Здравей Гост

Периоди за вземане на решения според транзитите

• 124 Отговора
  • 17256 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Периоди за вземане на решения според транзитите
« Отговор #20 -: Септември 16, 2011, 08:44:57 pm »
При тригон на тр. Сатурн към натален съм взела грешно решение по отношение на висше образование, което предопредели всички други неща, които ми се случиха.

и ти като Аброуд:) - или пък карма:) - или пък може и да не е било грешно:). кога реши, че е грешно?:)

*

Uran

• 6041
« Отговор #21 -: Септември 16, 2011, 08:47:59 pm »
При тригон на тр. Сатурн към натален съм взела грешно решение по отношение на висше образование, което предопредели всички други неща, които ми се случиха.

и ти като Аброуд:) - или пък карма:) - или пък може и да не е било грешно:). кога реши, че е грешно?:)
Към 2 курс усетих, че няма да работя това. Просто подуших краха, който очаква БГ. Не вървеше да кажа на нашите: вижте сега не си струва да си хабя нервите по тази микроелектроника....

*

AH

• 2201
« Отговор #22 -: Септември 16, 2011, 08:48:11 pm »
а, и нали се сещаме, че на около 18 години всички сме с тригони между Сатурните- смятате ли, че всички сме си объркали висшите образования:) - защото те всякак предопределят важни неща в живота:)

*

AH

• 2201
« Отговор #23 -: Септември 16, 2011, 08:51:14 pm »

Към 2 курс усетих, че няма да работя това. Просто подуших краха, който очаква БГ. Не вървеше да кажа на нашите: вижте сега не си струва да си хабя нервите по тази микроелектроника....

ами аз познавам хора, които са си доволни от микроелектрониката и едни други млади хора, които даже сега я учат и то с надежда:)
Т.е. не е късно и за теб- ако знаеш, че искаш нещо друго да учиш и смяташ, че ще се реализираш, нищо не ти пречи - да не би все пак проблемът ни да е друг:)

*

Uran

• 6041
« Отговор #24 -: Септември 16, 2011, 08:52:14 pm »
Е, имаше и някакакви секстили към Уран и Меркурий.
Абе...на един стаж като видях "хегемона" какво прави на поточните линии (брак над световно равнище ;D), ми просветна, че няма да я бъде.

*

Stella

• 7765
« Отговор #25 -: Септември 16, 2011, 08:54:14 pm »
Някъде бях чела, че ако по времето на транзита на Сатурн в 1ви дом, се положат основите на някакъв бизнес или кариера,  то това почти сигурно е гаранция за успех и добрите резултати са налице след няколко години. Тогава, бихме могли да приемем това за подходящ период за вземане на решения, с донякъде гарантиран позитивен изход, по отношение на кариера.

Аз се омъжих при транзит на Уран и Сатурн през Асцендента и се разведох при транзит на Сатурн в 7-ми дом и съвпад на Уран с У7. Резултатът-15 годишен брак...не е малко.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #26 -: Септември 16, 2011, 08:57:48 pm »
Ако учат в Масачузетския технологичен-надеждите им са оправдани. :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #27 -: Септември 16, 2011, 08:59:12 pm »

висшето образование е 5 години, а Сатурн престоява в знак приблизително 2,5 год. Това, за което говориш е доста често наблюдавано явление, защото се сменят мотивациите и приоритетите. Човек преразглежда важните неща в живота си. Имам приятелка, което не може да си приключи дисертацията по същата причина, макар да се омъжи в Нидерландия - просто загуби мотивация.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #28 -: Септември 16, 2011, 09:00:54 pm »
Е, имаше и някакакви секстили към Уран и Меркурий.
Абе...на един стаж като видях "хегемона" какво прави на поточните линии (брак над световно равнище ;D), ми просветна, че няма да я бъде.

аз преди време слушах някой от държавните ни мъже как обясняваше, че бъдещето на Бг е в туризма, селското стопанство, микроелектрониката и разни айти технологии:)
за Бг може и да не знаем на къде ще е бъдещето, но все пак, докато не сме останали само с едно функциониращо мозъчно полукълбо /пак се сетих за клипа на Келвин:)/, трябва да мислим за собственото си:)
и не каза - какво смяташ, че ако беше учила вместо електрониката, сега щеше да си по-доволна?

*

Uran

• 6041
« Отговор #29 -: Септември 16, 2011, 09:06:07 pm »
Ами.. в един момент се чувстваш като човек закупил си фабрика на 08.09.1944 г.
Аз не съм поклонник на залудото учене и колекционирането на дипломи. Обичам да имам визия за нещата с по-дълъг хоризонт и очевидно по тази причина рядко се чувствам фрии.

Имам познати, които въпреки отличните дипломи по медицина, не успяха да се реализират като лекари.
Винаги е необходима твърда почва, за да се оттласкаш поне мъничко, а и за да можеш да мотивираш последващите усилия.

*

Uran

• 6041
« Отговор #30 -: Септември 16, 2011, 09:13:00 pm »
Въпросният министър вероятно под високи технологии разбира програмисти, което не е съвсем високо. Истинските технологии са скъпа инвестиция и освен в Ботевград (останало) не се сещам да има нещо друго..Покрай евентуално Белене..може да има нужда от инженери, но както напоследък се убедих ще ги искат по на 25-30 и с 6-7 години опит. :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #31 -: Септември 16, 2011, 09:27:09 pm »
Въпросният министър вероятно под високи технологии разбира програмисти, което не е съвсем високо. Истинските технологии са скъпа инвестиция и освен в Ботевград (останало) не се сещам да има нещо друго..Покрай евентуално Белене..може да има нужда от инженери, но както напоследък се убедих ще ги искат по на 25-30 и с 6-7 години опит. :blink:

така е - в един момент човек престава да се котира на трудовия пазар:) - Сатурн може да има нещо общо с това:) - и ако евтаназията не е решение, все нещо трябва да се прави - призвание, хоби, професия, работа, нещо си - въпросът е да не губим ентусиазъм да го търсим..........

нали се сещаш- и на 22-23 години в момента младите хора имат проблеми с реализацията - същите въпроси какво е трябвало да учат, търсене и отчитане на грешки...........

имаш ли си виждане по въпроса?

*

Uran

• 6041
« Отговор #32 -: Септември 16, 2011, 09:35:16 pm »
Явно ми е/ни е писано да сме работодатели.
Това ми е виждането, но взе да ми тежи бъхтенето и неясния финансов резултат, та ми се дощя и аз да се разписвам на някакво число с/у точно определена сума. ;D
Друг да ми бере гайлето за осигуровките, а аз да посрещам с охото всеки нововъведен празник в календара- сега са ми в графа ЗАГУБИИИ и принудително лешперство.

*

AH

• 2201
« Отговор #33 -: Септември 16, 2011, 09:50:26 pm »
сега е редно някой, на който му е писнало от работно време и празници, да поиска да е на твое място:)
 за него ще е по-лесно - без проблем ще напусне, а после........:)
А ако искаш и такава опитност, какво ти пречи да поупорстваш и да си потърсиш работа, отговаряща на сегашните ти изисквания - търсенето /без значение дали ще намериш/ може и да има някакъв смисъл........

може би ще се появи нещо, което ще ти даде възможност да преоцениш това, което имаш в момента.......- с тр.Марс на асцендента най-добре вземи впрегни енергията си в нещо:) - по тоя повод- забелязала ли си дали тр.Марс в живота ти като активира нещо от радикса ти носи събития?

*

Uran

• 6041
« Отговор #34 -: Септември 16, 2011, 09:57:09 pm »
Като чуя за празник и сливане на почивни дни ми идва да хвана АК. Добре, че нямам!

*

Uran

• 6041
« Отговор #35 -: Септември 16, 2011, 10:11:37 pm »
Почвам да се съмнявам кои събития са важни, а и то не винаги е миг, а процес.
Е, имало и мигове.. по-скоро някакви искри..проблясъци, които са ме карали да взема решения, но за съжаление не мога да ги датирам.

п.п.Това относно тр. Марс и как ми влияе.
Уран ми е откинвал главата. ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #36 -: Септември 17, 2011, 05:42:34 am »
Почвам да се съмнявам кои събития са важни, а и то не винаги е миг, а процес.
Е, имало и мигове.. по-скоро някакви искри..проблясъци, които са ме карали да взема решения, но за съжаление не мога да ги датирам.

п.п.Това относно тр. Марс и как ми влияе.
Уран ми е откинвал главата. ;D

Излиза, че нещо, което е важно и правилно в даден период, на по-късен етап или остарява, или изглежда като грешка. А от гледна точка на карма и опитност не е много сигурно какво е.
/Стела даде точен пример със Сатурн на асцендента и после на десцендента/

И даже не може еднозначно да се обвърже с радикса. Примерно  Марс – силен и с чисто действие според радикса – трябва да очакваме, че ще сме възприемчиви за добрите му вибрации. А в живота се оказва, че се проявява всякак/вярно, трябва да отчетем и всички други влияния, но изглежда, че трябва да натрупаме опитност по всякакви негови прояви – а няма как човек да излезе сух от водата:)/

Но пък Уран при теб – защо ли да ти е толкова важен-  и никът ти е такъв:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #37 -: Септември 17, 2011, 09:46:03 am »
А за образованието и професията – радиксът ти доста категорично ги предопределя. Някак не мога да приема, че са били грешка.

ако това е вярно, става още по-инересно, защото изборът, който направих няма нищо общо с трезвите решения и е повлиян само от любовта...:))) при други обстоятелства дори нямаше да се замисля да уча, това което учих

И има следните възможни варианти, ако все пак поне към момента ги отчиташ за такава – Не е късно да учиш нещо ново. /един треньор по тай чи на четиридесет и няколко си години е студент в момента по икономика:)/

има неща, с които трябва да се занимаваш (съответно да натрупаш опитност), когато му е времето, в този смисъл с икономика можеш да се занимаваш и на 80:), космонавт да станеш обаче не можеш, например
в този смисъл е важна и средата, и кога попадаш в нея

*

AH

• 2201
« Отговор #38 -: Септември 17, 2011, 10:21:34 am »
Сега се сетих за едно мое решение преди няколко години, за което все още съжалявам (боже, колко глупава бях, някой трябваше да ме удари по главата тогава) и видях, че тогава Юпитер е бил в квадрат с Меркурий, но никой от другите аспекти не ги видях. АН, можеш ли да кажеш нещо за орбисите?

Аз определено предпочитам широките орбиси, а това е най-вече защото търся в астрологията на първо място философията и вътрешната нагласа. Ти какъв орбис си заложила в програмата?

Но в случая при теб, когато отчиташ голяма грешка, е интересно могла ли си да я избегнеш. Когато решенията си кореспондират със Сатурн, кармата е по-силно влияеща. А твоето го свързваш с Юпитер.
И доколко решението е касаело аналогиите на Юпитер?

*

AH

• 2201
« Отговор #39 -: Септември 17, 2011, 10:22:53 am »
има неща, с които трябва да се занимаваш (съответно да натрупаш опитност), когато му е времето, в този смисъл с икономика можеш да се занимаваш и на 80:), космонавт да станеш обаче не можеш, например
в този смисъл е важна и средата, и кога попадаш в нея

Ако си направила избора по време на тригона на натален и транзитен Сатурн- т.е. 18-19годишна възраст, когато всички решаваме какво ще правим за напред, изключено е да не се е проявил по някакъв начин Сатурн- върни се назад, спомни си колкото можеш повече неща – решението ти нямаше ли нещо общо с афинитети от детските години? Тогава Сатурн може да не се прояви като трезвост и здравомислие и практичност, а по-скоро като кармична предопределеност. А това е важно за човек да си го знае, защото отношението му към подобна предопределеност следва да е различно от отношението му към решение в резултат на мощен импулс, свързан с желание.

А ако за някакво образование или дипломи  е късно поради възраст, то самообучението не е лош вариант, ако смяташ, че имаш призвание за въпросното нещо:)