за такива „сметки”, тя е прекалено подвластна на емоциите си). Но и те не могат да видят доброто във всеки – нещо, което твърдя, че Венера в Риби вижда, че може да разпознае „универсалното = божественото” във всеки човек.

Венера в Козирог – не е пресметлива, нито гладна за емоции, но наистина има отношение към външната форма и "авторитетите", както тя ги разбира, не може да стигне до същността, както една водна Венера. Най-близкият ми приятел има Венера в Козирог (точен съвпад мое слънце, под градус), той има много ясна представа какви форми харесва, има си образ в главата за външната форма, която жена му трябва да има, начина, по който той трябва да изглежда като професионалист и ги осъществи. „Ожени” се (не е сключил офиц. брак, но има дете) от жена, която е копие на любимата му певица (търсеше си я 2-3 години) и външният вид на живота му е точно копие на живота на идеалите му (хора, които според него са успели). Дрехи, прическа, кола, работа. Не се вслушва, в това, което усеща, което му носи емоции, защото това няма значение за Венера в Козирог, ако тя си има визия = цел, си я гони и това я прави щастлива.
« Последна редакция: Юни 25, 2011, 10:21:28 am от Mayanna »

« Отговор #98 -: Юни 25, 2011, 09:54:18 am »
Венера в Риби.  В отделен пост...

Четиримата най-определящи мъже в живота ми са с Венера в Риби (вкл. баща ми) и двете ми вечни приятелки.

Мъжете са зодии Овен и Риби, момичетата Водолей.

И с двете девойки съм била съученичка и с двете от първия път, в който се видяхме просто разбрахме, че сме „една порода”. През всичко сме минавали заедно (повече от 10 години сме заедно), живот в чужбина, участие на много важни конкурси, споделяне на отговорности, пари, всичко, пазим дистанция, защото Венера в Риби е емоционално зависима, но точно затова има нужда да е сама, за да може от време на време да се изчисти от емоциите на другите.

Когато някоя жена ми каже, че има приятелки, винаги си имам едно на ум. В повечето случаи те са приятелки, за да излизат заедно, за да учат заедно, да си помагат. Аристотел казаваше, че има 3 вида приятелство – една душа в две тела, приятелство заради взаимната полза (ето тук са ми Венерите във Везни, въпреки че са от различни по стихии слънчеви знаци, но може би именно защото Венерите са ни различни ние сме приетели заради ползата, а не заради душата, може би те с хора с въздушна/огнена Венера биха били други), и приятелство заради забавлението (тук ми е венера в Овен). Повечето жени около мен са приятелки, заради взаимната полза, обикновенно щом се омъжат (в сериозна връзка са) или ако целта им е кариера – си осигурят стабилна позиция, се разделят, защото вече нямат нужда една от друга. Нищо, че по време на следването си са били като „дупе и гащи”.  

Е, жените с Венера в Риби не са така. Виждала съм и двете иначе ерудирани, еманципирани, самостоятелни, наистина ИЗКЛЮЧИТЕЛНО интелигентни и независими и в мненията си и в живота Водолейки как преживяват нещата и колко са дълбоки.

Те няма да променят мнението си, което е обективо, само защото някоя приятелка ще им се сърди, прекалено добри системни анализатори са, за да прецакат цялата система, заради емоциите на един човек, но ще отидат да говорят с нея и понеже Рибите се настройват на честотите на всички и разбират всички, за 30 мин. ще успеят да я накарат да УСЕТИ и тяхната позиция (доста хора не могат да разберат Водолеите, защото наистина са нечовешки  ;D  обективни, но Водолей с Венера в Риби, може да те накара да съпреживяваш именно слизайки, или качвайки се на твоето ниво, Рибите са най-променливи). И двете съм виждала да помагат на другите, когато са били на предела на собствените си емоционални, финансови, физически сили (НИКОГА не съм виждала Венера в Овен или Везни да прави това, колкото и да ми твърди всеки, че е чувствителен). Едната от двете ми Водолейки влезе в болница от изтощение (беше забравила да яде) докато за 3 дни помагаше на свои приятели, за поредната кауза и трябваше да се готви за изпити. Ето това е ТОТАЛНА, УНИВЕРСАЛНА способност да съпреживяваш, до такава степен, че забравяш себе си.

Мъжете с Венера в Риби са още по-трагичен случай, те всъщност наистина са трагични, в неспособноста си да бъдат обективни, рационални, организирани, безкруполни, безчувствени, кариеристи (образа на успешния мъж днес). Ми те чувстват..... усещат болката на другите, ако те причинят болка това ги убива.

Двама от тях са ми били учители (перфектните учители, знаят как да говорят с всеки). Единият се бе отказал да работи като нещо друго, защото: 1. Не може някой да му се разполага с времето; 2. не може да уволнява хора. И единствената възможност, която имал преди 30 год. хем сам да си е шеф, хем да не уволнява, но да работи – станал доцент. И наистина ни учеше, единственият ми преподавател от ВУЗ-а, който считам, че е на световно ниво (Луна във Водолей, Юпите на МЦ и Слънце Овен). Никога не се бе оженил, защото любовта на живота му умира от рак, два пъти печели 6 от тотото и двата пъти заминават цялата катедра на екскурзия в Русия (ми тогава там е можело да се ходи). Днес дори няма собствено жилище........ и не му пука, той има други ценности.

Другите трима Венерени Риби са образ, до образ, странни животи, неконвенционални решения и всички много си пазят душата и предпочитат да нямат социален успех, но да правят това, което им харесва. Единият е художник, другият е фотограф, третият е член на клуба по вино в града, в който живее и е експерт по темата. За вина, храни (много обича да готви), като култура на сетивата и удоволствие от живота само мога да се уча от него.

И четиримата се обличат (поне за мен) много добре, много красиви естествени материи, нищо изкуствено, всичко е много съзвучно и много семпло, никакви бижута, никави ярки, крещящи дрехи и цветове. Винаги обаче носят цветни блузи (никога не съм ги виждала в черно) или ризи в 1-2 тона – естествени цветове и винаги всичко някак много им отива, просто усещат. Никога не демонстрират физика, въпреки, че трима от тях са доста силни физически и едри.

И няма да забравя, когато запознах майка ми с доцента, колко беше фрапирана от него (той на 70 год. вече) обаче има много ясни зелени очи и сложил зелен половер и майка ми от тогава му вика – Змея, така му светкаха очичките (и съм 100% сигурна, че това не е мислено, просто Венера еКзалтира).
« Последна редакция: Юни 25, 2011, 10:05:12 am от Mayanna »

« Отговор #99 -: Юни 25, 2011, 10:19:18 am »
Айде вече пиша 1 час и ми се доспа.

Поздрави момичета, това не го приемайте лично, естествено, че ВСЯКА жена има чувства, но Венера в риби усеща ВСИЧКО и ВСИЧКИ като себе си – универсална е, настройва се на всички честоти и затова толкова често се губи.  И никой не може да ме убеди, в противното.

И не го разбирам това съзтезани тук в този форум, кой е по-по най....... сега кво ще си сравняваме Венерите ли.......... нямам такива амбиции.

Верно е, аз твърдя, че имам добър живот (Венера съвпад с упр асц) и Венера ми е дала много, защото освен субективните ни усещания, планетите, когато са в екзалтация носят и материални придобивки, събития в живота и Венера в Риби си пази чедата, обаче и ние и се подчиняваме, като каже, че не иска нещо и не го усеща така, няма мърдане. Често също ми се налага да съм „хармонизиращия” фактор при спорове и тн. (което моя Козирог не харесва), лепят ми се хора, венера в екзалтация дала едно спокойствие, което другите усещат. А Скорпионите как мразим някой да ни навлиза в личното пространство.........

И аз също си плащам цената за живота, но Венера помага, хората наистина ни обичат, и наистина и учителите ми с венера в Риби бяха и са любимците на учениците. 100% те учители, успяващи и да са ни приятели и да са ни учители. Само лъвове и стрелци съм виждала да постигат подобен успех като учители, да са наитина страхотни професионалисти, да са обичани и уващавани и да си направят профил във Фейсбука, на който ученици с по 20 год разлика във възраста да си говорят като първи приятели, защото Госпожата е „обща” и всички я обичаме и разбиранията на поколенията, когато има любоФФФФФФФ не важат.

Какви проекции се случват сега на планетата и кой знак къде отива, в момента нямам време да мисля за това (а то си трябва време, сложно е), но от личен опит, както си е по класическите правила за ЕКЗАЛТАЦИЯ, така се и случват нещата в живота. Наблюдавала съм го много ясно при Луна в Телец, Марс в Козирог и Венера в Риби - такива индивиди имам около себе си.

И освен личните ни усещания има и обективни събития, които показват, че енергията при екзалтираща планета се проявява много силно и индивида се чувства добре да я проявява (най-често тази планета изкарва като маска на душата пред публиката и тя го приема доста радушно, защото всички сме гладни за енергия).

И енергията резонира, води след себе си реални събития, не познавам нито една Венера в Риби, която да не е в много добро обкръщение, среда като хора и обекти, и да има битово лош живот (дори при асцендент скорпион, при който целия живот е една борба.....за каляване на волята...).