Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 377998 Прегледи
*

virgo

• *
  • 456
Re: Събития и транзити
« Отговор #120 -: Септември 30, 2011, 08:40:37 pm »
Не, но там работеше и беше много отдаден! И вече има проблеми със заеми. Щото му вдигнаха лихвата и от къде ще го плаща? Значи ти не виждаш светлина в тунела?

« Отговор #121 -: Септември 30, 2011, 09:17:40 pm »
при челен сблъсък пак виждаш светлина в тунела :P

еми сега видях,че е в период на Саде сати, като и тр.Сатурн през 12 дом е изолация ,доброволна или доброзорна,нещо ново след като пресече Асц.,а и докато тр.Юпитер е ретро в каре към наталният и като У2 няма да е цвете,поне аз така мисля :-\
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #122 -: Октомври 01, 2011, 09:48:46 am »
Той Сатурн още бая време ще е в 12 дом.

« Отговор #123 -: Октомври 01, 2011, 05:54:39 pm »
12 му е малък-има-няма  22 градуса ;)

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #124 -: Октомври 01, 2011, 06:01:51 pm »
Е, ама той е в началото.

« Отговор #125 -: Октомври 02, 2011, 06:29:10 am »
със сатурн не бих се пазарила,приемаш отговорно нещата и търпеливо ;)

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #126 -: Октомври 02, 2011, 08:13:36 am »
Все едно имаме избор за друго! :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #127 -: Октомври 02, 2011, 09:09:10 am »
Все едно имаме избор за друго! :blink:

Зависи дали има смекчаващи аспекти към засегнатите планети. Понякога има изход и той е по посока на трегона/секстила с Юпитер.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #128 -: Октомври 02, 2011, 09:25:20 am »
Стела, а как той би помогнал - дали се разбира? И какво носи този бъдещ съвпад с наталния Уран?

« Отговор #129 -: Октомври 02, 2011, 10:01:24 am »
Сега си разглеждах нещо и осъзнах че от както съм със сегашния си партньор, Хирон и Сатурн ми правят квадратура.
Ама точно от Април 2010, когато се запознахме, до сега. И трябва да свърши началото на Януари 2011. Типично за този период според мен са проблемчетата с партньора и аз все се чудя защо ние непрекъснато се дрънкаме за всякакви неща.. Някой може ли да сподели опит от този транзит? Дали означава, че Януари месец може да последва раздяла...Уж казват че Хирон може и да не се взима на " сериозно " но при мен определено работи и то по точно оказания начин!!!

*

Stella

• 7765
« Отговор #130 -: Октомври 02, 2011, 10:31:10 am »
Стела, а как той би помогнал - дали се разбира? И какво носи този бъдещ съвпад с наталния Уран?

Говора зя рожден тригон с Юпитер на засегната от сатурн планета. Тогава се смегчава влиянието на Сатурн.
В поставената от теб карта на приятеля ти, тр. Юпитер е направил съвпад с натален Марс, който управлява 6-ти дом на работата. Марс натално не е добре аспектиран - опозиция с Луна и квадрат с натален Юпитер. Сътресенията в работата са заложени по рождение. А както знаем Юпитер има склонността да раздува нещата, както позитивните, така и негативните. Общо взето негативните аспекти на транзитният Юпитер ни учат на принципа : "Всяко зло за добро"

Как ще се отрази транзита на Сатурн върху натален Уран? - Поглеждам кой дом управлява наталния Уран - в случая 4-ти дом. В този период човекът ще бъде фиксиран върху изграждането на стабилни житейски устои. Може да има и грижа за възрастен родител...и т.н.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #131 -: Октомври 02, 2011, 10:32:20 am »
Сега си разглеждах нещо и осъзнах че от както съм със сегашния си партньор, Хирон и Сатурн ми правят квадратура.
Ама точно от Април 2010, когато се запознахме, до сега. И трябва да свърши началото на Януари 2011. Типично за този период според мен са проблемчетата с партньора и аз все се чудя защо ние непрекъснато се дрънкаме за всякакви неща.. Някой може ли да сподели опит от този транзит? Дали означава, че Януари месец може да последва раздяла...Уж казват че Хирон може и да не се взима на " сериозно " но при мен определено работи и то по точно оказания начин!!!

