Здравей Гост

Кога ще отслабна - теория и практика

• 33 Отговора
  • 3616 Прегледи
*

AH

• 2201
Re:Кога ще отслабна - теория и практика
« Отговор #20 -: Юли 13, 2011, 02:17:11 am »
Меркурий в момента е само благоприятно аспектиран- подходящо време за режим и разделно, и здравословно хранене – мунданно всички хора могат да се ориентират успешно и резултатно  към правилно хранене и постигане на правилното за тялото тегло:)

*

Yaya

• 2265
« Отговор #21 -: Юли 13, 2011, 02:34:38 am »
Айдеее юруш на маслините! Наближава и пълнолуние, освен да се пробвам със соковете на природата  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #22 -: Юли 13, 2011, 02:48:25 am »
Айдеее юруш на маслините! Наближава и пълнолуние, освен да се пробвам със соковете на природата  ;D

Yaya в рамките на шегата, знам една много добра лятна рецепта:
ябълка и секс... по три пъти на ден.. ако не помага се махат ябълките :)))))  ;D

но по-сериозно имаш ли кв. на Дупитер към луна или слънце?

« Отговор #23 -: Юли 13, 2011, 05:38:26 am »
:) не разчитай на Сатурн, моя е на асц, никаква полза, ако не съм на диети от 8 годишна (тренирах худ. гимнастика) веднага качвам.

Не пия, не обичам шоколад, вегетариянка съм, торти не понасям (просто изтръпвам при мисълта от смес на тесто, шоколад и крем) само Гараш ям. Тесто, ориз и картофи много обичам, но не ям повече от 2 филии хляб на ден и с този воден асцендент полза никаква....

Имаше в един форум за фитнес подобна тема и една от участничките беше казала само 1 дума и за мен си остава най-вярната - глад. Без глад и постоянен режим няма начин.

Пазила съм диети и при растяща и при намаляваща Луна, мисля, че при намаляваща наистина апетитът ми е по-слаб, но не мисля, че се свалят килограми по-лесно.

Но аз съм кардинална слънчева зодия и добре ми понасят 2-3 дни без никакво ядене, само на течности. И съм забелязала, че когато Луната ми е на асцендент - в Скорпион по-добре нищо да не ям и да не приемам, това са ми най-тежките периоди в месеца, все ми е зле настроението и предпочитам да се затворя в себе си.

Луна в Рак около мен най-много се грижи за "правилната си прехрана" и за здравето си като цяло.  :P ;D Брат ми, чиято Луна е там и цял живот съм имала щастието да го наблюдавам, никога, никога не е вдигал GSM си или прекъсвал по какъвто и да е повод хранене, не гледа телевизия и не говори с никой. Голяма забава е. Но и той има режим на хранене, защото си качва вече с годинките килограми.

Като се замисля, не познавам човек с планети в 1 дом, който да не качва бързо (и понеже всичките ми приятелки имат поне 2 планети там, всички са на постоянни хранителни режими). И брат ми и той, бившата ми любов с скорпион и Плутон на асц. и Слънце Риби постоянно си готвеше и МНОГО обичаше кулинарните истории и си беше закръглен, но някак му приличаше, умерено. От време на време се ограничаваше и искренно ме съжаляваше, че не ям.... но скорпионите са набитички (поне по мои наблюдения) и качват равномерно, така, че до 5 кг почти не си личи...

Това от мен по темата :) иначе идеята за детоксикацията много ми хареса и ще я приложа при първа възможност. Благодаря за полезната информация.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #24 -: Юли 13, 2011, 05:48:12 am »
Лично съм правила детоксикации на плодови сокове с години,
наистина има ефект, но е временно и после ти писва....

Човек и да пие и да пуши и всякакви други пороци да има
пак може да си живее до пределна възраст.... това не е
от диетите.
Не може да се промени начина на живот, който ти е " писан",
ако ти е писно да се състезаваш цял живот в големия град,
няма да идеш на село и да се храниш здравословно с природни
продукти, да гледаш синьото небе и да не си мислиш, колко ти липсват
" няколко милиона "   ;D
Естествени минерали и амулети

« Отговор #25 -: Юли 13, 2011, 05:54:02 am »
А това е добра идея, как да разбера къде ми е писано да живея, аз искам сред природата, а цял живот в града... и не виждам измъкване  :( :(

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #26 -: Юли 13, 2011, 06:00:29 am »
А това е добра идея, как да разбера къде ми е писано да живея, аз искам сред природата, а цял живот в града... и не виждам измъкване  :( :(

Хехе...с Уран на АСЦ колко време мислиш, че можеш да издържиш
на спокойния живот в някое красиво планинско селце   ;D
Естествени минерали и амулети

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #27 -: Юли 13, 2011, 06:05:46 am »

колкото уран в съвпад със слънце - дим да го няма  :lol: ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

« Отговор #28 -: Юли 13, 2011, 11:27:54 pm »

Е как поне 2-3 дни  :P годишно. А, аз съм си Козирог, обичам природата, много  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Юли 14, 2011, 12:30:02 am »
При мен общо взето винаги е имало колебания в теглото - и в посока плюс, и в посока минус. Рядко задържам стабилно тегло, тялото ми е в постоянен режим на промяна. Случвало ми се е рязко да напълнея или драстично да отслабна, трудно успявам да задържа новопридобитото тегло за дълго, не повече от няколко месеца.
Но си имам един "критичен" праг, след който отслабването и респ. напълняването започва вече силно да ми личи, т.е. ако стана по-малко от 53-52 кг или повече от 56 (между 1.65 и 1.67 съм висока, нямам 1.70). В първия случай започват да ми прозират ребрата и всички гръдни кости, а във втория имам чувството, че вече се търкалям.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #30 -: Юли 14, 2011, 02:32:32 am »
аз пък искам да напълнея :P защото покрай толкова проблеми направо се свърших.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Юли 14, 2011, 03:12:30 am »
И аз бях така преди две години, когато имах тежко болна близка вкъщи, после качих няколко килца.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #32 -: Юли 14, 2011, 10:38:04 pm »
Следоющето е малко встрани от астрологичния характер на темата, но все пак го вмъквам. Два калкулатора за индекса на телесна маса:

http://www.halls.md/body-mass-index/av.htm
http://www.exrx.net/Calculators/BMI.html

*

Yaya

• 2265
« Отговор #33 -: Юли 15, 2011, 03:06:41 pm »

но по-сериозно имаш ли кв. на Дупитер към луна или слънце?

не, от проблемните аспекти ми е само съвпада със СЛВ при 3гр орбис. Юпитер е в голям огнен тригон с Луната, но условно казано, защото е в Дева. Луната има още един огнен тригон със СЛВ и Марс, но този с Юпитер е доста разходящ.  :blink:

Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер