Yaya,може и да не съм разбрала точно какъв е проблема,за което се извинявам предварително.Но ако съм,то той има много лесно решение-не бягай от страховете си.Виж си само заглавието,ти не искаш решение,а бягство.И правиш точно това,да да,с всичките тези методи за 'справяне' за които сте писали.Основният страх не в това,че на детето ти може да се случи нещо,а че ти не си достатъчно силна колкото ти се иска - нищо подобно, точно обратното.Е приеми го де.И това че не се даваш на бившия си е много показателно.
1)явно бившият ти те държи в някаква зависимост (финансова може би - категорично НЕ, в никаква, най-малкото финансова. Единствената зависимост е детето.),от която ти не искаш да се откажеш - аз, ама никак, не обичам да съм зависима, оибчам да се справям сама.На всичко отгоре те познава по-добре отколкото ти него,защото умело знае как да те удря психически - тук си права, той е доста изкусен манипулатор, с железни нерви, скорпион, пускала съм му картата -е, доста е интересна в това отношение .Да се бориш с нож срещу калашников е тъпо.Следователно ти си наистина по-слабата страна,но те е страх да му го покажеш - не виждам защо трябва да парадирам пред него със страха си.А той го знае мила и ти гледа сеира - тук си права, поради по-горните причини, които посочих.Появяването на друг мъж е просто оправдание от твоя страна да не предприемеш крайни мерки и да разкъсаш окончателно връзката си с бившия - и да искам, не мога да я разкъсам, защото поне още 10тина години ще ми се мярка пред очите. Явно той ти е необходим за нещо.Да не разкарваш детето си по инстанции също е оправдание,за да не направиш каквото е необходимо - ти имаш ли дете? Би ли го подложила на срещи със социални, полиция и пр?.
2)Бъди слаба, каквато очевидно си - е, мерси
постоянно повтарям, че име само едно единствено нещо, с което не успявам да се справя.Защо те е страх да го покажеш?Бих се обзаложила,че ако те види слаба не след дълго ще те остави на мира. - в това вероятно има логика, ще го обмисля, въпреки че не ми е в съзнанието да го приложа. В това има огромна 'магия',която ще те оставя сама да откриеш.А и за теб ще бъде огромно облекчение да спреш да се правиш на нещо,което в случая не си. - какво според теб не съм?
Дано съм полезна поне частично.
Нула, болднала съм отговорите. Мерси за включването и за съветите.
Сега, ще го кажа за последно

- денят, в който пуснах темата, беше отвратителен. Слава Богу той мина. Такива дни имам периодично, когато един човек реши да се намеси там, където не е много желан. А нека аз да съм запозната повече с правните възможности в страната и да преценя кога и с какво мога да се боря.
Не знам защо се правя на нещо, което не съм, сигурно защото никога досега не съм падала по гръб и не съм си позволявала да съм зависима от никой, освен от родителите ми в ранните години.
И все пак, нека тази тема не е само за моя проблем, с който периодично ми се случва да се конфронтирам. Благодарна съм за съветите на всички, но в голямата си част не ми помагате, може би защото аз самата съм ви подвела - звуча прекалено отчаяно, а не съм такъв човек. Но не съм свикнала да се провалям в нещо, а по този въпрос се провалям. Нека не обсъждаме вече БИВШИЯ ми.
Нека обсъждаме страховете на хората и начинът им на справяне с проблеми, независещи от тях. Оставете моя проблем в частност. Да погледнем глобално на нещата.
Или аз съм единствения човек, който има подобни терзания? На вас всичко ли ви е наред? С всичко ли се справяте? А ако то зависи от действията и преценките на трето лице? Какво правите - манипулирате ситуацията, като се правите на жертва, на слаби, за да ви съжалят и да ви оставят на мира? Или започвате да се борите със зъби и нокти на принципа на реваншизма? Аз си признавам, че предпочитам втория вариант. Порочно ли е?
Все пак Имам У7 в квадрат с Уран и в Лъв - не обичам да се давам на другите. Но дали това е правилното, след като разговорите и нормалната комуникация не винаги помагат на другия да ти влезе в положението?
И как приемате усещането, че ви влияе нещо, което не зависи от вас, не зависи от съдбата, а то преценката на трето лице? Или това е кармата?