Здравей Гост

.

• 50 Отговора
  • 7152 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Re:Родовата карма
« Отговор #40 -: Юли 20, 2011, 10:35:06 pm »
Ето какво пише за кармата в книгата на Светла Балтова:

Луна - позицията на Луната по дом и знак се свързва с родовата карма по майчина линия. Трябва да разпитаме какви заболявания и какви повтарящи се събития е имало в рода и в колко поколения. Кармата се предава четири поколения до ликвидирането и. Разгледайте внимателно знака на Луната си и спектите към нея и с ключовите думи си съставете една история.

Сатурн: Стресовите аспекти, които образува с лични планети показват къде е бил нарушен закона на правдата и какви са настоящите кармични последствия. Обикновено те се изразяват или в здравословни проблеми и под формата на повтарящи се пречки и трудности в дома, кодето е поставен Сатурн в рожденната карта, или като неблагоприятна роля на бащата, което е най-често.

Плутон: Плутон в рожденната карта отразява последиците от минали желания истрасти, които в този живот трябва да преобразим напълно. Но има желания, които са толкова силни, че се осъществяват, само че в следващ живот. Тогава вече не ги искаме. В областта, кодето се намира Плутон в рожденния хороскоп, винаги има преживяване и някакво вкопчване, което дори не можем да осъзнаем напълно. Това, което усещаме е, че нещата в този дом не вървят леко и спонтанно. Част от скритото в дълбоките пластове на душата ни трябва да бъде разрушено и така да се освободим от онова, което е било свързано с дълбоките страсти и желания. Най-висшето качество на Плутон, проявяващо се при еволюиралите "Плутонови" хора и при Плутонови транзити, е силата отрицателното да бъде пресътворено, преобразувано в добро.

Хирон - позицията на Хирон е свързана с колективаната карма, която като човешки същества трябва да посрещнем и споделим и така да понесем известна болка и страдание "съвсем незаслужено". Аспектите към него и неговите транзити обаче ни позволяват да развием качества и умения в съответните области и да постигнем самоизцеление.

Водните домове - Наситените с планети водни домове в рожденната карта показват дълбочината на чувствата и една обърната навътре същност. Когато през тях преминават планети, от дълбините им изплуват специфичните кармични модели. Най-ясно се очертават кармичните ситуации при преминаването на Юпитер и Сатурн през водните домове. Транзитите на Юпитер внасят светлина в тези области, в които обикновено цари полумрак. Транзитите му през 4-ти дом хвърлят светлина върху родовата карма, в 8-ми дом имаме възможност да осъзнаем мотивите, скрити в дълбините на подсъзнанието ни. 12-ти дом е най-пряко свързан с делата от миналия ни живот. Транзитите на Юпитер през него сякаш ни свързват с нашия Аз от миналото и дават на съзнанието необходимата сметлина да види живота си в един широк контекст.

12-ти домни показва връзката с миналия ни живот. Често се случва по външна характеристика индивидът да отговаря не толкова на асцендента, колкото на знака на върха на този дом.

Вулкан ни дава възможност да изковем оръжието, с което да разкъсаме кармичните вериги, с които сме се обвързали. Наблюдавайте този пункт на 8 градуса от Слънцето и своите реакции, когято през него транзитира планета. Той ще покаже специфична дарба или душевни качества, които имате и които ви позволяват да работите в закона на дхармата.

« Последна редакция: Юли 20, 2011, 10:43:10 pm от Hm »

*

Uran

• 6041
« Отговор #41 -: Юли 21, 2011, 04:38:54 am »
Под Вулкан h55 ли имаш предвид?

« Последна редакция: Юли 21, 2011, 04:50:21 am от Uran »

« Отговор #42 -: Юли 21, 2011, 04:51:33 am »

Ти несъзнателно повтаряш кармата на жените от рода си - в случай на прабабите, които млади остават без мъж и с невръстни деца. Повтаряш съдбата и на първата съпруга на дядо ти.

Сега тези, които се занимават с родова карма биха казали, че това е твоят начин да отдадеш почит на тези роднини, като повтаряш тежката им съдба.

Да доуточня, за да стане съвсем ясно, че май наистина има родова карма. Изгонена е втората жена на дядо - той я взел вече вдовец с 3 невръстни деца, а тя млада и здрава девойка /помакиня/...След това вече никой не знае каква точно й е съдбата...В случая мъжът от когото имам дете, ме обремени когато разбрал че има 3 дете, само че аз късно разбрах че бил женен и че имал деца...Явно тук повтарям съдбата на тази млада жена, прокудена. Аз бях изоставена и родата на този мъж нямат идея какво се случва с мен...

Другото, което не съм споменала, подобен случай се разиграва и по линия на майка ми - вуйчо ми се влюбва в млада и красива българка, тя забременява и също е прокудена, понеже дядо беше върл мюслюманин....Само знам, че след много години е посетила вуйчо на село...А той се жени за жена, от която има 4 деца. Малко подробности и в неговото семейство - едно от момичетата, братовчетка ми - красива като ябълка бяга от вкъщи и се жени за кюрдин при това с ампутиран крак. Повече от 10 години беше отречена от семейството си. Тази година съвсем скоро разбрах, че вуйчо леееко й е простил и тя за пръв път от 22 години посещава България...

Сега ми става ясно, че в случая аз нещо като изкупителна жертва, но благодаря на Бог, че ми е дал достатъчно сила и философско виждане, за да премина през това...

« Отговор #43 -: Юли 21, 2011, 05:10:20 am »
   Синът ми продължава част от моята карма, но вече по-хубавата, това което аз няма да реализирам в този живот се прехвърля на него. Тук е кармата по Плутон...В моята карта Плутон е в началото на 5-ти дом, но е стационарен и анаретен 29.43 /Дева/ и управлява три лични планети - скорпионски Венера, Марс, Юпитер. Синът ми се ражда зодия Скорпион, 18 часа от спукване на водите до раждането му и то преди термина си...Явно душата му е избрала да се роди на кармична дата 4, като моята /31/ и с почти същата домификация като моята. Осите ни са в едни и същи знаци, също има 3 планети в Скорпион, като Плутон е анаретен на 29.46...
    Сатурн, че е управител на кармата ми няма съмнение - явен управител, най-точния ми аспект в картата е нонагон и то на Сатурн с Хирон 40.00.39, другия ми точен аспект е опозицията му с Марс 179.49, което ще рече че ще си имам Скорпионски работи цял живот да асимилирам...Както и кармичния сентагон между Плутон и Слънцето ми 99.45....Та Плутон е скритият владетел на хороскопа ми, който дърпа конците и от които конци не мога да се освободя....Сентагонски и нонагонски му работи - кармични работи  :blink:
« Последна редакция: Юли 21, 2011, 05:29:04 am от daisyline »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #44 -: Юли 22, 2011, 03:42:27 am »

Ти несъзнателно повтаряш кармата на жените от рода си - в случай на прабабите, които млади остават без мъж и с невръстни деца. Повтаряш съдбата и на първата съпруга на дядо ти.

Сега тези, които се занимават с родова карма биха казали, че това е твоят начин да отдадеш почит на тези роднини, като повтаряш тежката им съдба.

Да доуточня, за да стане съвсем ясно, че май наистина има родова карма. Изгонена е втората жена на дядо - той я взел вече вдовец с 3 невръстни деца, а тя млада и здрава девойка /помакиня/...След това вече никой не знае каква точно й е съдбата...В случая мъжът от когото имам дете, ме обремени когато разбрал че има 3 дете, само че аз късно разбрах че бил женен и че имал деца...Явно тук повтарям съдбата на тази млада жена, прокудена. Аз бях изоставена и родата на този мъж нямат идея какво се случва с мен...

Другото, което не съм споменала, подобен случай се разиграва и по линия на майка ми - вуйчо ми се влюбва в млада и красива българка, тя забременява и също е прокудена, понеже дядо беше върл мюслюманин....Само знам, че след много години е посетила вуйчо на село...А той се жени за жена, от която има 4 деца. Малко подробности и в неговото семейство - едно от момичетата, братовчетка ми - красива като ябълка бяга от вкъщи и се жени за кюрдин при това с ампутиран крак. Повече от 10 години беше отречена от семейството си. Тази година съвсем скоро разбрах, че вуйчо леееко й е простил и тя за пръв път от 22 години посещава България...

Сега ми става ясно, че в случая аз нещо като изкупителна жертва, но благодаря на Бог, че ми е дал достатъчно сила и философско виждане, за да премина през това...

Дори и тези жени да не са ти кръвни роднини, те са свързани с твоя род, което означава, че са част от твоя род и съдбата им може да бъде и твоя съдба.

Успокоителното за теб е, че няма смисъл да се укоряваш, че си се провалила в живота и си направила фатална грешка, защото това е карма. Пък и родителите ти също не могат да те укоряват, като се има предвид, че тези случки са се повтаряли прекалено често в род.

Ти просто си следвала родовата карма.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #45 -: Юли 22, 2011, 04:10:18 pm »
Четох някъде, че ретроградния марс се унаследява. Баща ми и брат ми имат такъв. Също и положението на сатурн в хороскопа. Аз и дъщеря ми имаме сатурн в 12 ти дом.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #46 -: Август 01, 2011, 04:15:14 pm »
Ето откъс от книгата "Излекувай миналото си, излекувай живота си":

"Единият от дедите на Джанет е от племето хопи, но тя е израснала в Ню Йорк и не знае нищо за индианското си наследство. Омъжва се и след няколко години ражда дете. Питат я как ще го кръсти, но Джанет не може да измисли име. Дните минават и приятелите и семейството и все повече настояват, че трябва да кръсти детето си. Тя отвръща, че не е правилно да даде име на бебето толкова скоро след раждането. И Джанет и другите се изненадват от отговора. Двайсет дни след раждането тя неочаквано поканва приятелите и роднини на церемония за кръщаване на детето.

Двайсетина години по-късно Джанет проучва родословието и за нейна изненада научава, че според традицията на хопи бебето няма име в продължение на деветнайсет дни, а на двайсетия със специална церемония детето се представя на слънцето и получава име.

Ритуалът на хопи за даване на име живее в родовата памет, въпреки че Джанет не го съзнавала. Тя сподели, че иска да се запознае с обичаите от наследството си, за да даде логично обяснение на желанието си да забави кръщаването на детето и да планира подходяща церемония."

*

Stella

• 7765
« Отговор #47 -: Август 01, 2011, 06:07:26 pm »
С брат ми и сестра ми си "погребахме" имотната родова карма, заедно с майка, миналата година. Родовата карма няма как да продължи да съществува, ако не се предава на децата.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #48 -: Август 02, 2011, 05:31:39 am »
С брат ми и сестра ми си "погребахме" имотната родова карма, заедно с майка, миналата година. Родовата карма няма как да продължи да съществува, ако не се предава на децата.

Родовата карма може да бъде предавана през поколения....Не е задължително да се свързва с пряка линия...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #49 -: Август 02, 2011, 06:21:29 am »
Родовата карма не се предава през поколения. Аз говоря за имотна карма, а не за някакви генетични аномалии.
Недъзите и Родовото проклятие може да се предава през поколения.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #50 -: Август 02, 2011, 08:15:31 am »
При всяка карма е така..,няма имотна и неимотна...Има карма...Да през поколение може да се случи и при имотните отношения...Просто , ако нещо не е било разделено от дедите и бабите...идва ред на друго поколение....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците