Здравей Гост

Слънцето и Венера

• 110 Отговора
  • 12989 Прегледи
*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
Re:Слънцето и Венера
« Отговор #20 -: Юли 28, 2011, 09:05:01 pm »
Аспекта може да се прояви и като противоречие между майчинското и еротичното в жената. Едното да вземе превес за сметка на другото.
;D Не , и това не ми пасва.  Ще ти кажа как се проявява при мен квадрат луна венера - трудно влизам в близки емоционални отношения и привързаности от страх да не бъда отхвърлена и наранена впоследствие. По този начин си спестявам потенциално огорчение и душевни страдания. Освен това съм непостоянна /луна в близнаци/ и разглезена /венера в риби/.
« Последна редакция: Юли 28, 2011, 09:09:53 pm от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #21 -: Юли 28, 2011, 09:24:39 pm »
Такива истории наистина много рядко и трудно се споделят дори с най-близкия приятел.
Не виждам Тадж да е имал мотив да измисли тази история, интересно ми е обаче как и с какво е успял да провокира у нея такава откровеност. Може пък и девойката да е послъгала тук-там, а ако е била напълно искрена, не си е давала въобще сметка за това, че истории с подобно съдържание обикновено се държат в сандък със сто катинара, а не се разнасят като шарена торба.

и аз смятам, че Тадж алл не е измисли историята (благодаря за споделената история)
защо ли
хората често гледат единствено от своята призма
ако момичето има такова поведение за нас тя не е добре психически, защото ние имаме едни морални норми, едни виждания и разбирания, но тя има други! За нея това е нормално, била е 15г. (или 14г.), когато е тръгнала "в страни" от пътя, за нея това е било естествено, дори и под формата на тайно отношение - за вас може да е странно, ако някое момиче е с по-възрастен мъж или възрастна жена с по-младо момче, но дори осъзнавайки (че това не е редно), има хора, които го разказват или които не го. Хората са различни - имат различни мотиви и представи за добро и зло, за морално и не морално - това е! За нея може цялата история да не е била ненормална и тя да не я вижда като причина да бъде асоциализирана - пък и ако сме честни малко работодатели или преподаватели се интересуват от личният живот на хората - за тях е важно те да имат 6-ци или да са продуктивни в дейността си.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Юли 28, 2011, 09:31:42 pm »
В нашето общество такива отношения не се считат за нормални, още повече - възприемат се за извратени.
Но знаете, че е имало общества (и може би някъде все още има), в които инцестът е бил нещо естествено. В кралските фамилии браковете между кръвни роднини също са били норма навремето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #23 -: Юли 28, 2011, 09:45:59 pm »
Според  психолозите инцесът е патологична способност за удовлетворяване потребността от близост и безопасност.
Ако детето е пожелало само инцеса - причината може и да е желание за контрол над родителя и получаване на внимание...

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #24 -: Юли 28, 2011, 10:19:12 pm »
Аспекта може да се прояви и като противоречие между майчинското и еротичното в жената. Едното да вземе превес за сметка на другото.
;D Не , и това не ми пасва.  Ще ти кажа как се проявява при мен квадрат луна венера - трудно влизам в близки емоционални отношения и привързаности от страх да не бъда отхвърлена и наранена впоследствие. По този начин си спестявам потенциално огорчение и душевни страдания. Освен това съм непостоянна /луна в близнаци/ и разглезена /венера в риби/.
Да нямаш твърд аспект на Сатурн към Венера или Луната, или Сатурн да е в 7 дом  :rolleyes: Това ми звучи много по Сатурн..
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #25 -: Юли 28, 2011, 10:30:07 pm »
Да нямаш твърд аспект на Сатурн към Венера или Луната, или Сатурн да е в 7 дом  :rolleyes: Това ми звучи много по Сатурн..
Saturn не ми е в 7ми дом, но е упр. на 7ми:) няма никакви аспекти към венера или луна, но пък се намира  в рак, в 12ти дом.

« Отговор #26 -: Юли 28, 2011, 10:42:48 pm »
За нея може цялата история да не е била ненормална и тя да не я вижда като причина да бъде асоциализирана - пък и ако сме честни малко работодатели или преподаватели се интересуват от личният живот на хората - за тях е важно те да имат 6-ци или да са продуктивни в дейността си.
Ахамм...искаш ли да си представим,че става дума за дъщеря ти в такава история или за нейна близка приятелка.И понеже за нея е нормално,си я разправя на всеки.На познати,колеги,на роднини.От така завидно демонстрирания ти толеранс и прашинка няма да остане.Ще я принудиш насилствено да прекрати приятелството си веднага.А ако е тя самата,Бог да ти е на помощ относно общественото,социално и професионално статукво ако тя продължи да си разказва битието съвсем спокойно.За нея няма да има причини да се асоциализира,другите ще го направят.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #27 -: Юли 28, 2011, 11:47:17 pm »
За нея може цялата история да не е била ненормална и тя да не я вижда като причина да бъде асоциализирана - пък и ако сме честни малко работодатели или преподаватели се интересуват от личният живот на хората - за тях е важно те да имат 6-ци или да са продуктивни в дейността си.
Ахамм...искаш ли да си представим,че става дума за дъщеря ти в такава история или за нейна близка приятелка.И понеже за нея е нормално,си я разправя на всеки.На познати,колеги,на роднини.От така завидно демонстрирания ти толеранс и прашинка няма да остане.Ще я принудиш насилствено да прекрати приятелството си веднага.А ако е тя самата,Бог да ти е на помощ относно общественото,социално и професионално статукво ако тя продължи да си разказва битието съвсем спокойно.За нея няма да има причини да се асоциализира,другите ще го направят.

никои от нас не е застрахован от подобни ситуации (по-лоши или по-добри), дали ще е свързано с нея или човек от обкръжението е нормално аз да имам позиция да я изразя, но дали проявата да контрол ще има желателен ефект? Ако се опитам насилствено да направя каквото и да е според теб какъв ще е резултата - отчуждаване, затваряне и правене на нежеланото, тайно от мен - кое е по-добре? разбира се огромна е разликата от "разигран сценарии" и реалността, но истината е, че има хора чието поведение на одобрявам (или мой близки не се одобрявали, но това не ме е спирало да контактувам с тях - за жалост или не).
Често такива хора са асоциализирани, но те продължават със своето поведение и рядко виждат къде е проблема.
Пред очите ми е един такъв асоциален човек (не бих се впуснала в подробности, защото е достатъчно лично), но въпреки, че е достатъчно асоциализан в това число и от най-близките си, не го спира да има своя свят, нито да го крие. Не знам дали ме разбираш какво имам предвид. Страха от изхвърляне от обществото не е мотив да спреш да разказваш или да правиш нещо - поне не за всеки.

« Отговор #28 -: Юли 29, 2011, 12:17:51 am »
Отправната ми точка беше съвсем различна,за конкретния случай.Ти вероятно визираш някоя гейска история.Но дори и да не е,по-важното е,че говориш за МЪЖ.Тук говорим за ЖЕНА,чукала се с баща си,после с другия мъж на майка си.Разбира се,че може да го прави щом и харесва,но и да го разказва вече ми се струва преувеличено.Една жена има коренно различен статус в сексуално отношение,когато говорим за отклонения.На мъжете се дава прозвище мачо,на жените курви.Никоя жена не би отказала да се омъжи за мачо,но един мъж определено няма да се ожени за курва.Разликата е ясно откъде идва.Ще приключа участието си по темата без да съм убедена,че една психически адекватна жена спокойно ще разправя история точно като тази на всеослушание с риск това да се знае в средите и.Затова предположих наличието на голяма доза измислица.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #29 -: Юли 29, 2011, 02:24:22 am »
точно, ако е психически адекватна тя няма да се чука с баща си и другия - в съседната тема се говореше за канибалите мисля, че има общо с поставената тема тук - не искам да споря или каквото е там, на чужд гръб и 100 тояги са малко и ако не дай си боже ми се наложи да се сблъскам с някоя извратена ситуация, която засяга хората, които обичам едва ли ще съм толкова както казваш ти "толерантна", със сигурност болката и вината (вина защото все пак, за да се стигне до катастрофа и трагедия ще имам и аз вина, дори и за това, че не съм забелязала нещо навреме), със сигурност това би бил огромен шок и най-вероятно ще се предам психически :)

както и да е, за мен, за теб и за повечето тук това поведение и биенето на барабана при тази перверзна ситуация е абсурдно, но това е пречупено през личната призма (моя, твоя) за правилно или не. Нашите морални разбирания са едни, те са различни (дори и шаблонни) от нейните. Подкрепям те в твърдението за мачо и курва - това е истина, но много жени не го осъзнават. Погледни само т.н. "кифли" и ще видиш какво имам предвид. За мен, а може би и за теб тяхното поведение е лъскаво, достойно, прекрасно, много момичета им подражават и се стремят към тези "ценности" - за мен това е долнопробно и грозно, може би и за теб, но има хора, които се гордеят с това си "АЗ" ;)

случката не е гейска, а става въпрос за човек с психични отклонения (клинична епикриза, само не знам защо, в тези ситуации държавата не предприема нищо! - при условие, че тези хора могат да са опасни както за самите тях, така и за другите), не мога да го съдя, оправдавам или да взимам отношение, но мога да гледам реакции на този човек.

разбира се има вариант подобна история да е измислена, но помисли в колко медии и книги съществуват подобни истории?

« Отговор #30 -: Юли 29, 2011, 06:26:26 am »
Цитат на: нула
Вие наивни ли сте или просто тъпи?Такава история може да чуе само криминален психолог или личен психотерапевт в лудница.Ако една жена няма психични отклонения,е невъзможно да споделя такива неща на раздумка с някого дори и да и е приятел.Поне докато не е стигнала до смъртния си одър.Това може да заклейми целия и социален,професионален и личен живот.Вие представяте ли си само един човек да я знае колко пъти и къде може да я разпространи.А света е малък.
На мен тази история ми звучи сериозно измислена.Дали от визираната жена или от разказвача тук,а също и по какви причини е измислена е друг въпрос.

Размислите за това, което ти смяташ наивно и тъпо определят твоите граници и как ти възприемаш света. Ше те помоля това да си остане вътре в теб, без много да ми го проектираш.
Аз лично рядко си позволявам да пиша по-открито и по-откровено, така че нямам полза от това да лъжа.

Историята я разбрах след като се "обявих" за бъдещ астролог (брей, какво самочувствие съм имал...) и започнах да изследвам колегите си задълбочено с доста въпроси. Та тя, колежката, в един момент сама ми разказа историята си, още преди да установя, че не си знае часа на раждането и няма как да разбере и сравня всичкото, което тогава ми каза.
Но очите й, наистина бяха странни....толкова жълто в тях никъде не съм виждал.

« Отговор #31 -: Юли 29, 2011, 06:37:58 am »
Отправната ми точка беше съвсем различна,за конкретния случай.Ти вероятно визираш някоя гейска история.Но дори и да не е,по-важното е,че говориш за МЪЖ.Тук говорим за ЖЕНА,чукала се с баща си,после с другия мъж на майка си.Разбира се,че може да го прави щом и харесва,но и да го разказва вече ми се струва преувеличено.Една жена има коренно различен статус в сексуално отношение,когато говорим за отклонения.На мъжете се дава прозвище мачо,на жените курви.Никоя жена не би отказала да се омъжи за мачо,но един мъж определено няма да се ожени за курва.Разликата е ясно откъде идва.Ще приключа участието си по темата без да съм убедена,че една психически адекватна жена спокойно ще разправя история точно като тази на всеослушание с риск това да се знае в средите и.Затова предположих наличието на голяма доза измислица.

И аз от време на време си слагам разни калъпи, за да ми е по-сигурно, като се опитвам да си ги изясня нещата, обаче разбрах, че колкото повече си мисля с думи и изрази, като "Никоя жена..." , "никой мъж..." и прочее, толкова повече се ограничавам. Толкова голямо гъмжило от разнообразие има, че в един момент просто се зачудих "кой и какъв съм аз?"...

Не знам, дали ще ме разбереш, но аз от един момент нататък спрях да калъпирам много и се удивлявам на какви други светлини имало в хората :)

« Отговор #32 -: Юли 29, 2011, 01:35:52 pm »
Тадж, момичето е разбивач на табута  по 8 дом, поколение с Плутон Скорпи е предполагам , с какъв статус е в хороскопа й,защото всичко,което е правила е свързано със секс и власт,контрол със всички възможни средства ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #33 -: Юли 29, 2011, 03:51:20 pm »
Защо не сложиш картата и тук без дата?

« Отговор #34 -: Юли 29, 2011, 04:26:52 pm »
http://prikachi.com/images/857/3623857o.jpg[/img]]

Сложих съм я в 12 на обяд. Чак са забелязах, че е родена на пълнолуние. Помня Луната й беше по в началото в Стрелец, обаче пък съм сигурен, че е 2 дни след моя приятел.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #35 -: Юли 29, 2011, 04:43:02 pm »
Лили беше права, че съвпадът на Слънцето и Венера е в опозиция на Луната.  ;D

Конкуренция с майката. Бащата (Слънцето) и дъщерята (Венера) срещу (опозиция) майката (Луната).

Аз съм свикнала да гледам картите в astro.com, защото там отдолу са показани аспектите, а мен ме мързи да броя градусите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Юли 29, 2011, 05:04:54 pm »
При нея тази конфигурация попада върху възлите, освен ако не е родена по-късно и Луната не е след 24 гр. Стрелец (но се съмнявам, защото тогава ще има конфигурация с Юпитер върху Кету в сид. Стрелец и изявата щеше да е съвсем различна).
Ако се гледа по индийската, Луна в падение (сид. Скорпион) в съвпад с Кету и Меркурий в съвпад с Раху биха могли да дадат и ментални отклонения, човек трудно разграничава реалното от въображаемото/илюзорното.
Влиянието на Венера и Раху е много силно, би могло да я тласне към безразборни връзки (Венера е изгорена, в един знак с Меркурий). Но едно е ясно - това е жена, която търси внимание, заложена е голяма доза егоцентризъм при нея. Възлите са много силни в нейната карта, интересно е в кои домове попадат, там е разковничето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #37 -: Юли 30, 2011, 12:16:00 am »
О и аз като лаик астролог съм чувала такива признания, че свят да ти се завие.... не за връзка между баща и дъщеря, но доста други уникални неща, кои приемливи, кои не, от обществената гледна точка (дори не хоризонт). :)

« Отговор #38 -: Юли 30, 2011, 12:19:48 am »
и Юпитер в падение
Марс в съвпад със Сатурн в Скорпион, Венера изгорена, и Слънце в Близнаци... доста предпоставки за такъв тип поведение.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #39 -: Юли 30, 2011, 02:07:42 am »

и Юпитер в падение
Марс в съвпад със Сатурн в Скорпион доста предпоставки за такъв тип поведение.

Опаааа! И аз имам Юпитер в Козирог и Марс и Сатурн в Скорпион и то в 1-ви дом, като и двете са в опозиция на Венера.

Обаче нямам такова поведение.