Здравей Гост

Периоди за вземане на решения според транзитите

• 124 Отговора
  • 17230 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: Периоди за вземане на решения според транзитите
« Отговор #100 -: Септември 19, 2011, 01:53:08 pm »
...Венера ти е в аспект със Сатурн. И изобщо партньорските отношения не се гледат само по У7, а и по аспектите на Слънце в случая за жена. Имала ли си връзка с човек със силно плутонов акцент в натала - светила в аспект с Плутон, Слънце в Скорпион, изгряващ Скорпион ? Или са  по-скоро венерини личности - изгряваща Венера, светила в аспект с Венера,  Сатурн в първи дом, с изгряващ Козирог и Венера в първи дом ?

Благодаря, Асол!  :blink:

Бащата на децата ми, с когото сме разведени е Лъв (стелиум в Лъв). След него (бившия ми партрньор) и той е акцентиран лъв (стелиум в Лъв). В момента съжителствам с акцентиран Скорпион (Слънце, Меркурий и Нептун в Скорпион), а и Венерата му е точно на АЦ (Стрелец).  :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #101 -: Септември 19, 2011, 02:02:43 pm »
Не. Общо взето само с мъже съм работила.

най-вероятно състоянието на Луната се проявява в усещането ти за сигурност и спокойствие и цял живот да ти дава някаква тревожност в това отношение - ако има тревожност, следва да я приемеш за нормална и да не и обръщаш внимание:)
За тревожността..е така и не мога да се избавя от нея. Особено по отношение на децата са ми крайно изострени сетивата, очакванията и всичко там, което един родител трябва да чувства, прави, очаква и т.н.

*

Divna

• 2478
« Отговор #102 -: Септември 19, 2011, 02:04:37 pm »
Въобще тронови и екзалтирали Венери не са гаранция за щастлив любовен или семеен живот. И това също е поредният астрологичен мит. И дори по мои наблюдения често е налице Венера във Везни или Риби при проблематични отношения.
Сигнификатори на отношенията с противоположния пол (и със съпруга) в женска карта са Слънцето за дневно раждане и Марс за нощно раждане. А Венера е естествен сигнификатор на любовта и еротиката независимо от пола на натива, затова и тя изиграва своята роля в привличането между половете, няма начин да не влияе.  :blink:

Венера не я взимам като показател за това какъв ще е брака на натива. В случая, в моя радикс я приемам като сигнификатор, какъв трябва да е партньорът, за да се чувствам добре с него. К7 в Телец - стабилен партньор. А това дали ще имам шанса да съжителствам с такъв партньор гледам У7 (Венера), която е чудесно поставена в радикса ми и намеква за реализиране на желанието ми.
Аз може много да си говоря ама си оставам супер оптимист.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Септември 19, 2011, 02:10:48 pm »
Венера не я взимам като показател за това какъв ще е брака на натива. В случая, в моя радикс я приемам като сигнификатор, какъв трябва да е партньорът, за да се чувствам добре с него.

Венера търси задоволяване на нашите потребности във и чрез взаимоотношенията (проектирани върху партньора), затова се приема за универсален сигнификатор на брака и връзките.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #104 -: Септември 19, 2011, 02:26:14 pm »
Венера не я взимам като показател за това какъв ще е брака на натива. В случая, в моя радикс я приемам като сигнификатор, какъв трябва да е партньорът, за да се чувствам добре с него.

Венера търси задоволяване на нашите потребности във и чрез взаимоотношенията (проектирани върху партньора), затова се приема за универсален сигнификатор на брака и връзките.

Венера, известна в митологията като "богинята на любовта", в радикса представя маниера, по който ще чувстваме и изразяваме една от най-силните човешки емоции, а именно любовта. В радикса Венера ни показва по какъв начин ще съблазняваме и ще комуникираме с любовните си чувствата. Не съм забелязала да правя проекции върху партньор. Не мога да я приема като сигнификатор на брака във всеки радикс, тъй като правя разлика между брак и любов.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #105 -: Септември 19, 2011, 02:47:06 pm »

Сигнификатори на отношенията с противоположния пол (и със съпруга) в женска карта са Слънцето за дневно раждане и Марс за нощно раждане. А Венера е естествен сигнификатор на любовта и еротиката независимо от пола на натива, затова и тя изиграва своята роля в привличането между половете, няма начин да не влияе.  :blink:

От колко часа раждането е нощно и от колко до колко часа е дневно?

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #106 -: Септември 19, 2011, 02:49:21 pm »
Моята Венера не е аспектирана с никоя друга планета и е във Везни 10 дом. И пак се разведох.
Да питам пак лаишки това У10 ли се отбелязва?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #107 -: Септември 19, 2011, 02:52:14 pm »
Не говоря за някой конкретно, а по принцип.
Луната и Венера са планети, които се свързват с нашите потребности, а те респ. намират манифестация в нашите отношения, вкл. и чрез проекция в случай, ако не са напълно осъзнати.
Венера символизира това, което разпалва чувствата ни, особено на началния етап от връзката. По-нататък на преден план излизат лунните потребности и модели на поведение, които намират израз в отношенията.

А в древногръцката митология Венера (Афродита) е представена като сладострастна богиня, повече загрижена за чувствената страна на отношенията, отколкото за узаконяването им и брака като такъв. И определено няма нищо общо с възвишената и безусловна любов - не се сещам за Афродита някъде да се е споменавало, че е била отдадена и вярна само на един-единствен любим. Известна е била с похожденията си и не понасяла конкуренция, което може да се проследи в мита за Ерос и Психея, в който показва своята отмъстителна и завистлива страна. Единствено Афродита Урания представя нейната по-възвишена и артистична страна.

Цитат

Психея (в превод от гръцки език "душа") е най-младата от трите дъщери на царско семейство. Притежава изключителна красота и хората започват да се прекланят пред нейния образ, така както се кланяли пред Афродита. Заради запустелите си олтари пренебрегнатата богиня се разгневява и пожелава да отмъсти. Тя праща своя син Ерос да накара Психея със силата на стрелите си да се влюби в най-презряното същество. Но Ерос, пленен от красотата и миловидността на девойката, сам се влюбва в нея.

В митологиите на древните народи Венера се представя като войнствена и кървава богиня, т.е. има и своята "тъмна" страна. Може би неслучайно има поговорка, която гласи "На любов като на война", т.е. че в любовта всички средства са позволени. В тази си роля Венера е готова не само да съблазнява, но и да поведе символична "война" за обекта на своите желания, т.е. тук е застъпен конкурентен момент, който лесно се проследява в повечето женски колективи. Например, можем често да наблюдаваме как жените в един колектив се надпреварват да се гласят и кичат не заради мъжкото присъствие в него, а за да се "докажат" една пред друга.  :blink:

Аз също свързвам Венера с любовта, но в основата на тази любов стои желание, т.е. Венера символизира чувствената страна на любовта. Малцина са хората, които са успяли да надмогнат чувствената си природа, желанията и при които Венера може да се приеме за сигнификатор на безусловната любов, любов към Бога. Във ведическата митология Венера (Шукра) е известна като "господар на демоните". Любовта, която не желае, не завижда и не притежава, според мен е по Нептун - висшата октава на Венера.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #108 -: Септември 19, 2011, 02:55:11 pm »

Гледаш астрономическия изгрев и залез.
Ако Слънцето е над хоризонта, раждането е дневно.
Ако е под хоризонта, дори когато се намира в първи дом (близо до АС), раждането е нощно, преди изгрева.
Съответно, когато Слънцето пресече ДС и преминава през 6 дом, раждането е след залез слънце, нощно. Имум Цели символизира полунощ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #109 -: Септември 19, 2011, 02:58:10 pm »

Гледаш астрономическия изгрев и залез.
Ако Слънцето е над хоризонта, раждането е дневно.
Ако е под хоризонта, дори когато се намира в първи дом (близо до АС), раждането е нощно, преди изгрева.
Съответно, когато Слънцето пресече ДС и преминава през 6 дом, раждането е след залез слънце, нощно. Имум Цели символизира полунощ.

Ако Слънцето е в 8-ми дом това нощно раждане ли е?

*

Asol

• 4140
« Отговор #110 -: Септември 19, 2011, 03:00:17 pm »
Едно и също нещо може да бъде видяно от толкова гледни точки, в зависимост и колкото е броя на наблюдаващите.
Всеки проектира и привлича такива хора, които са в зависимост от планетите му в седми дом. Затова се среща често ако има Венера като управител на седми както е при теб Дивна, партньорът по принцип да има светила във Венерини знаци, изгряващ Телец или Везни или да е с Венера в първи дом както е  в случая при твоя приятел. Твоята Луна в първи дом може да е привлекателна за някой който има на К7 Рак или има Луна там. Това че ти имаш Венера в аспект със Сатурн предполага, че търсиш сигурност и стабилност във връзките си и търсения от теб партньор би трябвало да търси сходни неща под формата на сходни с твоите аспекти т.е. Сатурна му да заема по-ключово място в картата му по някакъв начин и да аспектира лични планети.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #111 -: Септември 19, 2011, 03:05:38 pm »
Ако Слънцето е в 8-ми дом това нощно раждане ли е?

