Здравей Гост

в тоя форум

• 223 Отговора
  • 21608 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re: в тоя форум
« Отговор #180 -: Октомври 13, 2011, 05:23:46 pm »

12 дом при индийците не се свързва само с изолацията и практиките за духовно усъвършенстване, по него се съди и за креватните удоволствия, за сексуалната удовлетвореност в брака и връзките.

Логично. Нали е домът на тайните и скритите неща, както и на нещата които човек прави, когато е сам със себе си. Все съм си мислела, че мастурбацията е по 12-ти.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #181 -: Октомври 13, 2011, 05:25:37 pm »

всъщност за зареждането понякога са нужни минутки- х

Аз се зареждам по този начин от хумора...или по-точно се разтоварвам.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #182 -: Октомври 13, 2011, 05:28:02 pm »
Логично. Нали е домът на тайните и скритите неща, както и на нещата които човек прави, когато е сам със себе си. Все съм си мислела, че мастурбацията е по 12-ти.

Е, за този вид самотни занимания не знам към кой дом се причисляват.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #183 -: Октомври 13, 2011, 05:30:35 pm »

12 дом при индийците не се свързва само с изолацията и практиките за духовно усъвършенстване, по него се съди и за креватните удоволствия, за сексуалната удовлетвореност в брака и връзките.

Сега си припомних, че Мадона е със стелиум в 12-ти дом и много добре съчетава езотериката със сексуалната разкрепостеност.

*

Divna

• 2478
« Отговор #184 -: Октомври 13, 2011, 05:31:49 pm »
Някой от пишещите има ли стелиум в 9ти дом?
Имам наблюдения, но не знам дали да ги свържа с този дом.
Синът ми има: Юпитер, Слънце, Марс, Меркурий сите в 9 дом и лъв с изключение на Юпи-анаретен и рачешки.
 Обича енциклопедии, научнопопулярни филми и да прави комикси.(Най-обича компютъра, но е ограничен, че не знае мярка и се налага да ходя с кабел в чантата си ;D) Мисля, че са хем по 9-ти, хем по лъв.
(На 9 години е)

Мерси, Уран!  :blink:

Да, забравих в предишния си пост да спомена комиксите. Като дете е събирал комиксите на Марвел.  ;D А иначе за компютрите, те си остават до живот. Избира професия свързана пряко с компютрите (преди повече от 25 години) за да може да има ежедневен достъп до тях. Така си е мислел като е бил дете. 

*

abroad

• 2187
« Отговор #185 -: Октомври 13, 2011, 05:32:22 pm »
аз като видя натоварен 8-ми или 12-ти дом, по скоро задължително си мисля, че "совите не са това, което са":) - всъщност за зареждането понякога са нужни минутки- хората, които се зареждат от емоции, го правят понякога абсолютно неразпознаваемо за другите- особено, ако си крият емоциите:) - и такива хора много трудно ги довеждаш до откровен разговор, дори когато те го търсят:)

аа, аз заради Луната в 8ми ли ги привличам (или си ги търся) все такива
до сега се чудех как се зареждат такивата ми две приятелки, но не успях съвсем да ги определя

*

Lillie

• 30532
« Отговор #186 -: Октомври 13, 2011, 05:38:26 pm »
хората, които се зареждат от емоции, го правят понякога абсолютно неразпознаваемо за другите- особено, ако си крият емоциите:) - и такива хора много трудно ги довеждаш до откровен разговор, дори когато те го търсят:)

Нещо доста присъщо на Луна в 8 дом, особено ако има вземания-давания с някой малефик, тук се разпознах и аз.
Мен и да ме колиш, и да ме бесиш, и да ме въртиш на шиш трудно ще кажа какво ми е, къде боли, особено ако съм решила, че отсрещният сам трябва да осъзнае какво, как и защо е причинил. Това вътрешно потискане е силно изтощаващо и отнема доста енергия, която да "захранва" вътрешните борби, които се налага да водиш сам със себе си.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #187 -: Октомври 13, 2011, 05:42:14 pm »
аз също трудно споделям, но зависи с кого
ако съм преценила и съм решила да си кажа - си казвам, ако нещо остава скрито в тези случаи, то остава скрито и за мен :rolleyes:

*

Asol

• 4140
« Отговор #188 -: Октомври 13, 2011, 05:53:39 pm »
Лили, ако очакваш някой да осъзнае и да разбере и твоята гледна точка без дори да загатнеш за това, доста има да чакаш.

*

Stella

• 7765
« Отговор #189 -: Октомври 13, 2011, 05:54:16 pm »
Лили, ако чакаш някой да осъзнае и да разбере и твоята гледна точка без дори да загатнеш за това, доста има да чакаш.

Това ми хареса.

*

Stella

• 7765
« Отговор #190 -: Октомври 13, 2011, 05:55:18 pm »
хората, които се зареждат от емоции, го правят понякога абсолютно неразпознаваемо за другите- особено, ако си крият емоциите:) - и такива хора много трудно ги довеждаш до откровен разговор, дори когато те го търсят:)

Нещо доста присъщо на Луна в 8 дом, особено ако има вземания-давания с някой малефик, тук се разпознах и аз.

Първо за Скорпионската /8-мо домната луна си помислих.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #191 -: Октомври 13, 2011, 05:55:54 pm »
Лили, ако очакваш някой да осъзнае и да разбере и твоята гледна точка без дори да загатнеш за това, доста има да чакаш.

Не става въпрос за гледни точки, а да носи човек отговорност за действията си.
Ама това е друга тема, не е за тук, донесе ми я новолунието.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #192 -: Октомври 13, 2011, 06:00:57 pm »

Не става въпрос за гледни точки, а да носи човек отговорност за действията си.
Ама това е друга тема, не е за тук, донесе ми я новолунието.

Ама тя отговорността няма нищо общо с 8-ми дом. Аз съм забелязала, че точно тези луни са по-отговорни в сравнение с някои други.

*

Divna

• 2478
« Отговор #193 -: Октомври 13, 2011, 06:07:52 pm »
Отговорността защо я свързвате с Луна?  :-\

*

Asol

• 4140
« Отговор #194 -: Октомври 13, 2011, 06:12:42 pm »
Само казвам, че ясната позиция в случая е по-доброто, отколкото да си мълчиш и да чакаш някой да се сети, че нещо е сгазил лука. Иначе отговорността е разтегливо понятие, ако на някого му отърва.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #195 -: Октомври 13, 2011, 06:14:51 pm »
Аз съм забелязала, че точно тези луни са по-отговорни в сравнение с някои други.

От малки сме учени да пренебрегваме собствените си /емоционални/ потребности и да поставяме на първо място тези на другите, доста ограничения, норми и табута се налагат още от най-ранна възраст, често се случва и средата, в която попадаш, да изисква от теб преждевременно да "узрееш" и да "ампутираш" някои емоции (при ниска степен на толерантност), т.е. да се научиш да не ги изразяваш - било то чрез потискане или чрез овладяване. Но нека други осмодомници си кажат мнението, да видим колко е субективно моето усещане или има споделени опитности в тази насока.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #196 -: Октомври 13, 2011, 06:15:35 pm »

Никой не я свързва с Луната, а вие защо така го четете? (по-горе споделих лично изживяване, не го свързвам с която и да било позиция на Луна в натала)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #197 -: Октомври 13, 2011, 06:16:52 pm »
Само казвам, че ясната позиция в случая е по-доброто, отколкото да си мълчиш и да чакаш някой да се сети, че нещо е сгазил лука. Иначе отговорността е разтегливо понятие, ако на някого му отърва.

Както се казва: "Кажи къде те сърби, че да те почеша."  :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #198 -: Октомври 13, 2011, 06:22:50 pm »

Никой не я свързва с Луната, а вие защо така го четете? (по-горе споделих лично изживяване, не го свързвам с която и да било позиция на Луна в натала)

Ами защото мерка ми е аналитичен (в Дева) и сега мунданния като влезе в Скорпион някак наталния стана чувствителен към всичко свързано с емоциите.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #199 -: Октомври 13, 2011, 06:52:12 pm »
Днес Сатурн е казими в знака на своята екзалтация, сигурно затова ме е "засърбяло" да повдигна въпроса за отговорността.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.