Здравей Гост

Канибал в БУРГАС

• 96 Отговора
  • 13022 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Канибал в БУРГАС
« Отговор #60 -: Август 03, 2011, 12:39:20 am »
Втори дом се свързва с храната, която консумираме, и въобще с всичко, което преминава през устата.
Кету в 6 дом може да даде предразположеност към храносмилателни смущения, ако има и други фактори, които го потвърждават. А също така към вирусни инфекции, вкл. стомашни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #61 -: Август 03, 2011, 12:43:33 am »
Втори дом се свързва с храната, която консумираме, и въобще с всичко, което преминава през устата.
Кету в 6 дом може да даде предразположеност към храносмилателни смущения, ако има и други фактори, които го потвърждават. А също така към вирусни инфекции, вкл. стомашни.

Лили, а Кету във 2-ри дом с какви проблеми се свързва? И особено с какви кармични проблеми?

Току що прочетох едни ужасии за положението на възлите по оста 2-ри-8-ми дом според индийската астрология.

« Последна редакция: Август 03, 2011, 12:49:22 am от Hm »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Август 03, 2011, 12:52:16 am »
С кармична астрология не се занимавам (не си падам по заучени фрази), така че надали ще ти бъда полезна.
Но с ЮЛВ във втори дом може да има някакъв проблем с отделянето от вече ненужното, респ. може да се получи натоварване по отсрещния 8 дом, човек трудно да се сбогува с всичко излишно както в собственото си тяло, така и по принцип в живота, има тенденция към задържане/поглъщане.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #63 -: Август 03, 2011, 06:59:12 am »
С кармична астрология не се занимавам (не си падам по заучени фрази), така че надали ще ти бъда полезна.
Но с ЮЛВ във втори дом може да има някакъв проблем с отделянето от вече ненужното, респ. може да се получи натоварване по отсрещния 8 дом, човек трудно да се сбогува с всичко излишно както в собственото си тяло, така и по принцип в живота, има тенденция към задържане/поглъщане.

Лили...,в кармичната астрология има много творчество... :P ;D...Заучените фрази са в часта хорари...У 5 ПО К10 НА К -а УНДУРНАЙСЕ....
А за да стигнем до кармата , значи трябва да владеем основите на астрологията...

В твоя случай заради красивия Сатурн , просто не ти стиска... :wub: :P Признай си....

Колкото по-надълбоко влизам...,толкова по-ясно ми става всичко...в кармичната астрология....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Август 03, 2011, 06:09:42 pm »
За теб може да е творчество, но нали чета кармични интерпретации навсякъде по форумите. Веднага си проличава, че се преразказва от някоя книга, а книгите по кармична астрология не са чак толкова много и повечето сме запознати със съдържането им. Истинско творчество рядко съм виждала, в повечето случаи се възпроизвеждат научени концепции. И изключително много се спекулира.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #65 -: Август 03, 2011, 11:22:56 pm »
Въпрос на личностна матрица. Някои са просто ксерокопирни машини. Но колкото и да не обичаме заучените фрази, истината е, че понякога, дори и да е малко, ги вмъкваме във всекидневието си, и то без да искаме. В определени случаи даже не може да се мине без тях, тъй като някои ги изискват, дори да е дразнещо. Подобно явление обаче има и в изкуството - попмузиката е ярък пример. Всъщност, креативността има различни видове и проявления - нови елементи, пренареждане на познати елементи и т.н.  :rolleyes:

А историята с канибала...  :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Август 03, 2011, 11:54:08 pm »
А историята с канибала...  :mellow:

Историята с канибала откъде всъщност е тръгнала, някой знае ли?
Питам, защото новини не гледам, а и въобще телевизия...

През септември 2007 г. от крайните квартали на Варна беше плъзнал друг, не по-малко интересен слух, предаван от ромската част на населението. Разказваше се, че кварталът е обитаван от извънземно - приличало на робот с червени светещи очи и скачало от дърво на дърво, от покрив на покрив... Една циганка ми го разказа, докато бях по работа в 5-то РПУ, беше написала и обяснителна записка... Полицаите я взеха на подбив, женицата се обиди, но видя в моето лице подкрепа, след като проявих любопитство към историята и я бъзикнах за сивите извънземни.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Re:Kanibal v Burgas
« Отговор #67 -: Август 04, 2011, 12:13:19 am »

Преди още повече хора да изпаднат в шок и паника да ви кажа, че случаят в Бургас не е на канибал, а на човек с друго тежко психично заболяване, за по-кратко казано луд, който преди няколко дни е избягал от лудницата и от тогава всява смут и ужас у жителите на ромската махала. Човекът бил гладен, затова се опитал да открадне храната на един ром. Ромът оказал съпротива и бил ухапан от лудия. Това е по-скоро акт на самозащита, отколкото на канибализъм. Човекът може да е заразен с бяс като добавка към тежкото психично разстройство, от което очевидно страда (разхождал се гол по улиците), но слуховете, че вече е изял 7 роми, си остават само слухова, съобщава бургаската полиция.

То всички хубави истории тръгват от ромската махала. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Август 04, 2011, 12:16:48 am »
Е, добре де, нека е дезинформация темата  ;D, но все пак не беше и напълно безполезна. Обсъдихме тук-там хранителните навици, вредата от месоядството, предимството да си вегетарианец...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #69 -: Август 04, 2011, 12:18:03 am »
Е, добре де, нека е дезинформация темата  ;D, но все пак не беше и напълно безполезна. Обсъдихме тук-там хранителните навици, вредата от месоядството, предимството да си вегетарианец...

http://www.razkritia.com/105539/%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B1%D0%B0%D0%BB-%D0%B2%D1%81%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D1%83%D0%B6%D0%B0%D1%81-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0/

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #70 -: Август 04, 2011, 12:33:24 am »
Сещам се за познати случаи на хора, които вегетарианството ги докарва до лоша кръвна картина, която се възстановява след включване на месо в храната. Въпросът е мноооооооооооооооооооооооооооооооооого обширен. :)

На мен месото не ми е особено вкусно. Хапвам, но не много - често ми е като гарнитура. Най-много обичам риба. Намирам за хубаво да има и по-често наличие на постни периоди - седмица или две без месо.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #71 -: Август 04, 2011, 01:32:00 am »
По обсъжданите аспекти на храненето, ето една карта.

Луната е в знака на ЮЛВ, споменат по-горе като фактор при ограничаване или дори отказ от хранене.
Ако си позволим да разширим значително орбисите, в схемата влиза и Слънце, което е и упр. на 2 дом, също свързващ се с приемането, вкусовете, предпочитанията, потребността да си угодиш.

От друга страна тук Луната е в опозиция с Юпитер, който пък има отношение към 6 дом, където обикновено си вадим извода какъв режим спазва човек, какви навици си е създал и отново опира до начина на хранене.
И ако пак сме ларж, ще включим и Венера до тао-квадрат, което пък може да ни наведе до съвсем други мисли от казаното в началото, може и да се подведем в крайните изводи по въпроса с храненето при този човек. Така или иначе си е налице тао с Плутон, диспозитор на Слънцето. И той и класическият - Марс, са в знака на Венера.  

Все пак как стоят нещата според вас? Мъж е.
По количествата ли е, на месо ли набляга, на друго ли, спазва режими или напротив, въобще кажете как разсъждавате и кое надделява?
Пускам я за упражнение, на мен ми е известно, после ще кажа.          
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Август 04, 2011, 02:13:32 am »
Нямам време за анализ на картата, но опозицията Луна/Юпитер върху възлите, ако попада по оста 2/8 дом, би могла да даде и невъздържаност в храненето, афинитет към пълномаслени храни.
По оста 6/12 дом в съчетание с възлите може да даде и проблеми с храносмилането, които периодично да протичат в акутна (остра) форма, ако се прекали с определен тип храни.
Зависи обаче от точността на часа на раждане. Ако тази опозиция попада в знака на 1 и 7 дом, тълкуването ще е различно.

Кету се свързва и с вредните навици, не само с ограниченията... Може да присъства в определени конфигурации и в картите на аскети, и в картите на алкохолно/наркотично зависими, и в картите на посветени, и в картите на хора с болно съзнание.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Август 04, 2011, 02:49:51 am »
Съни, според мен ако въпросният мъж страда от някакви стомашни/храносмилателни проблеми, часът може да е малко по-късен, става въпрос за броени минути разлика.
Тогава Юпитер в собствен знак (по сидерал), разположен заедно с Раху в 6 дом, може да даде някакъв проблем с усвояването на мазнините, който в един момент да премине в хронична форма, ако роденият е свикнал да се храни безразборно. Може да внесе смущения във функционирането на панкреаса (задстомашната жлеза), което от своя страна да натовари жлъчката.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #74 -: Август 04, 2011, 05:36:11 am »
Аз мисля, че този мъж е способен да изпада в емоционални крайности, а от там и в хранителни - от глад до пълно преяждане.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Август 04, 2011, 05:38:53 am »
Все пак как стоят нещата според вас? Мъж е.
По количествата ли е, на месо ли набляга, на друго ли, спазва режими или напротив, въобще кажете как разсъждавате и кое надделява?
Пускам я за упражнение, на мен ми е известно, после ще кажа.          

А в западната карта ми прави впечатление, че Луната има доста на брой точни аспекти, в случая тя управлява  Асцендента и се намира в собствен знак, което прави влиянието й в картата изключително силно. В практиката забелязах, че хармоничните аспекти между светилата (тригон, секстил) не винаги дават хармонична натура, по-важни за мен са аспектите на Луната.
Тук имаме точен тригон със Слънцето, но същевременно и точна квадратура с Плутон, който се намира не къде да е, а в точен съвпад с Имум Цели (мунданен управител Луна). Има и опозиция с Юпитер, и квинконкс с Нептун.
Мисля, че вътрешният свят на този човек не е това, което изглежда на пръв поглед. Изпълнен е с доста противоречия, което го прави труден партньор.
Луната в тази позиция и с всичките тия аспекти според мен би могла да даде и липса на изграден режим в храненето, който да се спазва постоянно. По-скоро може да има редуване на периоди, в които се поглъщат всякакви храни без оглед на тяхната съвместимост и полезност, и периоди на въздържание с тенденция към твърде избирателно/оскъдно хранене. В храненето се влияе силно от психоемоционалното състояние, в което пребивава. Не е изключено да има нервен стомах и повишено отделяне на жлъчен сок, повишена киселинност, по-чувствителна лигавица на стомаха.
С Венера в Дева в квадрат със Сатурн, когато усети някакъв дискомфорт, може да посяга от време на време към сладки изкушения, но за ключов фактор, изграждащ хранителните навици, определям Луната.

Ако се амбицира достатъчно, би могъл и да стане вегетарианец или да се придържа към някакъв по-специален режим, да бъде избирателен в продуктите и храната, които консумира. Мнозина върли въздържатели навремето са били на срещуположния полюс - прекаляване с различни видове храни, алкохол, цигари, поглъщане на големи количества месо и колбаси. Има и такива, които са свикнали на умереност във всичко, не им се е налагало да си променят драстично режима на хранене.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Август 04, 2011, 05:39:43 am »
Аз мисля, че този мъж е способен да изпада в емоционални крайности, а от там и в хранителни - от глад до пълно преяждане.

Докато го пишех, ти си го публикувала. Споделям същото предположение.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #77 -: Август 04, 2011, 05:55:34 am »
Часът разбира се не е стопроцентов, но ориентировъчно го приемам за валиден, не е правена ректификация. Ще пиша утре, тъкмо, ако още някой реши да се включи. Лека ви вечер!

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #78 -: Август 04, 2011, 08:36:05 am »
Цитат
Мнозина въздържатели навремето са били на срещуположния полюс - прекаляване с различни видове храни, алкохол, цигари
Точно така се случи с мен. Промяната в режима дойде в началото на периода Саде Сати. Дано се запази тенденцията като Сатурн напусне и 2ри лунен дом.

« Последна редакция: Август 04, 2011, 09:15:30 am от Shreya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #79 -: Август 04, 2011, 06:23:26 pm »
Абе не е смешно, но днес чета в новините, че са открили още един канибал.  ;D
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=757634
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.