Все пак как стоят нещата според вас? Мъж е.
По количествата ли е, на месо ли набляга, на друго ли, спазва режими или напротив, въобще кажете как разсъждавате и кое надделява?
Пускам я за упражнение, на мен ми е известно, после ще кажа.
А в западната карта ми прави впечатление, че Луната има доста на брой точни аспекти, в случая тя управлява Асцендента и се намира в собствен знак, което прави влиянието й в картата изключително силно. В практиката забелязах, че хармоничните аспекти между светилата (тригон, секстил) не винаги дават хармонична натура, по-важни за мен са аспектите на Луната.
Тук имаме точен тригон със Слънцето, но същевременно и точна квадратура с Плутон, който се намира не къде да е, а в точен съвпад с Имум Цели (мунданен управител Луна). Има и опозиция с Юпитер, и квинконкс с Нептун.
Мисля, че вътрешният свят на този човек не е това, което изглежда на пръв поглед. Изпълнен е с доста противоречия, което го прави труден партньор.
Луната в тази позиция и с всичките тия аспекти според мен би могла да даде и липса на изграден режим в храненето, който да се спазва постоянно. По-скоро може да има редуване на периоди, в които се поглъщат всякакви храни без оглед на тяхната съвместимост и полезност, и периоди на въздържание с тенденция към твърде избирателно/оскъдно хранене. В храненето се влияе силно от психоемоционалното състояние, в което пребивава. Не е изключено да има нервен стомах и повишено отделяне на жлъчен сок, повишена киселинност, по-чувствителна лигавица на стомаха.
С Венера в Дева в квадрат със Сатурн, когато усети някакъв дискомфорт, може да посяга от време на време към сладки изкушения, но за ключов фактор, изграждащ хранителните навици, определям Луната.
Ако се амбицира достатъчно, би могъл и да стане вегетарианец или да се придържа към някакъв по-специален режим, да бъде избирателен в продуктите и храната, които консумира. Мнозина върли въздържатели навремето са били на срещуположния полюс - прекаляване с различни видове храни, алкохол, цигари, поглъщане на големи количества месо и колбаси. Има и такива, които са свикнали на умереност във всичко, не им се е налагало да си променят драстично режима на хранене.