Здравей Гост

Процесинг от Kaily

• 470 Отговора
  • 59638 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Процесинг от Kaily
« Отговор #320 -: Юли 05, 2011, 04:11:34 am »
Част от хранителната верига на комарите сме. :blink:

ооо не само на тях  ;)  комарите са ни най-малкия проблем  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

abroad

• 2187
« Отговор #321 -: Юли 05, 2011, 04:13:38 am »
 ;D
аз съм по-склонна да си мисля, че се самоизяждаме, но това е друга тема за джунглата

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #322 -: Юли 05, 2011, 04:14:11 am »
А как пък да сме убедени в това?  :rolleyes:

А що не?  ;D
Сега сме убедени, че сме венеца на творението и върха на сладоледа.
На базата на какво?
или с други думи
На какво отгоре?

Растенията се хранят с минерали, животните се хранят с растения и други животни, хората се хранят с растения и животни, надхората се хранят със съзнанието и психичната енергия на човека, заради което го и отглеждат.  :confuse3:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #323 -: Юли 05, 2011, 04:21:27 am »
Да, но и в другото на базата на какво може да сме убедени? Дали не отлепяме един постулат, залепяйки друг на негово място; отивайки именно от един край в друг? :)

*

kaily

• 5145
« Отговор #324 -: Юли 05, 2011, 04:25:26 am »
Бас държа, че изобщо няма да прилепиш другия постулат.  ;D
Изобщо няма да ти отърва да го правиш.
Изролзвам втория постулат като клин, с който да избия първия...а вторият ти е толкова зловещ, че ще го запвърлиш при първа възможност.

*

Uran

• 6041
« Отговор #325 -: Юли 05, 2011, 04:30:24 am »
Хората сме крехки същества и имаме нужда от патерици, постулати, номериране, за да правим нещата познаваеми и познати.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #326 -: Юли 05, 2011, 04:41:16 am »
Няма спасение от " прилепването " и то ежедневно,
та  ако трябва да се почистваме, както си мием зъбите,
ти го " чистиш " а до вечерта пак нещо се е " залепило "   ;D

Щом сме "открили" подсъзнанието, явно са открити и начините
да се стигне до него, ако ще да е най-елементарното
от ТВ рекламите без да се усетим и са ни " натъпкали " с  "лепенки"

Представяте ли си да се продава препарат за ежедневно
почистване на подсъзнанието  ;D    :mellow:
Естествени минерали и амулети

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #327 -: Юли 05, 2011, 04:42:25 am »
Значи реално няма основания и за двете убедености. От една страна, приемането на втория постулат би било точно замяна на лепенки. От друга страна, ако има ужасяване, можем ли да говорим за избавяне от егото? Кое ще се ужаси и почувства застрашено от идеята да е дребно и храна за домашни любимци? Не е ли егото?

А телевизията намирам, че е малко или много мозъчна промивка. И поутрепва въображението.

:blink:

« Последна редакция: Юли 05, 2011, 05:06:52 am от Kelvin »

*

abroad

• 2187
« Отговор #328 -: Юли 05, 2011, 05:17:05 am »
всичко хубаво, ама само се пазете да не си гризете опашката от много въртене в кръг и опити за отлепване
все в някакъв момент трябва да се спре и загледате там, накъде ви се ще, с избягване на главозамайване от многото въртене в кръг

*

kaily

• 5145
« Отговор #329 -: Юли 05, 2011, 05:37:14 am »
Няма спасение от " прилепването " и то ежедневно,

Ошо казваше някъде, че това прилича на прахта, която ежедневно се сипе върху огледалото. прахта се сипе, ние забърсваме и после прахта пак се сипе...

Цитат
От друга страна, ако има ужасяване, можем ли да говорим за избавяне от егото? Кое ще се ужаси и почувства застрашено от идеята да е дребно и храна за домашни любимци? Не е ли егото?
Именно егото е. ЧСЗ-то - чувството за собствена значимост...

