Венера в Риби. В отделен пост...
Четиримата най-определящи мъже в живота ми са с Венера в Риби (вкл. баща ми) и двете ми вечни приятелки.
Мъжете са зодии Овен и Риби, момичетата Водолей.
И с двете девойки съм била съученичка и с двете от първия път, в който се видяхме просто разбрахме, че сме „една порода”. През всичко сме минавали заедно (повече от 10 години сме заедно), живот в чужбина, участие на много важни конкурси, споделяне на отговорности, пари, всичко, пазим дистанция, защото Венера в Риби е емоционално зависима, но точно затова има нужда да е сама, за да може от време на време да се изчисти от емоциите на другите.
Когато някоя жена ми каже, че има приятелки, винаги си имам едно на ум. В повечето случаи те са приятелки, за да излизат заедно, за да учат заедно, да си помагат. Аристотел казаваше, че има 3 вида приятелство –
една душа в две тела, приятелство заради взаимната полза
(ето тук са ми Венерите във Везни, въпреки че са от различни по стихии слънчеви знаци, но може би именно защото Венерите са ни различни ние сме приетели заради ползата, а не заради душата, може би те с хора с въздушна/огнена Венера биха били други), и приятелство заради забавлението
(тук ми е венера в Овен). Повечето жени около мен са приятелки, заради взаимната полза, обикновенно щом се омъжат (в сериозна връзка са) или ако целта им е кариера – си осигурят стабилна позиция, се разделят, защото вече нямат нужда една от друга. Нищо, че по време на следването си са били като „дупе и гащи”.
Е, жените с Венера в Риби не са така. Виждала съм и двете иначе ерудирани, еманципирани, самостоятелни, наистина ИЗКЛЮЧИТЕЛНО интелигентни и независими и в мненията си и в живота Водолейки как преживяват нещата и колко са дълбоки.
Те няма да променят мнението си, което е обективо, само защото някоя приятелка ще им се сърди, прекалено добри системни анализатори са, за да прецакат цялата система, заради емоциите на един човек, но ще отидат да говорят с нея и понеже Рибите се настройват на честотите на всички и разбират всички, за 30 мин. ще успеят да я накарат да УСЕТИ и тяхната позиция (доста хора не могат да разберат Водолеите, защото наистина са нечовешки

обективни, но Водолей с Венера в Риби, може да те накара да
съпреживяваш именно слизайки, или качвайки се на твоето ниво, Рибите са най-
променливи). И двете съм виждала да помагат на другите, когато са били на предела на собствените си емоционални, финансови, физически сили (НИКОГА не съм виждала Венера в Овен или Везни да прави това, колкото и да ми твърди всеки, че е чувствителен). Едната от двете ми Водолейки влезе в болница от изтощение (беше забравила да яде) докато за 3 дни помагаше на свои приятели, за поредната кауза и трябваше да се готви за изпити. Ето това е
ТОТАЛНА, УНИВЕРСАЛНА способност да съпреживяваш, до такава степен, че забравяш себе си.
Мъжете с Венера в Риби са още по-трагичен случай, те всъщност наистина са трагични, в неспособноста си да бъдат обективни, рационални, организирани, безкруполни, безчувствени, кариеристи (образа на успешния мъж днес). Ми те
чувстват..... усещат болката на другите, ако те причинят болка това ги убива.
Двама от тях са ми били учители (перфектните учители, знаят как да говорят с всеки). Единият се бе отказал да работи като нещо друго, защото:
1. Не може някой да му се разполага с времето; 2. не може да уволнява хора. И единствената възможност, която имал преди 30 год. хем сам да си е шеф, хем да не уволнява, но да работи – станал доцент. И наистина ни учеше, единственият ми преподавател от ВУЗ-а, който считам, че е на световно ниво (Луна във Водолей, Юпите на МЦ и Слънце Овен). Никога не се бе оженил, защото любовта на живота му умира от рак, два пъти печели 6 от тотото и двата пъти заминават цялата катедра на екскурзия в Русия (ми тогава там е можело да се ходи). Днес дори няма собствено жилище........ и не му пука, той има други ценности.
Другите трима Венерени Риби са образ, до образ, странни животи, неконвенционални решения и всички много си пазят душата и предпочитат да нямат социален успех, но да правят това, което им харесва. Единият е художник, другият е фотограф, третият е член на клуба по вино в града, в който живее и е експерт по темата. За вина, храни (много обича да готви), като култура на сетивата и удоволствие от живота само мога да се уча от него.
И четиримата се обличат (поне за мен) много добре, много красиви естествени материи, нищо изкуствено, всичко е много съзвучно и много семпло, никакви бижута, никави ярки, крещящи дрехи и цветове. Винаги обаче носят цветни блузи (никога не съм ги виждала в черно) или ризи в 1-2 тона – естествени цветове и винаги всичко някак много им отива, просто усещат. Никога не демонстрират физика, въпреки, че трима от тях са доста силни физически и едри.
И няма да забравя, когато запознах майка ми с доцента, колко беше фрапирана от него (той на 70 год. вече) обаче има много ясни зелени очи и сложил зелен половер и майка ми от тогава му вика –
Змея, така му светкаха очичките (и съм 100% сигурна, че това не е мислено, просто Венера еКзалтира).