Цитат на: Asol в Днес в 08:44:26 am
Другото са само красиви и утопични думи. Самия факт, че някой си мисли, че е в състояние и може да стане причина някой друг да се чувства щастлив е проява на неговото Его. В тази връзка той не може да направи нищо повече от това, което смята добро за себе си и което евентуално него ще зарадва.
Това просто не е вярно. Обобщението не е вярно. Може 99% от хората да са такива, но някои са израстнали над това.
Кайли, ти като направиш добро на някого или направиш някого щастлив, това не те ли кара да се чувстваш добре ти самата? Относно себе си или защото те е грижа за човека на когото си помогнала.
Когато дам пари на някой просяк на улицата, това благо дело ме кара да се чувствам добре. Заможните хора правят дарения (дори и анонимни) защото това ги кара да се чувстват добре, понякога дори "изкупуват" греховете си така. Не пред някого, пред себе си.
Когато ми върнат повече пари в магазина и вместо да ги задържа ги върна на продавачката, това ме кара да се чувствам благородно.
Аз не мисля, че съществува това за което говориш, и не мисля, че можеш да ми дадеш съществен пример. И според мен това е нормално да е така. Човек трябва да обича и уважава на първо място себе си, за да може да обича и другите.