Цитат
От една страна, приемането на втория постулат би било точно замяна на лепенки
Затова Ошо е най-великият...защото единствен чисти от всичко и те оставя празен, не ти дава нищо в замяна, нищичко...форматира ти диска и не поставя друга програма в него. Няма друг такъв учител.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #330 -: Юли 05, 2011, 05:41:44 am »
Това дали не е причина....да се изправим с/у най-големите си страхове..... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #331 -: Юли 05, 2011, 05:45:37 am »
Кайли, аз не пиша тук, за да ме види някой какво ще направя. Писах, защото смятам, че Аброад може да намери смисъл и помощ във всяко едно изречение написано от който и да е. Аз не съм психотерапевт и не съм обещавала да помогна, но имам желание да опитам с каквото мога.

Аброад, възхищавам се на желанието ти и опитите ти да си решиш проблема. Докато някои хора се примиряват и остават нещастни цял живот- ти търсиш начини да промениш това. Наистина похвално.

Тук вече те разпънаха кръст с въпроси и аз повече няма да те питам. Ще пиша за това , което съм прочела дотук и което съм разбрала за теб.

Любовта- каза, че я няма в теб. Не съм съгласна с това- каза че си била влюбена, каза че обичаш някои хора. Аз съм убедена, че и те те обичат. Кажи ако не е така. Значи аз виждам една обичаща и обичана жена. /говорим за безусловната любова/

Казваш че изпитваш вина и страх от както се помниш. За това, че се чувстваш виновна се самонакзваш с мисълта, че не заслужаваш да бъдеш обичана.
Каза също, че не херасваш в себе си това,  че си лоша, а това пък ти го е казала мама като си била малка.
Майака ти ти е програмирала ума да мисли постоянно, че си лоша и това, което ти трябва да направиш е да деинсталираш тази програма и да си инсталираш нова. Умът е като компютър. Той помни всичко, но се иска малко повече време за това. Всяка вечер преди да си заспиш си повтаряй по 10 пъти “аз съм добър човек”. Може да отнеме 2-3 месеца ...но една сутрин ще се събудиш с ясната мисъл – аз съм добър човек. Това не означава че онази програма е напълно изтрита. След време старата мисъл може да се върне отново. Тогава пак започни с повторението всяка вечер. Най= накрая умът ще запомни това, което трябва. Както е запомнил това че майака ти ти е казвала често, че си лоша, сега ще запомни по същия начин и другата програма – с много повторения и време.
А пък ако искаш още от утре можеш да станеш добър човек. Направи утре едно добро дело, помогни на някой. На следващия и на последващия пак направи нещо добро. Така ще изпиташ удовлетворение от себе си, ще започнеш да се харесваш и обичаш. А и другите ще започнат да те харесват повече. Всички харесват добрите хора.
Ти не си вече малкото момиченце на което се карат. Сега си голяма, зряла жена с различно поведение. Осмисли и осъзнай това.

Страхът- не знам от какво точно се страхуваш. Мога само да предполагам. Страхуваш, се че ще сгрешиш някъде, по този начин няма да оправдаеш очакванията на хората около теб /както не си  оправдавала очакванията на мама/. За това се затваряш и не желаеш да контактуваш с много хора, защото може да допуснеш грешка и те няма да те харесат. Страхът отнов е св. с мисловните процеси. Ти мислиш, че имаш много недостатъци и хората ще ги видят. Дори се страхуваш да показваш емоциите си. Но емоциите не  могат да се разделят на правилни и грешни. Изразявай спокойно твоите емоции. Това означава да бъдеш такава, каквато си. Тук няма как да сгрешиш , защото в крайана сметка- това си ти. Това са твоите чувства и преживявания и никой н еможе да определи правилни ли са или грешни. И тогава мнението на другите няма да бъде от такова значение за теб. Който те харесва, ще те хареса такава каквато си. Ако не теб , истинската аброад- кого ще видят и харесат другите тогава?

Каза че не можеш да прощаваш- опитай се да го направиш дори и мислено. Създай мислена нишка с мйака ти и хората, които са те обидили и им изпрати светлина и любов. Ще се почувсташ свободна. Усещането е приятно :)

Дори и едно изречение само да ти е от полза, ще се радвам :)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #332 -: Юли 05, 2011, 05:48:51 am »
Кайли, защо тогава превключи от Ошо на Хъбард?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #333 -: Юли 05, 2011, 05:49:54 am »
Аз откакто не гледам телевизия съм много по-добре.

От края на януари не съм включвала телевизора и съм много добре.  ;D
През последните няколко години телевизията ми действа много натоварващо - не толкова филмите и сапунките, колкото безбройните предавания с цел промиване на мозъка, тъпи шоута за хвърляне на прах в очите, идиотски реклами, политика, безбройни новинарски емисии, клюки от "светския" живот и какво ли още не...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #334 -: Юли 05, 2011, 05:54:25 am »
 :blink: Venerra, не знам какво да кажа :confuse3:
Благодаря :25:

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #335 -: Юли 05, 2011, 05:57:19 am »
Следващия път- ще има техники за сваляна не мъже  ;) Макар, че си мисля, че това не става докато седим пред компютрите , а в някой бар  ;D
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

abroad

• 2187
« Отговор #336 -: Юли 05, 2011, 05:59:31 am »
телевизията е полезна с цел вертикален информационен поток, с наложено абстрахиране от модели, но и без бягство от реалността
пълната и липса може да доведе до крайно асоциално поведение, вредно в крайна сметка за самите нас
а и не на последно място статистиката и анализите в тази връзка никак не са за отхвърляне
но всеки решава за себе си

*

kaily

• 5145
« Отговор #337 -: Юли 05, 2011, 06:17:30 am »
Кайли, защо тогава превключи от Ошо на Хъбард?

Ошо е най-големият, но вече споменах някъде ,че той чудесно се справя с всякакви постулати, на мен успя да ми изтрие много и ми показа как да изтрия още толкова...обаче дойде един момент и запецнах, техниките му се оказаха безполезни. И се наложи да търся още.
Хъбард трие постулати, но казва, че понякога около постулата и обвито с отрицателен емоционален заряд. И няма как да се докопа до постулата, налага се да трие част от заряда.
Оприличих го с трънче и гной около него, налага се да изтискаш гнойта, че да стигнеш до трънчето.
Никога не съм се отказвала от Ошо, само си вадих трънчетата и се наложи да приложа някои допълнителни манипулации...

Цитат
Майака ти ти е програмирала ума да мисли постоянно, че си лоша и това, което ти трябва да направиш е да деинсталираш тази програма и да си инсталираш нова. Умът е като компютър.

Да де, само че аз не говоря за ума, а за емоционалния ум, той действа малко по-различно...то на теория добре го говориш, ама ... навремето най-много щъках в клуб Кастанеда и там ми говореха е така не се глези, направи това, направи онова...да, ама не ставаше...и тогава (аз имам навика все образно да мисля) тогава си помислих, че то отстрани лесно, ама примерно от 100 човека, които изпуснат вряла вода, един наистина ще се опари, ще му излята мехури и ще почне да пищи. А останалите ще се изхитрят да се дръпнат и после ще почнат да поучават оня с мехурите как се глези и изобщо не боли...е, аз бая вряла вода си пуснах и се омехурих...

Ошо, както казах, не инсталира никакви програми, само деинсталира...и опираш в един момент, когато само умствени деинсталации че и инсталации не помагат...ама нищо не пречи всичко да се опитва де, силата на позитивното мислене също действа. То човек никога не знае кое ще му помогне.
На теб кои техники са ти помогнали да се оправиш - каква опитност имаш с тия неща?

*

kaily

• 5145
« Отговор #338 -: Юли 05, 2011, 06:19:15 am »
телевизията е полезна с цел вертикален информационен поток, с наложено абстрахиране от модели, но и без бягство от реалността
пълната и липса може да доведе до крайно асоциално поведение, вредно в крайна сметка за самите нас
а и не на последно място статистиката и анализите в тази връзка никак не са за отхвърляне
но всеки решава за себе си

Вземи сега като човек, сведущ в проблемите с прилепналите постулати, да си дадеш сметка кое от горното са прилепнали постулати и кое не.  ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #339 -: Юли 05, 2011, 06:21:47 am »
Аз си лягам, но преди лягане ще изкажа още една мисъл. Като ти влезе трън в петата, няма да го извадиш със силата на позитивното мислене...требе си пинсета.

Лека нощ.
 :bedtime2: :kissd: