Здравей Гост

Процесинг от Kaily

• 470 Отговора
  • 59630 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Процесинг от Kaily
« Отговор #380 -: Юли 06, 2011, 02:35:36 am »
А зад "харесването/"нехаресването" на определени лунни фази стои философска концепция, забравих да добавя.
И, да, пълнолунието доста често се среща в картите на известните. Забелязах и такава повтаряемост в картите на папите като че ли - доста от тях са родени или по новолуние, или по пълнолуние... Преди няколко месеца бях започнала да правя едно изследване за статия, но повод други планети и аспекти, и това също ми се наби на очи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #381 -: Юли 06, 2011, 02:40:08 am »
Уран, то известни не е равно на хармонични и щастливи :-\, съвсем не
Аз предпочитам да съм от вторите, май :-\, ама АН не ще да каже как да го стигна ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #382 -: Юли 06, 2011, 02:43:21 am »
Цитат
а отбелязваш, че процесингът се занимава с реактивния ум (емоциите)
Процесингът се разделя на процесинг на постулатите, процесинг на емоционалните заряди и процесинг на усилията.
Така че изобщо не се занимава само с емоциите. Казах, че в основата на всичко стоят постулатите, просто понякога не можеш да стигнеш до тях, без да изчерпиш емоционалните заряди, с които са налепени.

Цитат
оради доминиращата емоционалност у личността и гнойното цунами, човек става тотално ирационален и объркан...
По мои наблюдения 99% от човеците са така, не знам откъде е, по-скоро от прилепнали постулати, човеците масово лудват...процесингът и това обяснява, казва се аберации - отклонение от здравия разум, не луд, а просто не нормален, различно е.
Процесингът казва, че аберациите са заразни. Аз казвам, че са много заразни...
Човечеството е луднало за пари, печалби и все повече и повече, а земята вече изнемогва и съвсем скоро светът ще се срине, а никой не вижда. Това не е ли ирационалност и обърканост? И тя идва от погрешните постулати....

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #383 -: Юли 06, 2011, 04:04:28 am »
В крайна сметка обаче ето, че пак опираме до логиката. :) А в основата на системата е поставянето под съмнение и питането. Само че по-проницателните личности имат тази активност в мисленето си, т.е. не е нещо ново и толкова специално. Дори Айнщайн е отбелязал приживе, че важното е да не спираш да поставяш под въпрос. В случая Хъбард е пакетирал тези неща и е въвел собствена терминология, като накрая вмества всичко под религия. Имам предвид, че съвсем спокойно може и без религиозния и църковен елемент. Както например Хосе Силва, към който иначе имам големи симпатии, не е сформирал религия, макар че е можел да окомплектова такава. Всъщност, Силва е бил беден и парите съвсем не са му били приоритет. И Ошо не е основал специално религия. Но Хъбард го прави. А при това от изказванията му личи, че самият той е бих попрехласнат по парите. :)

« Последна редакция: Юли 06, 2011, 04:08:33 am от Kelvin »

*

abroad

• 2187
« Отговор #384 -: Юли 06, 2011, 04:12:44 am »

телевизията е полезна
пълната и липса може да доведе до крайно асоциално поведение, вредно в крайна сметка за самите нас

Значи едно време хората масово са били асоциални, защото не е имало телевизия!

да, били са, но тогава не им е представлявало необходимост за социална интеграция

*

abroad

• 2187
« Отговор #385 -: Юли 06, 2011, 04:15:21 am »
религията също е в графа мистика, но никой не я счита за опасна, напротив

Дали това е така  :-\
Хиляди умират в името на някакви религии през вековете и до днес  :-[

зависи кого обслужва въпросната идеология :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #386 -: Юли 06, 2011, 04:50:22 am »
В крайна сметка обаче ето, че пак опираме до логиката. :) А в основата на системата е поставянето под съмнение и питането. Само че по-проницателните личности имат тази активност в мисленето си, т.е. не е нещо ново и толкова специално. Дори Айнщайн е отбелязал приживе, че важното е да не спираш да поставяш под въпрос. В случая Хъбард е пакетирал тези неща и е въвел собствена терминология, като накрая вмества всичко под религия. Имам предвид, че съвсем спокойно може и без религиозния и църковен елемент. Както например Хосе Силва, към който иначе имам големи симпатии, не е сформирал религия, макар че е можел да окомплектова такава. Всъщност, Силва е бил беден и парите съвсем не са му били приоритет. И Ошо не е основал специално религия. Но Хъбард го прави. А при това от изказванията му личи, че самият той е бих попрехласнат по парите. :)

Е и?
Не разбирам практическата насоченост на настоящото течение на разговора?
Ако е да кажеш, че Хъбард си пада по парите - никога не съм го отричала. Ако е да кажеш, че е хитър, и това не съм отричала. Какво целиш с това отклонение?

*

kaily

• 5145
« Отговор #387 -: Юли 06, 2011, 04:59:23 am »
Аброуд, никаква социална интеграция, изобщо никаква полза няма от това да седиш и да зяпаш безмълвно една кутия, която да ти налива и налива и налива и налива иналива...ти си пасивната и получаваща, тя е активната, даваща и зомбираща...

Друго правило на процесинга, основно правило на сциентологията е общуването, комуникацията, триъгълника АРО. Честно казано нямам точен спомен кое какво беше, но имаше афинитет, общуване и не знам какво беше...

Значи Хъбард казва, че всяка аберация се получава от липса на комуникация. Общуването е всичко. В крайна сметка то е алфата и омегата. Имаше формула, която също съм позабравила, но в общи линии е - ти казваш нещо, отсреща потвърждават, че са получили твоето казване и след това ти отговарят. И това е един цикъл, после следва втори, трети и прочее. И когато тетанът -демек духът прати послание и не получи отговор, тогава има прекъсване на общуването и от това прекъсване следват всички последващи енграми, аберации и всеобщи беди.

В "Дианетика 56" - даже името в момента не помня точно на книгата - та цялата книга е посветена на това и в нея той казва, че независимо какви травми, енграми, аберации е получил тетанът, ако възстановим прекъснатото общуване, той моментално се поправя. И имаше ред специални техники за общуване...

Та, пробвала съм и тях, но ако се замислиш всяка една техника е точно за това - възстановява прекъснато общуване с някаква част от реалността. И вкупом всичките възстановяват прекъснато общуване с подсъзнанието.

А с телевизора, че пак се отплеснах, интересно къде видя общуването? Той нито те чака да потвърдиш получаването на съобщението, нито те чака да си кажеш ти твоето мнение....къде виждаш социализация, точно наопаки, няма по-голяма десоциализация от телевизора.

*

kaily

• 5145
« Отговор #388 -: Юли 06, 2011, 05:04:48 am »
Аз го обясних много пъти, ако си го пропуснала, върни се и прочети отново темата...

*

abroad

• 2187
« Отговор #389 -: Юли 06, 2011, 05:16:13 am »
телевизията е вид коректив, в този смисъл е вид общуване, най-вече със себе си
крайното бягство от каквото и да било (като част от реалността) е вид бягство от действителността и затваряне във себе си
бягството от реално общуване - за сега е същото проявление, но с по-малък количествен измерител :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #390 -: Юли 06, 2011, 05:19:42 am »
Е как висенето пред телевизора е общуване със себе си?
(аз се отприщих и нема спиране) - ама това си е жив прилепнал постулат.
Като висиш пред телевизора, гълташ, каквото ти подават, подават ти го отвън, ти го поемаш и дебелееш.

Медитацията е общуване със себе се, ама нерде Ямбол, нерде Стамбол...

*

abroad

• 2187
« Отговор #391 -: Юли 06, 2011, 05:21:45 am »
гълташ, ако можеш с лекота да гълташ, ако не - го играеш статистик-наблюдател с полезни изводи пак за себе си

*

kaily

• 5145
« Отговор #392 -: Юли 06, 2011, 05:23:16 am »
Кой ти е казал, че телевизията е вид общуване?

*

abroad

• 2187
« Отговор #393 -: Юли 06, 2011, 05:25:41 am »
там е работата - никой

*

kaily

• 5145
« Отговор #394 -: Юли 06, 2011, 05:27:26 am »
Какво разбираш под общуване?

*

abroad

• 2187
« Отговор #395 -: Юли 06, 2011, 05:31:09 am »
четенето, информирането и "общуването" в интернет има сходящ ефект :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #396 -: Юли 06, 2011, 05:34:39 am »
Не разбрах.
Основен метод на процесинга (аз наистина съм набрала скорост) е дефинирането на думи.
Има поразителен ефект, в Будапеща използваха само тая техника за създаване на ОТ - дефиниране на думи.

Та
девифинай ми думата "общуване".

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #397 -: Юли 06, 2011, 09:13:56 am »
Изчетох отново цялата тема и установих много и интересни неща..., но никъде не видях препоръка за преглед на миналото...Защото всъщност ние тръгваме от там и винаги се връщаме там...Спомням си , че в съня на Аброд присъстваще плодно дърво , чиито клони не разбрах какви са...,но разбрах едно..., че спомените са болезнени за всички ни...,а без спомени е невъзможно да открием себе си...И да всеки трън за който Кайли говори е спомен в живота ни...от който ние следва да се отървем като от бреме и да осъзнаем болката...Не е нужно да виним никого...,по-скоро е нужно да простим...Да простим на себе си е основното и важно за всеки от нас нещо по пътя на горе....Защото нашия път в страни ни носи трънчета...Редно е да потърсим енергията , която НИЕ ЖЕНИТЕ ОТДАВАМЕ....ДА НИЕ ОТДАВАМЕ СЕКСУАЛНА ЕНЕРГИЯ ...., печелейки трохички...,но този обмен за който стана дума...СТРАСТТА  е нещо което всеки с всеки трудно изживява...Или всяка енергия среща страстта която е подходяща за нея....А в тоя ред на мисли не е ли най-добре да намерим някъде дълбоко в себе си...баланса...към който се стремим...Едва тогава можем да намерим и страстта...
В един миг ще ни станат ясни много неща....както и предадените мисли на философи и религиозни деятели...,които често цитираме тук...
А четейки съня на Аброд ми се струва , че това е един разговор м/у Дон Хуан и Карлос Кастанеда....става дума за загубата на биографията...Аз лично започнах с тази книга....беше ми препоръчана горещо...,получавах и цитати от нея и това ми даде възможността чрез абстракция да осъзная много и много неща...До техниките не съм стигнала...,но не е късно...И все пак ПРОЦЕСИНГА на Кайли има невероятен ефект.... ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #398 -: Юли 06, 2011, 03:33:14 pm »

слагам равенство между страст и любов и обичане
...................................
обичам да обичам дълбоко и драматично, съответно и мен така да обичат, но същото влиза в противоречие с желанието за свобода и несъобразяване с друг и рязката смяна на настроения и от там желания

не мога да се влюбя, не мога да обичам извън страстта

не мога да обичам, ако няма страст в интимните отношения

Аброад, не съ виждала по-точно описание на моята собствена диагноза  в живота :o :o :o
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

kaily

• 5145
« Отговор #399 -: Юли 06, 2011, 05:11:23 pm »
Марая, точно преглед на миналото не съм засягала, първо Хъбард е изписал тонове техники, не съм ползвала всички и не съм добре запозната с доста от тях. Има техника за проследяване на трака на времето - и се връща назад до състояние на молюска преди милиони години. Той пише някъде колко е бил учуден, когато преклирът започва да се връща в миналото си и хоп в един момент прескача раждането си и върви още назад....и че назад може да се стигне до началото на началата...
Специално при Хъбард има един термин - енграма и той много работи с него. Това е когато си получил травма в несъзнателно състояние. Аз не съм особено склонна да работя по методите на енграмите, щото съм ги заместила с други техники.
Но принципът е този, при процесинг преклирът се връща назад до най-ранното събитие, което си спомня, и го изтрива чрез преминаване (преглед по КК), ако не се изтрие, това означава, че има по-ранно събитие, свързано със същата верига от енграми и така се работи докато не се стигне до най-първичната енграма. Когато се изтрие първичната, цялата верига пада.

Но все пак държа да кажа, че това в момента не е процесинг, а най-общо запознаване с факта, че съществува и такъв аспект от реалността, наречен процесинг. Примерно с Аброуд дори не съм започвала истински процесинг, защото първо тук беше явно, после по скайпа тя е без микрофон и непрекъснато ми бягаше, така че изобщо и не можах да стигна доникъде. Беши по-скоро с опознавателна цел.

Той процесингът може да трае и 30 секунди - кажа ти нещо и на теб ти прищрака...ама все пак това са странични изключения, за да се получи нещо, трябва живо общуване (а не по телевизията) и в най-лошия случай по скайпа, обаче човекът отсреща като попадне на нещо, което не иска да види, трябва да бъде "приклещен" и да не му се дава време да мисли много много. Докато с аброуд тя миотговаряше и след 10 минути, кой знае с какво се е занимавала успоредно...

Така че просто разкривам дял от реалността в момента и това не е процесинг. Няма как да се върнеш назад в темата и да намериш всичко.