Как се проявява Марсовата енергия у другите около теб в момента? Как я оценяваш, харесва ли ти или не, усещаш ли Марсовите личности – сега имаме шанс да получим отговор от Вселената на тия въпроси:)
След като вчера прочетох това, че сега имаме шанс да получим отговор от Вселената на тия въпроси, се зачудих дали Вселената няма точно сега да ми покаже нещо. Щото от една страна транзитният ми Марс е между Слънцето и Хирон, в съвпад с двете. А от друга страна, защото ти каза, че сега Вселената ще ни даде отговор на тея въпроси..
И така и стана. Снощи късно, вече се беше стъмнило, стана така, че останах сама на плажа, защото трябваше да правя процедури. И си помислих: Сигурно ей сега Вселената ще ми покаже нещо по Марс, както каза АН. И наистина, появиха се няколко деца. Две от тях, момчета-руснсачета взеха едни големи камъни и започнаха да целят една котка, която преди това виках при мен. Мисля, че котката не пострада.
После извадиха пиратки. Аз им се скарах и им казах да не целят котките с пиратки и те вризвиха една далеч от котките. И после си викам: Да се махам, защото тея идиоти може да взривят пиратка до мен и да пострадам, пък после, дори собственоръчно да им разбия главните с техните камъни, щях да съм пострадала. И си тръгнах.
И се чудя, правилно ли постъпих. Дали трябваше да ги ошамаря или взех правилното решение като си тръгнах, за да не би да хвърлят някоя пиратка срещу мен.
И понеже Марс и Сатурн са ми в съвпад в 1-ви дом, през живота си все съм се чудела:
Да действам (Марс) или да не действам (Сатурн).
Да действам първосигнално и агресивно (Марс) или да действам разумно и да мисля за последиците (Сатурн).
Да отмъщавам (Марс в Скорпион) или да мисля за последиците (Сатурн).
През повечето време съм мислела за последиците и съм бездействала, когано е трябвало да отмъщавам. Сигурно отчасти затова се е натрупала неизразена агресия у мен.
Но веднъж реагирах по обратния начин, но отмъстих не чрез бой, а чрез планиране и психолочиески натиск. Тогава бях много амбицирана и постигнах много, макар че отне известно време. Много съм доволна от това.
Та, сега понякога бездействам, когато трябва да направя нещо важно, да постигна нещо, но не знам защо бездействам, въпреки че тези неща са ми важни. И се чудя каква е причината за това - мързел или нещо друго!
Ти какво мислиш?
Това, че си описала ситуацията, вече е контрол над нея и над енергията.
Не знам дали правилно или грешно си постъпила – нещо повече, не смятам, че е особено важно как точно тоя път си постъпила.
Важно е да ти е интересно да разсъждаваш Марс ли се проявява в дадена ситуация или пък Сатурн, има ли за теб някакъв скрит смисъл в събитието и какъв е той.
Аз бих казала, че има Марс/Сатурнова ситуация, ако видя в действие строго ръководство при позитивна изява; предателство и отмъстителност – при негативна; а бездействието, ако се отчете ситуацията – за борба с това, което смятаме, че ни е слабост.
Правилно или грешно............- често това, което на първо време е правилно, в последствие се оказва грешно, както и обратно. Всъщност, като разпознаем енергетиката и установим някакъв контрол над нея, започваме да разбираме, че тоя контрол е смешно краткотраен и нискоефективен. И 100години да продължи и 100 века да продължи, контролът се оказва суета....
Но казват, че за да стигнем до там, задължително трябва да минем през разпознаване на енергиите в нас и около нас, през контрол над тях.
Има един лесен начин да научаваме дали сме постъпили правилно в някаква ситуация – съвсем други събития или ситуации в тоя период са ни твърде приятни или успешни .