Едва ли причината е Хирон. Аз искам да ми пратиш картата си и синастрията. Тогава ще ти кажа.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #132 -: Октомври 02, 2011, 11:02:05 am »
Мерси, Стела! При него винаги всяко зло е за добро сякаш при смяна на работата му.
« Последна редакция: Октомври 02, 2011, 12:02:56 pm от virgo »

« Отговор #133 -: Октомври 02, 2011, 11:31:21 am »
Здравейте,
Незнам кое към какво да отнеса, но се чувствам в нещо като капан. В момента всичко ми е пълна каша. Първо тази година излязох от дългогодишна връзка, в която нещата дъгло време не вървяха и си го обяснявам с транзитиращ Сатурн през седми дом. Започнах друга връзка, която е на приливи и отливи, но доста силна, но  в ммомента и аз незнам дали продължава и  това ме побърква. А сатурн наскоро ми излезе от Седми дом, все се надявах, че нещата ще потръгнат, но уви, имам чувството, че плетеницата става все по-голяма. Отделно на това ми предстои дипломиране и там където живея, ме чакат да изляза и това ме стресира допълнително. Ще си кача картата и ще съм много благодарна, ако някой ми хвърли лъч светлина, тъй като аз непрекъснато си я човъркам, но все повече се обърквам, затова бих се радвала да чуя странично мнение :03:
Ако няма изход, излез през входа...

« Отговор #134 -: Октомври 02, 2011, 01:04:49 pm »
Мириям, ще пробвам да направя кратък анализ по картата ти. Само те моля да не приемаш написаното от мен на доверие, защото не съм специалист.

Отскоро започнах да обръщам внимание на една древна техника в астрологията - планетарните периоди (т. нар. фирдарии), чета главно Агафонов - линк за теглене. През последните две години до рожденния си ден през тази си била в период на Меркурий/Венера - принципно добър период за нови любовни запознанства, връзки, брак. В твоята карта обаче Меркурий получава напрегнати аспекти от планети в 7-мия дом и по-специално визирам опозицията с Марс. Опозиция по оста 1-7 дом може да е предпоставка за конфликти с партньорите, предполагам главно вербални, словестни атаки, караници. Когато тази пролет транзитен Юпитер е преминал през наталната ти Венера, може да си почувствала по-силно нужда от щастие, простор в любовта, контакти, общуване (може би под влиянието на транзитен Сатурн в 7-ми дом си се затворила и ограничила в общуването). Почти веднага след това и транзитен Уран е преминал върху Венера - предполагам тогава си се разделила с въпросния предишен партньор или си срещнала новия. От рожденния си ден се намираш в планетарен период на Луната. Това най-общо е време на промени (на дом, социално положение, връзки, познати, среда и т.н.), също може и да донесе объкване, неяснота, но и творчество, грижовност, женственост, майчинство. В твоята карта Луната е У5, така че предполагам, че на преден план излизат дейностите по този дом - романтични връзки, деца, творчество, забавления и т.н., а заради позицията й в 10-ти дом - също и кариера, реализиция, социални контакти, желание за успех.

Наталната ти Луна е на върха на бисекстил със Слънце и Плутон, което би трябвало да ти дава вътрешна сила, доза оптимизъм и борбеност за постигане на целите ти (Луна в 10-ти дом). Също така Луната ти е в съвпад с Нептун - може да имаш и то голяма доза вътрешно вдъхновение, добра интуиция за хората, но също така и да си нерешителна, притеснителна, раздвоена, да не разбираш изцяло собствените си емоции и не винаги да ти е лесно да се справиш с тях. Най-точният аспект на Луната ти е квадратура със Сатурн в 7-мия ти дом. Мисля, че въпреки издигнатото положение на Луната по дом и положението й в Стрелец, по-често прикриваш истинските си чувства от страх да не бъдеш погрешно разбрана, наранена, неодобрена или ти да не нараниш някого без да искаш. Може би позволяваш на хората да управляват вътрешния ти емоционален свят, да изискват от теб прекалено много, а ти да криеш в себе си несподелена тъга. Помагаш на другите да се справят с проблемите си, но онова, което ти чувстваш, остава за теб.

