Здравей Гост

За реализацията

• 134 Отговора
  • 19925 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re:За реализацията
« Отговор #40 -: Юни 24, 2011, 02:57:14 am »
Марсови личности! Хммм  :rolleyes:

Не понасям агресията.

не я понасяш, защото по-често ти си агресор
а поне с такива като теб умееш ли да се справяш, но избягвайки конфликта, а не нагнетявайки го допълнително

*

Divna

• 2478
« Отговор #41 -: Юни 24, 2011, 03:20:07 am »
Много бlagodarq, AH!  :58:

Ще следя с интерес и ще пиша. Истината е, че очаквам значителна сума пари.

*

AH

• 2201
« Отговор #42 -: Юни 24, 2011, 01:39:27 pm »

Всъщност, опознаваме и се учим да използваме енергията, символизирана от дадена планета, не само като гледаме себе си, но и като гледаме другите хора в някакъв специален период.

Как се проявява Марсовата енергия у другите около теб в момента? Как я оценяваш, харесва ли ти или не, усещаш ли Марсовите личности –  сега  имаме шанс да получим отговор от Вселената на тия въпроси:)

Марсови личности! Хммм  :rolleyes:

Не понасям агресията.

А Марсовите, които са амбициозни по принцип ми харесват.

Но, ако са кариеристи и влагат почти цялата си енергия в работа, едва ли ще ми харесат, защото аз не си падам по труда и затова не бих им се възхищавала.  ;D

Но, ако хобито ми е професия, съм готова да вложа много труд и енергия там! Ех!  :rolleyes: А моите хобита са Скорпионски по Марс в Скорпион.

Какво разбираш под Марсови личности, за да ти кажа и останалото?

Цитат

сега  имаме шанс да получим отговор от Вселената на тия въпроси:)

Защо точно сега?

Добре е да изследваме проявите на някаква енергия, когато действа на много хора и е разнообразна. Както  по-добре наблюдаваме дъжда, когато вали:)

А колкото до Марс и агресията – тя е една от аналогиите му.
Когато в радикса Марс е в специално  космично състояние, например в Скорпион, то човек има добри шансове да използва енергията му за далеч по-интересни неща.

Значи Марс присъства задължително в напрегнати ситуации. 
А напрегнатите ситуации са привлекателни за повечето хора, защото ги изтръгват от монотонно и сиво ежедневие. /при най-висша изява на Марс няма всъщност нищо монотонно и еднообразно, защото енергията качествено се възприема по различен начин – човек се самодоказва, но му е важно как става това само пред себе си – думите и действията му оказват силно влияние на околния свят, но той  трансформира външната енергия в конструктивна вътрешна и това е целта му/

Т.е. демостративната агресия е присъща на примитивно проявен Марс – човек напомня на недорасло дете – плаче, крещи, търси внимание, досажда,  натрапва се – можеш да го управляваш само с директно приложена сила.

Контрол над собствената Марсова енергия означава да се включва Слънцето, т.е. волята –човек разпознава вече не само прекия натиск, но и неутрални указания или скрита враждебност – Марс всъщност е опосредстван от Меркурий – проява на известна интелигентност.

А по-висшите прояви на Марс правят живота наистина интересен.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #43 -: Юни 24, 2011, 03:46:01 pm »
/при най-висша изява на Марс няма всъщност нищо монотонно и еднообразно, защото енергията качествено се възприема по различен начин – човек се самодоказва, но му е важно как става това само пред себе си – думите и действията му оказват силно влияние на околния свят, но той  трансформира външната енергия в конструктивна вътрешна и това е целта му/

хммм, нещо повечко можеш ли да обясниш?
Мой Марс в осми, рак, точна опозиция на Юпитер и широка опозиция на сичко живо във втори - Слънце, Сатурн и т.н. Единствена ретроградна планетка.
Преди бях много избухлива, основно жизнено проявление - избухливост, интегрирах, интегрирах, сега искам да владея света чрез мърдане на вежди...

*

abroad

• 2187
« Отговор #44 -: Юни 24, 2011, 08:15:52 pm »

не я понасяш, защото по-често ти си агресор

Това не е вярно!

а поне с такива като теб умееш ли да се справяш, но избягвайки конфликта, а не нагнетявайки го допълнително

Кои са тея, дето са като мен?

В тоя форум вие сте агресори, ама често се правите на ощипани моми.

изобщо, изобщо не ставаше дума за форума :blink:

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #45 -: Юни 24, 2011, 09:58:47 pm »

Контрол над собствената Марсова енергия означава да се включва Слънцето, т.е. волята –човек разпознава вече не само прекия натиск, но и неутрални указания или скрита враждебност – Марс всъщност е опосредстван от Меркурий – проява на известна интелигентност.

