Здравей Гост

Любима или не вълшебна приказка

• 210 Отговора
  • 30984 Прегледи
*

Hm

• **
  • 1397
Re: Любима или не вълшебна приказка
« Отговор #180 -: Януари 05, 2012, 08:36:51 am »
Пепеляшка е любимата ми приказка. Стрелец съм и сега продължавам да смятам че,винаги ме чака нещо добро.

А разбирала ли си се с майка си като дете?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #181 -: Януари 05, 2012, 08:55:15 am »
Пепеляшка е любимата ми приказка. Стрелец съм и сега продължавам да смятам че,винаги ме чака нещо добро.

М?

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #182 -: Януари 05, 2012, 09:01:11 am »

(С майка ми и сега не се разбирам все за нещо ми се цупи и е недоволна от мен. Тя също е стрелец, понякога не го вярвам обаче, ужасен песемист е
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #183 -: Януари 05, 2012, 09:04:45 am »

(С майка ми и сега не се разбирам все за нещо ми се цупи и е недоволна от мен. Тя също е стрелец, понякога не го вярвам обаче, ужасен песемист е

Щото в приказката има мащеха. А любопитно ми е дали като в приказката ти имаш сестра и дали с нея сте се разбирали?

А също дали баща ти е бил слаб човек в семейството, който не се меси много в делата на майка ти и в това как тя определя нещата в семейния живот?

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #184 -: Януари 05, 2012, 02:54:41 pm »

Щото в приказката има мащеха. А любопитно ми е дали като в приказката ти имаш сестра и дали с нея сте се разбирали?

А също дали баща ти е бил слаб човек в семейството, който не се меси много в делата на майка ти и в това как тя определя нещата в семейния живот?
Имам си брат и се разбирам с него. Не баща ми е силния в семейството, макар да оставяше усещане в маман , че тя командва
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Tiana

• 17
« Отговор #185 -: Януари 06, 2012, 01:41:02 pm »
любимата ми приказка беше Магарешката кожа. Слушах я на плоча, имах я на книга, чели са ми я стотици пъти, знаех наизуст цялата приказка дума по дума. Сега като се замисля, не е някоя мноого интересна приказка, не знам защо толкова я харесвах. Не мога да кажа и че кореспондира с живота ми по някакъв начин.

« Отговор #186 -: Януари 06, 2012, 02:35:25 pm »
Имах една много любима приказка - френска народна, Бялата писанка се казваше. В общи линии, понеже не е популярна, ще кажа главните мотиви, които са доста разпространени - царя не иска да си даде престола на никой от тримата си синове и ги праща да търсят някакви невъзможни неща. Тримата тръгват по различни пътища и си казват да се чакат след известно време на уреченото място. Най-малкият тръгва, търсенето му е много беплодно, докато не попада във някакъв странен дворец, където някакви невидими ръце го водят към вътрешността, там преобличат го, масажират го и после го вкарват в някаква зала голяма, пълна с различни блюда.  :rolleyes: Домакина му се оказва една бяла, говореща котка. Заедно си прекарват чудесно времето и той забравя за задачата си, сеща се в последния момент, тя му дава това, което той търси, разделят се трудно и той отива да го покаже на баща си. Бащата пак си праща тримата синове за втори път. Най-малкия принц отново постъпва по същия начин. На третия път бащата праща синовете си да издирят най-красивата царска дъщеря и трябва да се сгодят за нея. Принца пак си прекарва времето с бялата котка, която на всичкото отгоре е и много умна, пак се сеща в последния момент за задачата си, бялата котка му казва, че сега е времето да отсече главата й опашката й. принца отначало, естествено, не е въудушевен, но бялата писанка е настоятелна и той прави каквото тя е заръчала. Тогава тя се превръща в най-красивата принцеса и като се връщат в кралството на принца, там краля е толкова шашнат от хубостта й, че най-накрая си дава трона. Хало, това какво значи за мен?  :rolleyes:
А, и бтв, падам си по бруталните моменти на приказките - примерно червената шапчица в оригинал, без да е редактирана, както е било преданието, си е мнго готина.  :rolleyes:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #187 -: Януари 08, 2012, 04:32:42 pm »
Имах една много любима приказка - френска народна, Бялата писанка се казваше. В общи линии, понеже не е популярна, ще кажа главните мотиви, които са доста разпространени - царя не иска да си даде престола на никой от тримата си синове и ги праща да търсят някакви невъзможни неща. Тримата тръгват по различни пътища и си казват да се чакат след известно време на уреченото място. Най-малкият тръгва, търсенето му е много беплодно, докато не попада във някакъв странен дворец, където някакви невидими ръце го водят към вътрешността, там преобличат го, масажират го и после го вкарват в някаква зала голяма, пълна с различни блюда.  :rolleyes: Домакина му се оказва една бяла, говореща котка. Заедно си прекарват чудесно времето и той забравя за задачата си, сеща се в последния момент, тя му дава това, което той търси, разделят се трудно и той отива да го покаже на баща си. Бащата пак си праща тримата синове за втори път. Най-малкия принц отново постъпва по същия начин. На третия път бащата праща синовете си да издирят най-красивата царска дъщеря и трябва да се сгодят за нея. Принца пак си прекарва времето с бялата котка, която на всичкото отгоре е и много умна, пак се сеща в последния момент за задачата си, бялата котка му казва, че сега е времето да отсече главата й опашката й. принца отначало, естествено, не е въудушевен, но бялата писанка е настоятелна и той прави каквото тя е заръчала. Тогава тя се превръща в най-красивата принцеса и като се връщат в кралството на принца, там краля е толкова шашнат от хубостта й, че най-накрая си дава трона. Хало, това какво значи за мен?  :rolleyes:
А, и бтв, падам си по бруталните моменти на приказките - примерно червената шапчица в оригинал, без да е редактирана, както е било преданието, си е мнго готина.  :rolleyes:

Според това, което съм чела, бялата котка е Анимата на принца. Накрая тя придобива истинската си форма. Фактът, че е прекарвал цялото си време с нея, пък и че тя е добро по характер и на вид същество, означава положителна Анима, макар и в животински образ.

Въпросът е ти защо си харесвала приказка, предназначена за мъж? Кажи какво в тази приказка ти е харесало най-много!!!

Това, че си харесвала бруталните приказки говори за това, че като дете си преживяла сериозна психическа травма, вследствие на преживяно насилие и дълго време не си могла да се оправиш от това.
Вероятно в картата ти Марс е силен или на ключово място, но в същото време има аспекти, които го ограничават и предполагат хем сила, хем ограничение.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #188 -: Януари 31, 2012, 11:58:35 pm »
Ако има желаещи, нека се включат.

« Отговор #189 -: Февруари 01, 2012, 08:27:42 am »
Хало, направо шапка ти свалям!  :blink: Марса ми по натал е Лъвски в 11 дом, не беше лош като позиция. По-скоро покрай духовната си работа и саморазвитието, разбрах, че за разлика от другите планети, отказва развитие и си тъпче на едно място, затова, естествено, спрямо тях беше ограничен  :rolleyes:
За психическата травма си права, форумулира всичко точно.  :P

Иначе какво ми харесваше най-много в приказката. Ами точно факта, че има говореща котка и самия начин, по който си представях двореца й.  :o Така че и аз запчвам да се питам ... защо харесвам приказка за мъж.  ;D ;D ;D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #190 -: Февруари 01, 2012, 08:47:37 am »

Иначе какво ми харесваше най-много в приказката. Ами точно факта, че има говореща котка и самия начин, по който си представях двореца й.  :o

Опиши по-подробно. Защо ти е харесвало това, че там има говореща котка? И как си си представяла двореца и какво в тази фантазия ти е харесвало?

« Отговор #191 -: Февруари 01, 2012, 09:22:15 am »
Като малка обичах много котките и конете. Любими животни е меко казано в случая ... бяха животни,с които сякаш имах, осъществявах връзка. Така беше и с делфините, всъщност. Просто за мен винаги е имало нещо специално в тези животни и много се радвах, там, където ги има. Специално котките .. единственото, с което мога да сравня усещането е както туземец се чувства към животното си тотем.  :unsure: Такава връзка и почитание, и обожание изпитвах към тях. Все още много ги харесвам, но вече в стандартния тесапухаквигушкливисладки създания начин.  :P

За двореца ... помня, че първия път когато принцът отишъл, там имало една разкошна, много висока врата, със красиви инкрустации по нея. Представях си ги направени от скъпоценни и полускъпоценни камъни, като един кръг върху самата врата и цеетовете на камъните са смесени, по-скоро някаква абстракна работа. Помня, че винаги принца идваше посред нощ и си тръгваше през деня, но дали е било от моите представи, или така го е пишело в самата приказка, след толкова много години не мога да ти кажа.  :rolleyes: Иначе като влезеш от портата, пътят до двореца не е много дълъг, кородорите вътре не бяха много дълги, стаите, като изключим трапезарията, в която ядяха писанката и принца, не бяха много големи.  :blink: Представях си го като уютно място, хубаво за живеене, удобно, водещото не беше, че е бляскавокрасиво.  :blink:

« Отговор #192 -: Февруари 01, 2012, 11:03:24 pm »
Искам да направя едно проучване.

Първо отговорете на въпорса коя е била любимата ви детска приказка, като сте били деца? Особено от тези на братя Грим или Андерсен.

А има ли такава, която изобщо не ви е харесала и дори ви е възмутила или поради други причини ви е оставила силно негативно отношение - страх или друго?

А също - има ли приказка, която майка ви или баба ви или друга роднина много често ви е чела като сте били деца?

Като малка си четях приказки сама. Любима ми е книжката на Вилхелм Хауф - там бяха приказките за Малкия Мук, Халифът Щърк, Джуджето Дългоноско...имаше още доста, но тези си спомням. Тези приказки ми бяха най-любими и съм препрочитала цялата книга 3-4 пъти, защото разказите бяха екзотични, за съвсем различни светове, караха ме да се чувствам странно. Още помня усещането докато ги четях. Трябва да си намеря книгата и пак да я прочета.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #193 -: Февруари 02, 2012, 01:10:53 pm »
Аз от дълго време я гледам тази тема... и все се чудя защо не мога и за една приказка да се сетя, пък камоли любима. Забравила съм приказките..
Но снощи се сетих... изплува ми приказката за Пепеляшка, как от мърляво момиченце, с пепел по дрехите, което чисти камината се превърна в красива принцеса. Тиквата, която се превърна в колесница... Балът... часовника удари 12 и тя побягнала.. После принца я търсеше по обувката... имаше и едни лоши доведени сестри и мащеха.

Другата, за спящата красавица... май тя се ободе на вретено (дано не бъркам приказките) И принца трябваше да мине през големи препятствия за да я спаси.. май през една тъмна и бодлива гора трябваше да мине.. после в най-високата и отдалечена кула я откри заспала.. целуна я и тя се събудила! Хепи енд!  ;D А.. и там имаше лоша вещица.. тя беше виновна за обождането на вретеното...май.
Тези приказки всеки ги знае много добре.. ама аз защо така не можех да се сетя не знам.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #194 -: Февруари 02, 2012, 04:58:20 pm »
Знаех си, че ще се захванеш за мащехата и ще я съпоставиш с майката...
Но не съм имала проблеми с майка ми като дете. 

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #195 -: Февруари 02, 2012, 05:05:22 pm »

Сигурна ли си? А с баба ти?

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #196 -: Февруари 02, 2012, 05:13:08 pm »
Снежанка и седемте джуджета и Пепеляшка те са ме впечатлили най- напред в детството
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #197 -: Февруари 02, 2012, 05:14:17 pm »
Снежанка и седемте джуджета и Пепеляшка те са ме впечатлили най- напред в детството

Ти разбирала ли си се с майка си като малка?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #198 -: Февруари 02, 2012, 06:22:39 pm »

Сигурна ли си? А с баба ти?

Ами не.. Майка ми единственото, което не ми харесва е че е била прекалено заета с работа и е нямала много време за мен. Но сме се разбирали. Единствено като тинейджърка имах проблеми с нея, защото бях много буйна а тя много се е притеснявала за мен. Но това е нормално, а и няма как да се отрази в детските приказки..  :-\

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #199 -: Февруари 03, 2012, 12:57:00 pm »

Ти разбирала ли си се с майка си като малка?
Да разбирала съм се
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК