Кайли, аз не пиша тук, за да ме види някой какво ще направя. Писах, защото смятам, че Аброад може да намери смисъл и помощ във всяко едно изречение написано от който и да е. Аз не съм психотерапевт и не съм обещавала да помогна, но имам желание да опитам с каквото мога.
Аброад, възхищавам се на желанието ти и опитите ти да си решиш проблема. Докато някои хора се примиряват и остават нещастни цял живот- ти търсиш начини да промениш това. Наистина похвално.
Тук вече те разпънаха кръст с въпроси и аз повече няма да те питам. Ще пиша за това , което съм прочела дотук и което съм разбрала за теб.
Любовта- каза, че я няма в теб. Не съм съгласна с това- каза че си била влюбена, каза че обичаш някои хора. Аз съм убедена, че и те те обичат. Кажи ако не е така. Значи аз виждам една обичаща и обичана жена. /говорим за безусловната любова/
Казваш че изпитваш вина и страх от както се помниш. За това, че се чувстваш виновна се самонакзваш с мисълта, че не заслужаваш да бъдеш обичана.
Каза също, че не херасваш в себе си това, че си лоша, а това пък ти го е казала мама като си била малка.
Майака ти ти е програмирала ума да мисли постоянно, че си лоша и това, което ти трябва да направиш е да деинсталираш тази програма и да си инсталираш нова. Умът е като компютър. Той помни всичко, но се иска малко повече време за това. Всяка вечер преди да си заспиш си повтаряй по 10 пъти “аз съм добър човек”. Може да отнеме 2-3 месеца ...но една сутрин ще се събудиш с ясната мисъл – аз съм добър човек. Това не означава че онази програма е напълно изтрита. След време старата мисъл може да се върне отново. Тогава пак започни с повторението всяка вечер. Най= накрая умът ще запомни това, което трябва. Както е запомнил това че майака ти ти е казвала често, че си лоша, сега ще запомни по същия начин и другата програма – с много повторения и време.
А пък ако искаш още от утре можеш да станеш добър човек. Направи утре едно добро дело, помогни на някой. На следващия и на последващия пак направи нещо добро. Така ще изпиташ удовлетворение от себе си, ще започнеш да се харесваш и обичаш. А и другите ще започнат да те харесват повече. Всички харесват добрите хора.
Ти не си вече малкото момиченце на което се карат. Сега си голяма, зряла жена с различно поведение. Осмисли и осъзнай това.
Страхът- не знам от какво точно се страхуваш. Мога само да предполагам. Страхуваш, се че ще сгрешиш някъде, по този начин няма да оправдаеш очакванията на хората около теб /както не си оправдавала очакванията на мама/. За това се затваряш и не желаеш да контактуваш с много хора, защото може да допуснеш грешка и те няма да те харесат. Страхът отнов е св. с мисловните процеси. Ти мислиш, че имаш много недостатъци и хората ще ги видят. Дори се страхуваш да показваш емоциите си. Но емоциите не могат да се разделят на правилни и грешни. Изразявай спокойно твоите емоции. Това означава да бъдеш такава, каквато си. Тук няма как да сгрешиш , защото в крайана сметка- това си ти. Това са твоите чувства и преживявания и никой н еможе да определи правилни ли са или грешни. И тогава мнението на другите няма да бъде от такова значение за теб. Който те харесва, ще те хареса такава каквато си. Ако не теб , истинската аброад- кого ще видят и харесат другите тогава?
Каза че не можеш да прощаваш- опитай се да го направиш дори и мислено. Създай мислена нишка с мйака ти и хората, които са те обидили и им изпрати светлина и любов. Ще се почувсташ свободна. Усещането е приятно

Дори и едно изречение само да ти е от полза, ще се радвам