Мириям, ще пробвам да направя кратък анализ по картата ти. Само те моля да не приемаш написаното от мен на доверие, защото не съм специалист.
Отскоро започнах да обръщам внимание на една древна техника в астрологията - планетарните периоди (т. нар. фирдарии), чета главно Агафонов -
линк за теглене. През последните две години до рожденния си ден през тази си била в период на Меркурий/Венера - принципно добър период за нови любовни запознанства, връзки, брак. В твоята карта обаче Меркурий получава напрегнати аспекти от планети в 7-мия дом и по-специално визирам опозицията с Марс. Опозиция по оста 1-7 дом може да е предпоставка за конфликти с партньорите, предполагам главно вербални, словестни атаки, караници. Когато тази пролет транзитен Юпитер е преминал през наталната ти Венера, може да си почувствала по-силно нужда от щастие, простор в любовта, контакти, общуване (може би под влиянието на транзитен Сатурн в 7-ми дом си се затворила и ограничила в общуването). Почти веднага след това и транзитен Уран е преминал върху Венера - предполагам тогава си се разделила с въпросния предишен партньор или си срещнала новия. От рожденния си ден се намираш в планетарен период на Луната. Това най-общо е време на промени (на дом, социално положение, връзки, познати, среда и т.н.), също може и да донесе объкване, неяснота, но и творчество, грижовност, женственост, майчинство. В твоята карта Луната е У5, така че предполагам, че на преден план излизат дейностите по този дом - романтични връзки, деца, творчество, забавления и т.н., а заради позицията й в 10-ти дом - също и кариера, реализиция, социални контакти, желание за успех.
Наталната ти Луна е на върха на бисекстил със Слънце и Плутон, което би трябвало да ти дава вътрешна сила, доза оптимизъм и борбеност за постигане на целите ти (Луна в 10-ти дом). Също така Луната ти е в съвпад с Нептун - може да имаш и то голяма доза вътрешно вдъхновение, добра интуиция за хората, но също така и да си нерешителна, притеснителна, раздвоена, да не разбираш изцяло собствените си емоции и не винаги да ти е лесно да се справиш с тях. Най-точният аспект на Луната ти е квадратура със Сатурн в 7-мия ти дом. Мисля, че въпреки издигнатото положение на Луната по дом и положението й в Стрелец, по-често прикриваш истинските си чувства от страх да не бъдеш погрешно разбрана, наранена, неодобрена или ти да не нараниш някого без да искаш. Може би позволяваш на хората да управляват вътрешния ти емоционален свят, да изискват от теб прекалено много, а ти да криеш в себе си несподелена тъга. Помагаш на другите да се справят с проблемите си, но онова, което ти чувстваш, остава за теб.
Да видим какво се случва с Луната ти:
натална Луна - съвпад с директен Уран (натален У1),
прогресивна Луна във Водолей - идва от квадрат с натален/прогресивен Уран, има съвпад с транзитен Нептун и натален АС,
директна Луна е в 12-ти натален дом.
Като тегля чертата, Луната ти е под влиянието на енергиите на Уран и Нептун, което отговаря на описаното от теб състояние - крайно изнервящо (Уран) и объркано (Нептун).
Нептун ще се отдръпне от АС ти догодина. Транзитен Сатурн ще направи съвпад с наталния ти Плутон (У9) - това може би е един от показателите за събитието, за което ти спомена - дипломирането ти. Когато при мен транзитен Сатурн беше в 7-ми дом и аз усещах проблеми в контактите с други хора - ограничих ги, разделих се с хора, които ми тежаха с непрекъснатите си искания към мен (изпозвачи, най-просто казано). Когато тр. Сатурн навлезе в 8-мия ми дом, почувствах обаче отново тежестта на изискванията (от други хора). Но при мен натално също се намира в този дом (предстои ми възврат)... При теб предстои смяна на знака на прог. Луна - от знак на Уран в знак на Нептун. Не знам дали ще спреш да си толкова объркана, но можеш да използваш периода за планиране на творчески проекти, защото би трябвало да преливаш от вдъхновение. След 2 години ти предстои прогресивно новолуние в 1-ви дом в опозиция със Сатурн (по същото време периодът на Луна/Сатурн ще бъде към края си). Това не е задължително показател за негативно събитие. Може да е означава поемане на по-голяма лична отговорност - напр. брак, майчинство, но вероятно ще усещаш бремето на тази отговорност повече, отколкото ти се иска. След есента на 2013 навлизаш в период на Луна/Юпитер и се надявам, че тогава трудностите ще бъдат вече зад гърба ти.
И пак те моля да запазиш здрав скептицизъм (на който Луна в квадрат със Сатурн е способна) относно поста ми. :wub: