Аброуд, никаква социална интеграция, изобщо никаква полза няма от това да седиш и да зяпаш безмълвно една кутия, която да ти налива и налива и налива и налива иналива...ти си пасивната и получаваща, тя е активната, даваща и зомбираща...
Друго правило на процесинга, основно правило на сциентологията е общуването, комуникацията, триъгълника АРО. Честно казано нямам точен спомен кое какво беше, но имаше афинитет, общуване и не знам какво беше...
Значи Хъбард казва, че всяка аберация се получава от липса на комуникация. Общуването е всичко. В крайна сметка то е алфата и омегата. Имаше формула, която също съм позабравила, но в общи линии е - ти казваш нещо, отсреща потвърждават, че са получили твоето казване и след това ти отговарят. И това е един цикъл, после следва втори, трети и прочее. И когато тетанът -демек духът прати послание и не получи отговор, тогава има прекъсване на общуването и от това прекъсване следват всички последващи енграми, аберации и всеобщи беди.
В "Дианетика 56" - даже името в момента не помня точно на книгата - та цялата книга е посветена на това и в нея той казва, че независимо какви травми, енграми, аберации е получил тетанът, ако възстановим прекъснатото общуване, той моментално се поправя. И имаше ред специални техники за общуване...
Та, пробвала съм и тях, но ако се замислиш всяка една техника е точно за това - възстановява прекъснато общуване с някаква част от реалността. И вкупом всичките възстановяват прекъснато общуване с подсъзнанието.
А с телевизора, че пак се отплеснах, интересно къде видя общуването? Той нито те чака да потвърдиш получаването на съобщението, нито те чака да си кажеш ти твоето мнение....къде виждаш социализация, точно наопаки, няма по-голяма десоциализация от телевизора.