Здравей Гост

Процесинг от Kaily

• 470 Отговора
  • 59723 Прегледи
*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
Re:Процесинг от Kaily
« Отговор #360 -: Юли 05, 2011, 08:58:33 pm »
и после ще се срещне, следващия и следващия и играта започва от начало :(

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #361 -: Юли 05, 2011, 08:59:06 pm »
Някои сме родени с него...,защото така сме си избрали...И да ти кажа не пречи...

Абсолютно даже не пречи! ...просто не стига...това е черешката на тортата, ама тортата не се състои само от черешката...

*

kaily

• 5145
« Отговор #362 -: Юли 05, 2011, 09:00:48 pm »
и после ще се срещне, следващия и следващия и играта започва от начало :(

Именно, защото точният човек не е решение на проблема кариес на зъба...освен ако точният човек не е зъболекар.   ;)

*

AH

• 2201
« Отговор #363 -: Юли 05, 2011, 09:02:24 pm »
В случая на Аброуд не е нужно да се променя, а да попадне в точното време и на човек, с който ще си допаднат.  ;) Какво я въртите като пиле на грил?  

Ами ако Аброуд е решила да изиграе една роля, понеже Кайли заяви, че може да демонстрира процесинга само върху конкретна личност:)

Ако речем да се върнем на астрологията, това умение се свързва с висша изява на Нептун:)- това е изкуството на прикриването – можеш да изиграеш всяка роля и да минеш за какъвто пожелаеш:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #364 -: Юли 05, 2011, 09:08:03 pm »
Фиксираната идея няма да се предаде доброволно. Тя има тенденцията да се изплъзва и да отрича своето съществуване. Трябва да притиснете човек в ъгъла и да го накарате точно да изкаже идеята, преди да признае, че тя съществува.
Фиксираната идея по същността си е къс нелогичност, използван като база за построяване на логичност.
Най-ефективният способ за достигане до фиксирана идея е въпросът ЗАЩО?
-Няма да се омъжвам повече.
-Защо?
-Защото мъжете са ...
-Защо мислиш така?.....
Когато приближавате към фиксирана идея, разговорът става фиксиран, човек започва да говори нелогично или пък твърде самоуверено, когато в реалността не може да се справи с областта.
Ние не се стараем да намерим логична причина при приближаване до постулата, ние се стараем да накараме човека да види нелогичната причина. Въпросите се задават бързо, за да не може той да намери рационално "обяснение". Той по-скоро трябва необмислено да изкаже някакъв довод.
Това е игра, в която човекът се опитва да даде логично обяснение, а вие се опитвате да го хванете в използването на основна нелогичност.

*

kaily

• 5145
« Отговор #365 -: Юли 05, 2011, 09:09:11 pm »
Работи се с миналото, настоящето и бъдещето. И трите могат да бъдат променени и в реалността. Вие можете да повлияете на миналото и то може обратно да ви повлияе на настоящето.
В процесинга ние вземаме нещо от царството на подсъзнанието на личността и я подбуждаме да го изследва и разбере, че тя се явява негова причина, след което го преобразуваме и връщаме обратно.

Главен сигнал за прилепналост е появата на нелогичност. Търсете именно това, което е нелогично и започнете да го изследвате, без да обръщате внимание на всевъзможните "логични оправдания", търсете все по-дълбоко, докато стигнете базисната нелогичност, върху която е построена цялата останала. Когато човекът стигне до базисната нелогичност и я осъзнае, цялата верига се изправя.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #366 -: Юли 05, 2011, 09:25:43 pm »
Някои сме родени с него...,защото така сме си избрали...И да ти кажа не пречи...

Абсолютно даже не пречи! ...просто не стига...това е черешката на тортата, ама тортата не се състои само от черешката...

Така е , а за да закрепим черешката на върха...се иска здрава основа...,а здрава основа на тръни няма...щото боде... ;D
И в тоя смисъл е нужно именно това...да почистим двора от плевели....

И все пак не мога да си обясня дали от любов към спора или от толкова характерната българска черта нихелизъм...се правят опити за отричане на една изключителна техника каквато е ПРОЦЕСИНГА...Просто недоумявам.... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #367 -: Юли 05, 2011, 09:51:27 pm »
Венера, не съм свършила още с чегъртането на кариеса, не и бъркай в устата да и мериш за коронка.
Всичко, което и прилагаш в момента, аз го правя накрая, не почвам с него. Други техники знаеш ли освен тези?
Цитат
А промяната започва от мисленето.
Отде го сви тоя прилепнал постулат?
ок, няма да се меся. но според мен когато двама души решат да правят нещо заедно първо трябва да си изяснят какво точно ще правят и кой какво очаква от другия.

За мисленето го свих от приятел, който е психотерапевт.

Ако къщата ти не ти харесва- решаваш да направиш ремонт.. и какво правиш - взимаш чука и почваш да разбиваш ли...? или първо оглеждаш, обмисляш  и си прваиш план какво искаш да промениш. искаш всекидневната да е по-голяма, ок, тогава ще бутнеш малко от стената, харесваш кремавия цвят- стените ще направиш кремави. нямаш балкон-ще си изградиш балкон. всичко започва първо с идеята в главите ни. дори преди да говориш и пишеш нещо нали първо го мислиш. мисълта е първа винаги.
мисълта движи емоциите ни, емоциите -поведението.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Марая

• 28287
« Отговор #368 -: Юли 05, 2011, 09:54:43 pm »
ПРОЦЕСИНГА  е ТЕХНИКА НА МИСЪЛТА...ТОЙ Е ПРОЦЕС НА ВЪПРОСНАТА МИСЪЛ...ПРОИЗВОДНО...Той не е мисъл , А ПРОДУКТ НА МИСЪЛТА...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #369 -: Юли 05, 2011, 10:01:15 pm »
Кайли, казваш Аброуд има някакъв непростим недостатък на характера, който другите нямат или е изтъкана от "прилепнали постулати" и затова не й се получават нещата. ;D  Колкото и да се опитваш да си безупречен един ще те хареса, друг - не. Хората отсреща реагират не само на принципа на огледалото, а и на база собствения си мироглед - какви трънчета собствени можем да търсим в проекциите и личния свят на другите ? Всяка връзка си има значение по един или друг начин.

АH, възможно е.  :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #370 -: Юли 05, 2011, 10:29:29 pm »
ок, няма да се меся. но според мен когато двама души решат да правят нещо заедно първо трябва да си изяснят какво точно ще правят и кой какво очаква от другия.

Първо според мен не е така, аз обичам спонтанните неща, когато двама души се срещнат, още не знаят какво точно ще правят, защото не са изслезвали себе си и връзката си и не знаят на какво са способни. Така че защо да предпоставят, преди да разберат реалността такава ,каквато е? Това пак е налагане на ментален модел...

Цитат
Ако къщата ти не ти харесва- решаваш да направиш ремонт.. и какво правиш - взимаш чука и почваш да разбиваш ли...? или първо оглеждаш, обмисляш  и си прваиш план какво искаш да промениш. искаш всекидневната да е по-голяма, ок, тогава ще бутнеш малко от стената, харесваш кремавия цвят- стените ще направиш кремави. нямаш балкон-ще си изградиш балкон. всичко започва първо с идеята в главите ни. дори преди да говориш и пишеш нещо нали първо го мислиш. мисълта е първа винаги.

Ами аз затова говоря - че първо оглеждаш и преценяваш, нали точно това прави процесингът? Оглежда в дълбочина и преценява. А не инсталира директно позитивна мисъл.
И като я инсталира позитивната мисъл и после кво? Ако всеки ден си повтаря по 10 пъти преди лягане "Къщата ми е хубава" и една чудесна утрин къщата ще си смени тапетите сама ли?....

Цитат
Аз съм се убедила, че емоциите движат мисълта, нагледно с примери от практиката. Така че мойта практика показва, че емоционалният ум диктува на абстрактния как да се държи...пък ти от твоите учебници или практика не знам какво си разбрала....

*

kaily

• 5145
« Отговор #371 -: Юли 05, 2011, 10:32:51 pm »
Кайли, казваш Аброуд има някакъв непростим недостатък на характера, който другите нямат

И кога собствено съм казала това?
Друго нещо от процесинга - наблюдавай очевидното, т.е. не вкарвай в устата на другите неща, които те не са казвали.
Кажи, кога съм казала, че аброуд има 1. непростим?!? недостатък и 2. който другите нямат?

Сама си измисляш теории, сама им отговаряш и на всичко отгоре в същия пост говориш за принципа на огледалото   :rakeattack:

*

Марая

• 28287
« Отговор #372 -: Юли 05, 2011, 10:36:10 pm »

Цитат
Аз съм се убедила, че емоциите движат мисълта, нагледно с примери от практиката. Така че мойта практика показва, че емоционалният ум диктува на абстрактния как да се държи...пък ти от твоите учебници или практика не знам какво си разбрала....

Аз също... :o

А иначе книжката , която в момента служи като основа за разговор  ;D ;D , четох лятото ...не мога да се сетя на кой автор беше...,но е от поредицата *ПРИЛОЖНА ПСИХОЛОГИЯ* ...На мен  лично ми прави силно впечатление , какви огромни суми инкасират издателите... ;D ;D , нищо друго...Защото едно и също нещо се върти на *подиума* като стара износена колекция секънд хенд.... ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #373 -: Юли 05, 2011, 10:42:26 pm »
В случая на Аброуд не е нужно да се променя, а да попадне в точното време и на човек, с който ще си допаднат.  ;) Какво я въртите като пиле на грил?  

Ами ако Аброуд е решила да изиграе една роля, понеже Кайли заяви, че може да демонстрира процесинга само върху конкретна личност:)

Всичко е възможно. :)
А и доколкото виждам, Аброад е изразила ясно и недвусмислено своето съгласие с този експеримент.
Ако нещо я притесняваше, би могла да продължи евентуално разговора с Кайли на лични, но виждам, че продължава тук да се включва. В момента, в който нещо я притесни, тя може да спре участието си в темата, това е нейно право. Ползата и вредата от такъв вид намеса няма да коментирам, от процесинг нищо не разбирам. Аброад е направила своя избор - дала е съгласие и експериментът започна, пък на нея може дори да й е забавно, ако играе роля. Иначе съм съгласна, че груповата терапия не е еднакво подходяща и приложима за всеки, аз лично нито изпитвам потребност да терапевтирам, нито да бъда терапевтирана. Всеки сам избира начина, който е подходящ за него. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #374 -: Юли 06, 2011, 12:41:38 am »

Понеже до момента нямам солидни впечатления за това, по-склонен съм към мнението, че е според личността... както и да нахвърля малко спекулативни щрихи, които ми идват наум. :) Тъй като се занимаваш с процесинг, а отбелязваш, че процесингът се занимава с реактивния ум (емоциите), ако дадена личност е ръководена преди всичко от емоционалния център и там има набрало, тогава можем да очакваме това да повлияе негативно и затъващо на всичко останало в личността, т.е. конят отива у реката с каруцата. Тогава започва махането и викането за помощ, и ти се появяваш. Идеята е, че поради доминиращата емоционалност у личността и гнойното цунами, човек става тотално ирационален и объркан, а с процесинга нещата се анализират и му помагаш да се ориентира, вадейки тръни. Затова е резонен и въпросът, дали това ти впечатление не се дължи и на преобладаващи личностни типове, при които емоционалността доминира и с които се оказва, че повече работиш, понеже много по-трудно биха могли да си помогнат сами. Тоест, наклон в статистиката ти да те насочва към такива изводи.

И предполагам, че тук АН може да се обади с пресечната точка с астрологията. :)

*

AH

• 2201
« Отговор #375 -: Юли 06, 2011, 12:48:58 am »
И предполагам, че тук АН може да се обади с пресечната точка с астрологията. :)

да не четеш мисли:)

Слънце- съзнание, съзнателни мисли
Луна- подсъзнание, емоции, емоционално мислене

Мога да отида към пракачествата на планетите, да покажа от таблиците на Чандра Лал Сингх силата на Слънцето - 18,75; а на Луната - 27,50, а после тутакси да направя уговорката, че в персоналния хороскоп силата може да е друга, а от там- една личност да се ръководи предимно от инстинкти, подсъзнание и емоции, а друга- от воля по Слънцето:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #376 -: Юли 06, 2011, 12:58:19 am »
Аз харесвам експериментите, особено върху себе си и още - когато са добронамерени и с нещичко могат да допринесат за мен, а и за останалите :blink:
Както казва АН няма как да го направя, ако не загърбя и голямото си Его (широка употреба придоби това определение в последно време ;D) и твърде ранимите си и пристрастни емоции, като зъдължително вляза в роля в положителния смисъл на думата. Но при всички случаи ми е полезно.
И в този смисъл, и в по-друг, всички имате право :blink:
И Кайли, и Венера, и Хело, и Вещичка :blink:
Нямам нищо против качествения коректив, ако е масиран - още по-добре, защото изначално трудно поддавам на моделиране, нищо че не личи, именно поради това ще е добре да се "жертвам", току виж по-добре съм разбрала себе си ;D
А и ако "управлявам" провеждането на опит - сама, понякога се обучавам по-добре от събеседника, тоест получава се двойно полезен обмен.
Asol се опита да ме предпази, считайки че съм очернена, заради доброволното си включване като общ пример  :blink:
Не се усещам така, напротив :blink:
Готова съм и за други експерименти, затова отивам да отговоря в темата за сънищата на Хело...

п.п. Можете да ме ползвате както намерите за добре :blink:
Докато пишех гледам, че АН е зачекнала любимата ми тема Слънце/Луна - или в моя случай яйцето или кокошката - ей това ще е добре да си проясня :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #377 -: Юли 06, 2011, 02:12:13 am »
Е а де?!
И мен изначално ме интересува баш това.
Не мога да разбера какво му харесват индийците на пълнолунието.
От известните само май Шумахер съм сабелязала да е с такава констелация.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #378 -: Юли 06, 2011, 02:28:54 am »
Проследих доста карти на известни люде и ми направи впечатление, че много често се срещат двете фази - пълнолуние и новолуние, но първото по-често.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #379 -: Юли 06, 2011, 02:30:55 am »
Значи..да не се кахъря, че и сина си родих на пълнолуние.