Моят Марс е в опозиция на Слънцето ми в Телец. Кака да работя по опозицията, за да извлека полза от нея?
И моят Марс е в съвпад със Сатурн и опозиция на Слънцето в Телец. И при мен цял живот стои дилемата да действам или да изчакам. Един ден работя като луда, на следващия не ми се става от леглото. Много труден за отработване аспект

"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

AH

• 2201
« Отговор #46 -: Юни 24, 2011, 11:37:57 pm »
/при най-висша изява на Марс няма всъщност нищо монотонно и еднообразно, защото енергията качествено се възприема по различен начин – човек се самодоказва, но му е важно как става това само пред себе си – думите и действията му оказват силно влияние на околния свят, но той  трансформира външната енергия в конструктивна вътрешна и това е целта му/

хммм, нещо повечко можеш ли да обясниш?
Мой Марс в осми, рак, точна опозиция на Юпитер и широка опозиция на сичко живо във втори - Слънце, Сатурн и т.н. Единствена ретроградна планетка.
Преди бях много избухлива, основно жизнено проявление - избухливост, интегрирах, интегрирах, сега искам да владея света чрез мърдане на вежди...

Учим се да разпознаваме Марс във всеки един момент, независимо колко силно се проявява у нас или у другите, щом искаме чак пък така да управляваме света:)

Обръщай внимание, когато той се включва нехармонично в твоя живот или в живота на другите около теб – признаците са: напрягаш се, а работата не върви;  усещаш безпокойство и липса на енергия. Това с липсата на енергия е много тънък момент.....

Може да се окаже, че колкото повече енергия има натрупана в теб, толкова по-недостатъчна ти се струва. Лесният начин да си набавяме енергия е общуването с другите, но ако енергията в теб е надхвърлила един праг, тоя начин ще почне да ти се вижда твърде неудовлетворителен.

Чела ли си „Тъй рече Заратустра“? – ще установиш, че като общуваш със себе си, с природата, с Вселената, си по-удовлетворена. За да се усещаш психологически комфортно не ти е необходимо да търсиш вниманието на другите. В любовта бързо разпознаваш кога любимото същество търси власт над теб, или пък ако ти искаш власт над него.  Като разпознаеш една ситуация или енергия като Марсова, изследвай я, експериментирай – като да се учиш да управляваш машина:)

*

AH

• 2201
« Отговор #47 -: Юни 24, 2011, 11:39:52 pm »

Как се проявява Марсовата енергия у другите около теб в момента? Как я оценяваш, харесва ли ти или не, усещаш ли Марсовите личности –  сега  имаме шанс да получим отговор от Вселената на тия въпроси:)

След като вчера прочетох това, че сега имаме шанс да получим отговор от Вселената на тия въпроси, се зачудих дали Вселената няма точно сега да ми покаже нещо. Щото от една страна транзитният ми Марс е между Слънцето и Хирон, в съвпад с двете. А от друга страна, защото ти каза, че сега Вселената ще ни даде отговор на тея въпроси..

И така и стана. Снощи късно, вече се беше стъмнило, стана така, че останах сама на плажа, защото трябваше да правя процедури. И си помислих: Сигурно ей сега Вселената ще ми покаже нещо по Марс, както каза АН. И наистина, появиха се няколко деца. Две от тях, момчета-руснсачета взеха едни големи камъни и започнаха да целят една котка, която преди това виках при мен. Мисля, че котката не пострада.
После извадиха пиратки. Аз им се скарах и им казах да не целят котките с пиратки и те вризвиха една далеч от котките. И после си викам: Да се махам, защото тея идиоти може да взривят пиратка до мен и да пострадам, пък после, дори собственоръчно да им разбия главните с техните камъни, щях да съм пострадала. И си тръгнах.

И се чудя, правилно ли постъпих. Дали трябваше да ги ошамаря или взех правилното решение като си тръгнах, за да не би да хвърлят някоя пиратка срещу мен.

И понеже Марс и Сатурн са ми в съвпад в 1-ви дом, през живота си все съм се чудела:

Да действам (Марс) или да не действам (Сатурн).

Да действам първосигнално и агресивно (Марс) или да действам разумно и да мисля за последиците (Сатурн).

Да отмъщавам (Марс в Скорпион) или да мисля за последиците (Сатурн).

През повечето време съм мислела за последиците и съм бездействала, когано е трябвало да отмъщавам. Сигурно отчасти затова се е натрупала неизразена агресия у мен.

Но веднъж реагирах по обратния начин, но отмъстих не чрез бой, а чрез планиране и психолочиески натиск. Тогава бях много амбицирана и постигнах много, макар че отне известно време. Много съм доволна от това.

Та, сега понякога бездействам, когато трябва да направя нещо важно, да постигна нещо, но не знам защо бездействам, въпреки че тези неща са ми важни. И се чудя каква е причината за това - мързел или нещо друго!

Ти какво мислиш?

Това, че си описала ситуацията, вече е контрол над нея  и над енергията.
Не знам дали правилно или грешно си постъпила – нещо повече, не смятам, че е особено важно как точно тоя път си постъпила.

Важно е да ти е интересно да разсъждаваш Марс ли се проявява в дадена ситуация или пък Сатурн, има ли за теб някакъв скрит смисъл в събитието и какъв е той.

Аз бих казала, че има Марс/Сатурнова ситуация, ако видя в действие строго ръководство при позитивна изява; предателство и отмъстителност – при негативна; а бездействието, ако се отчете ситуацията – за борба с това, което смятаме, че ни е слабост.

Правилно или грешно............- често  това, което на първо време е правилно, в последствие се оказва грешно, както и обратно.  Всъщност, като разпознаем енергетиката и установим някакъв контрол над нея, започваме да разбираме, че тоя контрол е смешно краткотраен и нискоефективен. И 100години да продължи и 100 века да продължи,  контролът се оказва суета....:)

Но казват, че за да стигнем до там, задължително трябва да минем през разпознаване на енергиите в нас и около нас, през контрол над тях.

Има един лесен начин да научаваме  дали сме  постъпили  правилно в някаква ситуация – съвсем други събития или ситуации в тоя период са ни твърде приятни или успешни .

*

kaily

• 5145
« Отговор #48 -: Юни 25, 2011, 08:32:12 pm »
Че отмъстителността - тънка, подмолна и префинена, както и контролът върху ситуацията не са ли по Плутон?
Аз таман се зарадвах, че съм ошлайфала тия плутонови енергии и ти викаш, че било Марс/Сатурн ситуация  :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Юни 25, 2011, 08:37:33 pm »
Че отмъстителността - тънка, подмолна и префинена, както и контролът върху ситуацията не са ли по Плутон?

И аз така си мислех, докато не се сблъсках с някои от проявленията на сатурновата енергия.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #50 -: Юни 25, 2011, 08:43:45 pm »
Е то при мен Плутон и Сатурн са силно застъпени, така че все тая, ма все пак...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Юни 25, 2011, 08:49:56 pm »
Акцентираният Сатурн в картата може да крие големи изненади, това го чух наскоро и от един професионален астролог, особено ако говорим за тънка и префинена отмъстителност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #52 -: Юни 25, 2011, 09:01:15 pm »
То това не е отмъстителност....това е превъзпитание  ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #53 -: Юни 26, 2011, 12:01:25 am »
Аз таман се зарадвах, че съм ошлайфала тия плутонови енергии и ти викаш, че било Марс/Сатурн ситуация  :unsure:

Предателството хората са си го обяснявали астрологически и преди да бъде открит  Плутон:)
Задсатурновите планети по-скоро ги търсим в колективни енергии, колективна карма.
Затова трябва да сме бдителни към колектива си:)
Плутон можем да го свържем с шоково събитие, нещо, за което казваме, че е „удар на съдбата“ – и въпросът е калява ли ни, или ни съсипва. При негативна изява на Плутон еволюцията идва само насилствено, с много болка.

И много искаш:)- най-добре да не стигаме до ошлайфане по Плутон:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #54 -: Юни 26, 2011, 02:06:29 am »
А защо? Аз съм си възнамерила 4-то ниво на проработка на Плутон според Подводни - онова ниво, де с едно мърдане на вежда или даже без владееш целия свят барабар с всичките му найсе на брой измерения.  :rolleyes:

А впрочем случката, дето ми се случи в последните месеци, беше свързана точно с колектив, на фона на който се развиха няколко опеделени събития...и в резултат на което разгоних целия колектив от 5-600 участника...преди 6-7 години впрочем направих същото спрямо един друг колектив.
Аз всъщност не исках да пипам колектива, нито първия път, нито сега, исках само да си отмъстя на определени персони.
Обаче за мое изумление в резултат се скапа цялата система и групата се разпадна.
Лично аз бях изумена от грандиозните последствия, които не очаквах и не исках...хммм...все пак Плутон трябва да е по ефекта

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Юни 26, 2011, 02:11:53 am »
Щом се е разпаднала групата, значи не е била читава, не мислиш ли? И този момент на разпадане е бил заложен още по време на нейното създаване, формиране. Въпрос на време е било... и на подходящ лост  ;D, който да задвижи процеса.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #56 -: Юни 26, 2011, 05:12:45 am »
Да де, нали Плутон кюртира гнилото...и използва мен за нож. :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Юни 26, 2011, 05:18:10 am »
Гнилите круши сами падат от дървото, не е нужно да го клатиш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #58 -: Юни 26, 2011, 05:19:07 am »