Дневно, раждане през късния следобед.
Планетите добиват максимум сила, издигайки се от точката на изгрева към зенита. В зоната от девети дом до ДС силата им постепенно започва да намалява. В 9 дом още са силни, но нататък, минавайки през 8ми и 7ми дом, отиват към залеза.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #112 -: Септември 19, 2011, 03:06:04 pm »
Едно и също нещо може да бъде видяно от толкова гледни точки, в зависимост и колкото е броя на наблюдаващите.
Всеки проектира и привлича такива хора, които са в зависимост от планетите му в седми дом. Затова се среща често ако има

Точно това и написах в другата тема - при Луна в 7 дом Рак явно привличам мъже, които търсят майката си в мен или по-точно любовта на майката, която им е липсвала като деца.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #113 -: Септември 19, 2011, 03:12:04 pm »
Шива не е ли Господарят на демоните?

Доколкото знам, Шива има и съзидателна, и разрушителна страна.
Танцувайки танца "натарадж", той сътворява Вселената, т.е. тук е представен в творческия си аспект.
Характерно е за ведическата митология, че едно и също божество може да има множество еманации, които да съчетават "тъмни" и "светли" страни.

Шукрачария е известен като "господар на асурите" в индийската митология, докато Брихаспати е "учител на боговете".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #114 -: Септември 19, 2011, 03:16:29 pm »
Всеки проектира и привлича такива хора, които са в зависимост от планетите му в седми дом. Затова се среща често ако има Венера като управител на седми както е при теб Дивна, партньорът по принцип да има светила във Венерини знаци, изгряващ Телец или Везни или да е с Венера в първи дом както е  в случая при твоя приятел. Твоята Луна в първи дом може да е привлекателна за някой който има на К7 Рак или има Луна там. Това че ти имаш Венера в аспект със Сатурн предполага, че търсиш сигурност и стабилност във връзките си и търсения от теб партньор би трябвало да търси сходни неща под формата на сходни с твоите аспекти т.е. Сатурна му да заема по-ключово място в картата му по някакъв начин и да аспектира лични планети.

;D
Любимия е с Луна в Рак в 7ми дом.
Той също като мен има Венера тригон Сатурн.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #115 -: Септември 19, 2011, 03:25:38 pm »
Шива не е ли Господарят на демоните?

Танцувайки танца "натарадж", той сътворява Вселената, т.е. тук е представен в творческия си аспект.
Характерно е за ведическата митология, че едно и също божество може да има множество еманации, които да съчетават "тъмни" и "светли" страни.

Шукрачария е известен като "господар на асурите" в индийската митология, докато Брихаспати е "учител на боговете".

Шива Натарадж не е ли във формата си на Разрушител на Вселената?

Аз съм гледала филм по Вишну Пурана, преведен на руски. Там ми беше много интересно това за гуру Шукрачария. Първо бил гуру на боговете, а после на демоните. Но по-интересното е изпитанието, което бог Шива му дава, за да се сдобие с мантрата, която възкресява мъртвите. Знаеш ли тази история? Да видим дали ще откриеш аналогия с картите Таро.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Септември 19, 2011, 03:36:31 pm »

От учителката по индийски танци знам, че чрез този танц той сътворява Вселената.
Но сътворението съдържа в себе си и разрушителен аспект - за да се сътворят нови форми, се разрушават стари, т.е. това е един повтарящ се неспирен цикъл.
Дребното същество с човешка форма, изобразявано в краката на Шива, символизира демона на невежеството, който ни пречи да познаем висшата Истина.

Цитат

"Изображение Натараджи – это парадокс Вечности и Времени. Это наподобие стремительного потока и спокойного океана. Шива – это Кала, что означает время, но Шива – это и Махакала или Великое Время или Вечность. Натараджа – Король Танца, его жесты одновременно динамичны и изящны, ускоряющие Вселенскую Игру Иллюзии.
Его руки, ноги и туловище производят нерпрерывное разрушение и созидание Вселенной, как смерть уравновешивается рождением. Если рассматривать скульптуру Натараджи, то при всей демонстрации активности в танце – движение рук, ног, туловища, это демонстрирует нам циклический ритм и полноту Космического Танца, который протекает под ритм необратимых Махайуг, но лицо Шивы всегда остается в абсолютном спокойствии.

Пак оспамихме темата!  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #117 -: Септември 19, 2011, 03:41:49 pm »
Значи едновременно разрушава и твори. Много Плутоново.

Аз си знам, че Шива има характеристики и на Сатурн и на Плутон. Както и Кали.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Септември 19, 2011, 03:45:01 pm »
Значи едновременно разрушава и твори. Много Плутоново.

Да, наистина има плутониански характеристики.

А Сатурн е представен от Яма(радж) - богът на мъртвите, това е една от еманациите му.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #119 -: Септември 19, 2011, 08:34:20 pm »
Моята Венера не е аспектирана с никоя друга планета и е във Везни 10 дом. И пак се разведох.
Да питам пак лаишки това У10 ли се отбелязва?

ако МС е Везни - значи У 10 е Венера- тя управлява/У/ 10 дом

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...