Да видим какво се случва с Луната ти:
натална Луна - съвпад с директен Уран (натален У1),
прогресивна Луна във Водолей - идва от квадрат с натален/прогресивен Уран, има съвпад с транзитен Нептун и натален АС,
директна Луна е в 12-ти натален дом.
Като тегля чертата, Луната ти е под влиянието на енергиите на Уран и Нептун, което отговаря на описаното от теб състояние - крайно изнервящо (Уран) и объркано (Нептун).
Нептун ще се отдръпне от АС ти догодина. Транзитен Сатурн ще направи съвпад с наталния ти Плутон (У9) - това може би е един от показателите за събитието, за което ти спомена - дипломирането ти. Когато при мен транзитен Сатурн беше в 7-ми дом и аз усещах проблеми в контактите с други хора - ограничих ги, разделих се с хора, които ми тежаха с непрекъснатите си искания към мен (изпозвачи, най-просто казано). Когато тр. Сатурн навлезе в 8-мия ми дом, почувствах обаче отново тежестта на изискванията (от други хора). Но при мен натално също се намира в този дом (предстои ми възврат)... При теб предстои смяна на знака на прог. Луна - от знак на Уран в знак на Нептун. Не знам дали ще спреш да си толкова объркана, но можеш да използваш периода за планиране на творчески проекти, защото би трябвало да преливаш от вдъхновение. След 2 години ти предстои прогресивно новолуние в 1-ви дом в опозиция със Сатурн (по същото време периодът на Луна/Сатурн ще бъде към края си). Това не е задължително показател за негативно събитие. Може да е означава поемане на по-голяма лична отговорност - напр. брак, майчинство, но вероятно ще усещаш бремето на тази отговорност повече, отколкото ти се иска. След есента на 2013 навлизаш в период на Луна/Юпитер и се надявам, че тогава трудностите ще бъдат вече зад гърба ти.

И пак те моля да запазиш здрав скептицизъм (на който Луна в квадрат със Сатурн е способна) относно поста ми. :wub:
« Последна редакция: Октомври 02, 2011, 05:56:04 pm от Mirabella »

« Отговор #135 -: Октомври 02, 2011, 09:56:10 pm »
Много ти благодаря за пореден път за подробното мнение, Мирабелла,
Наистина в момента се чувствам разсипана отвсякъде и просто вече нямам нерви да понеса още и все се надявам на някаква светлинка, но явно, че ще трябва да почакам. Добре, че поне образованието си ще завърша, ако не мога на себе си да помогна, то поне на другите ще съм от полза.. / Завършвам "Психология", живот и здраве /  :aquariuss:

*

Stella

• 7765
« Отговор #136 -: Октомври 02, 2011, 09:58:10 pm »

Първо тази година излязох от дългогодишна връзка, в която нещата дъгло време не вървяха и си го обяснявам с транзитиращ Сатурн през седми дом.

При този транзит се разведох.

« Отговор #137 -: Октомври 03, 2011, 12:10:23 am »

Първо тази година излязох от дългогодишна връзка, в която нещата дъгло време не вървяха и си го обяснявам с транзитиращ Сатурн през седми дом.

При този транзит се разведох.
Ох, наистина е доста тежък, пък и при мен седя около 4 години в седми дом, да не говорим, че и през марс мина, и през юпитер, че и възврата си направи там, още не мога да се съвзема и да глътна малко свеж въздух  :(

« Отговор #138 -: Октомври 03, 2011, 12:29:26 am »
Да не мислиш,че Сатурн в 8 е голям келепир :blink:Той там си е в къщи по дом и се развихря - показва на какво е способен - като излезе от 8 - тогава ще си почиваш :blink:

« Отговор #139 -: Октомври 03, 2011, 12:49:20 am »
Ох, стига толкова мъкаа, писна ми  :03: :41: :03: